Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x800f081f στα Windows

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x800f081f στα Windows

Αν αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα 0x800f081f σε έναν υπολογιστή με Windows 11, υποδηλώνει ότι μία ή περισσότερες από τις ενημερώσεις του συστήματός σας απέτυχε να πραγματοποιηθεί λήψη ή εγκατάσταση. Πολλά στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν τη μη λήψη των ενημερώσεών σας, με τη δυνατότητα του Windows Update να είναι κρίσιμη. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους τα Windows δεν κάνουν λήψη των ενημερώσεών σας με τον σωστό τρόπο. Θα σας δείξουμε πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας χωρίς προβλήματα.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows και λάβετε το παραπάνω σφάλμα είναι ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει μια απαιτούμενη επιλογή στο Local Group Policy Editor, το .NET Framework του υπολογιστή σας δεν λειτουργεί σωστά, η προσωρινή μνήμη του Windows Update είναι ελαττωματική, τα αρχεία του συστήματός σας είναι σπασμένα, και πολλά άλλα.

Οι καλύτερες εφαρμογές για να παρακολουθήσετε τη Formula 1

Χρησιμοποιήστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων του Windows Update

Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update είναι ένα σωτήριο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ενημέρωση των Windows. Αυτό το εργαλείο προσδιορίζει τα ζητήματα ενημέρωσης στον υπολογιστή σας και σας βοηθά να διορθώσετε αυτά τα στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες ενημέρωσης.

Αυτό το εργαλείο λειτουργεί από μόνο του ως επί το πλείστον. απαιτεί μόνο μια μικρή αλληλεπίδραση από το τέλος σας.

 1. Εκτόξευση Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Σύστημα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δεξί παράθυρο.
 4. Επιλέγω Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
 5. Επιλέγω Τρέξιμο δίπλα στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows για να εκκινήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.
 1. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο να εντοπίσει και να διορθώσει τα προβλήματα ενημέρωσης.
 2. Όταν επιλυθούν τα προβλήματα ενημέρωσης, προχωρήστε Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows για να ενημερώσετε το σύστημά σας.

Ενεργοποιήστε μια επιλογή στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας

Ένας τρόπος για να επιλύσετε ένα σφάλμα 0x800f081f του Windows Update είναι να ενεργοποιήσετε μια επιλογή στον Επεξεργαστή πολιτικών τοπικής ομάδας. Αυτή η επιλογή ελέγχει τις ρυθμίσεις εγκατάστασης προαιρετικών στοιχείων και η ενεργοποίηση της δυνατότητας μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα ενημέρωσης.

Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο στην αρχική έκδοση των Windows 11, καθώς το Local Group Policy Editor είναι διαθέσιμο μόνο στο Pro και σε άλλες εκδόσεις.

 1. Ανοιξε το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου πατώντας Windows + R.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  gpedit.msc
 3. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή στο ανοιχτό εργαλείο:
  Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα
 4. Βρείτε και κάντε διπλό κλικ στην καταχώριση που λέει Καθορίστε ρυθμίσεις για την προαιρετική εγκατάσταση και επισκευή εξαρτημάτων στο δεξί παράθυρο.
 5. Επιλέγω Ενεργοποιημένο στο παράθυρο που ανοίγει.
 1. Επιλέγω Ισχύουν ακολουθούμενη από Εντάξει στον πάτο.
 2. Κλείσε Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας και προσπαθήστε να κάνετε λήψη της ενημέρωσης των Windows.

Επανεγκαταστήστε το .NET Framework 3.5 στον υπολογιστή σας με Windows 11

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας καθώς εμφανίζεται συνεχώς το σφάλμα 0x800f081f, η εγκατάσταση του .NET Framework 3.5 ενδέχεται να είναι ελαττωματική. Ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί αυτό το πλαίσιο για διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών του συστήματος και των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να καταργήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά την έκδοση .NET Framework για να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο εργαλείο στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας Αρχή μενού πατώντας το Windows κλειδί, βρες Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις δυνατότητες των Windowsκαι επιλέξτε αυτό το στοιχείο στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 2. Καταργήστε την επιλογή του .NET Framework 3.5 (περιλαμβάνει .NET 2.0 και 3.0) επιλογή.
 1. Επιλέγω Εντάξει στο κάτω μέρος για να αφαιρέσετε το επιλεγμένο πλαίσιο.
 2. Όταν τα Windows απεγκαταστήσουν το πλαίσιο, μεταβείτε στο ίδιο παράθυρο, ενεργοποιήστε την επιλογή που απενεργοποιήσατε παραπάνω και επιλέξτε Εντάξει. Αυτό επανεγκαθιστά το .NET Framework στον υπολογιστή σας.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Windows Update

Η προσωρινή μνήμη του Windows Update περιλαμβάνει τα αρχεία ενημέρωσης που έχει κατεβάσει ο υπολογιστής σας. Αυτά τα ληφθέντα αρχεία ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής σας να μην πραγματοποιεί λήψη ή εγκατάσταση νεότερων ενημερώσεων. Μια κακή προσωρινή μνήμη ενημέρωσης προκαλεί συχνά διάφορα προβλήματα.

Ένας τρόπος για να το ξεπεράσετε αυτό είναι να διαγράψετε την τρέχουσα προσωρινή μνήμη ενημέρωσης και να αφήσετε τα Windows να ξαναφτιάξουν την προσωρινή μνήμη. Δεν χάνετε τα προσωπικά σας αρχεία όταν το κάνετε αυτό και τα Windows θα κάνουν εκ νέου λήψη των απαιτούμενων αρχείων ενημέρωσης.

 1. Εκτόξευση Τρέξιμο πατώντας Windows + Rπληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  υπηρεσίες.msc
 2. Κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία που ονομάζεται Ενημερωμένη έκδοση για Windows στη λίστα και επιλέξτε Να σταματήσει. Διακόπτετε αυτήν την υπηρεσία πριν διαγράψετε την προσωρινή μνήμη ενημέρωσης. Θα επιστρέψετε σε αυτό το παράθυρο σύντομα, επομένως κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό.
 1. Ανοιξε Τρέξιμο ξανά, εισαγάγετε την ακόλουθη διαδρομή στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:
  C:\Windows\SoftwareDistribution
 2. Επισημάνετε όλα τα αρχεία στο φάκελο πατώντας Ctrl + ΕΝΑ.
 3. Διαγράψτε όλα τα επισημασμένα αρχεία κάνοντας δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέγοντας Διαγράφω (εικονίδιο κάδου απορριμμάτων).
 1. Κλείστε το Εξερεύνηση αρχείων παράθυρο, επιστρέψτε στο Υπηρεσίες παράθυρο, κάντε δεξί κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windowsκαι επιλέξτε Αρχή.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις του συστήματός σας στο Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Διορθώστε τα κατεστραμμένα βασικά αρχεία των Windows

Τα κατεστραμμένα βασικά αρχεία των Windows μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου του να μην λειτουργεί όπως αναμένεται το Windows Update. Το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f081f μπορεί να είναι αποτέλεσμα κατεστραμμένων αρχείων συστήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο System File Checker (SFC) του υπολογιστή σας για να βρείτε και να διορθώσετε όλα τα ελαττωματικά αρχεία. Αυτό το εργαλείο εκτελεί μια σάρωση, βρίσκει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία και αντικαθιστά αυτά τα αρχεία με λειτουργικά.

 1. Ανοίξτε ένα υπερυψωμένο Γραμμή εντολών παράθυρο. Κάντε αυτό με πρόσβαση στο Αρχή μενού, εύρεση Γραμμή εντολώνκαι επιλέγοντας Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο Ελεγχος λογαριασμού χρήστη προτροπή.
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο CMD προτροπή και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή λαμβάνει τα αρχεία που χρειάζεται ο υπολογιστής σας για να διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία.
  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 1. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να ξεκινήσετε να βρίσκετε και να διορθώνετε τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας:
  sfc /scannow
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν επιδιορθωθούν τα κατεστραμμένα αρχεία σας.
 3. Ενημερώστε το σύστημα Windows.

Μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 11

Εάν δεν γίνει λήψη της ενημερωμένης έκδοσης και εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα σφάλμα 0x800f081f, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της συγκεκριμένης ενημέρωσης στον υπολογιστή σας. Αυτή η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί την κατεστραμμένη δυνατότητα Windows Update και σας επιτρέπει να ενημερώσετε το σύστημά σας όταν δεν λειτουργούν άλλες μέθοδοι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει το όνομα της ενημέρωσης σας, καθώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το όνομα για τη λήψη του αρχείου ενημέρωσης. Μπορείτε να βρείτε το όνομα στην οθόνη του Windows Update.

 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας και εκκινήστε το Κατάλογος Microsoft Update ιστοσελίδα.
 2. Εισαγάγετε το όνομα της ενημέρωσης σας στο πλαίσιο αναζήτησης στον ιστότοπο και πατήστε Εισαγω.
 3. Επιλέγω Κατεβάστε δίπλα στην ενημέρωση για να αποθηκεύσετε το αρχείο ενημέρωσης στον υπολογιστή σας.
 1. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν εγκαταστήσετε την ενημέρωση.

Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows 11

Εάν λάβετε ένα σφάλμα 0x800f081f ακόμα και μετά την μη αυτόματη εγκατάσταση της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις του συστήματός σας ενδέχεται να είναι ελαττωματικές. Τα Windows σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε σχεδόν όλες τις πτυχές του υπολογιστή σας και εσείς ή κάποιος άλλος μπορεί να έχετε τροποποιήσει λανθασμένα συγκεκριμένες ρυθμίσεις, προκαλώντας το πρόβλημά σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, φέρτε όλες τις ρυθμίσεις των Windows 11 στις προεπιλογές για να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Όταν το κάνετε αυτό, χάνετε τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Ωστόσο, τα αρχεία σας διατηρούνται.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις πατώντας Windows + Εγώ.
 2. Επιλέγω Σύστημα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέγω Ανάκτηση στο δεξί παράθυρο.
 4. Επιλέγω Επαναφορά υπολογιστή δίπλα στο Επαναφέρετε αυτόν τον υπολογιστή.
 1. Επιλέγω Κρατήστε τα αρχεία μου ώστε τα Windows να μην διαγράφουν τα αρχεία σας.
 1. Επιλέγω Τοπική επανεγκατάσταση και επιλέξτε Επόμενο για να ξεκινήσετε την επαναφορά του υπολογιστή σας.
 2. Ενημερώστε το σύστημά σας όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς.

Απαλλαγείτε από τον κωδικό σφάλματος 0x800f081f από τον υπολογιστή σας με Windows 11

Ο υπολογιστής σας με Windows 11 εμφανίζει το παραπάνω σφάλμα ενημέρωσης για διάφορους λόγους. Εάν οι ενημερώσεις σας δεν εγκατασταθούν κανονικά και συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ενημερώσετε το σύστημά σας χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες στο Windows Update.

Διαβάστε επίσης:Σφάλμα εγκατάστασης – 0x80070103 -7 τρόποι για να το διορθώσετε

Ρυθμίσεις μητρώου του Windows Update

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *