Πώς να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac

Πώς να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac σας

Αφήνετε το πληκτρολόγιό σας αφύλακτο; Στη συνέχεια, πρέπει να ξέρετε πώς να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το πληκτρολόγιό σας Mac.

Φανταστείτε ένα κατοικίδιο να χοροπηδάει στο πληκτρολόγιο, να πατάει λάθος πλήκτρα και να διαγράφει κάτι στο οποίο δουλέψατε για πολλές ώρες. Μπορεί να απομακρυνθείτε για να επιστρέψετε και να βρείτε κάποιον άλλο να κάθεται στο πληκτρολόγιό σας και να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας χωρίς άδεια.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κλειδώνετε το πληκτρολόγιο Mac σας εάν απομακρυνθείτε, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε ένα κλειδωμένο πληκτρολόγιο Mac από το απλό πάτημα ενός κουμπιού, ανάλογα με τον στόχο σας. Θα εξηγήσουμε πώς να το κάνουμε παρακάτω.

Μπορείτε να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac σας;

Η σύντομη απάντηση είναι εκπληκτικά όχι, δεν υπάρχει ενσωματωμένη επιλογή κλειδώματος μόνο το πληκτρολόγιο στο Mac σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, όπως το κλείδωμα ολόκληρης της οθόνης χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό σας ή η ενεργοποίηση της λειτουργίας ύπνου για να την κλειδώσει αυτόματα.

Αυτές οι μέθοδοι θα αποτρέψουν οποιαδήποτε ουσιαστική είσοδο από το πληκτρολόγιο μέχρι να ξεκλειδώσετε την οθόνη με τον κωδικό πρόσβασης, το Touch ID ή το Apple Watch. Αυτό θα εμποδίσει επίσης οποιονδήποτε να δει ή να δει την επιφάνεια εργασίας σας ή άλλες ανοιχτές εφαρμογές.

Ο μόνος τρόπος να κλειδώσεις Το πληκτρολόγιό σας Mac ενώ αφήνετε την οθόνη ενεργή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή όπως Παρθένα οθόνη. Σε αντίθεση με τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, αυτό δεν θα κλειδώσει τον λογαριασμό σας, αλλά θα αποκλείσει την πρόσβαση στο πληκτρολόγιο (κυρίως) μέχρι να αφαιρεθεί το κλείδωμα του πληκτρολογίου.

Πώς να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας Mac χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας Mac είναι να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου. Αυτό θα κλειδώσει τον λογαριασμό σας, θα διακόψει την πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας και θα ανοίξει τις εφαρμογές και θα σας οδηγήσει πίσω στην οθόνη σύνδεσης. Ο κωδικός πρόσβασής σας (ή άλλη μέθοδος ελέγχου ταυτότητας) θα απαιτηθεί για να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac στη συνέχεια.

Για να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας Mac, πατήστε το Control + Command + Q πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα κλειδώσει την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας αμέσως και θα σας οδηγήσει πίσω για να συνδεθείτε στην οθόνη.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό μέσω του Μενού Apple στη γραμμή μενού. Πάτα το Λογότυπο Apple και επιλέξτε Κλείδωμα οθόνης από το μενού για να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας Mac και να σας μεταφέρει στην οθόνη σύνδεσης.

Για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιήσετε το Touch ID. Εάν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, ίσως μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε το Mac σας χρησιμοποιώντας το Apple Watch.

Πώς να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο του MacBook χρησιμοποιώντας τη γραμμή αφής

Εάν έχετε MacBook Pro με Touch Bar, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αφής για να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας. Αυτή η επιλογή είναι βολική εάν δεν θέλετε να θυμάστε μια συντόμευση πληκτρολογίου ή να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κλειδώσετε την οθόνη ή το πληκτρολόγιό σας.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Πρώτα, πατήστε το Μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος.
 1. Σε Ρυθμίσεις συστήματοςπατήστε Πληκτρολόγιο.
 2. Επίλεξε το Ρυθμίσεις γραμμής αφής κουμπί.
 1. Στο αναδυόμενο μενού, βεβαιωθείτε ότι Διευρυμένη λωρίδα ελέγχου επιλέγεται για το Εμφανίζεται η γραμμή αφής επιλογή. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η γραμμή αφής έχει πάντα ορατό το εικονίδιο κλειδώματος.
 2. Τύπος Εγινε.
 1. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο κλειδαριάς δίπλα στο Esc πλήκτρο στη γραμμή αφής. Αυτό θα κλειδώσει αμέσως την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας, μεταφέροντάς σας στην οθόνη σύνδεσης.
 1. Για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή χρησιμοποιήστε άλλες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας (όπως το Touch ID ή το Apple Watch) για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

Πώς να ρυθμίσετε το Mac σας ώστε να κλειδώνει αυτόματα την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το πληκτρολόγιο Mac σας κλειδώνει πάντα; Μπορείτε να ορίσετε τις ρυθμίσεις αδράνειας οθόνης για να το κάνετε αυτό για εσάς. Όταν η οθόνη του Mac σας είναι κενή, το σύστημά σας θα κλειδώσει—πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να αρχίσετε να τον χρησιμοποιείτε ξανά.

Αυτή είναι μια χρήσιμη ρύθμιση για αναπαραγωγή, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ προστατεύετε αυτόματα το Mac σας. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις Mac σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Πρώτα, πατήστε το Λογότυπο Apple επάνω αριστερά και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 1. Στη συνέχεια, πατήστε Κλείδωμα οθόνης.
 2. Ρυθμίστε το Απαιτείται κωδικός πρόσβασης αμέσως μετά την έναρξη της προφύλαξης οθόνης ή την απενεργοποίηση της οθόνης αξία σε Αμέσως.
 3. Ρυθμίστε το Απενεργοποιήστε την οθόνη της μπαταρίας όταν είναι ανενεργή και Απενεργοποιήστε την οθόνη του μετασχηματιστή όταν είναι ανενεργός τιμές για σύντομο χρονικό διάστημα (όπως 1 λεπτό).
 4. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τις νέες ρυθμίσεις σας. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση και, στη συνέχεια, πατήστε Τροποποίηση ρυθμίσεων.
 1. Κλείστε το Ρυθμίσεις συστήματος παράθυρο.

Για να κλειδώσετε αυτόματα την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας, σταματήστε να μετακινείτε το ποντίκι ή το trackpad και αφήστε το πληκτρολόγιό σας ανέγγιχτο. Μετά την περίοδο αδράνειας που έχετε ορίσει Ρυθμίσεις συστήματος έχει περάσει, η οθόνη σας θα σκουρύνει. Όταν μετακινείτε το ποντίκι ή πατάτε ένα πλήκτρο, πρέπει να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mac σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac σας

Οι τρεις παραπάνω μέθοδοι, αυστηρά μιλώντας, στην πραγματικότητα δεν κλειδώνουν εντελώς το πληκτρολόγιο. Αντίθετα, σας κρατούν συνδεδεμένους ενώ αποτρέπουν την πρόσβαση στον λογαριασμό σας, περιορίζοντας ό,τι πραγματικά μπορείτε να επιτύχετε με το πληκτρολόγιό σας.

Εάν θέλετε να κλειδώσετε το πληκτρολόγιό σας Mac με την πιο αληθινή έννοια (για να περιορίσετε τυχόν πατήματα πλήκτρων από την εγγραφή), θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Υπάρχουν αρκετές για αυτόν τον σκοπό, αλλά μια χρήσιμη επιλογή στο App Store είναι μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Παρθένα οθόνη.

Η Pristine Screen σάς επιτρέπει να κλειδώνετε προσωρινά το πληκτρολόγιό σας για να περιορίσετε την εγγραφή τυχόν πιέσεων πλήκτρων. Μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες εργασίες, όπως τον καθαρισμό του πληκτρολογίου Mac σας, πριν το ξεκλειδώσετε ξανά. Ωστόσο, η Pristine Screen δεν κλειδώνει την οθόνη σας, επομένως προσφέρει λιγότερη ασφάλεια από τις παραπάνω ενσωματωμένες μεθόδους.

Για να χρησιμοποιήσετε το Pristine Screen για να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Λήψη και εγκατάσταση Παρθένα οθόνη από το App Store στο Mac σας.
 2. Μόλις εγκατασταθεί, εκκινήστε το Παρθένα οθόνη εφαρμογή από το φάκελο Εφαρμογές στην εφαρμογή Finder ή μέσω του Dock.
 1. Στο Παρθένα οθόνη παράθυρο, πατήστε το Ξεκινήστε τη συνεδρία καθαρισμού κουμπί. Αυτό θα εκκινήσει την εφαρμογή σε πλήρη οθόνη και θα κλειδώσει το πληκτρολόγιό σας, εμποδίζοντας την εγγραφή σχεδόν όλων των πιέσεων πληκτρολογίου.
 1. Για να ξεκλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας, πατήστε παρατεταμένα το Πλήκτρο διαστήματος για τρία δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο θα βγείτε από το κλείδωμα της Pristine Screen, θα βγείτε από την εφαρμογή από την πλήρη οθόνη και θα επαναφέρετε την πρόσβαση στο πληκτρολόγιο.

Ασφάλιση του πληκτρολογίου Mac σας

Αν και δεν υπάρχει ενσωματωμένος διακόπτης για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του πληκτρολογίου σας, μπορείτε εύκολα να κλειδώσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιό σας στο Mac σας χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή όπως το Pristine Screen για να προσθέσετε τη λειτουργικότητα στο Mac σας.

Ανησυχείτε για την ασφάλεια του macOS σας; Ίσως ήρθε η ώρα να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης στο Mac σας σε κάτι πιο ισχυρό. Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, μπορείτε πάντα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή Mac για να επαναφέρετε την πρόσβαση στη συνέχεια.

Πώς να κλειδώσετε τα μηνύματα στο iPhone σας

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο Facebook

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο ή κλειδωμένο Apple ID

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *