Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα OneDrive 0x8004de40

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα OneDrive 0x8004de40

Λαμβάνετε ένα σφάλμα “Υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης στο OneDrive” με τον κωδικό 0x8004de40 στον υπολογιστή σας με Windows; Το OneDrive ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης στο cloud, γεγονός που οδηγεί στο παραπάνω σφάλμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές λύσεις για να επιλύσετε το σφάλμα και να επιστρέψετε στις δραστηριότητες της εφαρμογής OneDrive. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό στα Windows 11 και Windows 10.

Το OneDrive εμφανίζει ένα σφάλμα 0x8004de40 για πολλούς λόγους. Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μπορεί να μην λειτουργεί, μπορεί να μην έχετε ενεργοποιήσει τις απαιτούμενες εκδόσεις TLS, το τείχος προστασίας σας μπορεί να έχει αποκλείσει την πρόσβαση του OneDrive στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που λαμβάνετε ένα σφάλμα OneDrive 0x8004de40 είναι ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν λειτουργεί. Η σύνδεσή σας μπορεί να έχει σταματήσει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα το OneDrive να μην δημιουργεί σύνδεση με το cloud.

Διαβάστε επίσης:Χρειάζεται ο υπολογιστής σας Windows 11 Antivirus;

Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας και αποκτώντας πρόσβαση σε έναν ιστότοπο. Εάν η σύνδεσή σας έχει προβλήματα, το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν θα φορτώσει τον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα του διαδικτύου χρησιμοποιώντας βασικές επιδιορθώσεις όπως επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) για περισσότερη βοήθεια.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows

Η επόμενη λύση στη λίστα είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Το OneDrive ή ο υπολογιστής σας ενδέχεται να αντιμετωπίζει ένα μικρό σφάλμα, το οποίο μπορείτε να επιλύσετε απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας ξανά τον υπολογιστή σας. Αυτό κλείνει όλες τις υπηρεσίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας και φορτώνει ξανά αυτές τις υπηρεσίες, επιλύοντας πολλά μικρά προβλήματα.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows ανοίγοντας το Αρχή μενού, επιλέγοντας το Εξουσία εικονίδιο και επιλογή Επανεκκίνηση.

Εκτόξευση OneDrive όταν ο υπολογιστής σας ενεργοποιηθεί και δείτε εάν η εφαρμογή συνδέεται στο διαδίκτυο.

Ενεργοποιήστε τις Απαιτούμενες εκδόσεις TLS στον υπολογιστή σας με Windows

Η Microsoft συνιστά να ενεργοποιήσετε διάφορες εκδόσεις TLS στον υπολογιστή σας για την επίλυση ενός σφάλματος 0x8004de40 στο OneDrive. Είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε αυτές τις εκδόσεις TLS στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοιξε το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω: inetcpl.cpl
 3. Ανοιξε το Προχωρημένος καρτέλα στο παράθυρο.
 4. Ενεργοποιήστε τις ακόλουθες εκδόσεις TLS στη λίστα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε αυτές τις εκδόσεις.Χρησιμοποιήστε το TLS 1.0
  Χρησιμοποιήστε το TLS 1.1
  Χρησιμοποιήστε το TLS 1.2
 1. Επιλέγω Ισχύουν ακολουθούμενη από Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και ανοίξτε OneDrive.

Επαναφέρετε το Winsock για να διορθώσει έναν κωδικό σφάλματος OneDrive 0x8004de40

Το Winsock είναι ένα API που επιτρέπει στις εφαρμογές σας με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως το OneDrive, να συνομιλούν με τα υποκείμενα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως το TCP/IP. Αξίζει να επαναφέρετε αυτό το API όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση του OneDrive στο cloud.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή CMD και πατήστε Εισαγω:
  επαναφορά netsh winsock
 1. Κλείσε Γραμμή εντολών και εκτόξευση OneDrive.

Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης στον υπολογιστή σας

Αξίζει να απενεργοποιήσετε την επιλογή διακομιστή μεσολάβησης του υπολογιστή σας όταν λάβετε ένα 0x8004de40 σφάλμα στο OneDrive. Ο διακομιστής μεσολάβησής σας ενδέχεται να επηρεάζει τη σύνδεση του OneDrive στο διαδίκτυο, κάτι που μπορείτε να επιλύσετε απενεργοποιώντας τη δυνατότητα.

Στα Windows 11

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Πληρεξούσιο στο δεξί παράθυρο.
 4. Κλείσε το Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων επιλογή.
 1. Επιλέγω Στήνω δίπλα στο Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης.
 2. Απενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης επιλογή και επιλέξτε Αποθηκεύσετε.
 1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε OneDrive.

Στα Windows 10

 1. Πρόσβαση Ρυθμίσεις πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο στις Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέγω Πληρεξούσιο στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 4. Σβήνω Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων στα δεξιά.
 1. Απενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης επιλογή επίσης.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και ανοίξτε OneDrive.

Προσθέστε το OneDrive στη λίστα ασφαλείας του τείχους προστασίας σας

Ένας λόγος που το OneDrive αποτυγχάνει να συνδεθεί στο διαδίκτυο είναι ότι το τείχος προστασίας σας έχει αποκλείσει τη σύνδεση της εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση, τροποποιήστε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας σας, ώστε το OneDrive να επιτρέπεται πάντα να πραγματοποιεί εξερχόμενες και εισερχόμενες συνδέσεις δικτύου.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας την εφαρμογή OneDrive στη λίστα επιτρεπόμενων του τείχους προστασίας ως εξής:

 1. Ανοιξε το Ασφάλεια των Windows εφαρμογή στον υπολογιστή σας.
 2. Επιλέγω Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου > Επιτρέψτε μια εφαρμογή μέσω τείχους προστασίας στην εφαρμογή.
 1. Επιλέγω Αλλαξε ρυθμίσεις στην κορυφή.
 2. Ενεργοποιήστε και τα δύο Ιδιωτικός και Δημόσιο πλαίσια ελέγχου για Microsoft OneDrive στη λίστα.
 1. Επιλέγω Εντάξει στον πάτο.

Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων κατασκευαστών του υπολογιστή σας

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων στον υπολογιστή σας με Windows, αυτό το πρόγραμμα ενδέχεται να παρεμβαίνει στη λειτουργία του OneDrive. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που η εφαρμογή δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να φορτώσει τα αρχεία σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή προστασίας από ιούς και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας. Εάν το πρόβλημά σας παραμένει, απεγκαταστήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Επαναφέρετε το OneDrive στον υπολογιστή σας με Windows

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, φέρτε την εφαρμογή OneDrive στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να διορθώσετε πιθανώς το πρόβλημά σας. Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να λειτουργεί εάν η ίδια η εφαρμογή σας έχει πρόβλημα που προκαλεί τη μη σύνδεση της εφαρμογής στο Διαδίκτυο.

Δεν χάνετε τα αρχεία σας που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive όταν επαναφέρετε την εφαρμογή. Ωστόσο, η διαδικασία θα διαγράψει τις προσαρμοσμένες προτιμήσεις σας στην εφαρμογή.

 1. Ανοιξε Τρέξιμο πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στο Τρέξιμο κουτί και πατήστε Εισαγω:%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset
 1. Εάν λάβετε ένα σφάλμα που λέει “Τα Windows δεν μπορούν να βρουν…”, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες εντολές. Μία από αυτές τις εντολές θα επαναφέρει την εφαρμογή OneDrive.C:\Program Files\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset
  C:\Program Files (x86)\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset
 2. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, ανοίξτε τον υπολογιστή σας Αρχή μενού, βρείτε OneDriveκαι ξεκινήστε την εφαρμογή.

Επιλύστε εύκολα τα σφάλματα συνδεσιμότητας του OneDrive

Τα σφάλματα συνδεσιμότητας του OneDrive σας εμποδίζουν να ανεβάσετε και να κατεβάσετε αρχεία από το χώρο αποθήκευσης στο cloud. Μπορείτε να κάνετε μερικές αλλαγές στην εφαρμογή και στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω σας βοηθούν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Αφού επιλύσετε το σφάλμα OneDrive, μπορείτε να ανεβάσετε καθώς και να κατεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο θέλετε από τον ηλεκτρονικό σας αποθηκευτικό χώρο. Απολαμβάνω!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απενεργοποιήσετε τις μνήμες “Αυτή τη μέρα” από το OneDrive

τρόποι για να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x8007003b 

H εφαρμογή OneDrive που δεν συγχρονίζεται σε Android και iPhone

Πώς να προσθέσετε το OneDrive στην ενότητα Αγαπημένα στο Finder (Mac)

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *