Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Εάν εκμεταλλευτείτε την ενότητα Ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά στην Αρχική σελίδα του Safari, ενδέχεται να έχετε ιστότοπους εκεί που δεν θέλετε απαραίτητα να επισκεφτείτε ξανά. Από την άλλη πλευρά, ίσως θα προτιμούσατε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου αυτήν την ενότητα.

Θα σας δείξουμε πώς να διαγράψετε έναν από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά καθώς και πώς να καταργήσετε εντελώς την ενότητα Συχνές επισκέψεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPhone, το iPad και το Mac σας.

Διαγράψτε έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε συχνά στο Safari

Μπορείτε να αφαιρέσετε έναν ή περισσότερους ιστότοπους από την ενότητα Ιστότοποι με συχνές επισκέψεις στο Safari με μερικά μόνο πάτημα ή κλικ στη συσκευή σας Apple.

Διαγράψτε έναν ιστότοπο στο Safari σε iPhone και iPad

Ανοιξε το Σαφάρι εφαρμογή και αποκτήστε πρόσβαση στη σελίδα έναρξης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το Καρτέλες εικονίδιο και μετά το σύμβολο συν. Για να δείτε όλους τους ιστότοπους στην περιοχή, επιλέξτε Προβολή όλων.

Πατήστε παρατεταμένα (πατήστε παρατεταμένα) το εικονίδιο για τον ιστότοπο που θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε Διαγράφω στο αναδυόμενο μενού και τελειώσατε.

Διαγραφή ιστότοπου στο Safari σε Mac

Για να καταργήσετε έναν ιστότοπο σε Mac, ανοίξτε Σαφάρι και μεταβείτε στην Αρχική σελίδα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να ανοίξετε μια νέα καρτέλα ή ένα νέο παράθυρο.

Κάντε δεξί κλικ ή κρατήστε πατημένο Ελεγχος και επιλέξτε το εικονίδιο του ιστότοπου. Διαλέξτε το Διαγράφω επιλογή στο αναδυόμενο μενού.

Απενεργοποιήστε την ενότητα με συχνές επισκέψεις στο Safari

Εάν προτιμάτε να απενεργοποιήσετε ολόκληρη την ενότητα Ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά στο Safari, αυτό είναι απλό. Επιπλέον, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα το ίδιο εύκολα, αν αλλάξετε γνώμη.

Απενεργοποιήστε την ενότητα στο Safari σε iPhone και iPad

Ανοιξε Σαφάριμεταβείτε στην Αρχική σελίδα και επιλέξτε το Επεξεργασία κουμπί στο κάτω μέρος. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Συχνές επισκέψεις.

Χρησιμοποιήστε το Χ για να κλείσετε το αναδυόμενο παράθυρο και δεν θα βλέπετε πλέον την ενότητα στη σελίδα έναρξης του Safari.

Απενεργοποιήστε την ενότητα στο Safari σε Mac

Εάν είναι το Safari στο macOS από το οποίο θέλετε να καταργήσετε την ενότητα, έχετε δύο γρήγορους τρόπους για να το κάνετε.

  • Κάντε δεξί κλικ ή Control-κλικ σε ένα κενό σημείο στη σελίδα Έναρξης. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή Εμφάνιση συχνών επισκέψεων για να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής από αυτό.
  • Ανοίξτε το μενού χρησιμοποιώντας το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για Συχνές επισκέψεις.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, θα δείτε αμέσως την ενότητα Ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά να εξαφανίζεται από τη σελίδα έναρξης του Safari.

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την ενότητα που επισκέπτεστε συχνά;

Ενώ οι σελιδοδείκτες και τα αγαπημένα στο Safari είναι ιδανικά για την αποθήκευση συγκεκριμένων τοποθεσιών που επισκέπτεστε συχνά, η Apple σας παρέχει μια ενότητα Ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά για ευκολία. Αλλά μόνο και μόνο επειδή η ενότητα είναι διαθέσιμη δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε.

Αν απλώς καταλαμβάνει χώρο, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την ενότητα Ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε όλες τις συσκευές σας.

Για σχετικούς οδηγούς, δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, το ιστορικό και τα cookie στο Safari στο Mac σας.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Tilde

Τι σημαίνει “Χρωματισμός ιστότοπου” στο Safari;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *