Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Βασικά Takeaways

  • Κρατήστε πατημένο το Shift για να επιλέξετε εύκολα πολλά γειτονικά αρχεία στο Finder. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο πρώτο και το τελευταίο αρχείο με τη σειρά για να επιλέξετε όλα τα ενδιάμεσα.
  • Κρατήστε πατημένο το Command για να επιλέξετε μη γειτονικά αρχεία. Κάντε κλικ στο πρώτο επιθυμητό αρχείο, μετά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command και κάντε κλικ σε άλλα αρχεία για να τα επιλέξετε.
  • Κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα για να επιλέξετε γρήγορα πολλά αρχεία. Πατήστε το trackpad προς τα κάτω ενώ σύρετε τον κέρσορα για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο επιλογής και αφήστε το για να επιλέξετε εσώκλειστα αρχεία.

Το macOS καθιστά πολύ εύκολη την επιλογή πολλών αρχείων ταυτόχρονα, επιτρέποντάς σας να αντιγράψετε, να μετακινήσετε ή να διαγράψετε πολλά στοιχεία γρήγορα. Θα σας διδάξουμε πολλαπλές μεθόδους επιλογής που λειτουργούν σε αρχεία, εφαρμογές και σχεδόν οτιδήποτε στο Mac σας.

Κρατήστε πατημένο το Shift για να επιλέξετε πολλαπλά γειτονικά αρχεία

Εάν τα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε είναι σε μια σειρά, η επιλογή τους είναι εύκολη. Κατευθυνθείτε στην επιθυμητή τοποθεσία Ευρίσκων και επιλέξτε το Λίστα, Στήλεςή Εκθεσιακός χώρος θέα από το Θέα εικόνισμα. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για αυτές τις τρεις προβολές αλλά όχι για τις Εικόνισμα θέα.

Επιλέξτε Προβολή φακέλου στο macOS

Τώρα, επιλέξτε το πρώτο αρχείο της σειράς. Στο πληκτρολόγιό σας, κρατήστε πατημένο το Βάρδια πληκτρολογήστε και κάντε κλικ στο τελευταίο αρχείο με τη σειρά που θέλετε να επιλέξετε.

Επιλέξτε πολλαπλά αρχεία στη σειρά

Αυτό θα πρέπει να επιλέξει όλα τα ενδιάμεσα αρχεία. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε, να διαγράψετε ή να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα αρχεία Mac σας σε άλλη τοποθεσία.

Κρατήστε την εντολή για να επιλέξετε πολλαπλά μη γειτονικά αρχεία

Για να επιλέξετε μη γειτονικά αρχεία στο Mac σας, ανοίξτε έναν φάκελο στο Finder. Κάντε κλικ στο πρώτο αρχείο που θέλετε να επιλέξετε. Τώρα, κρατήστε το Εντολή πληκτρολογήστε το πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ σε όλα τα άλλα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε.

Επιλέξτε Multiple Files macOS

Διατηρώντας το Εντολή πατημένο το πλήκτρο θα σας επιτρέψει να προσθέσετε πολλά αρχεία στην επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο ενώ κρατάτε πατημένο αυτό το πλήκτρο για να αποεπιλέξετε τυχόν αρχεία που προσθέσατε κατά λάθος στην επιλογή.

Κάντε κλικ και σύρετε για να επιλέξετε πολλά αρχεία

κάνοντας κλικ και σύροντας για επιλογή αρχείου στο mac-anim

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να επιλέξετε πολλά αρχεία στο Mac σας είναι κάνοντας κλικ και σύροντας τον κέρσορα πάνω τους. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στην επιφάνεια αφής και κρατήστε πατημένο ενώ σύρετε τον κέρσορα για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο επιλογής που περιέχει όλα τα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε.

Αφήστε για να επιλέξετε τα εσώκλειστα αρχεία. Εάν κατά λάθος επιλέξετε ή χάσετε ορισμένα αρχεία, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το Εντολή πληκτρολογήστε και κάντε κλικ σε αυτά τα αρχεία για να τα προσθέσετε ή να τα αφαιρέσετε στην επιλογή σας.

Επιλέξτε Όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο

Όλα τα αρχεία επιλέχθηκαν σε Mac

Μπορείτε να πατήσετε Εντολή + Α στο πληκτρολόγιό σας για να επιλέξετε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές σε μια δεδομένη τοποθεσία. Ωστόσο, εάν θέλετε να αφαιρέσετε μερικά αρχεία από την επιλογή σας, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το Εντολή πληκτρολογήστε και κάντε κλικ σε κάθε αρχείο ξεχωριστά για να το αποεπιλέξετε.

Επιλέξτε πολλά αρχεία με ευκολία στο Mac σας

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να επιλέξετε αρχεία στο macOS. Μπορείτε να επιλέξετε γειτονικά αρχεία ταυτόχρονα, να επιλέξετε μεμονωμένα μη γειτονικά αρχεία, να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να επιλέξετε όλα τα αρχεία σε ένα παράθυρο ή να κάνετε κλικ και να σύρετε πάνω σε μια επιλογή αρχείων. Η μέθοδος που θα επιλέξετε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι πρέπει να επιλέξετε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde στο Mac

Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone

Είναι θολή η επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *