Πώς να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android

Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα θέλετε να είναι εύκολα προσβάσιμα τα ιατρικά στοιχεία έκτακτης ανάγκης και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Δείτε πώς μπορείτε να το προσθέσετε στο Android.

Είναι καλύτερο να προσθέσετε τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android προτού βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην πραγματικότητα διαπιστώσετε ότι τις χρειάζεστε. Η προσθήκη των πληροφοριών στο τηλέφωνό σας επιτρέπει στους ανταποκριτές να ανακαλύψουν τα σημαντικά ιατρικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε.

Μπορείτε να προσθέσετε περιορισμένο ιατρικό ιστορικό, φάρμακα που παίρνετε, αλλεργίες και άλλα βασικά δεδομένα. Μαζί με τα επείγοντα ιατρικά σας δεδομένα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε επαφές έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας.

Εάν θέλετε να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android

Η προσθήκη στοιχείων επαφής έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία, αν γνωρίζετε πού να ψάξετε.

Δυστυχώς, με το Android, αυτό δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Οι ρυθμίσεις και η διεπαφή χρήστη διαφέρουν για διαφορετικές εκδόσεις Android και για διαφορετικές συσκευές, αλλά η ιδέα είναι η ίδια σε όλο το οικοσύστημα Android.

Η επιλογή σάς επιτρέπει να προσθέσετε σημαντικές ιατρικές πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι παραϊατρικοί ή οι πρώτες βοήθειες έκτακτης ανάγκης χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε ένα Samsung Galaxy, αλλά η ιδέα είναι παρόμοια στο Google Pixel και σε άλλες συσκευές.

Για να προσθέσετε ιατρικές πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας στο Android:

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας από τη συντόμευση ή το πλαίσιο ειδοποιήσεων.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη .
 3. Επιλέξτε Ιατρικές πληροφορίες από το μενού.
 4. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ποια είναι η λειτουργία και τι κάνει. Οι ιατρικές σας πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην οθόνη κλειδώματος — οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει. Μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα στις ρυθμίσεις της ενότητας.
 5. Κάντε κλικ στην Επιβεβαίωση για να συνεχίσετε να εισάγετε τα ιατρικά σας στοιχεία.
 6. Στην ενότητα Ιατρικές πληροφορίες , εισαγάγετε τα στοιχεία σας σε κάθε πεδίο στην οθόνη. Μπορείτε να εισαγάγετε το όνομά σας, ιατρικές παθήσεις, αλλεργίες, φάρμακα, ομάδα αίματος και άλλες ιατρικές σημειώσεις.
 7. Αφού εισαγάγετε τις πληροφορίες, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση για να συνεχίσετε.
 8. Στη συνέχεια, ελέγξτε τις καταχωρίσεις σας και επεξεργαστείτε τις όπως απαιτείται.
 9. Στο κάτω μέρος της λίστας, επιλέξτε εάν θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος ή όχι.

Πώς να προσθέσετε επαφές έκτακτης ανάγκης στο Android

Εκτός από την προσθήκη των ιατρικών σας πληροφοριών στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε επίσης να προσθέσετε επαφές έκτακτης ανάγκης.

Για να προσθέσετε επαφές έκτακτης ανάγκης στο Android:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη .
 2. Επιλέξτε Επαφές έκτακτης ανάγκης .
 3. Πατήστε Προσθήκη μέλους .
 4. Επιλέξτε το άτομο που θέλετε να προσθέσετε ως επαφή έκτακτης ανάγκης στη λίστα επαφών σας. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να προσθέσετε επιπλέον επαφές έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίζονται οι επαφές στην οθόνη κλειδώματος.

Χρήση του τηλεφώνου σας Android σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Εάν είστε χρήστης Android και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ιατρικά στοιχεία έκτακτης ανάγκης και στοιχεία επικοινωνίας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, μπορείτε να τα προσθέσετε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Εάν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στις πληροφορίες σας, μπορείτε να επιστρέψετε στο μενού Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη και να προσαρμόσετε τα δεδομένα.

Εάν είστε χρήστης του Google Pixel, μπορείτε να κάνετε το Pixel να μοιράζεται αυτόματα την τοποθεσία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Έλεγχος ασφαλείας. Η Apple διαθέτει μια παρόμοια δυνατότητα που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το Ιατρικό σας αναγνωριστικό με την εφαρμογή Apple Health, η οποία μοιράζεται ιατρικές πληροφορίες έκτακτης ανάγκης από την οθόνη κλειδώματος.

Υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σχετικά με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Emergency SOS στο iPhone σας. Και αν δεν είναι έκτακτη ανάγκη, μπορείτε να αποτρέψετε τυχαίες κλήσεις 911 στο iPhone σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *