Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα caa70004 στο Microsoft Teams

You are currently viewing Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα caa70004 στο Microsoft Teams

Το Microsoft Teams εμφανίζει έναν κωδικό σφάλματος caa70004 και ένα μήνυμα “Λυπούμαστε – αντιμετωπίσαμε πρόβλημα” όταν η εφαρμογή αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν μπορεί να φορτώσει την κύρια διεπαφή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εφαρμογή σας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να επιλύσετε τα σφάλματα της ομάδας σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στις επαγγελματικές σας επικοινωνίες.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Teams και λάβετε ένα σφάλμα caa70004 είναι ότι η εφαρμογή σας δεν διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιώματα, υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας εφαρμογών, η προσωρινή μνήμη της εφαρμογής σας είναι κατεστραμμένη, υπάρχει πρόβλημα με την περίοδο σύνδεσης και πολλά άλλα.

Κλείστε τελείως και ανοίξτε ξανά το Microsoft Teams στον υπολογιστή σας

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση μιας εφαρμογής, η πρώτη βασική λύση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι να κλείσετε και να επανεκκινήσετε την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στην εφαρμογή μια νέα ευκαιρία να φορτώσει ξανά όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής, επιλύοντας πιθανώς μικρά προβλήματα με αυτά τα στοιχεία.

Σημειώστε ότι η απλή επιλογή του εικονιδίου X στην επάνω δεξιά γωνία του Teams δεν κλείνει πλήρως την εφαρμογή. Θα πρέπει να κλείσετε πλήρως και να επανεκκινήσετε την εφαρμογή για να διορθώσετε πιθανώς το πρόβλημά σας. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

 1. Επιλέξτε X στην επάνω δεξιά γωνία του Teams για να ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή στο δίσκο συστήματος του υπολογιστή σας.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο Teams στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Quit .
 3. Επανεκκινήστε την εφαρμογή ανοίγοντας το μενού Έναρξη , βρίσκοντας το Microsoft Teams και επιλέγοντας την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: τρόποι για να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x8007003b στα Windows 11 και 10

Εκτελέστε το Microsoft Teams ως διαχειριστής

Η έλλειψη απαιτούμενων αδειών μπορεί να προκαλέσει τη μη λειτουργία των ομάδων όπως αναμένεται. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν εκτελείτε την εφαρμογή από λογαριασμό που δεν είναι διαχειριστής στον υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα εκκινώντας την εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή.

 1. Βρείτε το Microsoft Teams στο μενού Έναρξη του υπολογιστή σας ή στην επιφάνεια εργασίας σας .
 2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .
 3. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη .

Εάν το Teams δεν παράγει σφάλμα caa70004 στη λειτουργία διαχειριστή, βάλτε τα Windows να εκκινούν πάντα την εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή:

 1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση επιφάνειας εργασίας του Teams και επιλέξτε Ιδιότητες .
 2. Επιλέξτε Συντόμευση στις Ιδιότητες και επιλέξτε Για προχωρημένους .
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής και επιλέξτε ΟΚ .
 4. Επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK στο παράθυρο Ιδιότητες .
 5. Εκκινήστε το Teams κάνοντας διπλό κλικ στη συντόμευση της εφαρμογής υπολογιστή σας.

Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας με το Microsoft Teams

Τα ζητήματα συμβατότητας μπορεί να κάνουν την εφαρμογή Teams να μην φορτώσει την κύρια διεπαφή ή να μην λειτουργούν άλλες λειτουργίες. Μπορείτε να εντοπίσετε και να επιλύσετε αυτό το ζήτημα με την εφαρμογή σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας προγραμμάτων των Windows.

Αυτό το εργαλείο σάς βοηθά να βρείτε και να διορθώσετε προβλήματα συμβατότητας με τις εφαρμογές σας.

 1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση επιφάνειας εργασίας του Teams και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών > Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας .
 2. Το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας προγράμματος θα ξεκινήσει και θα αρχίσει να αναζητά προβλήματα με την εφαρμογή σας.
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επιλύσετε τα προβλήματα της εφαρμογής σας.

Εάν αυτό δεν επιλύθηκε το πρόβλημά σας, εκτελέστε το Teams σε λειτουργία συμβατότητας με μη αυτόματο τρόπο ως εξής. Αυτό κάνει την εφαρμογή να πιστεύει ότι εκτελείτε μια προηγούμενη έκδοση των Windows.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Teams στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ιδιότητες .
 2. Επιλέξτε την καρτέλα Συμβατότητα στις Ιδιότητες.
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για .
 4. Επιλέξτε Windows 7 από το αναπτυσσόμενο μενού.
 5. Επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.
 6. Εκκινήστε την εφαρμογή Teams .

Κλείστε άλλα προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας

Ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει άλλα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο, προκαλώντας παρεμβολές στο Teams. Μπορείτε να το επαληθεύσετε και να το διορθώσετε τερματίζοντας όλες τις ανοιχτές εφαρμογές στον υπολογιστή σας.

 1. Κλείστε την εφαρμογή Teams στον υπολογιστή σας.
 2. Κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών εάν μια εφαρμογή αρνείται να κλείσει, καθώς αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να κλείνετε αναγκαστικά εφαρμογές.
 3. Επανεκκινήστε την εφαρμογή Teams .

Απενεργοποιήστε την υπηρεσία VPN σας

Το Microsoft Teams είναι ενεργοποιημένο στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι η εφαρμογή συνδέεται στο Διαδίκτυο για αποστολή και ανάκτηση πληροφοριών. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή VPN στον υπολογιστή σας, αυτή η εφαρμογή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας στέλνει και λαμβάνει δεδομένα μέσω Διαδικτύου.

Το VPN σας μπορεί να είναι ο λόγος που το Teams δεν λειτουργεί και εμφανίζει έναν κωδικό σφάλματος caa70004. Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε την υπηρεσία VPN και δείτε εάν το Teams λειτουργεί. Ο τρόπος με τον οποίο απενεργοποιείτε την υπηρεσία του VPN σας εξαρτάται από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Θα βρείτε την επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της υπηρεσίας στην κύρια οθόνη στις περισσότερες εφαρμογές.

Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας

Όταν δεν μπορείτε να εκκινήσετε ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας, αξίζει να δώσετε στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς λίγο χρόνο ανάπαυσης για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να έχει αναγνωρίσει το Teams ως πιθανή απειλή, αποκλείοντας τις διάφορες λειτουργίες της εφαρμογής.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προστασία προστασίας από ιούς για να δείτε εάν αυτό κάνει το Teams να λειτουργεί. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Microsoft Defender Antivirus:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στον υπολογιστή σας.
 2. Επιλέξτε Προστασία από ιούς και απειλές και επιλέξτε Διαχείριση ρυθμίσεων στην κεφαλίδα Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές .
 3. Απενεργοποιήστε την επιλογή προστασίας σε πραγματικό χρόνο .
 4. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη .
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή Teams .

Εάν το Teams λειτουργεί όπως αναμένεται μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς, προσθέστε την εφαρμογή στη λίστα εξαιρέσεων προστασίας από ιούς, ώστε το πρόγραμμά σας να μην αποκλείει πλέον την εφαρμογή:

 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα όπου απενεργοποιήσατε την προστασία σε πραγματικό χρόνο και επιλέξτε Προσθήκη ή κατάργηση εξαιρέσεων .
 2. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη .
 3. Επιλέξτε Προσθήκη εξαίρεσης > Αρχείο , βρείτε την εφαρμογή Teams και επιλέξτε το αρχείο Update.exe .
 4. Ενεργοποιήστε ξανά την προστασία από ιούς.

Εκκαθαρίστε τα αρχεία προσωρινής μνήμης του Microsoft Teams

Το Microsoft Teams αποθηκεύει διάφορα προσωρινά αρχεία στον υπολογιστή σας για να βελτιώσει την εμπειρία σας με την εφαρμογή. Με την πάροδο του χρόνου, η εφαρμογή σας συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από αυτά τα αρχεία κρυφής μνήμης, προκαλώντας προβλήματα με την εφαρμογή σας. Η προσωρινή μνήμη σας είναι επίσης επιρρεπής στη διαφθορά και αυτό μπορεί να κάνει την εφαρμογή σας να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία προσωρινής μνήμης της εφαρμογής σας για να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Δεν χάνετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας όταν το κάνετε αυτό.

 1. Ανοίξτε το Run πατώντας Windows + R .
 2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη διαδρομή στο Run και πατήστε Enter : %AppData%\Microsoft\Teams\cache
 3. Επιλέξτε όλα τα αρχεία του φακέλου πατώντας Ctrl + A .
 4. Κάντε δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Διαγραφή (εικονίδιο κάδου απορριμμάτων).
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή Teams .

Αποσυνδεθείτε και επιστρέψτε στον λογαριασμό σας στο Microsoft Teams

Μερικές φορές, τα προβλήματα σύνδεσης του λογαριασμού σας μπορεί να προκαλέσουν τη μη λειτουργία των ομάδων. Αυτά είναι σπάνια ζητήματα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν από καιρό σε καιρό. Ένας τρόπος για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα είναι να αποσυνδεθείτε και να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας στην εφαρμογή.

Θα χρειαστείτε τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Teams για να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας, επομένως κρατήστε τα στη διάθεσή σας.

 1. Ανοίξτε το Teams στον υπολογιστή σας.
 2. Επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής.
 3. Επιλέξτε Έξοδος στο μενού.
 4. Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας.

Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε το Microsoft Teams στον υπολογιστή σας

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, η τελευταία σας λύση είναι να διαγράψετε και να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Teams στον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή σας ενδέχεται να αντιμετωπίζει ένα βασικό πρόβλημα με το αρχείο, το οποίο μπορείτε να επιλύσετε απεγκαταστώντας την εφαρμογή.

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας κατά την επανεγκατάσταση της εφαρμογής, επομένως διατηρήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας έτοιμα.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας Windows + I .
 2. Επιλέξτε Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές στις Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέξτε τις τρεις τελείες δίπλα στο Microsoft Teams στη λίστα και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης .
 4. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης στο μήνυμα για να καταργήσετε την εφαρμογή.
 5. Επανεγκαταστήστε το Teams χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που προτιμάτε.

Διορθώστε μια εφαρμογή Teams Desktop που έχει κολλήσει στην οθόνη σφάλματος caa70004

Το Teams κολλάει σε μια οθόνη σφάλματος που εμφανίζει τον κωδικό caa70004 για διάφορους λόγους. Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα και διορθώσετε το ένοχο στοιχείο, το πρόβλημά σας επιλύεται. Οι μέθοδοι που περιγράψαμε παραπάνω σας δείχνουν τις επιλογές σας για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα στην εφαρμογή σας.

Αφού ακολουθήσετε αυτές τις μεθόδους, η εφαρμογή Teams θα λειτουργήσει όπως αναμένεται. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε τις επαγγελματικές σας συνομιλίες στην εφαρμογή. Απολαμβάνω!

Διαβάστε επίσης:

Το Chromebook λειτουργεί αργά;

Χρειάζεται ο υπολογιστής σας Windows 11 Antivirus;

Αφήστε μια απάντηση