Πώς να εγκαταστήσετε το KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

You are currently viewing Πώς να εγκαταστήσετε το KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Το Linux Mint είναι μια δημοφιλής, φιλική προς το χρήστη διανομή Linux που παρέχει μια ποικιλία λειτουργιών για να κάνει την εμπειρία σας στον υπολογιστή πιο ευχάριστη. Εάν θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω την εμπειρία σας, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma.

Το KDE Plasma είναι γνωστό για τη σύγχρονη, προσαρμόσιμη διεπαφή και το πλούσιο σύνολο εφαρμογών που μπορούν να εξυπηρετήσουν διαφορετικούς τύπους χρηστών. Με την εγκατάσταση του KDE Plasma στο σύστημα Linux Mint, θα έχετε πρόσβαση σε μια κομψή και ισχυρή επιφάνεια εργασίας που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας, ενώ θα εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τη σταθερότητα του Linux Mint.

Πριν από την εγκατάσταση του KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε την επιφάνεια εργασίας του KDE Plasma στο Linux Mint, θα χρειαστεί να ενημερώσετε το Linux Mint και να εισαγάγετε τους PPA Backport του KDE (ή τα Αρχεία Προσωπικών Πακέτων) που απαιτούνται για την εγκατάσταση.

Ενημερώστε το Linux Mint

Το να διατηρείτε το σύστημα Linux Mint ενημερωμένο είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της συμβατότητας με το νέο λογισμικό. Έχοντας αυτό κατά νου, φροντίστε να ενημερώσετε την εγκατάσταση του Linux Mint πριν εγκαταστήσετε το KDE Plasma.

Για να ενημερώσετε το σύστημα Linux Mint:

 1. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο τερματικού.
 2. Τύπος sudo apt ενημέρωση και πατήστε Εισαγω.
 1. Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση, πληκτρολογήστε αναβάθμιση sudo apt και πατήστε Εισαγω. Εάν σας ζητηθεί, επιβεβαιώστε πατώντας Υ και Εισαγω για να εγκαταστήσετε τυχόν ενημερώσεις.

Το σύστημά σας είναι πλέον ενημερωμένο.

Εισαγωγή PPA Backport του KDE

Η πιο πρόσφατη έκδοση του KDE Plasma και οι εφαρμογές του ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να προσθέσετε ορισμένα αποθετήρια PPA backport στο σύστημά σας. Τα Kubuntu Backports και Kubuntu-PPA/Backports-extra είναι και τα δύο βασικά αποθετήρια που παρέχουν πρόσβαση σε νέες εκδόσεις πακέτων KDE.

Για να εισαγάγετε PPA Backport του KDE:

 1. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο τερματικού.
 2. Τύπος sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports και πατήστε Εισαγω.
 1. Ενημερώστε τη λίστα πακέτων σας με τα νέα αποθετήρια που προστέθηκαν πληκτρολογώντας sudo apt ενημέρωση και πατώντας Εισαγω.

Οι απαιτούμενοι PPA Backport του KDE προστίθενται τώρα στο σύστημά σας και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε με την εγκατάσταση της επιφάνειας εργασίας KDE Plasma στο Linux Mint.

Εγκατάσταση του KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Μόλις ενημερώσετε το σύστημα Linux Mint και προσθέσετε τα απαραίτητα KDE PPA, θα μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του KDE Plasma.

Έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε όπου-πλάσμα-επιφάνεια εργασίας, που είναι η ελάχιστη εγκατάσταση που απαιτείται για το KDE Plasma. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε όπου-πρότυποτο οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εφαρμογές KDE, ταπετσαρίες και άλλα.

Για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία KDE, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπου-γεμάτητο οποίο περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες εφαρμογές και λειτουργικότητα.

Για να εγκαταστήσετε το KDE Plasma στο Linux Mint:

 1. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο τερματικού.
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πακέτο KDE που προτιμάτε:
 3. Για να εγκαταστήσετε το ελάχιστο πακέτο KDE, πληκτρολογήστε sudo apt εγκατάσταση kde-plasma-desktop και πατήστε Εισαγω.
 4. Για να εγκαταστήσετε το KDE Plasma με ορισμένες τυπικές εφαρμογές, πληκτρολογήστε sudo apt εγκατάσταση kde-standard και πατήστε Εισαγω.
 5. Για να εγκαταστήσετε το KDE με όλες τις προεπιλεγμένες εφαρμογές, πληκτρολογήστε sudo apt εγκατάσταση kde-full και πατήστε Εισαγω.
 1. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε Υ και Εισαγω για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.
 2. Κατά την εγκατάσταση, το Linux Mint θα σας ζητήσει να επιλέξετε ποιο διαχειριστής οθόνης χρησιμοποιώ. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο linux που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας, επομένως είναι σημαντικό να το επιλέξετε προσεκτικά. Το KDE Plasma είναι γεμάτο με το SDDM διαχείριση εμφάνισης ως τυπικό, επομένως επιλέξτε αυτό για την τυπική εμπειρία KDE, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε LightDM ή άλλος διευθυντής.
 1. Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 2. Αφού ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma στην οθόνη σύνδεσης. Η εμφάνιση αυτού του μενού θα ποικίλλει, ανάλογα με τον διαχειριστή οθόνης που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε, αλλά φροντίστε να το επιλέξετε Πλάσμα αίματος πριν συνδεθείτε.

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε την εμπειρία επιφάνειας εργασίας KDE Plasma στο Linux Mint.

Διαμόρφωση του KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Αφού εγκαταστήσετε την επιφάνεια εργασίας KDE Plasma στο Linux Mint, ίσως θελήσετε να τη διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα για να ξεκινήσετε.

 • Αλλάξτε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας: Το KDE Plasma συνοδεύεται από ενσωματωμένες ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Για να αλλάξετε το θέμα και άλλες ρυθμίσεις στην οθόνη, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Διαμόρφωση επιφάνειας εργασίας. Στο παράθυρο ρυθμίσεων, επιλέξτε Ταπετσαρίαμετά επιλέξτε μια νέα φωτογραφία από τις επιλογές που παρέχονται (ή μεταφορτώστε τη δική σας).
 • Προσθήκη γραφικών στοιχείων: Το KDE Plasma Desktop σάς επιτρέπει να προσθέτετε widget στην επιφάνεια εργασίας σας, όπως ένα ρολόι ή ένα widget για τον καιρό. Για να προσθέσετε ένα widget, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Προσθήκη γραφικών στοιχείωνμετά επιλέξτε το γραφικό στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε και σύρετέ το στην επιφάνεια εργασίας.
 • Διαμορφώστε τον προεπιλεγμένο πίνακα: Ο προεπιλεγμένος πίνακας είναι η γραμμή στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας που περιέχει το πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών, τη διαχείριση εργασιών και το δίσκο συστήματος. Για να διαμορφώσετε τον πίνακα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Πίνακας επεξεργασίας.
 • Αλλαγή θεμάτων, εικονιδίων, συμπεριφοράς παραθύρου και άλλα: Μπορείτε επίσης να κάνετε περαιτέρω αλλαγές στο KDE στην εγκατάσταση του Linux Mint μέσω του Ρυθμίσεις συστήματος μενού. Από εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο KDE στο Linux Mint ορίζοντας ένα νέο θέμα, αλλάζοντας τον τρόπο συμπεριφοράς των παραθύρων, αλλάζοντας εικονίδια, γραμματοσειρές και δρομείς και πολλά άλλα.

Διαχείριση του υπολογιστή σας Linux Mint

Η εγκατάσταση του KDE Plasma Desktop στο Linux Mint παρουσιάζει μια εναλλακτική, πλούσια σε χαρακτηριστικά εμπειρία επιφάνειας εργασίας. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να διαμορφώσετε τον υπολογιστή σας Linux Mint ώστε να χρησιμοποιεί εύκολα το KDE, αλλά μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε άλλη διανομή Linux, εάν προτιμάτε να το κάνετε.

Είχατε πρόβλημα με την εγκατάσταση και θέλετε να ξεκινήσετε ξανά; Θα μπορούσατε πάντα να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά το Linux Mint από την αρχή χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διπλής εκκίνησης Linux Mint και Windows—απλώς φροντίστε να χωρίσετε τον σκληρό σας δίσκο προσεκτικά προτού το κάνετε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Στείλτε και λάβετε κείμενα από τον υπολογιστή σας με τα μηνύματα Google

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών NVIDIA

Signal Vs. Telegram: Ποιο να επιλέξετε;

Αφήστε μια απάντηση