Πώς να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Chromebook σας

Πώς να εγκαταστήσετε Windows στο Chromebook σας

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή διαθέσιμη μόνο για Windows στο Chromebook σας; Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε “εξομοιωτές” ή “εφαρμογές επιπέδου συμβατότητας” για να εγκαταστήσετε εφαρμογές που βασίζονται σε Windows στο Chromebook σας.

Ενεργοποιήστε το περιβάλλον ανάπτυξης Linux

Τα προγράμματα που επιτρέπουν στα Chromebook να εκτελούν εφαρμογές Windows βασίζονται σε Linux. Ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον ανάπτυξης Linux του Chromebook σας για την εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών Windows.

Συνδέστε το Chromebook σας σε Wi-Fi και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε το περιβάλλον ανάπτυξης Linux.

 1. Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Προχωρημένος > προγραμματιστές και επιλέξτε Ανάβω στη σειρά “Περιβάλλον ανάπτυξης Linux”.
 1. Επιλέγω Επόμενο να συνεχίσει.
 1. Εισαγάγετε ένα προτιμώμενο όνομα για την εικονική μηχανή Linux, επιλέξτε το Συνιστάται μέγεθος δίσκου και επιλέξτε Εγκαθιστώ.

Εκτελέστε εφαρμογές των Windows χρησιμοποιώντας CrossOver

Το CrossOver είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε Linux και σας επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές που βασίζονται σε Windows σε υπολογιστές ChromeOS και macOS. Αν και το CrossOver είναι λογισμικό επί πληρωμή (κοστίζει 14,00 $), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση για 2 εβδομάδες χωρίς πληρωμή.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο τον ιστότοπο του προγραμματιστή (CodeWeavers). και κατεβάστε την εφαρμογή CrossOver ChromeOS ή τη δωρεάν δοκιμή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε το CrossOver και να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Chromebook σας.

 1. Ανοιξε το Εφαρμογή αρχείων και κατευθυνθείτε στον κατάλογο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο εγκατάστασης CrossOver Linux.
 2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο CrossOver Debian ή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εγκατάσταση με Linux.
 1. Επίλεξε το Εγκαθιστώ κουμπί για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.
 1. Επιλέγω Εντάξει για να κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης Linux.

Θα πρέπει να δείτε την πρόοδο της εγκατάστασης της εφαρμογής στην περιοχή κατάστασης του Chromebook σας—κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα όταν δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας “Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε”.

 1. Πατήστε το πλήκτρο Αναζήτησης του Chromebook, ανοίξτε το φάκελο “Εφαρμογές Linux” του Launcher και επιλέξτε CrossOver.
 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας CodeWeaver όταν σας ζητηθεί να συνδέσετε τη δωρεάν δοκιμή σας ή να αγοράσετε την εφαρμογή CrossOver.
 2. Κατευθυνθείτε προς το Εγκαθιστώ καρτέλα για να δείτε τις εφαρμογές των Windows στη βιβλιοθήκη του CrossOver.
 1. Χρησιμοποιήστε το κουμπί αναζήτησης για να βρείτε εφαρμογές που δεν αναφέρονται στην οθόνη και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε.
 1. Επιλέγω Εγκαθιστώ στην επάνω δεξιά γωνία για να συνεχίσετε.
 1. Θα λάβετε μια ειδοποίηση για να επιτρέψετε στο CrossOver να εγκαταστήσει ορισμένα πακέτα Linux για την εκτέλεση εφαρμογών των Windows. Επιλέγω Ναί για να συνεχίσετε και να περιμένετε να εγκαταστήσει το CrossOver την εφαρμογή.

Ανοίξτε τη βιβλιοθήκη εφαρμογών του Chromebook και ελέγξτε το φάκελο “Εφαρμογές Linux” για την εγκατεστημένη εφαρμογή των Windows.

Εάν μια εφαρμογή δεν βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του CrossOver, κατεβάστε το εκτελέσιμο αρχείο της από ιστότοπους τρίτων και εγκαταστήστε την με μη αυτόματο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το αρχείο εγκατάστασης EXE της εφαρμογής στο φάκελο “Linux files” στην εφαρμογή Files.

 1. Ανοίξτε την καρτέλα “Εγκαταστάθηκε” στο CrossOver και επιλέξτε Εγκαταστήστε μια μη καταχωρημένη εφαρμογή στην επάνω δεξιά γωνία.
 1. Επίλεξε το Εγκαθιστώ κουμπί για να προχωρήσετε.
 1. Επιλέγω Σπίτι στην πλαϊνή γραμμή και κάντε διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο της εφαρμογής.
 1. Εισαγάγετε το όνομα της εφαρμογής στο πλαίσιο διαλόγου «Όνομα φιάλης» και επιλέξτε Εγινε να προχωρήσει.
 1. Επιλέγω Ναί στη γραμμή εντολών για να επιτραπεί στο CrossOver να εγκαταστήσει πακέτα Linux που απαιτούνται για την εγκατάσταση της εφαρμογής Windows.
 1. Επιλέγω Να συνεχίσει και περιμένετε όσο το CrossOver φορτώνει το εκτελέσιμο αρχείο.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για να συνεχίσετε.

Εκτελέστε τις εφαρμογές των Windows χρησιμοποιώντας το κρασί

Τόσο το Wine όσο και το CrossOver έχουν αναπτυχθεί από την CodeWeavers. Ενώ το CrossOver είναι λογισμικό επί πληρωμή, το Wine είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Σύμφωνα με το CodeWeavers, χρησιμοποιεί αγορές από το CrossOver για να χρηματοδοτήσει προγραμματιστές που εργάζονται στο Wine.

Εάν δεν έχετε 14 $ για το CrossOver, το Wine είναι μια δωρεάν και εξίσου αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Η εγκατάσταση του Wine σε Chromebook απαιτεί την εκτέλεση πολλών εντολών στο τερματικό Linux, αλλά η διαδικασία είναι απλή.

Εγκαταστήστε το Wine στο Chromebook σας

Συνδέστε το Chromebook σας στο διαδίκτυο και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε τη βιβλιοθήκη εφαρμογών του Chromebook και επιλέξτε το Εφαρμογή τερματικού στον φάκελο “Linux app”.
 1. Επιλέγω πιγκουίνος για να ανοίξετε τη διεπαφή γραμμής εντολών Terminal.
 1. Επικολλήστε το sudo apt-get install wine στην κονσόλα και πατήστε Εισαγω.
 1. Η εντολή θα εγκαταστήσει την εφαρμογή Wine στο περιβάλλον Linux του Chromebook σας. Τύπος Υ στο “Θέλετε να συνεχίσετε;” γραμμή και πατήστε Εισαγω να προχωρήσει.
 1. Στη συνέχεια, επικολλήστε το sudo dpkg –add-architecture i386 και πατήστε Εισαγω.

Η εντολή επιτρέπει στην αρχιτεκτονική 32-bit για το Wine να εκτελείται στο Chromebook σας. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα όταν το όνομα χρήστη σας Linux εμφανιστεί στην επόμενη γραμμή.

 1. Επικολλήστε το wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/winehq.key και πατήστε Εισαγω. Με την εκτέλεση αυτής της εντολής γίνεται λήψη του κλειδιού αποθήκης του Wine.
 1. Στη συνέχεια, επικολλήστε το sudo apt-key add winehq.key και πατήστε Εισαγω για να προσθέσετε το κλειδί αποθετηρίου που έχετε λάβει στο περιβάλλον Linux.
 1. Εισαγάγετε echo “deb https://dl.winehq.org/wine-builds/debian/ bullseye main” | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/wine_chrome_os_made_simple.list στην επόμενη γραμμή και πατήστε Εισαγω.
 1. Συνιστούμε να ενημερώσετε τα δεδομένα του περιβάλλοντος Linux σας (πακέτα, πόροι κ.λπ.) πριν εγκαταστήσετε το Wine. Επικολλήστε το sudo apt update -y στην κονσόλα και πατήστε Εισαγω.
 1. Επικολλήστε το sudo apt install –εγκατάσταση-συνιστά winehq-stable winbind και πατήστε Εισαγω για να εγκαταστήσετε το Wine.
 1. Τύπος Υ όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση και πατήστε Εισαγω.
 1. Στη συνέχεια, επικολλήστε το winecfg και πατήστε Εισαγω.

Θα πρέπει να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας λέει ότι η διαμόρφωση του Wine ενημερώνεται.

 1. Επιλέγω Εγκαθιστώ στην επόμενη αναδυόμενη οθόνη για να συνεχίσετε.
 1. Ανοιξε το έκδοση Windows αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα Windows που θέλετε να εκτελεί το Wine.
 1. Επιλέγω Ισχύουν και μετά Εντάξει να προχωρήσει.

Εγκαταστήσατε με επιτυχία το Wine στο περιβάλλον Linux του Chromebook σας. Ελέγξτε την επόμενη ενότητα για να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wine για να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Chromebook σας.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Windows χρησιμοποιώντας το Wine

 1. Κατεβάστε και αποθηκεύστε το εκτελέσιμο αρχείο της εφαρμογής στα “αρχεία Linux” στην εφαρμογή Αρχεία.
 2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο .exe και επιλέξτε Ανοιγμα με… > Wine Windows Program Loader.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Windows στο Chromebook σας.

Εκτελέστε τις εφαρμογές των Windows σε Chromebook

Οι εφαρμογές που εγκαθίστανται χρησιμοποιώντας CrossOver ή Wine θα εκτελούνται στο Chromebook σας τόσο ομαλά όσο και σε υπολογιστές με Windows. Ωστόσο, η απόδοση μιας εφαρμογής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαμόρφωση υλικού του Chromebook σας. Ενημερώστε και επανεκκινήστε το Chromebook σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση εφαρμογών των Windows που είναι εγκατεστημένες μέσω Wine ή CrossOver.

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook

Καλύτεροι εξομοιωτές Linux για Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *