Πώς να αλλάξετε το όνομα και το όνομα κεντρικού υπολογιστή του Mac σας

Πώς να αλλάξετε το όνομα και το όνομα κεντρικού υπολογιστή του Mac σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί να αλλάξουν το όνομα που έχει εκχωρηθεί στο MacBook τους από το macOS. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το αρχικό όνομα που επιλέχθηκε κατά την αρχική εγκατάσταση, όπως το πλήρες όνομά τους ή κάτι γενικό όπως “MacBook Air” ή “iMac”. Ωστόσο, η κατανόηση του τρόπου τροποποίησης του ονόματος του Mac σας είναι μία από τις πιο κοινές εντολές που πρέπει να γνωρίζει κάθε διαχειριστής Mac.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είστε μέλος μιας μικρής ομάδας ή ενός μεγάλου οργανισμού και μπορείτε εύκολα να μετονομάσετε το Mac σας για να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε πολλές συσκευές.

Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για να μετονομάσετε τον υπολογιστή σας, να προσαρμόσετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή του και να τροποποιήσετε το τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή στο macOS.

Γιατί να αλλάξετε το όνομα του Mac σας;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση σχετικά με το γιατί πρέπει να αλλάξετε το όνομα του MacBook σας, ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι.

 • Προσωπική προτίμηση. Μερικές φορές, το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη δεν σας ταιριάζει. Αντί να βάζετε ένα περίεργο όνομα χρήστη που σας ενοχλεί κάθε φορά που το βλέπετε στο Mac σας, πάρτε τον έλεγχο και αλλάξτε το σε κάτι που σας αρέσει.
 • Απλοποίηση AirDrop. Το AirDrop είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για τη μεταφορά αρχείων, αλλά όταν το Mac σας έχει ένα τυχαίο ή μπερδεμένο όνομα χρήστη, μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με τον αποστολέα ή τον προορισμό. Ένα σαφές και αναγνωρίσιμο όνομα για το MacBook ή το Mac σας επιλύει αυτό το πρόβλημα απρόσκοπτα.
 • Βελτιστοποίηση των συνδέσεων Bluetooth. Έχετε δυσκολευτεί ποτέ να συνδέσετε μια συσκευή στο Mac σας και σας υποδέχτηκαν με μια περίπλοκη σειρά χαρακτήρων αντί για όνομα συσκευής; Η ίδια απογοήτευση προκύπτει όταν συνδέετε το Mac σας σε μια συσκευή εξοπλισμένη με οθόνη. Ένας καλά ονομασμένος Mac απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία σύζευξης.
 • Βελτιωμένη εμπειρία συστήματος. Το όνομα χρήστη σας είναι πανταχού παρόν στο σύστημα του Mac σας, συμπεριλαμβανομένου του κύριου συστήματος αρχείων. Η επιλογή ενός ουσιαστικού ονόματος χρήστη διευκολύνει την πληκτρολόγηση εντολών και τους ελιγμούς μέσω του Terminal, βελτιστοποιώντας την εμπειρία σας.
 • Περιβάλλον πολλαπλών χρηστών. Σε σενάρια όπου πολλά άτομα μοιράζονται τον ίδιο Mac, η προσαρμογή των ονομάτων αρχείων Mac με βάση τους χρήστες διασφαλίζει ότι όλοι έχουν τον ξεχωριστό λογαριασμό τους, προωθώντας την αίσθηση ιδιοκτησίας και οργάνωσης.
 • Σαφήνεια δικτύου. Σε περίπτωση προβλημάτων δικτύου στο σπίτι, ο εντοπισμός των συσκευών που χρησιμοποιούν το Wi-Fi σας καθίσταται κρίσιμος. Ένα οικείο και αναγνωρίσιμο όνομα Mac σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε εύκολα τις συσκευές σας, αποτρέποντας προβλήματα συνδεσιμότητας κατά την αλλαγή κωδικών πρόσβασης ή τη διαχείριση του δικτύου σας.

Όνομα υπολογιστή έναντι ονόματος κεντρικού υπολογιστή έναντι ονόματος κεντρικού υπολογιστή Bonjour

Πριν δημιουργήσετε ένα νέο όνομα και όνομα κεντρικού υπολογιστή για το Mac σας, πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ ονόματος υπολογιστή, ονόματος κεντρικού υπολογιστή και ονόματος κεντρικού υπολογιστή Bonjour. Είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική διαχείριση του Mac σας.

Θα ξεκινήσουμε με ένα όνομα υπολογιστή. Αυτή είναι μια φιλική προς το χρήστη ετικέτα που προσδιορίζει τον υπολογιστή σας. Είναι σαν μια ετικέτα ονόματος για τη συσκευή σας που την κάνει εύκολα αναγνωρίσιμη σε εσάς και σε άλλους που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή.

Τι γίνεται με το όνομα κεντρικού υπολογιστή? Σκεφτείτε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή ως ψηφιακή αναγνώριση για τον υπολογιστή σας σε ένα δίκτυο. Βοηθά σε διάφορες επικοινωνίες δικτύου και αποδεικνύεται χρήσιμο κατά την απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας SSH (Secure Socket Shell).

Τέλος, έχουμε το Γεια σας όνομα κεντρικού υπολογιστή ή τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή. Το όνομα Bonjour, γνωστό και ως τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή, διευκολύνει τις συνδέσεις στο τοπικό σας δίκτυο. Χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα, οι υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο μπορούν να εντοπίσουν και να συνδεθούν με το Mac σας. Μπορείτε να δείτε το τρέχον τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή του Mac σας εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή Μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος Επιλογές συστήματος εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του macOS) > Γενικός > Μοιρασιά. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα βρείτε το τρέχον όνομα δίπλα στο Τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή.

Για παράδειγμα, εάν το όνομα του υπολογιστή σας είναι “Annas-MacBook-Pro-2», το τοπικό σας όνομα κεντρικού υπολογιστή, γνωστό και ως όνομα Bonjour, θα είναι «Annas-MacBook-Pro-2.τοπικό», επιτρέποντας την απρόσκοπτη επικοινωνία εντός του τοπικού σας δικτύου. Τα τοπικά ονόματα κεντρικών υπολογιστών δεν κάνουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων, επομένως Annas-MacBook-Pro είναι το ίδιο με annas-macbook-pro.

Πώς να αλλάξετε το όνομα του MacBook

Τώρα που προσδιορίσαμε τη διαφορά μεταξύ όλων των τύπων ονομάτων που έχει το Mac σας, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας. Σημειώστε ότι το όνομα χρήστη macOS είναι αυτό που εμφανίζεται στη σελίδα εκκίνησης του Mac σας και είναι διαφορετικό από το Apple ID σας.

Προτού το κάνετε, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας, καθώς θα έχετε την επιλογή να επαναφέρετε τα δεδομένα σας εάν καταστρέψετε το προφίλ χρήστη σας.

Για να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή Mac από το προεπιλεγμένο όνομα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Αρχικά, θα καλύψουμε τα βήματα για όσους χρησιμοποιούν macOS Ventura και μεταγενέστερα.

 1. Στο Mac σας, επιλέξτε το Λογότυπο Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
 2. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 1. Από τη γραμμή μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης, επιλέξτε Γενικός στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σχετικά με. Θα βρείτε το τρέχον όνομα του υπολογιστή σας στο Ονομα πεδίο.
 1. Κάντε κλικ στο όνομα και πληκτρολογήστε ένα νέο στο πεδίο ονόματος υπολογιστή.

Τύπος Εισαγω ή βγείτε από το παράθυρο προτιμήσεων Πληροφορίες για να ορίσετε το νέο όνομα.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS Monterey και παλαιότερα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στο Mac σας, επιλέξτε το Λογότυπο Apple να ανοίξει το Μενού Apple.
 2. Από το μενού, επιλέξτε Επιλογές συστήματος.
 3. Ανοιξε το Μοιρασιά ντοσιέ. Αν το Μοιρασιά Το παράθυρο είναι κλειδωμένο για λόγους ασφαλείας, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδαριάς στην κάτω αριστερή γωνία και εισαγάγετε το όνομα διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε.
 1. μεσα στην Μοιρασιά παράθυρο, θα δείτε το Όνομα υπολογιστή πλαίσιο με το τρέχον όνομα Mac σας. Πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τον υπολογιστή σας.
 1. Κλείστε το παράθυρο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Πώς να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το τερματικό

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Terminal για να εκτελέσετε διάφορες εντολές στο Mac σας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στη συσκευή σας Apple, εκκινήστε το Terminal. Για να το κάνετε αυτό, αναζητήστε Τερματικό στην επιλογή Αναζήτηση Spotlight του υπολογιστή σας ή ακολουθώντας τη διαδρομή Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα > Τερματικό.
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το YourComputerName με το όνομα που θέλετε να ορίσετε.

sudo scutil – ορίστε το Όνομα Υπολογιστή Το Όνομα Υπολογιστή σας

Για παράδειγμα, για να μετονομάσετε το όνομα του υπολογιστή σας από Annas-MacBook-Pro προς την Annas-MacBook-Pro-1πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή μέσω του τερματικού:

sudo scutil –set ComputerName Annas-MacBook-Pro-1

Εάν θέλετε να ορίσετε ένα όνομα υπολογιστή με κενά, πρέπει να τον περικλείσετε σε διπλά εισαγωγικά (” “). Για παράδειγμα, για να μετονομάσω το Mac μου σε Άννα MacBook Proθα χρειαστεί να εκτελέσω την ακόλουθη εντολή Terminal:

sudo scutil –set ComputerName “Anna MacBook Pro”

 1. Τύπος Εισαγω για να εκτελέσετε την εντολή.
 2. Το τερματικό μπορεί να σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση.

Εάν το νέο όνομα δεν εμφανίζεται στις Ρυθμίσεις/Προτιμήσεις συστήματος του υπολογιστή σας, επανεκκινήστε το Mac σας και ελέγξτε το ξανά.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν οι αλλαγές εφαρμόστηκαν χρησιμοποιώντας το Terminal. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την εντολή «–get»:

sudo scutil –get ComputerName

Πώς να αλλάξετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εντολή “scutil” στο Terminal για να αλλάξετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή στο Mac σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Terminal και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sudo scutil – ορίστε Όνομα κεντρικού υπολογιστή YourHostName

Φροντίστε να αλλάξετε το YourHostName στο νέο όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή σας να είναι AnnasMacBookPro, χρησιμοποιήστε την εντολή

sudo scutil –set HostName AnnasMacBookPro

Για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή, μπορείτε να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

sudo scutil –get HostName

Πώς να αλλάξετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή Bonjour

Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα Bonjour ή Τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή στο Mac σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές μεθόδους για να το κάνετε αυτό – με τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Mac σας και επίσης μέσω του τερματικού.

Για να αλλάξετε το τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις συστήματος του υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στο Mac σας, ακολουθήστε τη διαδρομή Μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Μοιρασιά.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή.
 1. Επιλέξτε επεξεργασία, πληκτρολογήστε το νέο όνομα δίπλα Τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή και επιλέξτε Εντάξει.
 1. Εάν ο Mac σας εκτελεί macOS Monterey ή παλαιότερο, ακολουθήστε τη διαδρομή Μενού Apple > Επιλογές συστήματος > Μοιρασιά.
 2. Στη συνέχεια επιλέξτε Επεξεργασία σύμφωνα με το Όνομα υπολογιστή.
 1. Πληκτρολογήστε το νέο όνομα δίπλα Τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή και επιλέξτε Εντάξει για να επιβεβαιώσετε.

Κλείστε το παράθυρο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εντολή “scutil” Terminal για να αλλάξετε το όνομα κεντρικού υπολογιστή Bonjour. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

sudo scutil –ορίστε LocalHostName YourLocalHostName

Με αυτόν τον τρόπο, εάν θέλετε να ορίσετε το τοπικό σας όνομα κεντρικού υπολογιστή να είναι annasmacbookpro.τοπικό θα χρειαστεί να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή:

sudo scutil –set LocalHostName annasmacbookpro

Ομοίως, για να ελέγξετε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αλλαγές, υπάρχει μια εντολή Terminal που θα εμφανίσει το νέο σας τοπικό όνομα κεντρικού υπολογιστή:

sudo scutil –get LocalHostName

Εναλλακτικά, μπορείτε να επανεκκινήσετε το Mac σας για να δείτε εάν το όνομα του τοπικού σας κεντρικού υπολογιστή έχει αλλάξει.

Προσαρμόστε το Mac σας για να το κάνετε να νιώθει προσωπικό

Η εξατομίκευση του Mac σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τακτοποιημένο τον ψηφιακό σας χώρο και να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά.

Εάν θέλετε να εξατομικεύσετε περαιτέρω το Mac σας, μπορείτε να μεταβείτε στις σύνθετες επιλογές και να αλλάξετε το λογαριασμό χρήστη και τα ονόματα των αρχικών φακέλων σας.

Πώς να απεγκαταστήσετε πλήρως την Python στο Mac σας

Πώς να μετονομάσετε φωτογραφίες στο iPhone

Πώς να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” στο Safari (iPhone και Mac)

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *