Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Το Linux κολλάει το Chromebook χαμηλού κόστους ή προϋπολογισμού; Η εκτέλεση εφαρμογών Linux επιβραδύνει την απόδοση του Chromebook σας ή προκαλεί άλλες δυσλειτουργίες; Η κατάργηση του Linux από το Chromebook σας μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Μπορεί επίσης να θέλετε να καταργήσετε το Linux από το Chromebook σας, εάν το δωρίζετε ή προσπαθείτε να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Αυτός ο οδηγός καλύπτει τα βήματα για την κατάργηση διαφορετικών διανομών Linux από τα Chromebook.

Σημείωση: Η κατάργηση του περιβάλλοντος ανάπτυξης Linux θα απεγκαταστήσει τις εφαρμογές Linux και θα διαγράψει δεδομένα (αρχεία και φακέλους) από το Chromebook σας. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας οποιουδήποτε σημαντικού αρχείου στο Google Drive ή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου πριν καταργήσετε το Linux.

Πώς να αφαιρέσετε το Linux Beta (Crostini) από το Chromebook

Εάν εγκαταστήσατε το περιβάλλον Linux της Google (Crostini) μέσω του μενού ρυθμίσεων του Chromebook, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το απενεργοποιήσετε.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του Chromebook , αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού Για προχωρημένους και επιλέξτε Προγραμματιστές .
 2. Επιλέξτε περιβάλλον ανάπτυξης Linux .
 3. Επιλέξτε το κουμπί Κατάργηση στη σειρά “Κατάργηση περιβάλλοντος ανάπτυξης Linux”. Επανεκκινήστε το Chromebook για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.

Μειώστε τον χώρο αποθήκευσης beta του Linux

Το ChromeOS σάς επιτρέπει να εκχωρήσετε ή να προσαρμόσετε τον χώρο στο δίσκο που καταναλώνει το περιβάλλον Linux στο Chromebook σας. Εάν σκοπεύετε να καταργήσετε το Linux από το Chromebook σας για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης, η μείωση της κατανομής αποθηκευτικού χώρου είναι μια καλύτερη λύση.

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευή και επιλέξτε Διαχείριση αποθήκευσης . Ελέγξτε τη σειρά “Αποθηκευτικός χώρος Linux” για να δείτε πόσος χώρος αποθήκευσης δίσκου έχει εκχωρηθεί στο Linux στο Chromebook σας.
 2. Επιλέξτε ή πατήστε αποθήκευση Linux και επιλέξτε Αλλαγή στη σειρά “Μέγεθος δίσκου”.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα μέσω των Ρυθμίσεις > Για προχωρημένους > Προγραμματιστές > Περιβάλλον ανάπτυξης Linux > Αλλαγή .

Περιμένετε 1-2 λεπτά μέχρι το ChromeOS να φορτώσει τα δεδομένα Linux του Chromebook σας.

 1. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε την κατανομή του δίσκου του Linux και επιλέξτε Αλλαγή μεγέθους .

Επανεκκινήστε το Chromebook σας και επαναλάβετε αυτά τα βήματα εάν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος “Σφάλμα φόρτωσης δεδομένων”.

Πώς να αφαιρέσετε το Ubuntu Linux (Crouton) στο Chromebook σας

Εάν εγκαταστήσατε το Ubuntu χρησιμοποιώντας ένα αρχείο Crouton, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε το περιβάλλον Linux από το Chromebook σας.

 1. Πατήστε Ctrl + Alt + T για να ανοίξετε το κέλυφος προγραμματιστή του Chrome OS — που ονομάζεται επίσης Crosh.
 2. Πληκτρολογήστε shell στο παράθυρο τερματικού και πατήστε Enter .
 3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε cd /usr/local/chroots και πατήστε Enter .
 4. Πληκτρολογήστε sudo delete-chroot * και πατήστε Enter .
 5. Τέλος, πληκτρολογήστε sudo rm -rf /usr/local/bin στο τερματικό και πατήστε Enter .

Η εκτέλεση αυτών των εντολών θα διαγράψει όλα τα περιβάλλοντα Crouton chroot από το Chromebook σας.

Powerwash ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Chromebook σας

Επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Chromebook εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε το Linux χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους. Η πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει τα πάντα στο Chromebook σας, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε διανομής/περιβάλλοντος Linux. Συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων στο Google Drive πριν επαναφέρετε το Chromebook σας.

Χρησιμοποιήστε το Chromebook Recovery Utility για να ανακτήσετε το Chromebook σας, εάν παρουσιάζει προβλήματα μετά την κατάργηση του Linux και την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Η ανάκτηση του Chromebook σας επανεγκαθιστά το ChromeOS και καταργεί το Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του Chromebook Recovery Utility για οδηγίες βήμα προς βήμα.

Πώς να εγκαταστήσετε το iOS 17 Public Beta στο iPhone 

εξομοιωτές Linux για Windows

επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ή Powerwash του Chromebook

εικονική μηχανή στο Linux

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *