Πώς να φορτίσετε το Apple Watch

Πώς να φορτίσετε το Apple Watch σας (με ή χωρίς φορτιστή)

Η φόρτιση των Apple Watches είναι τόσο εύκολη όσο η πίτα. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείτε συμβατά αξεσουάρ φόρτισης για να αποφύγετε την καταστροφή του ρολογιού σας ή την ακύρωση της εγγύησής του. Η ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών στις ρυθμίσεις του ρολογιού σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή ζημιάς της μπαταρίας λόγω υπερφόρτισης.

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να φορτίζετε το Apple Watch σας με καλώδιο φόρτισης ή ασύρματα. Θα συζητήσουμε επίσης τους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο φόρτισης του Apple Watch και θα δείξουμε πώς να ελέγξετε τη φόρτιση της μπαταρίας του ρολογιού σας.

Top 6 Ταξιδιωτικά Gadget που πρέπει να έχετε για μεγάλες πτήσεις

4 τρόποι για να προσθέσετε και να προσαρμόσετε το ρολόι στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

Πώς να ελέγξετε τη φόρτιση της μπαταρίας του Apple Watch

Τα Apple Watch εμφανίζουν μια ειδοποίηση «Χαμηλής ισχύος» όταν το επίπεδο της μπαταρίας τους φτάσει στο 10%. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε την ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας πριν φορτίσετε το Apple Watch σας.

Ελέγξτε το Κέντρο ελέγχου ή το μενού Ρυθμίσεις του ρολογιού σας για να δείτε πόση φόρτιση μπαταρίας κρατά.

Ξεκλειδώστε το Apple Watch σας και σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της πρόσοψης του ρολογιού σας για να δείτε τη φόρτιση της μπαταρίας.

Εναλλακτικά, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε Μπαταρία για να αποκαλύψετε το τρέχον ποσοστό μπαταρίας και το ιστορικό φόρτισης του ρολογιού σας.

Ορισμένες προσόψεις ρολογιού έχουν επιπλοκές μπαταρίας που δείχνουν την υπολειπόμενη ισχύ του ρολογιού σας. Δείτε αυτό συλλογή όλων των προσώπων Apple Watch για να δούμε ποιες έχουν επιπλοκές μπαταρίας. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στο σεμινάριο μας σχετικά με την προσαρμογή των προσόψεων του Apple Watch για να μάθετε πώς να προσθέτετε επιπλοκές μπαταρίας στο ρολόι σας.

Φορτίστε το Apple Watch με μαγνητικό καλώδιο φόρτισης

Όλα τα μοντέλα Apple Watch αποστέλλονται με καλώδιο φόρτισης. Η Σειρά 7 και τα νεότερα μοντέλα έχουν το Magnetic Fast Charger to καλώδιο USB-C, ενώ τα προηγούμενα μοντέλα περιλαμβάνουν το Magnetic Charging Cable to USB-A.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το καλώδιο για να φορτίσετε (ή να φορτίσετε γρήγορα) το Apple Watch σας από μια συμβατή πρίζα USB.

  1. Συνδέστε το άκρο USB του μαγνητικού καλωδίου φόρτισης του ρολογιού σας σε power bank, τροφοδοτικό, φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Για βέλτιστη ταχύτητα φόρτισης, βεβαιωθείτε ότι η πρίζα USB έχει ελάχιστη ονομασία πέντε watt (5W).

Το Apple Watch Series 7 και τα νεότερα μοντέλα υποστηρίζουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης. Ο μετασχηματιστής ισχύος 18 W της Apple (ή υψηλότερος) θα φορτίζει γρήγορα αυτά τα μοντέλα Apple Watch.

Οι μετασχηματιστές ρεύματος USB-C τρίτων κατασκευαστών που υποστηρίζουν USB Power Delivery (USB-PD) θα φορτίζουν επίσης συμβατά μοντέλα ρολογιών.

Ανά Apple, τα ρολόγια Series 7 και Series 8 μπορούν να φορτίσουν από 0% έως 80% σε 45 λεπτά με έναν συμβατό γρήγορο φορτιστή. Και πάλι, μόνο το Apple Watch Series 7 και τα νεότερα μοντέλα υποστηρίζουν γρήγορη ταχύτητα φόρτισης.

  1. Συνδέστε το τροφοδοτικό σε μια πηγή ρεύματος (πρίζα τοίχου ή πολύπριζο) και ενεργοποιήστε την πηγή ρεύματος.
  2. Τοποθετήστε το Apple Watch σας στο κοίλο άκρο του μαγνητικού καλωδίου φόρτισης.

Ο φορτιστής θα πρέπει να κουμπώσει αυτόματα στο Apple Watch και να αρχίσει να φορτίζει το smartwatch.

Εάν το ρολόι σας δεν είναι σε αθόρυβη λειτουργία, θα πρέπει να παίζει ένα κουδούνισμα όταν ξεκινά η φόρτιση. Θα πρέπει επίσης να δείτε ένα πράσινο σύμβολο κεραυνού/φόρτισης στην πρόσοψη του ρολογιού. Το σύμβολο είναι κίτρινο στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και κόκκινο όταν η μπαταρία του ρολογιού σας είναι 10% ή λιγότερο.

Εάν έχετε ένα νέο Apple Watch, ο μαγνητικός φορτιστής θα έχει ένα πλαστικό περιτύλιγμα στο πίσω μέρος και στην επιφάνεια. Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα στη μαγνητική επιφάνεια πριν φορτίσετε το ρολόι. Διαφορετικά, το Apple Watch σας δεν θα φορτίζει.

Φορτίστε το Apple Watch χρησιμοποιώντας ασύρματους φορτιστές

της Apple Φορτιστής MagSafe DuoOtterBox 2-σε-1 Power Bank με MagSafe (129 $) σας επιτρέπει να φορτίζετε το Apple Watch σας σε μια εγκατάσταση χωρίς καλώδιο. Εάν έχετε αυτόν τον ασύρματο φορτιστή, τοποθετήστε το ρολόι σας σε επίπεδη θέση στη μαγνητική βάση φόρτισης/διαμέρισμα.

Μπορείτε επίσης να σηκώσετε τη βάση και να φορτίσετε το Apple Watch στο πλάι. Το Apple Watch σας μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία Nightstand όταν είναι συνδεδεμένο στο πλάι.

Υπάρχουν επίσης ασύρματοι φορτιστές με πιστοποίηση Apple από τρίτες μάρκες που προσφέρουν μονάδες φόρτισης για Apple Watches.

Η ασύρματη βάση φόρτισης Belkin BOOST CHARGE PRO 3 σε 1 είναι ένας φορτιστής πιστοποιημένος από την Apple με μαγνητική μονάδα γρήγορης φόρτισης που υποστηρίζει όλα τα μοντέλα και μεγέθη Apple Watch. Η μονάδα φορτίζει μόνο το Apple Watch Series 7 και τα νεότερα μοντέλα με ταχύτητα γρήγορης φόρτισης—-0% έως 80% σε περίπου 45 λεπτά.

Οι παρακάτω ασύρματοι φορτιστές με πιστοποίηση Apple υποστηρίζουν Apple Watches και είναι διαθέσιμοι στο Apple Store και στο Amazon:

Μπορείτε επίσης να φορτίσετε το Apple Watch σας χρησιμοποιώντας μη πιστοποιημένους ασύρματους φορτιστές στο Amazon. Οι μη πιστοποιημένοι ασύρματοι φορτιστές είναι συχνά φθηνότεροι από τα προϊόντα με πιστοποίηση Apple.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε τη χρήση μη πιστοποιημένων αξεσουάρ, καθώς ορισμένα είναι ανατρεπτικά και δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Apple. Επίσης, μη πιστοποιημένα αξεσουάρ θα μπορούσαν να βλάψουν το Apple Watch σας και να ακυρώσουν την κάλυψη της εγγύησης.

Φορτίστε το Apple σας χρησιμοποιώντας Power Banks

Αν και η Apple δεν παράγει power banks για Apple Watches, το OtterBox 2-σε-1 Power Bank με MagSafe (149,95 $) είναι ένα power bank πιστοποιημένο από την Apple με μονάδα γρήγορης φόρτισης για το Apple Watch.

Το power bank διαθέτει μπαταρία 10.000 mAh και υποστηρίζει Apple Series 4 και νεότερα μοντέλα. Επεκτείνετε τη μονάδα μαγνητικής φόρτισης του power bank και τοποθετήστε το Apple Watch σας για φόρτιση.

Το OtterBox 2-σε-1 Power Bank με φορτιστή Apple Watch είναι μια φθηνότερη και μικρότερη εναλλακτική λύση. Διαθέτει χωρητικότητα μπαταρίας 3.000 mAh που μπορεί να παρέχει έως και τέσσερις πλήρεις φορτίσεις σε υποστηριζόμενα μοντέλα Apple Watch—Σειρά 4 και νεότερα μοντέλα.

Ο μαγνητικός φορτιστής στο μπροστινό μέρος του power bank κρατά το Apple Watch στη θέση του κατά τη φόρτιση.

Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας Apple Watch

Η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας μειώνει τη γήρανση της μπαταρίας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις συσκευές Apple. iPhone, iPad, υπολογιστές Mac και Apple Watches υποστηρίζουν Optimized Battery Charging.

Η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι διαθέσιμη σε Apple Watches με watchOS 7 ή μεταγενέστερη έκδοση. Η λειτουργία χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση στη συσκευή για να μελετήσει την καθημερινή σας ρουτίνα φόρτισης για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ρολογιού σας.

Η συχνή φόρτιση του ρολογιού σας στο 100% θα υποβαθμίσει την μπαταρία του με την πάροδο του χρόνου. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ρολογιού σας, το Optimized Battery Charging διατηρεί το επίπεδο της μπαταρίας μεταξύ 75% και 80% κατά τη φόρτιση.

Το watchOS ενεργοποιεί τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας μόνο όταν προβλέπει ότι θα αφήσετε το ρολόι σας στον φορτιστή του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και το Optimized Battery Charging περιορίζει τη φόρτιση στο 80%, ο αλγόριθμος διασφαλίζει επίσης ότι το ρολόι σας φορτίζεται πλήρως όταν αποσυνδέεται από τον φορτιστή του.

Δηλαδή, η λειτουργία επιτρέπει τη φόρτιση πέραν του 80% όταν προβλέπει ότι σύντομα θα αφαιρέσετε το ρολόι σας από τον φορτιστή.

Η Apple σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας χωρίς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ειδικά εάν πρέπει γρήγορα να φορτίσετε το ρολόι σας στο 100%.

Παρακέντηση Φόρτιση σε πλήρη τώρα στην οθόνη φόρτισης για να συνεχίσετε τη φόρτιση του Apple Watch σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας στο Apple Watch σας

Συνιστούμε να αφήσετε τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας ενεργοποιημένη σε όλες τις συσκευές σας Apple. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει η δυνατότητα και θέλετε να την απενεργοποιήσετε, ξεκλειδώστε το Apple Watch και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Άνοιξε το ρολόι σου Ρυθμίσεις εφαρμογή και επιλέξτε Μπαταρία.
  2. Παρακέντηση Υγεία μπαταρίας και απενεργοποιήστε Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.
  3. Επιλέγω Απενεργοποίηση Μέχρι αύριο για να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη δυνατότητα μέχρι την επόμενη ημέρα. Επιλέγω Σβήνω για να απενεργοποιήσετε το Optimize Battery Charging μέχρι να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί ένα Apple Watch;

Ο χρόνος φόρτισης του Apple Watch ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο ρολογιού, την περιοχή, το μοτίβο χρήσης, τις εφαρμογές φόντου και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο φόρτισης, η ονομαστική απόδοση/ισχύς του μετασχηματιστή ρεύματος επηρεάζει επίσης την ταχύτητα και το χρόνο φόρτισης.

Τα μεγαλύτερα Apple Watches (44mm και 45mm) έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες από τα αντίστοιχα μικρού μεγέθους (40mm και 41mm). Ως εκ τούτου, η φόρτιση των ρολογιών Apple με μεγαλύτερα μεγέθη θήκης συνήθως διαρκεί περισσότερο.

Ο παρακάτω πίνακας επισημαίνει τον μέσο χρόνο φόρτισης ορισμένων μοντέλων Apple Watch που χρησιμοποιούν τα καλώδια φόρτισης που περιλαμβάνονται.

Μοντέλο Apple Watch
Μέσος Χρόνος Φόρτισης
Apple Watch Ultra~ 1 ώρα από 0-80%

~ 1,5 ώρες έως 100%

Apple Watch Series 8~45 λεπτά από 0-80%

~ 1 ώρα 15 λεπτά έως 100%

Apple Watch SE~1 ώρα 30 λεπτά από 0-80%

~ 2 ώρες 30 λεπτά έως 100%

Τα Apple Watchs φορτίζονται καλύτερα σε δροσερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Επανεκκινήστε το Apple Watch σας ή ενημερώστε το λογισμικό του εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φόρτιση του smartwatch. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τη διόρθωση προβλημάτων φόρτισης του Apple Watch για περισσότερες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *