Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103

Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103 -7 τρόποι για να το διορθώσετε

Το “Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103” των Windows συνεχίζει να σας ενοχλεί μέχρι να εγκατασταθεί μια ενημέρωση. Οι ενημερώσεις σας αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν για διάφορους λόγους. Είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να έχει ήδη εγκαταστήσει την ενημέρωση που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ή ο υπολογιστής σας να έχει άλλο πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί το πρόβλημα, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιλύσετε το πρόβλημά σας. Θα σας δείξουμε ποιες είναι αυτές οι λύσεις.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους η ενημερωμένη έκδοση αποτυγχάνει να εγκατασταθεί και εμφανίζει το παραπάνω σφάλμα είναι ότι το Windows Update έχει ένα μικρό σφάλμα, η υπηρεσία Windows Update δεν λειτουργεί σωστά, η προσωρινή μνήμη του Update είναι προβληματική, τα βασικά αρχεία του συστήματός σας είναι κατεστραμμένα και πολλά άλλα.

Ρυθμίσεις μητρώου του Windows Update: Πώς να τις προσαρμόσετε

 

1. Παύση και συνέχιση της προβληματικής ενημέρωσης των Windows 10/11

Όταν η ενημερωμένη έκδοση αποτυγχάνει να εγκατασταθεί και εμφανίζει ένα σφάλμα “Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103”, μια γρήγορη λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να προσπαθήσετε ξανά, να θέσετε σε παύση και να συνεχίσετε την ενημέρωση. Κάτι τέτοιο αναγκάζει την ενημέρωση να διακόψει την εγκατάσταση και, στη συνέχεια, να συνεχίσει, κάτι που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά σας.

 1. Επιλέγω Ξαναδοκιμάσετε δίπλα στην ενημέρωση που αποτυγχάνει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.
 2. Ορίστε την επιλογή για παύση της εγκατάστασης της ενημέρωσης σας.
 3. Συνεχίστε την εγκατάσταση της ενημέρωσης και αφήστε τα Windows να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

2. Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις ενημερώσεις των Windows, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Windows Update του υπολογιστή σας. Αυτό το εργαλείο αναλύει όλα τα προβλήματα ενημέρωσης και προσφέρει βοήθεια για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το εργαλείο λειτουργεί μόνο του ως επί το πλείστον, γεγονός που διευκολύνει τη χρήση του.

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας Ρυθμίσεις εφαρμογή πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Σύστημα στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δεξί παράθυρο.
 3. Επιλέγω Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων στην παρακάτω οθόνη.
 4. Επιλέγω Τρέξιμο δίπλα στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows για να ξεκινήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να βρείτε και να διορθώσετε τα προβλήματα ενημέρωσης.

3. Επανεκκινήστε την υπηρεσία Windows Update

Τα Windows εκτελούν διάφορες υπηρεσίες στο παρασκήνιο για να επιτρέψουν τη λειτουργία των λειτουργιών του συστήματός σας. Ένα από αυτά είναι μια υπηρεσία Windows Update που βοηθά τον υπολογιστή σας να βρει και να εγκαταστήσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος.

Είναι πιθανό αυτή η υπηρεσία να μην λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην εγκατασταθούν οι ενημερώσεις σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ξεκινήσετε (ή να επανεκκινήσετε) με μη αυτόματο τρόπο αυτήν την υπηρεσία για να διορθώσετε πιθανώς το πρόβλημά σας.

 1. Ανοιξε το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω Τρέξιμο και πατήστε Εισαγω:
  υπηρεσίες.msc
 1. Κάντε δεξί κλικ στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows υπηρεσία και επιλέξτε Επανεκκίνηση.
 1. Επιτρέψτε την επανεκκίνηση της υπηρεσίας.
 2. Κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows και προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

4. Διορθώστε το ζήτημα του Windows Update διαγράφοντας την προσωρινή μνήμη ενημέρωσης

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ενημερωμένη σας έκδοση αποτυγχάνει να εγκατασταθεί και εμφανίζει ένα “Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103” είναι ότι η προσωρινή μνήμη του Windows Update είναι κατεστραμμένη. Το ληφθέν αρχείο ενημέρωσης ενδέχεται να είναι κατεστραμμένο, με αποτέλεσμα τα Windows να μην εγκαταστήσουν με επιτυχία αυτήν την ενημέρωση.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε την τρέχουσα προσωρινή μνήμη ενημέρωσης για να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Τα Windows θα κάνουν εκ νέου λήψη όλων των αρχείων ενημέρωσης για εσάς.

 1. Ανοιξε Τρέξιμο πατώντας Windows + Rπληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο ανοιχτό πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  υπηρεσίες.msc
 2. Κάντε δεξί κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windows και επιλέξτε Να σταματήσει. Κρατήστε αυτό το παράθυρο ανοιχτό, καθώς θα επιστρέψετε σε αυτό σύντομα.
 3. Ανοιξε Τρέξιμο ξανά, εισάγετε τα ακόλουθα στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  C:\Windows\SoftwareDistribution
 4. Επιλέξτε όλα τα αρχεία στον ανοιχτό φάκελο πατώντας Ctrl + ΕΝΑ.
 5. Κάντε δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Διαγράφω (εικονίδιο κάδου απορριμμάτων).
 1. Επιστρέψτε στο Υπηρεσίες παράθυρο, κάντε δεξί κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windowsκαι επιλέξτε Αρχή.
 2. Παω σε Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows για λήψη και εγκατάσταση των διαθέσιμων ενημερώσεων.

5. Διορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία των Windows 11/10

Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εγκαθιστά τις ενημερώσεις σας, τα αρχεία συστήματος των Windows μπορεί να έχουν καταστραφεί. Ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα όταν τα βασικά αρχεία σας είναι κατεστραμμένα.

Ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο εργαλείο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο SFC (System File Checker) για να βρείτε και να αντικαταστήσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία με αρχεία εργασίας.

 1. Ανοιξε το Αρχή μενού, βρείτε Γραμμή εντολώνκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στο CMD παράθυρο και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή κατεβάζει τα απαιτούμενα αρχεία για να διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία σας.
  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 1. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να ξεκινήσετε τη διόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων του συστήματός σας:
  sfc /scannow
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν επιδιορθωθούν τα κατεστραμμένα αρχεία σας.
 3. Εγκαταστήστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις από Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

6. Μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση του Windows Update

Εάν η συγκεκριμένη ενημερωμένη έκδοση δεν εγκατασταθεί ανεξάρτητα από το τι, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της συγκεκριμένης ενημέρωσης στον υπολογιστή σας με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε το Windows Update και να εγκαταστήσετε την ενημέρωση απευθείας στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το Κατάλογος Microsoft Update ιστοσελίδα.
 2. Πληκτρολογήστε το όνομα της ενημέρωσης σας στο πλαίσιο αναζήτησης στον ιστότοπο και πατήστε Εισαγω. Θα βρείτε το όνομα της ενημέρωσης σας στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows οθόνη.
 3. Επιλέγω Κατεβάστε δίπλα στην ενημέρωσή σας για λήψη του αρχείου ενημέρωσης.
 1. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της ενημέρωσης σας.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν εγκαταστήσετε την ενημέρωση.

7. Αγνοήστε το μήνυμα “Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103”.

Εάν το μήνυμα σφάλματος ενημέρωσης δεν έχει εξαφανιστεί παρά την μη αυτόματη εγκατάσταση της ενημέρωσης, μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το μήνυμα σφάλματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το Windows Update προσπαθεί να εγκαταστήσει μια ήδη εγκατεστημένη ενημέρωση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ασφαλές να αγνοήσετε αυτό το μήνυμα και το μήνυμα θα εξαφανιστεί όταν επιδιορθωθεί το ζήτημα.

Διάφοροι τρόποι επίλυσης του σφάλματος Windows Update 0x80070103

Ο υπολογιστής σας με Windows εμφανίζει το σφάλμα “Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103” όταν μια ενημέρωση αποτυγχάνει να εγκατασταθεί. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένης μιας κατεστραμμένης προσωρινής μνήμης ενημέρωσης ή της εγκατεστημένης ενημέρωσής σας στο σύστημά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να διορθώσετε το σφάλμα σας και να εγκαταστήσετε την ενημέρωση χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Windows Update 0x8007001d

Πώς να διορθώσετε το “Σφάλμα λήψης – 0x80248007” 

Επαναφορά Συστήματος που δεν λειτουργεί στα Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *