Μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα iPad χωρίς τον κωδικό πρόσβασής του;

You are currently viewing Μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα iPad χωρίς τον κωδικό πρόσβασής του;

Έχετε κλειδώσει έξω από το iPad σας λόγω ενός ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης; Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία κερκόπορτα ή μυστική χειραψία που θα σας επιτρέψει να μπείτε. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα iPad χωρίς τον κωδικό πρόσβασής του.

Η μόνη σας λύση είναι δραστική και απαιτεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPad σε λειτουργία ανάκτησης. Αυτή η ενέργεια καθαρίζει τη συσκευή, διαγράφοντας όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου τον κωδικό πρόσβασης.

Λάβετε υπόψη σας—αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας, θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας. Μετά την επαναφορά, θα χρειαστείτε το Apple ID σας για να καταργήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης και να θέσετε ξανά τη συσκευή σε λειτουργία.

Δεν μπορείτε, αλλά η λειτουργία ανάκτησης μπορεί να βοηθήσει

Ο κωδικός πρόσβασης στο iPad σας προσφέρει ισχυρή προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αλλά λειτουργεί και εναντίον σας εάν τον ξεχάσετε. Μαντέψτε το πάρα πολλές φορές και θα κλειδωθείτε μόνιμα. Το Touch ID ή το Face ID δεν θα βοηθήσουν εάν σας ζητηθεί ήδη να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος.

Ωστόσο, υπάρχει μια λύση—Λειτουργία ανάκτησης για iPadOS. Η λειτουργία ανάκτησης είναι ένα περιβάλλον με δυνατότητα εκκίνησης που σας βοηθά να ανακτήσετε το iPad σας από σοβαρά ζητήματα όπως η καταστροφή του συστήματος. Για τους σκοπούς μας, σας επιτρέπει να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης του iPad έμμεσα με επανεγκατάσταση του iPadOS.

Το πρόβλημα? Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει εντελώς το iPad σας, αφαιρώντας τα πάντα, από φωτογραφίες και βίντεο μέχρι δεδομένα και ρυθμίσεις εφαρμογών. Χάνετε όλα τα δεδομένα—εκτός από όσα συγχρονίζονται αυτόματα με υπηρεσίες cloud—αν δεν έχετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud ή στον υπολογιστή σας ή τυχόν νέα δεδομένα από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Μετά την επαναφορά, πρέπει να σηκώσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Το Κλείδωμα ενεργοποίησης είναι μια δυνατότητα που εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο να χρησιμοποιήσει ένα iPad σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, επομένως είναι αδύνατο να ρυθμίσετε τη συσκευή χωρίς τα διαπιστευτήρια Apple ID.

Για να συνοψίσουμε τα πάντα, αν και η λειτουργία ανάκτησης παρέχει μια διαδρομή για την είσοδο σε ένα κλειδωμένο iPad, συνοδεύεται από έναν σημαντικό συμβιβασμό – πιθανή απώλεια δεδομένων.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPad σε λειτουργία ανάκτησης

Η πραγματοποίηση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω της λειτουργίας ανάκτησης είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPad. Η διαδικασία απαιτεί Mac ή PC και εφαρμογές Apple’s Finder ή iTunes για να επαναφέρουν τη συσκευή στην αρχική της κατάσταση. Έχετε ακόμα το Κλείδωμα ενεργοποίησης για να αντιμετωπίσετε στη συνέχεια, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στο Apple ID σας.

Προετοιμαστείτε για τη λειτουργία ανάκτησης

Πριν εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης, συνδέστε το iPad σας με το Mac ή τον υπολογιστή σας με το καλώδιο Lightning του—αν χρησιμοποιείτε καλώδιο τρίτου κατασκευαστή, βεβαιωθείτε ότι έχει πιστοποίηση MFi (Made for iPhone). Στη συνέχεια, ανοίξτε το Finder ή το iTunes.

Σημείωση: Χρησιμοποιείτε υπολογιστή; Μπορείς κατεβάστε και εγκαταστήστε το iTunes από το Microsoft Store.

Μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης στο iPad

Εάν το iPad σας διαθέτει κουμπί Home, κρατήστε πατημένο το Σπίτι και Μπλουζα/Εξουσία κουμπιά μέχρι να δείτε την οθόνη Recovery Mode (εικόνα υπολογιστή και καλωδίου).

Εάν το iPad σας δεν διαθέτει κουμπί Home, εκτελέστε την ακόλουθη σειρά πατημάτων κουμπιών για να εκκινήσετε τη συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης:

  1. Πατήστε γρήγορα και αφήστε το Ενταση πάνω κουμπί.
  2. Πατήστε γρήγορα και αφήστε το Χαμήλωσε το κουμπί.
  3. Πατήστε γρήγορα και κρατήστε πατημένο το Μπλουζα/Εξουσία κουμπί—συνεχίστε να κρατάτε και τα δύο κουμπιά μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Recovery Mode.

Επαναφέρετε το iPadOS σε λειτουργία ανάκτησης

Στη λειτουργία ανάκτησης, πρέπει να διασυνδεθείτε με το iPad σας μέσω του Mac ή του υπολογιστή σας για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής. Δείτε πώς:

  1. Επιλέξτε το iPad σας στην πλαϊνή γραμμή ή στην επάνω δεξιά γωνία του Finder ή του iTunes (αν εμφανίζεται στην οθόνη iPad δεν εμφανίζεται αυτόματα) και επιλέξτε Επαναφορά iPad.
  1. Επιλέξτε το Επαναφορά και ενημέρωση επιλογή.
  1. Ελέγξτε τις σημειώσεις ενημέρωσης λογισμικού συστήματος και επιλέξτε Επόμενο.
  1. Αποδεχτείτε τους όρους άδειας χρήσης λογισμικού της Apple—επιλέξτε Συμφωνώ.
  1. Περιμένετε έως ότου ο υπολογιστής σας πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης λογισμικού iPad.

Σημείωση: Εάν το iPad σας εκκινήσει αυτόματα από τη λειτουργία ανάκτησης κατά τη φάση “Λήψη”, κάντε επανεκκίνηση και η λήψη του λογισμικού θα πρέπει να συνεχιστεί.

iPad Post-Factory Reset

Μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πρέπει να εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple ID για να παρακάμψετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο, καθώς σας επαληθεύει ως κάτοχο της συσκευής.

Σημείωση: Εάν αγοράσατε το iPad από κάποιον άλλο, πρέπει να ζητήσετε από το άτομο να απενεργοποιήσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης αποσυνδέοντας τη συσκευή από το Apple ID του.

Μόλις ασχοληθείτε με το Κλείδωμα ενεργοποίησης, το iPad σας είναι έτοιμο για εγκατάσταση, ακριβώς όπως μια ολοκαίνουργια συσκευή. Σε αυτό το στάδιο, έχετε την ευκαιρία να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Εάν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας στον ίδιο υπολογιστή ή Mac, επιλέξτε Επαναφορά από αυτό το αντίγραφο ασφαλείαςεπιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας και επιλέξτε Να συνεχίσει.

Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων στο iCloud ή σε άλλον υπολογιστή, επιλέξτε Ρύθμιση ως νέα συσκευή και συνεχίστε με το Setup Assistant στο iPad σας. Μόλις φτάσετε στο Εφαρμογές και δεδομένα οθόνη, επιλέξτε το Επαναφορά από το iCloud Backup ή Επαναφορά από Mac ή υπολογιστή επιλογές και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Ανακτήσατε την πρόσβαση στο iPad σας

Η επιστροφή σε ένα iPad στο οποίο είστε κλειδωμένοι είναι χρονοβόρα και χρονοβόρα. Απαιτεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής μέσω της λειτουργίας ανάκτησης, να σηκώσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης και να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από την αρχή.

Αυτό τονίζει πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε, να διατηρείτε ενημερωμένες τις πληροφορίες Apple ID σας και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά. Η υιοθέτηση αυτών των συνηθειών εξαλείφει τον κίνδυνο να χάσετε την πρόσβαση στο iPad σας ή στα δεδομένα του.

Διαβάστε επίσης:Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook

Το Apple Watch δεν αντιστοιχίζεται σε νέο τηλέφωνο

Τι σημαίνει “Αυτό το Apple ID δεν είναι ενεργό

Αφήστε μια απάντηση