Πώς να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία φόντου επιφάνειας εργασίας των Windows 11

Πώς να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία φόντου επιφάνειας εργασίας των Windows 11

Τα Windows 11 σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας, προσθέτοντας λίγη εξατομίκευση. Αυτό το άρθρο εξετάζει ενσωματωμένους τρόπους αυτόματης αλλαγής της ταπετσαρίας της επιφάνειας εργασίας σας και ορισμένες εφαρμογές τρίτων που κάνουν τη δουλειά ακόμα καλύτερα.

Αλλάξτε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας των Windows 11 με ενσωματωμένα εργαλεία

Με τα Windows 11, μπορείτε να αλλάξετε αυτόματα το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας μέσω θεμάτων ή δημιουργώντας μια παρουσίαση. Είτε προτιμάτε ένα στατικό φόντο είτε μια περιστρεφόμενη συλλογή από όμορφες ταπετσαρίες, τα Windows 11 προσφέρουν την ευελιξία να δημιουργήσετε μια εμπειρία επιφάνειας εργασίας που αντικατοπτρίζει το στυλ σας.

Θέματα των Windows

Τα θέματα παρέχουν έναν γρήγορο και βολικό τρόπο για να αλλάξετε ολόκληρη την εμφάνιση και την αίσθηση της επιφάνειας εργασίας σας. Τα θέματα μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες φόντου, ήχους και χρώματα έμφασης, δίνοντάς σας μια ολοκληρωμένη και συνεκτική εξατομικευμένη εμπειρία.

Για να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο θέμα, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, επιλέξτε Καθιστώ προσωπικόν από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε ένα θέμα που ταιριάζει στο στυλ σας.

Σελίδα θεμάτων στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης

Αν θέλετε ακόμα περισσότερα, το Microsoft Store προσφέρει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε με λίγα μόνο κλικ.

Για πρόσβαση στα Θέματα των Windows, ανοίξτε την εφαρμογή Microsoft Store στον υπολογιστή σας με Windows. Μόλις φτάσετε στο κατάστημα, μπορείτε να αναζητήσετε “Θέματα των Windows” στη γραμμή αναζήτησης ή να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές.

επιλέγοντας ένα θέμα των Windows στο Microsoft Store

Τα θέματα ταξινομούνται σε διαφορετικές κατηγορίες, διευκολύνοντας την εύρεση του τέλειου για το γούστο σας. Μερικοί δημοφιλείς τύποι περιλαμβάνουν τη φύση, τα τοπία, τα ζώα, τα αφηρημένα και τα αθλήματα. Κάθε κατηγορία προσφέρει μια ποικιλία από εκπληκτικές ταπετσαρίες και ήχους που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα θέμα, κάντε κλικ σε αυτό που σας αρέσει και κάντε κλικ στο Παίρνω κουμπί.

Λήψη θέματος

Θα ξεκινήσει η λήψη του θέματος και μόλις ολοκληρωθεί, θα εφαρμοστεί αυτόματα στο φόντο της επιφάνειας εργασίας σας και σε άλλες ρυθμίσεις εξατομίκευσης. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα θέματα που έχετε λάβει μέσω της ενότητας Θέματα στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης.

Με τη μεγάλη ποικιλία θεμάτων των Windows που διατίθενται στο Microsoft Store, μπορείτε εύκολα να βρείτε το τέλειο για να δώσετε στην επιφάνεια εργασίας σας μια νέα, νέα εμφάνιση.

Παρουσίαση

Ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας είναι να δημιουργήσετε μια παρουσίαση. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να επιλέξετε πολλές εικόνες φόντου από το φάκελο εικόνων σας ή μια προσαρμοσμένη τοποθεσία εικόνας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα χρονικά διαστήματα που αλλάζει η ταπετσαρία, που κυμαίνονται από κάθε λίγα λεπτά έως μία φορά την ημέρα. Αυτό είναι τέλειο για να παρουσιάσετε τις αγαπημένες σας ταπετσαρίες ή να δημιουργήσετε ένα δυναμικό φόντο που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για πρόσβαση στην επιλογή Slideshow στα Windows 11:

  1. Τύπος Windows + Εγώ για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Εξατομίκευση στα αριστερά και επιλέξτε Ιστορικό στα δεξιά.
Επιλέγοντας την επιλογή φόντου στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης
  1. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά του Εξατομικεύστε το φόντο σας και επιλέξτε Παρουσίαση.
επιλέγοντας την επιλογή παρουσίασης
  1. Κάντε κλικ Ξεφυλλίζω για να επιλέξετε ένα φάκελο που περιέχει τις εικόνες φόντου σας.
  1. Χρησιμοποιήστε το Αλλαγή εικόνας κάθε αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε πόσο συχνά τα Windows θα πρέπει να περιστρέφουν την ταπετσαρία σας. Οι επιλογές κυμαίνονται από ένα λεπτό έως μία ημέρα.
επιλέγοντας πόσο συχνά θα αλλάζουν οι εικόνες φόντου
  1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές εδώ για να ανακατέψετε τη σειρά των εικόνων και να επιλέξετε πώς θα χωρέσουν οι εικόνες στην επιφάνεια εργασίας σας.

Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα εξατομικευμένο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φόντο επιφάνειας εργασίας των Windows.

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας για Windows

Η αλλαγή του φόντου της επιφάνειας εργασίας στον υπολογιστή σας με Windows μπορεί να δώσει νέα πνοή στον χώρο εργασίας σας και να προσφέρει μια νέα εμφάνιση. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε εύκολα την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας. Αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη και δυναμική εμπειρία επιφάνειας εργασίας. Είτε προτιμάτε ένα απλό εργαλείο είτε μια πιο σύνθετη εφαρμογή, υπάρχει μια αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ας εξερευνήσουμε τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας για Windows 11/10.

1. Μηχανή ταπετσαρίας

ιστοσελίδα μηχανής ταπετσαρίας

Τιμή: $3,99 στο Steam

Το Wallpaper Engine είναι δημοφιλές για χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους με δυναμικές και διαδραστικές ταπετσαρίες. Προσφέρει μια εκτενή συλλογή κινούμενων ταπετσαριών και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας με HTML5 και εργαλεία επεξεργασίας βίντεο. Με λειτουργίες όπως οπτικοποιητές ήχου, ζωντανές ταπετσαρίες και τη δυνατότητα συγχρονισμού ταπετσαριών σε πολλές οθόνες, το Wallpaper Engine παρέχει μια εξαιρετικά καθηλωτική εμπειρία επιφάνειας εργασίας.

2. Wallpaper Studio 10

wallpaper studio 10 Σελίδα Microsoft Store

Τιμή: Ελεύθερος

Το Wallpaper Studio 10, που διατίθεται από το Microsoft Store, προσφέρει μια εκτενή συλλογή από ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας από διάφορες κατηγορίες και θέματα. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας επιλέγοντας ταπετσαρίες με βάση την ώρα της ημέρας ή τα χρονικά διαστήματα. Με λειτουργίες όπως προβολή διαφανειών, ενσωμάτωση προσωπικών εικόνων και λήψη νέων ταπετσαριών από τη μεγάλη συλλογή της εφαρμογής, το Wallpaper Studio 10 παρέχει μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και οπτικά ευχάριστη εμπειρία επιφάνειας εργασίας.

3. Αλλαγή ταπετσαριών Chameleon

Σελίδα λήψης Chameleon

Τιμή: Ελεύθερος

Το Chameleon Wallpaper Changer είναι μια ελαφριά και εύχρηστη εφαρμογή που αλλάζει αυτόματα το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας με βάση το προτιμώμενο χρονικό εύρος. Προσφέρει διάφορες επιλογές προγραμματισμού και σας επιτρέπει να επιλέξετε ταπετσαρίες από διαφορετικούς φακέλους και πηγές. Είτε προτιμάτε συμπαγή χρώματα, εικόνες φόντου ή προσωπικές φωτογραφίες, το Chameleon Wallpaper Changer παρέχει απρόσκοπτη και εξατομικευμένη περιστροφή ταπετσαρίας.

4. John’s Background Switcher

σελίδα ρυθμίσεων του John's Background Switcher

Τιμή: Ελεύθερος

Το Background Switcher είναι μια ευέλικτη εφαρμογή που προσφέρει μια σειρά από επιλογές προσαρμογής για το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Σας επιτρέπει να επιλέξετε από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου εικόνων και των διαδικτυακών γκαλερί και υποστηρίζει διάφορες μορφές εικόνας. Με δυνατότητες όπως ένα προσαρμόσιμο αναπτυσσόμενο μενού, ένα πλαίσιο ελέγχου για προβολή διαφανειών σχετικά με την ισχύ της μπαταρίας και τη δυνατότητα ρύθμισης διαφορετικών ταπετσαριών για διαφορετικές ώρες της ημέρας, το Background Switcher παρέχει μια ολοκληρωμένη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία αλλαγής ταπετσαρίας.

Κάντε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας πιο ενδιαφέρον!

Με τα απλά βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε αυτόματες αλλαγές φόντου και να απολαύσετε μια δυναμική και φρέσκια οπτική εμπειρία κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Προχωρήστε λοιπόν και δοκιμάστε το. Θα εκπλαγείτε με το πόσο μια απλή αλλαγή στο φόντο της επιφάνειας εργασίας σας μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία σας στα Windows.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επιλύσετε ένα σφάλμα NSIS στα Windows

Πώς να εγκαταστήσετε Windows στο Chromebook σας

Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Πώς να απεγκαταστήσετε τα Windows από το Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *