Τι σημαίνει "Αυτό το Apple ID δεν είναι ενεργό" (και πώς να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας);

Τι σημαίνει “Αυτό το Apple ID δεν είναι ενεργό” (και πώς να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας);

Εάν αντιμετωπίζετε το μήνυμα “Apple ID δεν είναι ενεργό”, μην πανικοβληθείτε! Μπορεί να είναι πολύ σοκ, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Apple ID στο iPhone, το iPad ή το Mac σας χωρίς προβλήματα.

Εξάλλου, το Apple ID σας είναι το διαβατήριό σας για διάφορες υπηρεσίες της Apple, όπως το App Store, το iCloud και το iTunes. Σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας σε πολλές συσκευές, να κάνετε λήψη εφαρμογών και να κάνετε πολλά άλλα. Εάν ξαφνικά κολλήσετε με ένα ανενεργό Apple ID, αυτό εμποδίζει την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες, διαταράσσοντας τη συνήθως απρόσκοπτη εμπειρία του οικοσυστήματος της Apple.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει “Χρωματισμός ιστότοπου” στο Safari;

Κατανόηση του προβλήματος “Το Apple ID δεν είναι ενεργό”.

Το σφάλμα “Το Apple ID δεν είναι ενεργό” μπορεί να εκδηλωθεί διαφορετικά και για διάφορους λόγους. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους:

 • Κατάσταση συστήματος Apple: Το ζήτημα μπορεί να βρίσκεται στο τέλος σας και είναι σημαντικό να το αποδείξετε πριν βουτήξετε σε πιο περίπλοκες λύσεις. Το μήλο σελίδα κατάστασης συστήματος παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Apple, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τα σφάλματα κατάστασης συστήματος της Apple απευθείας από την πηγή. Εάν υπάρχει σφάλμα ή διακοπή στις υπηρεσίες της Apple, το Apple ID σας ενδέχεται να είναι ανενεργό.
 • Λανθασμένος κωδικός πρόσβασης Apple ID ή κωδικός πρόσβασης συσκευής: Τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας της Apple σημαίνουν ότι οι λάθος κωδικοί πρόσβασης ή κωδικοί πρόσβασης δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Εάν αλλάξατε πρόσφατα τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας ή έχετε εισαγάγει λάθος κωδικό πρόσβασης iPhone πάρα πολλές φορές, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επισήμανση του Apple ID σας ως ανενεργού.
 • Ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας: Η Apple αναζητά συνεχώς ασυνήθιστη δραστηριότητα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Περιπτώσεις όπως προσπάθειες σύνδεσης από μια άγνωστη συσκευή ή τοποθεσία ή πάρα πολλές απόπειρες λανθασμένου κωδικού πρόσβασης μπορούν να οδηγήσουν την Apple να απενεργοποιήσει προσωρινά τον λογαριασμό σας για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν η επαλήθευση αποτύχει επανειλημμένα, καθώς αυτό μοιάζει με κάποιον άλλο εκτός από τη νόμιμη Apple χρήστη που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Apple ID. Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στους κορυφαίους 11 τρόπους για τη διόρθωση του σφάλματος “Αποτυχία επαλήθευσης” της Apple ID. Μπορεί επίσης να θέλετε να ανατρέξετε στον τρόπο κατάργησης συσκευών από το Apple ID σας ή στο Find My.
 • Ζητήματα ενημέρωσης λογισμικού: Τη στιγμή της γραφής, το iOS 16 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν η έκδοση iOS δεν ενημερωθεί για αρκετό καιρό, μπορεί να επηρεάσει τις διαδικτυακές λειτουργίες και υπηρεσίες κάποια στιγμή, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με το Apple ID σας.

Υπάρχουν μερικοί λιγότερο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συνέβη αυτό, οι περισσότεροι από τους οποίους απαιτούν να μιλήσετε απευθείας με την Apple:

 • Απάτη: Εάν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για απάτη πληρωμής ή ταυτότητας, αυτό μπορεί να προκαλέσει απενεργοποίηση λογαριασμού μέχρι να μπορέσετε να επιλύσετε το πρόβλημα με την Apple. Ίσως χρειαστεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξετε την ένστασή σας.
 • Παραβίαση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών της Apple: Θυμάστε αυτό το μακρύ νομικό έγγραφο που αποδεχτήκατε χωρίς να το διαβάσετε; Λοιπόν, σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί επειδή η Apple πιστεύει ότι έχετε παραβιάσει αυτήν τη συμφωνία. Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσετε απευθείας μαζί τους.

Ανάκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό σας

Μπορεί να είναι ανησυχητικό να σκεφτόμαστε όλο το περιεχόμενο επί πληρωμή που είναι κλειδωμένο στο Apple ID σας ή πώς θα κάνετε ποτέ ανάκτηση δεδομένων εάν η Apple δεν σας επιτρέψει να εισέλθετε. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας:

 1. Επαναφορά κωδικού πρόσβασης Apple ID: Εάν υποψιάζεστε ότι ένας λανθασμένος κωδικός πρόσβασης μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τον επαναφέρετε. Για να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού κωδικού πρόσβασης και ασφάλειας της συσκευής σας. Ανατρέξτε στο σεμινάριο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης Apple ID για λεπτομερείς οδηγίες.
 2. Ξεκλείδωμα Apple ID: Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Apple ID σας είναι κλειδωμένο για λόγους ασφαλείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το Apple ID σας. Επισκεφτείτε το iforgot.apple.com από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, εισαγάγετε το Apple ID σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Μπορεί να σας ζητηθεί να απαντήσετε στις ερωτήσεις ασφαλείας σας ή να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου για επαλήθευση ταυτότητας.
 3. Κατάργηση Apple ID: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές που έχουν κολλήσει στην οθόνη κλειδώματος ενεργοποίησης. Εάν είστε ο κάτοχος, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό iCloud που είναι συνδεδεμένος με τη συσκευή και να τον αφαιρέσετε. Εάν δεν είστε ο κάτοχος, θα χρειαστείτε τη βοήθειά του για να αφαιρέσετε τη συσκευή από το Apple ID του. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους 3 τρόπους για να σβήσετε το παλιό σας iPhone πριν το διαπραγματευτείτε.
 4. Αποσύνδεση και είσοδος Συχνά, μια απλή αποσύνδεση και επανασύνδεση μπορεί να δώσει ζωή στο Apple ID σας.
 5. Επικοινωνία με την υποστήριξη της Apple: Το ιππικό απέχει μόνο ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ μακριά αν όλα τα άλλα αποτύχουν. Η υποστήριξη της Apple προσφέρει ισχυρή βοήθεια για ζητήματα με Apple ID. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε προηγμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων ή να σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα από το τέλος τους. Εάν ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί από την πλευρά τους και έχετε ήδη δοκιμάσει όλες τις μεθόδους που σας επιτρέπουν, είναι κυριολεκτικά οι μόνοι που μπορούν να ακούσουν την έκκλησή σας και να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Προληπτικά μέτρα και άλλα ζητήματα

Όπως λένε, «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία». Όταν πρόκειται για τον ψηφιακό κόσμο, αυτό το παλιό ρητό κρατάει νερό περισσότερο από ποτέ. Η υιοθέτηση προληπτικών μέτρων μπορεί να παρακάμψει σε μεγάλο βαθμό τον απογοητευτικό λόξυγγα, όπως το ζήτημα «Το Apple ID δεν είναι ενεργό». Ακολουθούν μερικές βασικές στρατηγικές και σκέψεις:

 1. Ενημερώστε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης: Μία από τις κύριες άμυνες κατά της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης είναι ένας ισχυρός, μοναδικός κωδικός πρόσβασης. Η τακτική αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Apple ID μπορεί να αποτρέψει πιθανές απειλές για την ασφάλεια.
 2. Ενημέρωση υλικολογισμικού iOS: Με κάθε νέα ενημέρωση iOS, η Apple εισάγει μια σειρά από βελτιώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων. Η διατήρηση της συσκευής σας ενημερωμένη στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS διασφαλίζει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις νέες δυνατότητες και μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Apple ID σας.
 3. Τακτικοί έλεγχοι της κατάστασης του συστήματος Apple και iCloud: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η πύλη παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών της Apple. Οι τακτικοί έλεγχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμένετε ενήμεροι για τυχόν ζητήματα και να αποτρέψετε την περιττή ανησυχία εάν το Apple ID σας εμφανιστεί ως ανενεργό λόγω ενός προβλήματος στο τέλος της Apple.
 4. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων: Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας προστατεύει τον λογαριασμό σας ακόμα κι αν παραβιαστεί ο κωδικός πρόσβασής σας. Όποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας πρέπει να επαληθεύσει την ταυτότητά του με μια δευτερεύουσα συσκευή. Ενεργοποίηση αυτού μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια του λογαριασμού σας και να μετριάσει προβλήματα με το Apple ID σας.
 5. Αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων: Να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Είτε πρόκειται για πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο iTunes είτε για οποιαδήποτε δεδομένα στο iCloud σας, η διατήρηση τακτικών αντιγράφων ασφαλείας διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας ακόμα κι αν το Apple ID σας αντιμετωπίσει προβλήματα. Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Finder ή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης iTunes είναι εξαιρετικές επιλογές.
 6. Apple ID σε συσκευές Android: Το Apple ID δεν είναι αποκλειστικά για συσκευές Apple. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας Apple ID από μια συσκευή Android ή οποιαδήποτε συσκευή με πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή μια συσκευή που δεν ανήκει στην Apple για επίσκεψη appleid.apple.com και εξοικειωθείτε με αυτή τη μέθοδο πριν τα πράγματα πάνε στραβά. Αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Apple ID σας από τις συσκευές σας.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Λοιπόν τώρα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δουλέψτε συστηματικά με τις προαναφερθείσες μεθόδους αποκατάστασης. Το Apple ID σας είναι σχεδόν σίγουρα ασφαλές, απλά πρέπει να ξεκλειδωθεί και θα είστε σε καλό δρόμο.

Διαβάστε επίσης:

Η βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζεται στο iPhone σας

Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *