Έχει κολλήσει το iPhone σας στο λογότυπο της Apple;  Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο App Store στο iPhone

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση στο App Store και εμφανίζεται το σφάλμα “δεν μπορώ να συνδεθώ στο App Store”; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Μερικές φορές, όταν προσπαθείτε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από το App Store σε iPhone ή iPad, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος σύνδεσης. Το σφάλμα είναι ασαφές και απογοητευτικό—θα θέλετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα «δεν μπορώ να συνδεθώ στο App Store».

Υπάρχουν πολλές αιτίες του σφάλματος. τα περισσότερα οφείλονται σε προβλήματα συνδεσιμότητας δικτύου. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως ένα ξεπερασμένο σύστημα ή λανθασμένες προσαρμογές ώρας και ημερομηνίας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε τις εφαρμογές που χρειάζεστε στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης : Πώς να ενημερώσετε το Microsoft Outlook στο Mac σας

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Ένα από τα πρώτα σημεία για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων είναι ελέγχοντας τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν μερικές απλές ρυθμίσεις για έλεγχο σε iPhone ή iPad.

Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου και να βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά Wi-Fi και κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένα. Μπορείτε να κάνετε μια εύκολη επαναφορά ενεργοποιώντας τη Λειτουργία πτήσης για λίγα δευτερόλεπτα και να την απενεργοποιήσετε ξανά.

Μετά από αυτό, ελέγξτε αν μπορείτε να φτάσετε σε έναν ιστότοπο από το Safari ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Απενεργοποιήστε το VPN στη συσκευή

Εάν χρησιμοποιείτε VPN στο iPhone σας, όπως Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο , η Apple μπορεί να θεωρήσει την κίνηση ύποπτη και να αποκλείσει την πρόσβασή σας στο App Store. Όταν το ελέγξετε και είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το VPN στο iPhone ή το iPad σας και να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Store.

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε το VPN, δοκιμάστε να αλλάξετε διακομιστές σε διαφορετική τοποθεσία και δοκιμάστε τη λήψη ξανά.

Ελέγξτε τους διακομιστές της Apple

Ο λόγος που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο App Store μπορεί να μην είναι καθόλου δικό σας λάθος. Οι διακομιστές της Apple μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας. Η Apple έχει μια σελίδα που μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε αν το πρόβλημα είναι στο τέλος του.

Μεταβείτε στη σελίδα κατάστασης συστήματος Apple και ελέγξτε εάν το App Store ή άλλες υπηρεσίες της Apple είναι σε λειτουργία και λειτουργούν. Εάν το πρόβλημα βρίσκεται στο τέλος της Apple, θα πρέπει να περιμένετε και να προσπαθήσετε ξανά όταν ενεργοποιηθεί και εκτελεστεί το αντίγραφο ασφαλείας.

Απενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε το iPhone σας

Όπως ένας υπολογιστής, ο τερματισμός ή η επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad σας μπορεί να διορθώσει μικρές δυσλειτουργίες και κραυγαλέα προβλήματα.

Εάν η συσκευή σας είναι σε λειτουργία για αρκετές ημέρες και δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο App Store, δοκιμάστε να την επανεκκινήσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν δεν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση, μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο για λίγα δευτερόλεπτα και να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Ο τρόπος με τον οποίο τερματίζετε τη λειτουργία ή επανεκκινείτε το τηλέφωνό σας διαφέρει ελαφρώς μεταξύ των μοντέλων. Εάν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να επανεκκινήσετε το iPhone 13 ή νεότερο ή να απενεργοποιήσετε ή να επανεκκινήσετε το iPhone X, 11 ή 12.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας

Εάν η ώρα και η ημερομηνία δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά στο iPhone ή το iPad σας, μπορεί να επηρεάσει τη σύνδεσή σας με το App Store.

Το να βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά είναι απλό, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας στο iPhone σας:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις .εφαρμογή ρυθμίσεων iphone
  2. Επιλέξτε Γενικά > Ημερομηνία και ώρα .
  3. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη Αυτόματη ρύθμιση  .

Ενημερώστε το iOS σε iPhone ή iPad

Εκτός από τη λήψη νέων λειτουργιών και ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας, οι ενημερώσεις iOS περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων που μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα με τη σύνδεση στο App Store.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παλαιότερες συσκευές που εκτελούν απαρχαιωμένο λογισμικό – επίσης, εάν είναι απενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις.

Για να ελέγξετε για ενημερώσεις iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και εγκαταστήστε τυχόν ενημερώσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone ή το iPad σας.

Αυτή η επιλογή θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις DNS και διακομιστή μεσολάβησης στις εργοστασιακές προεπιλογές και θα καταργήσει τα διαπιστευτήρια Wi-Fi που έχετε διαμορφώσει.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone σας:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στο μενού Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά .
  3. Πατήστε την επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου από το μενού που εμφανίζεται.
  4. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε το κουμπί Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου για να επιβεβαιώσετε την επαναφορά.

Μόλις ολοκληρώσετε τα βήματα, οι ρυθμίσεις δικτύου σας θα επιστρέψουν στις προεπιλογές τους και θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά στο Wi-Fi και να προσπαθήσετε να συνδεθείτε στο App Store.

Αλλαγή διακομιστή DNS

Μια άλλη επιλογή είναι να αλλάξετε το Domain Name System από τον ISP σας σε μια επιλογή τρίτου μέρους όπως το Cloudflare , το OpenDNS ή το Google Public DNS. Η χρήση ενός εναλλακτικού DNS μπορεί να είναι πιο γρήγορη και πιο αξιόπιστη από αυτή του ISP σας και να βοηθήσει στη δημιουργία σύνδεσης με το App Store.

Η αλλαγή του DNS σε iPhone ή iPad είναι ένα προηγμένο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων και τα αποτελέσματα θα διαφέρουν. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi > Όνομα δικτύου > Διαμόρφωση DNS και επιλέξτε Μη αυτόματη .

Επιλέξτε Προσθήκη διακομιστή και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας

Εάν έχετε εξαντλήσει όλες τις παραπάνω επιλογές, ως έσχατη λύση, μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας για να επιλύσετε το πρόβλημα. Αυτή η επιλογή είναι ακραία και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνετε.

Ωστόσο, παραμένει μια επιλογή και μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας που είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Ή, εάν θέλετε μια νέα αρχή, μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Διόρθωση προβλημάτων με iPhone και iPad

Εάν λαμβάνετε ένα σφάλμα “δεν μπορώ να συνδεθώ με το App Store” ενώ προσπαθείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι στο iPhone ή το iPad σας, χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων θα πρέπει τα πράγματα να λειτουργούν ξανά ομαλά.

Ίσως χρειαστεί να διορθώσετε άλλα προβλήματα στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε το Gmail που δεν λειτουργεί σε iPhone ή ένα σφάλμα “Τελευταία γραμμή δεν είναι πλέον διαθέσιμη”.

Ή μερικές φορές, η συσκευή σας εκτελεί ενέργειες όταν δεν την αγγίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να διορθώσετε το άγγιγμα ghost στο iPhone ή το iPad.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με φωτογραφίες και βίντεο; Μάθετε σχετικά με τη διόρθωση του προσανατολισμού βίντεο και φωτογραφιών στο iPhone.

Διαβάστε επίσης :

λόγοι για να διατηρήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο πιο δυνατή!

Πώς να εγκαταστήσετε το Xcode σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *