Ρυθμίσεις μητρώου του Windows Update: Πώς να τις προσαρμόσετε

You are currently viewing Ρυθμίσεις μητρώου του Windows Update: Πώς να τις προσαρμόσετε

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 11, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι Ενημερωμένη έκδοση για Windows, μια υπηρεσία που πραγματοποιεί αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού από τη Microsoft. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν πακέτα υπηρεσιών, ενημερώσεις κώδικα και άλλα βασικά αρχεία συστήματος για τη βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας του Windows Update. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω τροποποιήσεων στο μητρώο των Windows, μια ιεραρχική βάση δεδομένων που αποθηκεύει ρυθμίσεις χαμηλού επιπέδου για το λειτουργικό σύστημα και για τις εφαρμογές που επιλέγουν να το χρησιμοποιούν.

Πρόσβαση στο Μητρώο

Πριν προχωρήσετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το Μητρώο είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η εσφαλμένη τροποποίηση του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα που μπορεί να απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος Windows 11. Για να αποφύγετε απώλεια δεδομένων ή μη αναστρέψιμη ζημιά, βεβαιωθείτε ότι δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας του Μητρώου και τον υπολογιστή σας πριν κάνετε αλλαγές.

Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επεξεργαστείτε το Μητρώο, πατήστε Windows + R για να ανοίξετε την εφαρμογή Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Εντάξει.

Θα ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου.

Προσαρμογή των ρυθμίσεων μητρώου του Windows Update

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε το Windows Update μέσω του Μητρώου. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεξεργασίες.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις

Οι ενημερώσεις των Windows είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή για να διασφαλιστεί ότι το σύστημά σας Windows 11 παραμένει ασφαλές και ενημερωμένο. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν φορές που θέλετε να ελέγχετε πότε πραγματοποιούνται αυτές οι ενημερώσεις, όπως όταν βρίσκεστε σε μετρημένη ή αργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις χρησιμοποιώντας το μητρώο των Windows.

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
 2. Κάντε δεξί κλικ στο Αυτόματη ενημέρωση αρχείο, επιλέξτε Νέος από το μενού περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, επιλέξτε Τιμή DWORD (32-bit)..
 1. Ονομάστε το νέο κλειδί Επιλογές AU και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου ιδιοτήτων του.
 1. Εισαγω 2 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και κάντε κλικ Εντάξει.

Ορίζοντας την τιμή σε 2, λέτε στο Windows Update να ελέγξει για ενημερώσεις αλλά να μην τις κατεβάσει ή να τις εγκαταστήσει χωρίς την άδειά σας.

Πώς να αλλάξετε τον τύπο εκκίνησης της υπηρεσίας Windows Update

Ο τύπος εκκίνησης υπηρεσίας Windows Update καθορίζει πότε και πώς ξεκινά η υπηρεσία Windows Update. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο εκκίνησης της υπηρεσίας Windows Update χρησιμοποιώντας το μητρώο των Windows.

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv
 2. Διπλό κλικ Αρχή στο δεξιό τμήμα του παραθύρου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου ιδιοτήτων του.
 1. Αλλάξτε τον αριθμό στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής σε ένα από τα ακόλουθα:2: Αυτόματο
  3: Εγχειρίδιο
  4: Ατομα με ειδικές ανάγκεςΗ τιμή είναι 3 από προεπιλογή. Εάν ορίσετε την τιμή σε 2, η υπηρεσία Windows Update θα ξεκινήσει αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματός σας. Αν το ρυθμίσετε σε 4η υπηρεσία θα απενεργοποιηθεί και δεν θα ξεκινήσει εάν δεν ενεργοποιηθεί χειροκίνητα.
  Κάντε κλικ Εντάξει αφού ορίσετε την τιμή.

Οι αλλαγές θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ αμέσως.

Πώς να περιορίσετε τις ενημερώσεις των Windows μέσω συνδέσεων μέτρησης

Μια μετρημένη σύνδεση είναι μια σύνδεση δικτύου όπου έχετε περιορισμένη χρήση δεδομένων ανά μήνα. Τα Windows σάς επιτρέπουν να ορίσετε τη σύνδεση δικτύου σας ως μετρημένη για να βοηθήσετε στον έλεγχο της χρήσης δεδομένων. Όταν έχει οριστεί σε μια μετρημένη σύνδεση, το Windows Update θα πραγματοποιεί λήψη μόνο ενημερώσεων προτεραιότητας για αποθήκευση δεδομένων και δεν θα πραγματοποιεί αυτόματη λήψη των περισσότερων ενημερώσεων.

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost
 2. Σε αυτό το σημείο, εάν προσπαθήσετε να τροποποιήσετε το κλειδί DefaultMediaCost, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα δικαιωμάτων. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε μερικές ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στο DefaultMediaCost πληκτρολογήστε και επιλέξτε Άδειες από το αναπτυσσόμενο μενού.
 1. Στο παράθυρο Δικαιώματα για το DefaultMediaCost, κάντε κλικ Προχωρημένος.
 1. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε το Ιδιοκτήτης. Από προεπιλογή, αυτό είναι το TrustedInstaller. Πρέπει να αλλάξουμε τον κάτοχο σε Χρήστες. Κάντε κλικ Αλλαγή.
 1. Εισαγάγετε τη διαδρομή του χρήστη στο πλαίσιο κειμένου. Στην περίπτωσή μας, αυτό θα ήταν DESKTOP-HPCI71M\Users. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες δίπλα στο Users στο προηγούμενο βήμα. Αφού εισαγάγετε το όνομα, κάντε κλικ Εντάξει.
 1. Τώρα που οι Χρήστες είναι ο κάτοχος, επιλέξτε Χρήστες από τη λίστα Εγγραφές δικαιωμάτων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Επεξεργασία.
 1. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Πλήρης έλεγχος και μετά κάντε κλικ Εντάξει.
 1. Τέλος, κάντε κλικ Ισχύουν για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις.
 1. Τώρα μπορείτε να επεξεργαστείτε το κλειδί DefaultMediaCost. Κάθε τιμή, όπως Ethernet, WiFi, 4G κ.λπ., αντιπροσωπεύει διαφορετική σύνδεση. Για να ορίσετε μια σύνδεση ως μετρημένη, κάντε διπλό κλικ στην τιμή για να ανοίξετε το παράθυρο DWORD και, στη συνέχεια, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 2.

Η τιμή ορίζεται τώρα ως μετρημένη. Μπορείτε να το επαναφέρετε σε μέτρηση ρυθμίζοντάς το σε 1.

Πώς να ελέγξετε τις επανεκκινήσεις μετά τις ενημερώσεις

Τα Windows διαθέτουν μια δυνατότητα αυτόματης επανεκκίνησης που μπορεί να επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης. Αυτό μπορεί να είναι άβολο αν βρίσκεστε στη μέση σε κάτι σημαντικό. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις αυτόματες επανεκκινήσεις.

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU
 2. Κάντε διπλό κλικ στο NoAutoRebootWithLoggedOnUsers.
 1. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 1 και μετά κάντε κλικ Εντάξει.

Τα Windows δεν θα κάνουν πλέον επανεκκίνηση μετά από μια ενημέρωση. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν κάνετε λήψη και εγκατάσταση μιας ενημέρωσης, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο το σύστημά σας για να πραγματοποιηθούν ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Οι αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα εάν έχετε συγκεκριμένα προγράμματα οδήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης σάς δίνει περισσότερο έλεγχο του τι είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας.

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
 2. Κάντε διπλό κλικ στο SearchOrderConfig τιμή και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα αξίας του σε 0. Κάντε κλικ Εντάξει.

Οι αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης είναι πλέον απενεργοποιημένες.

Πώς να ρυθμίσετε τη συχνότητα των ελέγχων αυτόματων ενημερώσεων

Κείμενο

 1. Πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή αρχείου στον Επεξεργαστή Μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
 2. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο, επιλέξτε Νέος > Τιμή DWORD (32-bit).και στη συνέχεια δημιουργήστε μια νέα τιμή που ονομάζεται ScheduledInstallDay. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και δημιουργήστε μια νέα τιμή που ονομάζεται ScheduledInstallTime.
 1. Διπλό κλικ ScheduledInstallDay και ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 1 διά μέσου 7. Το 1 αντιπροσωπεύει την Κυριακή, το 2 αντιπροσωπεύει τη Δευτέρα, το 3 αντιπροσωπεύει την Τρίτη και ούτω καθεξής. Κάντε κλικ Εντάξει.
 1. Διπλό κλικ ScheduledInstallTime και ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 1 διά μέσου 24. Η τιμή αντιπροσωπεύει την ώρα της ημέρας σε 24ωρη μορφή. Κάντε κλικ Εντάξει.

Έτσι, στο παράδειγμά μας, ορίσαμε την ημέρα σε 5 και την ώρα σε 18. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος ενημέρωσης θα είναι την Πέμπτη και στις 6 μ.μ.

Ενίσχυση του ελέγχου των ενημερώσεων των Windows με το μητρώο

Η προσαρμογή των ρυθμίσεων μητρώου του Windows Update μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερο επίπεδο ελέγχου των ενημερώσεων του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε τη χρήση των δεδομένων σας, να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, να ελέγξετε τις επανεκκινήσεις μετά τις ενημερώσεις και πολλά άλλα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε αυτήν τη διαδικασία με προσοχή και να βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας και του Μητρώου πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές. Το Μητρώο είναι ένα ισχυρό εργαλείο και ο λάθος χειρισμός του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα που απαιτούν επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος.

Υπάρχει η δυνατότητα εξατομίκευσης της εμπειρίας σας στο Windows Update, απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο με σύνεση για να αποφύγετε πιθανές επιπλοκές.

Αφήστε μια απάντηση