Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις 12 διορθώσεις

Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις 12 διορθώσεις

Οι οθόνες αφής είναι ήδη παλιάς τεχνολογίας. Κάθε φορά που αλληλεπιδρούμε με ορισμένες τεχνολογικές συσκευές, θα υπάρχει μια οθόνη αφής για την πλοήγηση στο σύστημα. Τα iPhone δεν διαφέρουν. Πρέπει να σύρετε προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις για να πλοηγηθείτε στα συστήματά του. Αλλά μερικές φορές, η σάρωση προς τα επάνω απλά δεν θα λειτουργήσει.

Εάν ναι, δεν θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας, να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου του ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών. Όταν αυτή η απρόσκοπτη κίνηση σύρματος γίνεται εμπόδιο, είναι απαραίτητο να έχετε τις σωστές λύσεις στα χέρια σας. Δοκιμάστε λοιπόν τις διορθώσεις μας εάν θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο των λειτουργιών του iPhone σας.

1. Καθαρίστε την οθόνη του iPhone σας

Η βρωμιά ή τα συσσωρευμένα σωματίδια σκόνης μπορεί να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία της οθόνης αφής. Εδώ, ο απλός καθαρισμός της οθόνης του iPhone σας θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα.

Ο καθαρισμός της οθόνης του iPhone ή του iPad είναι απλός. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι εντελώς απενεργοποιημένη πριν προχωρήσετε. Επίσης, αποσυνδέστε τα συνδεδεμένα καλώδια. Πάρτε ένα στεγνό ή ελαφρώς υγρό (αλλά όχι βρεγμένο) πανί που δεν αφήνει χνούδι και σκουπίστε απαλά την οθόνη του iPhone σας από πάνω προς τα κάτω.

2. Αφαιρέστε το κάλυμμα της θήκης ή το προστατευτικό οθόνης

Μερικές φορές, ένα κάλυμμα θήκης ή ένα προστατευτικό οθόνης μπορεί να κάνει το iPhone σας να μην σύρεται προς τα επάνω. Τα προστατευτικά οθόνης και οι θήκες χρησιμοποιούνται για την προστασία της συσκευής σας από γρατσουνιές. Αν και έχουν σχεδιαστεί για να μην παρεμβαίνουν στον τρόπο λειτουργίας του iPhone σας, θα μπορούσαν να αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα εάν καταστραφούν ή χρησιμοποιηθούν υπερβολικά.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε την προβληματική θήκη ή το προστατευτικό οθόνης. Προσέξτε μόνο να μην προκαλέσετε ζημιά στη συσκευή σας ενώ τα βγάζετε.

3. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν δεν μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω στο iPhone σας, επανεκκινήστε το μία φορά. Μερικές φορές, σφάλματα λογισμικού μπορεί να εμποδίσουν το iPhone σας να λειτουργεί σωστά. Μια επανεκκίνηση θα επιτρέψει στο σύστημα iOS να ξεκινήσει εκ νέου και να ανακάμψει από δυσλειτουργίες και σφάλματα.

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone

Μερικές φορές, οι δυσλειτουργίες του συστήματος είναι επίμονες και μια απλή επανεκκίνηση δεν θα κάνει το κόλπο. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω, ακόμα και μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, δοκιμάστε μια αναγκαστική επανεκκίνηση. Η αναγκαστική επανεκκίνηση μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια δεδομένων, καθώς όλα τα αρχεία σας θα παραμείνουν στη συσκευή σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε αναγκαστική επανεκκίνηση στο iPhone σας:

 1. Πάτα το ένταση πάνω κουμπί μία φορά. Θα το βρείτε στο πλάι του iPhone σας.
 2. Πατήστε γρήγορα το χαμήλωσε το κουμπί.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησηςή πλευρικό κουμπί, μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Και αυτό είναι όλο. Θυμηθείτε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να περάσει τη διαδικασία αναγκαστικής επανεκκίνησης. Σύρετε προς τα επάνω μόλις δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

5. Ενεργοποιήστε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου στην οθόνη κλειδώματος

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος σύροντας το δάχτυλό σας προς τα επάνω, αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη στη συσκευή σας. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις. Δείτε πώς:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Πατήστε το Face ID & Passcode ή Αγγίξτε ID & Passcodeανάλογα με την έκδοση iOS του iPhone σας.
 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης εάν σας ζητηθεί.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε Επιτρέψτε την πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένο Ενότητα.
 3. Πατήστε τον διακόπτη δίπλα στο Κέντρο Ελέγχου για να το ενεργοποιήσετε.

Τώρα, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος σύροντας προς τα επάνω.

6. Ενεργοποιήστε την πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου εντός εφαρμογών

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου από τις εφαρμογές, αλλά η σάρωση προς τα επάνω δεν λειτουργεί, η δυνατότητα ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας και μεταβείτε στο Κέντρο ελέγχου.
 1. Πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο Πρόσβαση εντός εφαρμογών.

Δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου μέσα από τις εφαρμογές τώρα και δείτε εάν η κίνηση σάρωσης θα σας οδηγήσει εκεί.

7. Ενημερώστε το iOS

Εάν τα επίμονα προβλήματα λογισμικού προκαλούν τη μη λειτουργία του μενού ολίσθησης προς τα επάνω, θα πρέπει να κάνετε ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας και επιλέξτε Γενικός.
 1. Παρακέντηση Αναβάθμιση λογισμικού.
 1. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Λήψη & Εγκατάσταση κάτω από αυτό.

Το iPhone σας θα πραγματοποιήσει αυτόματα λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης λογισμικού. Αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση για να δείτε αν αυτό επιλύθηκε το πρόβλημα.

8. Απενεργοποιήστε το VoiceOver

Η λειτουργία VoiceOver αλλάζει ορισμένες κινήσεις ολίσθησης στο iPhone σας, εάν είναι ενεργοποιημένη. Για την ακρίβεια, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου με μια κίνηση ολίσθησης προς τα επάνω. Επομένως, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την προσβασιμότητα του VoiceOver. Δείτε πώς:

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.
 2. Επιλέγω Προσιτότητα.
 1. Πατήστε το VoiceOver.
 1. Γυρίστε τον διακόπτη για VoiceOver μακριά από.

9. Προσαρμόστε το Touch Accommodations

Οι λειτουργίες προσβασιμότητας είναι εκεί για να βελτιώσουν την εμπειρία σας στο iPhone. Η προσαρμογή της λειτουργίας Touch Accommodations στη συσκευή σας iOS μπορεί να απενεργοποιήσει το μενού ολίσθησης προς τα πάνω. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις διαθέσιμες επιλογές σε αυτό για να δείτε εάν μία από αυτές θα επιστρέψει τη λειτουργία σάρωσης προς τα επάνω.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Προσιτότητα.
 1. Επιλέγω Αφή σύμφωνα με το Φυσική και Κινητική Ενότητα.
 1. Επιλέγω Αγγίξτε Διαμονή.
 1. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις για να βρείτε τον σωστό συνδυασμό που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κίνηση ολίσθησης προς τα επάνω.
 1. Ρυθμίστε το Tap Assistance σε Χρησιμοποιήστε την αρχική θέση αφής.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε όλες τις ρυθμίσεις στο Touch Accommodations και να δείτε εάν αυτό σας βοηθά με το πρόβλημά σας.

10. Απενεργοποιήστε το Reduce Motion

Το Reduce Motion είναι μια άλλη ρύθμιση προσβασιμότητας που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις κινήσεις ολίσθησης. Απενεργοποιήστε το για να δείτε αν αυτό θα επιστρέψει τη λειτουργία σάρωσης στο iPhone σας.

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Προσιτότητα.
 1. Επιλογή Κίνηση.
 1. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Μειώστε την κίνηση επιλογή.

11. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone

Εάν δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις και τίποτα δεν βοήθησε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας. Όλες οι τιμές των ρυθμίσεων θα επανέλθουν στις προεπιλογές τους, αλλά δεν θα χάσετε αρχεία και δεδομένα στη συσκευή σας. Η επαναφορά των πάντων ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα της μη λειτουργίας του swipe-up του iPhone.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone:

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Γενικός.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να επιλέξετε Μεταφορά ή επαναφορά iPhone.
 1. Παρακέντηση Επαναφορά στην επόμενη οθόνη.
 1. Επιλέγω Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων από τις προσφερόμενες επιλογές.

Αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω διορθώσεις, μπορείτε να κάνετε σάρωση προς τα επάνω στο iPhone σας σωστά.

12. Επαναφορά μέσω iTunes

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το iPhone σας μέσω του iTunes. Αυτή η ενέργεια επιλύει τα περισσότερα από τα προβλήματα λογισμικού του iPhone. Δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Συνδέστε το iPhone σας στο Mac σας. Το iTunes θα πρέπει να αναδυθεί αυτόματα, αλλά αν δεν το κάνει, εκκινήστε το μη αυτόματα.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής και επιλέξτε Επαναφέρετε το iPhone.

Και τέλος! Μόλις αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από τον υπολογιστή σας, δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Η απρόσκοπτη πλοήγηση είναι απαραίτητη για τις καθημερινές εργασίες, γι’ αυτό μην αφήνετε ένα λόξιγκα να σας κρατά πίσω. Με αυτές τις λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων στο οπλοστάσιό σας, μπορείτε να ξεπεράσετε απροσδόκητους λόξυγκας και να διατηρήσετε την εμπειρία σας στο iPhone ομαλή και χωρίς απογοήτευση.

Η εγγραφή οθόνης δεν λειτουργεί στο iPhone

Πώς να αποκτήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Shazam στο iPhone

Πώς να απενεργοποιήσετε την περιστροφή οθόνης στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *