Πώς να διορθώσετε ένα "Σφάλμα λήψης - 0x8024a206" στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε ένα “Σφάλμα λήψης – 0x8024a206” στα Windows 11

Αντιμετωπίζετε σφάλμα “Σφάλμα λήψης – 0x8024a206” ενώ προσπαθείτε να ενημερώσετε έναν υπολογιστή με Windows 11; Οι πιθανότητες είναι ότι η δυνατότητα Windows Update έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα να μην γίνεται λήψη των ενημερώσεών σας. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, όπως η κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη ενημέρωσης, που οδηγεί στο παραπάνω σφάλμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές τροποποιήσεις στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε πιθανώς το πρόβλημά σας και να κάνετε λήψη της ενημέρωσης. Θα σας δείξουμε ποιες είναι αυτές οι τροποποιήσεις.

Εφόσον παρουσιάζεται ένα σφάλμα ενημέρωσης για διάφορους λόγους, πιθανότατα θα πρέπει να ακολουθήσετε πολλές μεθόδους πριν επιλυθεί το πρόβλημά σας. Μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους η ενημέρωση αποτυγχάνει να γίνει λήψη είναι ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή παρεμβαίνει στη λήψη, δεν έχετε αρκετό χώρο στο δίσκο, τα αρχεία του συστήματός σας είναι κατεστραμμένα και πολλά άλλα.

Δοκιμάστε να κατεβάσετε ξανά την ενημέρωση των Windows 11

Όταν αποτύχει η λήψη της ενημερωμένης έκδοσης στην πρώτη προσπάθεια, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε ξανά λήψη της ενημέρωσης. Είναι πιθανό ένα μικρό σφάλμα να προκάλεσε τη μη λήψη της ενημερωμένης έκδοσης στην πρώτη προσπάθεια, την οποία μπορείτε ενδεχομένως να διορθώσετε δοκιμάζοντας ξανά τη λήψη της ενημέρωσης.

Μπορείτε να επιλέξετε το Ξαναδοκιμάσετε επιλογή στην οθόνη του Windows Update για να αναγκάσετε τον υπολογιστή σας να πραγματοποιήσει λήψη της συγκεκριμένης ενημέρωσης. Εάν η ενημέρωση λήφθηκε με επιτυχία, εγκαταστήστε την ενημέρωση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Απενεργοποιήστε τα προγράμματα προστασίας από ιούς τρίτων

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή (ένα που δεν είναι Microsoft Defender Antivirus), το πρόγραμμά σας ενδέχεται να εμποδίζει τη λήψη της ενημέρωσης των Windows. Το πρόγραμμά σας μπορεί να έχει εντοπίσει την ενημερωμένη έκδοση ως πιθανή απειλή, με αποτέλεσμα να μην γίνεται λήψη της ενημέρωσης. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς παράγει ψευδώς θετικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε προσωρινά την προστασία προστασίας από ιούς του προγράμματός σας και δείτε εάν αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημέρωσης. Εάν αυτή η λύση επιλύσει το πρόβλημά σας, μπορεί να θέλετε να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή προστασίας από ιούς για να αναφέρετε το πρόβλημά σας, διαφορετικά το πρόγραμμά σας θα συνεχίσει να αποκλείει μελλοντικές ενημερώσεις των Windows στον υπολογιστή σας.

Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Τα Windows 11 περιλαμβάνουν ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα ενημέρωσης. Αυτό το εργαλείο εντοπίζει αυτόματα τα προβλήματα με τις ενημερώσεις σας και σας επιτρέπει να τα διορθώσετε.

Το εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση και απαιτεί πολύ λίγη αλληλεπίδραση από το άκρο σας.

 1. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας Ρυθμίσεις εφαρμογή πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Σύστημα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Αντιμετώπιση προβλημάτων > Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων στο δεξί παράθυρο.
 4. Επιλέγω Τρέξιμο δίπλα στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows για να εκκινήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη στο ανοιχτό εργαλείο για να βρείτε και να διορθώσετε τα προβλήματα ενημέρωσης.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη ενημέρωσης στα Windows 11

Τα Windows 11 αποθηκεύουν όλα τα αρχεία ενημέρωσης που έχετε λάβει σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Είναι πιθανό αυτή η προσωρινή μνήμη ενημέρωσης να έχει καταστραφεί, προκαλώντας προβλήματα με τις ενημερώσεις σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα “Σφάλμα λήψης – 0x8024a206” στον υπολογιστή σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα εκκαθαρίζοντας τα αρχεία προσωρινής μνήμης ενημέρωσης. Με αυτόν τον τρόπο διαγράφονται όλα τα ελαττωματικά αρχεία κρυφής μνήμης και αναγκάζονται τα Windows να κάνουν εκ νέου λήψη νέων αρχείων που λειτουργούν. Σημειώστε ότι δεν χάνετε κανένα προσωπικό αρχείο όταν το κάνετε αυτό.

 1. Εκκινήστε το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου πατώντας Windows + R.
 2. Εισαγάγετε τα ακόλουθα στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  υπηρεσίες.msc
 3. Επίλεξε το Ενημερωμένη έκδοση για Windows υπηρεσία στη λίστα και επιλέξτε Να σταματήσει. Διατηρήστε αυτό το παράθυρο ανοιχτό, καθώς θα επιστρέψετε εδώ μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης ενημέρωσης.
 1. Ανοιξε το Τρέξιμο πλαίσιο ξανά, εισάγετε την ακόλουθη διαδρομή στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  C:\Windows\SoftwareDistribution
 2. Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο πατώντας Ctrl + ΕΝΑ.
 3. Διαγράψτε όλα τα αρχεία κάνοντας δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέγοντας Διαγράφω (εικονίδιο κάδου απορριμμάτων).
 1. Επιστρέψτε στο Υπηρεσίες παράθυρο, κάντε δεξί κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windowsκαι επιλέξτε Αρχή.
 2. Κλείστε το Υπηρεσίες παράθυρο, το κεφάλι μέσα Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windowsκαι κατεβάστε τις ενημερώσεις σας.

Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο για να επιλύσετε το σφάλμα του Windows Update

Ένας λόγος που η ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 δεν γίνεται λήψη είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης για να φιλοξενήσει τα αρχεία ενημέρωσης. Μπορεί να έχετε εξαντλήσει όλο τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης του υπολογιστή σας, χωρίς να αφήνετε χώρο για ενημερώσεις συστήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, ελευθερώστε τον αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή σας διαγράφοντας μεγάλα αρχεία, αφαιρώντας ανεπιθύμητες φωτογραφίες και βίντεο, απεγκατάσταση ανεπιθύμητων εφαρμογών και εκκαθάριση διπλότυπων αρχείων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup για να βρείτε και να αφαιρέσετε πολλά περιττά αρχεία από τον υπολογιστή σας.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκουκαι ξεκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Επιλέξτε τη μονάδα εγκατάστασης των Windows 11 στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Εντάξει.
 3. Επιλέξτε τα αρχεία στα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε Αρχεία προς διαγραφή Ενότητα.
 1. Επιλέγω Εντάξει στον πάτο.
 2. Επιλέγω Διαγραφή αρχείων στην ερώτηση για να αφαιρέσετε τα επιλεγμένα αρχεία.

Ελέγξτε τον δίσκο σας για σφάλματα συστήματος αρχείων

Εάν ο υπολογιστής σας δεν πραγματοποιεί λήψη ενημερώσεων ακόμη και αφού δημιουργήσει χώρο για αυτές τις ενημερώσεις, ο δίσκος εγκατάστασης των Windows ενδέχεται να έχει σφάλμα συστήματος αρχείων. Ένα τέτοιο σφάλμα σας εμποδίζει να προσθέσετε νέα αρχεία στο δίσκο σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τον ενσωματωμένο έλεγχο σφαλμάτων δίσκου του υπολογιστή σας για να βρείτε και να επιλύσετε τα προβλήματα του συστήματος αρχείων του δίσκου σας.

 1. Εκκίνηση α Εξερεύνηση αρχείων παράθυρο πατώντας Windows + μι.
 2. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα εγκατάστασης των Windows και επιλέξτε Ιδιότητες.
 3. Επίλεξε το Εργαλεία καρτέλα και επιλέξτε Ελεγχος στο Σφάλμα κατά τον έλεγχο Ενότητα.
 1. Επιλέγω Σάρωση μονάδας δίσκου για να βρείτε και να διορθώσετε τα σφάλματα συστήματος αρχείων του δίσκου σας.

Διορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος των Windows 11

Εάν εξακολουθεί να αποτυγχάνει η λήψη της ενημέρωσης σας, είναι πιθανό τα βασικά αρχεία του συστήματός σας να είναι κατεστραμμένα. Αυτό διακόπτει την ενσωματωμένη δυνατότητα του Windows Update, οδηγώντας σε σφάλμα “Σφάλμα λήψης – 0x8024a206”.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο εργαλείο στον υπολογιστή σας για να βρείτε και να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο από ένα παράθυρο γραμμής εντολών, να εντοπίσετε όλα τα σπασμένα βασικά αρχεία και να αντικαταστήσετε αυτά τα αρχεία με λειτουργικά.

 1. Ανοίξτε ένα υπερυψωμένο Γραμμή εντολών παράθυρο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας το Αρχή μενού, εύρεση Γραμμή εντολώνκαι επιλέγοντας Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στο open CMD παράθυρο και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή κατεβάζει τα αρχεία που απαιτούνται για την επιδιόρθωση του συστήματός σας.DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 1. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να βρείτε και να διορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία του υπολογιστή σας: sfc /scannow
 2. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ενημερώστε τα Windows από Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 11

Εάν όλες οι μέθοδοι αποτύχουν να επιλύσουν το πρόβλημα “Σφάλμα λήψης – 0x8024a206”, η τελευταία επιλογή είναι να κάνετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της συγκεκριμένης ενημέρωσης στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να λάβετε την ενημέρωση από έναν επίσημο ιστότοπο της Microsoft και να εκτελέσετε το αρχείο ενημέρωσης για να ενημερώσετε το σύστημά σας. Αυτό παρακάμπτει τη δυνατότητα Windows Update του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας ακόμα και όταν αυτή η δυνατότητα είναι κατεστραμμένη.

Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε το όνομα της ενημέρωσης σας για να κάνετε λήψη της ενημέρωσης από την τοποθεσία της Microsoft. Θα βρείτε το όνομα της ενημέρωσης (συνήθως ξεκινά με KB) στην οθόνη του Windows Update.

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε στον υπολογιστή σας και αποκτήστε πρόσβαση στο Κατάλογος Microsoft Update ιστοσελίδα.
 2. Εισαγάγετε το όνομα της ενημέρωσης σας στο πλαίσιο αναζήτησης στον ιστότοπο και πατήστε Εισαγω.
 3. Βρείτε την ενημέρωσή σας στη λίστα, επιλέξτε Κατεβάστε δίπλα στην ενημέρωση και αποθηκεύστε την ενημέρωση στον υπολογιστή σας.
 1. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο ενημέρωσης για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν εγκαταστήσετε την ενημέρωση.

Βρείτε έναν κωδικό σφάλματος λήψης 0x8024a206 στον υπολογιστή σας με Windows 11

Εάν το σύστημά σας Windows 11 εξακολουθεί να αποτυγχάνει να πραγματοποιήσει λήψη μιας ενημέρωσης, χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να επιλύσετε το πρόβλημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η δυνατότητα ενημέρωσης μπορεί να είναι κατεστραμμένη ή ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει άλλο πρόβλημα. Οι παραπάνω μέθοδοι διορθώνουν όλα τα στοιχεία που ενδέχεται να προκαλέσουν τη μη λήψη της ενημέρωσης, επιλύοντας το πρόβλημά σας. Καλή τύχη!

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Cinema HD

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x800f081f στα Windows

Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *