Η βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζεται στο iPhone σας

 

Η εισαγωγή της Βιβλιοθήκης Εφαρμογών με iOS 14 και νεότερες εκδόσεις έχει αναμφισβήτητα αλλάξει το παιχνίδι για τους χρήστες iPhone και iPad. Η λειτουργία παρέχει μια οργανωμένη προβολή όλων των εφαρμογών σας, εξαλείφοντας την ανάγκη για αμέτρητες σελίδες αρχικής οθόνης γεμάτες εικονίδια.

Ωστόσο, παρά τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά της, υπήρξαν περιπτώσεις όπου η Βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε ορισμένες συσκευές. Ακολουθούν μερικές πρακτικές διορθώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών σας, εάν αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα στο iPhone ή το iPad σας.

1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις των σημάτων ειδοποίησης

Μπορεί να αναζητάτε βοήθεια όχι επειδή έχει χαθεί ολόκληρη η Βιβλιοθήκη εφαρμογών σας, αλλά επειδή οι εφαρμογές iPad ή iPhone που έχουν μετακινηθεί στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζουν τα σήματα ειδοποιήσεών τους.

Τα σήματα ειδοποιήσεων είναι εκεί όπου εμφανίζεται ένας μικρός κόκκινος κύκλος στα εικονίδια της εφαρμογής σας, που υποδεικνύει μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις. Μερικές φορές, αυτά τα σήματα ειδοποιήσεων δεν εμφανίζονται στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών σας, με αποτέλεσμα να παραβλέπετε σημαντικές ειδοποιήσεις και να φαίνεται ότι πρέπει να επιδιορθωθεί.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε αν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση εμφάνισης σημάτων ειδοποιήσεων στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Αρχική οθόνη και πολλαπλές εργασίες > Σήματα ειδοποιήσεων .

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Εμφάνιση στη βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη. Εάν ήταν απενεργοποιημένο, η ενεργοποίησή του θα πρέπει να κάνει τα σήματα ειδοποιήσεων να εμφανίζονται στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

2. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Όπως κάθε τεχνολογία, το iPhone ή το iPad σας μερικές φορές χρειάζεται μια απλή επανεκκίνηση για να επιλύσει ένα πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα τα πλευρικά κουμπιά και τα κουμπιά έντασης ήχου μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης . Δεν χρειάζεται να κρατάτε πατημένο το κουμπί έντασης για συσκευές με κουμπί αρχικής οθόνης.

Σύρετε το ρυθμιστικό, περιμένετε να απενεργοποιηθεί η συσκευή και πατήστε ξανά το πλευρικό κουμπί για να την ενεργοποιήσετε ξανά. Μερικές φορές ένα μικρό σφάλμα λογισμικού εμποδίζει την εμφάνιση της Βιβλιοθήκης εφαρμογών στην τελευταία αρχική οθόνη και μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να το επιλύσει.

Για λεπτομερείς οδηγίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης του iPhone σας, αν και αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν εξίσου καλά για τα iPad.

3. Ενημερώστε τη συσκευή σας iOS ή iPadOS

Η Apple βελτιώνει συνεχώς το iOS της με σημαντικές αναβαθμίσεις όπως το iOS 15, το iOS 16 και το επερχόμενο iOS 17, που συχνά συνοδεύονται από πολλές διορθώσεις σφαλμάτων και νέες δυνατότητες.

Εάν η Βιβλιοθήκη εφαρμογών σας δεν εμφανίζεται, ενημερώστε το iPhone ή το iPad σας στο πιο πρόσφατο iOS. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να εκτελέσετε μια ενημέρωση λογισμικού, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης ελέγχου για νέα ενημέρωση ή εκκίνησης μιας ενημέρωσης iOS. Συγκεκριμένα καταχώριση πέντε – Μη αυτόματη έναρξη της ενημέρωσης.

4. Βεβαιωθείτε ότι η βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι μια λειτουργία που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εσείς ή κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί τη συσκευή μπορεί να έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος τη λειτουργία βιβλιοθήκης εφαρμογών, αλλά είναι αρκετά εύκολο να την ενεργοποιήσετε ξανά.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS.
  2. Πατήστε Αρχική οθόνη & Multitasking στη λίστα επιλογών.
  3. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Προσθήκη στην αρχική οθόνη στην ενότητα Εφαρμογές που έχουν ληφθεί πρόσφατα .
  4. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Show App Library in Dock .

Εάν είχε επιλεγεί προηγουμένως μόνο η βιβλιοθήκη εφαρμογών, οι εφαρμογές σας δεν θα εμφανίζονται στην αρχική οθόνη αλλά μόνο στη βιβλιοθήκη εφαρμογών.

5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις χρόνου οθόνης

Το Screen Time, ένα βοηθητικό πρόγραμμα που εισήχθη στο iOS 12, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τη χρήση της συσκευής σας. Μπορεί επίσης να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες στη συσκευή σας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζει την εμφάνιση της Βιβλιοθήκης εφαρμογών μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης . Πρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις εάν η Βιβλιοθήκη εφαρμογών βρίσκεται κάτω από τους Περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου .

6. Καταργήστε και επανεγκαταστήστε τις εφαρμογές που δεν συμπεριφέρονται σωστά

Μια μεμονωμένη εφαρμογή μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει δυσλειτουργίες που επηρεάζουν άλλες λειτουργίες της συσκευής σας. Εάν παρατηρήσετε ότι η Βιβλιοθήκη εφαρμογών άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα μετά την εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε αυτήν την εφαρμογή λήψης για να ελέγξετε εάν επιλύει το πρόβλημα.

  1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε Κατάργηση εφαρμογής στο αναδυόμενο παράθυρο.
  2. Επιλέξτε Διαγραφή εφαρμογής .
  3. Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή από το App Store εάν χρειάζεται.

7. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, σκεφτείτε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας. Πριν συνεχίσετε, να θυμάστε ότι αυτό το βήμα θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις συστήματος στις εργοστασιακές προεπιλογές.

Δεν θα χάσετε προσωπικά δεδομένα, αλλά θα γίνει επαναφορά των ρυθμίσεων που σχετίζονται με το Wi-Fi, το Bluetooth, το Μην ενοχλείτε, τις Ειδοποιήσεις και άλλα.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά [Συσκευή] > Επαναφορά > Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων .

8. Ελέγξτε για κρυφές σελίδες αρχικής οθόνης

Ξεκινώντας από το iOS 14, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να αποκρύπτουν ολόκληρες σελίδες αρχικής οθόνης, μεταφέροντας κατά συνέπεια όλες τις εφαρμογές σε αυτές τις σελίδες στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Εάν έχετε κρύψει ακούσια μια σελίδα, οι εφαρμογές που αναζητάτε υπάρχουν. έχουν μεταφερθεί στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Φυσικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, επομένως ένας τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι να αποκρύψετε αυτές τις κρυφές σελίδες.

Για να αποκρύψετε αυτές τις σελίδες:

  1. Πραγματοποιήστε ένα παρατεταμένο πάτημα σε μια κενή περιοχή της αρχικής οθόνης σας έως ότου τα εικονίδια της εφαρμογής αρχίσουν να κουνάνε.
  2. Πατήστε στις κουκκίδες της σελίδας στο κάτω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε μια πανοραμική προβολή όλων των σελίδων της αρχικής οθόνης σας.
  3. Ελέγξτε τις σελίδες που θέλετε να αποκρύψετε και επιλέξτε Τέλος .

9. Επαληθεύστε το Apple ID και τις ρυθμίσεις iCloud.

Οι ρυθμίσεις σας Apple ID και iCloud είναι ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό των δεδομένων σας στις συσκευές σας. Εάν έχετε ενημερώσει πρόσφατα σε μια νέα έκδοση του iOS ή του iPadOS, ελέγξτε ξανά ότι έχετε συνδεθεί στο σωστό Apple ID και ότι οι ρυθμίσεις σας στο iCloud έχουν διαμορφωθεί σωστά ή αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σωστή εμφάνιση της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις , πατήστε στο banner στο επάνω μέρος που εμφανίζει το όνομά σας και βεβαιωθείτε ότι το Apple ID που εμφανίζεται είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Στη συνέχεια, πατήστε iCloud και ελέγξτε ότι οι Εφαρμογές που χρησιμοποιούν το iCloud περιλαμβάνουν όλες τις εφαρμογές που θέλετε να συγχρονίσετε.

10. Αξιοποιήστε την αναζήτηση Siri ή Spotlight

Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε ή να επαναφέρετε τη βιβλιοθήκη εφαρμογών για πρόσβαση στις εγκατεστημένες εφαρμογές σας, υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης σε εφαρμογές στο iPhone ή το iPad σας: Siri και Spotlight Search.

Χρησιμοποιώντας το Siri

Ο Siri, ο προσωπικός βοηθός της Apple που ενεργοποιείται με φωνή, μπορεί να σας σώσει όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε μια εφαρμογή που φαινομενικά λείπει. Για να χρησιμοποιήσετε το Siri, απλά πρέπει να το ενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να του ζητήσετε να ανοίξει την εφαρμογή που προσπαθείτε να βρείτε.

Για να ενεργοποιήσετε το Siri, μπορείτε είτε να κρατήσετε πατημένο το πλευρικό κουμπί (ή το κουμπί αρχικής οθόνης, για μοντέλα που διαθέτουν ένα) είτε απλά να πείτε “Hey Siri”, με την προϋπόθεση ότι έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα.

Μόλις το Siri είναι ενεργό, μπορείτε να του δώσετε εντολή να ανοίξει την εφαρμογή σας. Πείτε κάτι όπως “Hey Siri, άνοιξε [όνομα εφαρμογής]” και το Siri θα ξεκινήσει αμέσως την εφαρμογή για εσάς.

Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την εφαρμογή σας στο Facebook, απλώς πείτε, “Hey Siri, ανοίξτε το Facebook”. Αυτή η εντολή παρακάμπτει την ανάγκη εντοπισμού του εικονιδίου της εφαρμογής, παρέχοντας αντ’ αυτού άμεση πρόσβαση.

Χρήση Spotlight Search

Το Spotlight Search είναι ένα άλλο ισχυρό εργαλείο ενσωματωμένο στο iPhone και το iPad σας, το οποίο λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για όλες τις ανάγκες αναζήτησης της συσκευής σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή, απλώς σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη του iPad ή του iPhone, η οποία θα αποκαλύψει τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος. Εδώ, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα της εφαρμογής που αναζητάτε.

Καθώς ξεκινάτε να πληκτρολογείτε, το iPhone ή το iPad σας θα συμπληρώσει μια λίστα αποτελεσμάτων. Αυτά τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν εφαρμογές, προτεινόμενους ιστότοπους, προτάσεις Siri και άλλα.

Η εφαρμογή που αναζητάτε θα πρέπει να εμφανίζεται στην κορυφή αυτής της λίστας κάτω από την επικεφαλίδα “Εφαρμογές”. Απλώς πατήστε πάνω του για να ανοίξετε απευθείας την εφαρμογή.

11. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά στο Apple ID σας

Μερικές φορές, ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες δυσλειτουργίες λόγω προβλημάτων με το Apple ID σας. Η αποσύνδεση και, στη συνέχεια, η επανασύνδεση στο Apple ID σας μπορεί να βοηθήσει. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Έξοδος .

Αφού αποσυνδεθείτε, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και μετά επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και συνδεθείτε ξανά με το Apple ID σας.

12. Επανεγκαταστήστε το iOS ή το iPadOS

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα και όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σας σύστημα. Συνδέστε τη συσκευή σας σε Mac ή υπολογιστή και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε επαναφορά χρησιμοποιώντας το Finder (σε Mac) ή το iTunes (στα Windows). Φροντίστε πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας για να αποτρέψετε τυχόν απώλεια δεδομένων.

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να εγκαταστήσετε ξανά ή να επαναφέρετε το iOS χρησιμοποιώντας Mac ή υπολογιστή, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του iOS.

13. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν η Βιβλιοθήκη εφαρμογών εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, μπορεί να φταίει ένα πρόβλημα υλικού ή πιο ασαφές λογισμικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επικοινωνία με την Υποστήριξη της Apple μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω του ιστότοπού τους ή του τηλεφώνου τους ή ακόμα και να κλείσετε ένα ραντεβού σε ένα Apple Store, εάν υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή σας.

Για τους χρήστες iPhone ή τους λάτρεις του iPad, η Βιβλιοθήκη Εφαρμογών διευκόλυνε πολύ την οργάνωση εφαρμογών από οποιαδήποτε συγκρίσιμη λύση μέχρι τώρα σε μια συσκευή Android και ελπίζουμε, με αυτές τις ολοκληρωμένες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, να έχετε βρει τη δική σας αφού την πετάξετε από την κρυψώνα της .

Διαβάστε επίσης:Πώς να κατεβάσετε όλα τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη μουσικής Apple

Το μικρόφωνο Apple Watch δεν λειτουργεί;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Music εκτός σύνδεσης

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *