Πώς να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” στο Safari (iPhone και Mac)

Βασικά Takeaways

 • Οι χρήστες iPhone, iPad και Mac έχουν συνολικά τρεις τρόπους για να απαλλαγούν από την ενότητα “Συχνές επισκέψεις” του Safari.
 • Επιλέξτε μεταξύ της απόκρυψης ολόκληρης της ενότητας ή της διαγραφής συγκεκριμένων τοποθεσιών, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αλλά θέλετε να διαγράψετε ορισμένους ιστότοπους.
 • Η διαγραφή του ιστορικού σας στο Safari είναι μια καλύτερη επιλογή για να διασφαλίσετε το πλήρες απόρρητο και να αποτρέψετε άλλους από το να δουν το ιστορικό ιστού σας και τους ιστότοπους με τις κορυφαίες αναζητήσεις.

Η ενότητα “Συχνές επισκέψεις” στην αρχική σελίδα του Safari διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση σε ιστότοπους με τις κορυφαίες αναζητήσεις. Ωστόσο, κάποιος που δανείζεται τη συσκευή σας για μια στιγμή μπορεί εύκολα να δει τι είναι αυτοί οι ιστότοποι. Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το “Συχνές επισκέψεις” από το Safari.

Πώς να αφαιρέσετε την ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari σε ένα iPhone

Αρχικά, ας δούμε την κατάργηση της ενότητας Συχνές επισκέψεις από την αρχική σελίδα του Safari. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Εκκινήστε το Safari. Εάν υπάρχει ήδη φορτωμένη ιστοσελίδα, πατήστε το Καρτέλες εικονίδιο (δύο τετράγωνα, επικαλυπτόμενα) στη γραμμή εργαλείων.
 2. Στη συνέχεια, πατήστε το Προσθήκη (+) εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα.
 3. Στην αρχική σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και πατήστε Επεξεργασία.
 4. Τώρα, απενεργοποιήστε Συχνές επισκέψεις.
  Αρχική σελίδα σαφάρι iphone
  Επιλογές προσαρμογής αρχικής σελίδας Safari iPhone

Αυτό είναι. Μετά την απενεργοποίηση Συχνές επισκέψειςμπορείτε επίσης να επιλέξετε την ενεργοποίηση Χρησιμοποιήστε τη σελίδα έναρξης σε όλες τις συσκευές ως πρόσθετη ρύθμιση για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο Safari. Αυτό θα καταργήσει την ενότητα “Συχνές επισκέψεις” από το Safari σε άλλες συσκευές Apple σας, εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε αυτές με το ίδιο Apple ID.

Πώς να απαλλαγείτε από τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari σε ένα iPhone

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ενότητα Συχνές επισκέψεις, αλλά θέλετε να διαγράψετε έναν ή περισσότερους από τους υπάρχοντες ιστότοπους που αναφέρονται εκεί, έχετε δύο επιλογές: να διαγράψετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή να διαγράψετε το ιστορικό Safari.

Για να καταργήσετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο του ιστότοπου κάτω από το Συχνές επισκέψεις ενότητα και πατήστε Διαγράφω από το πλαίσιο.

Ενότητα με συχνή επίσκεψη στην αρχική σελίδα του Safari
Διαγραφή ιστότοπου που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Η διαγραφή του ιστορικού Safari είναι η καλύτερη επιλογή, εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες δεν θα ανακαλύψουν ποιους ιστότοπους έχετε επισκεφτεί. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατάργηση της ενότητας «Συχνές επισκέψεις» και η διαγραφή συγκεκριμένων τοποθεσιών απλώς τους αποκρύπτει από την προβολή. Αυτοί οι ιστότοποι εξακολουθούν να παραμένουν στο ιστορικό Safari σας.

Έτσι, εάν κάποιος πληκτρολογήσει ορισμένα γράμματα ή λέξεις-κλειδιά στο πεδίο αναζήτησης, ο σύνδεσμος του ιστότοπου θα εμφανίζεται φυσικά ως μέρος του ιστορικού ιστού σας.

Για να διαγράψετε το ιστορικό Safari και να απαλλαγείτε από όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά ταυτόχρονα, πατήστε το Σελιδοδείκτης εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων, κατευθυνθείτε στο Ιστορία καρτέλα (εικονίδιο ρολογιού) και πατήστε Εκκαθάριση > Όλο το ιστορικό > Εκκαθάριση ιστορικού.

καρτέλα ιστορίας σαφάρι iphone
Διαγραφή αναδυόμενου ιστορικού για το iphone safari

Πώς να αφαιρέσετε την ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari σε Mac

Ας προχωρήσουμε στις οδηγίες για Mac. Πρώτα, ανοίξτε Σαφάρι για να δείτε την αρχική σελίδα. Εάν βρίσκεστε ήδη σε μια ιστοσελίδα στο Safari, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα κάνοντας κλικ Σελιδοδείκτες > Εμφάνιση αρχικής σελίδας από τη γραμμή μενού.

Για να προσαρμόσετε τη σελίδα έναρξης του Safari στο Mac σας, κάντε κλικ Επιλογές (το εικονίδιο δείχνει τρία ρυθμιστικά) στο κάτω μέρος και καταργήστε την επιλογή Συχνές επισκέψεις. Αυτή η ενότητα θα εξαφανιστεί τώρα από την αρχική σελίδα στο Safari.

προτιμήσεις για mac safari

Πώς να απαλλαγείτε από τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari σε Mac

Όπως σε ένα iPhone, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε την ενότητα “Συχνές επισκέψεις”, αλλά να διαγράψετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο από τη λίστα. Στο Safari, Ελεγχος-κάντε κλικ στον ιστότοπο κάτω από Συχνές επισκέψεις και επιλέξτε Διαγράφω.

Επιλογές ιστότοπου που επισκέπτεστε συχνά το mac safari

Για να απαλλαγείτε από το ιστορικό ιστού σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά και να μην εμφανίζονται στην κορυφή των προτάσεων αναζήτησης, θα πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό Safari στο macOS.

Με το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτό, κάντε κλικ Σαφάρι στη γραμμή μενού και επιλέξτε Καθαρισμός ιστορικού. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στο αναδυόμενο μενού και επιλέξτε Όλη η Ιστορία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ Καθαρισμός ιστορικού για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

καθαρό ιστορικό στο mac safari

Η ενότητα που επισκέπτεστε συχνά το Safari δεν χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας

Όπως μπορείτε να δείτε, οι χρήστες iPhone, iPad και Mac έχουν τρεις επιλογές εάν επιθυμούν να αφαιρέσουν τοποθεσίες που επισκέπτονται συχνά από το Safari.

Εάν ο στόχος σας είναι απλώς να αφαιρέσετε ολόκληρη τη λίστα των τοποθεσιών από απλή προβολή, μπορείτε να αποκρύψετε ολόκληρη την ενότητα “Συχνές επισκέψεις”. Ωστόσο, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία για λόγους ευκολίας, μπορείτε είτε να διαγράψετε συγκεκριμένους ιστότοπους είτε να διαγράψετε εντελώς το ιστορικό Safari.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Πώς να καρφιτσώσετε και να ξεκαρφιτσώσετε καρτέλες Safari

Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google από το Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *