σφάλμα Kernel-Power

Πώς να διορθώσετε ένα κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power

Βασικά Takeaways

 • Το κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power είναι ένα σφάλμα συστήματος που μπορεί να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή σας χωρίς προειδοποίηση, υποδεικνύοντας πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος ή υλικού.
 • Οι συνήθεις αιτίες του σφάλματος Kernel-Power περιλαμβάνουν παλιά Windows, ενεργοποιημένη γρήγορη εκκίνηση των Windows και ελαττωματική μνήμη RAM ή κάρτα γραφικών.
 • Διορθώστε το σφάλμα ενημερώνοντας τα Windows, απενεργοποιώντας τη γρήγορη εκκίνηση, επανατοποθετώντας τη μνήμη RAM και την κάρτα γραφικών, ελέγχοντας για ελαττωματικό PSU και εκτελώντας τα CHKDSK και SFC.

Κλείνει ο υπολογιστής σας με Windows χωρίς προειδοποίηση; Ή μήπως κολλάει κάθε φορά που προσπαθείτε να το ξυπνήσετε από τον ύπνο; Ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει σφάλμα τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί χωρίς προειδοποίηση.

Το ζήτημα, γνωστό ως σφάλμα Kernel-Power, φαίνεται ότι εμφανίζεται χωρίς λόγο, αλλά είναι ένα κρίσιμο ζήτημα συστήματος. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το Kernel-Power Event ID 41 και να σταματήσετε τη συντριβή του υπολογιστή σας.

Τι είναι ένα κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power;

Το κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power είναι ένα σφάλμα συστήματος που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας του συστήματός σας. Το σφάλμα μπορεί να ενεργοποιηθεί κάτω από μια σειρά περιστάσεων, αν και όλα σχετίζονται με ζητήματα τροφοδοσίας ή επανεκκινήσεις συστήματος χωρίς καθαρό τερματισμό λειτουργίας. Ωστόσο, το πρόβλημα Kernel-Power 41 δεν υποδηλώνει πάντα πρόβλημα τροφοδοσίας, αλλά μπορεί επίσης να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με το υλικό του συστήματός σας, προκαλώντας σφάλμα τροφοδοσίας και, με τη σειρά του, το σύστημά σας να διακοπεί.

Προειδοποίηση συμβάντος ενέργειας πυρήνα 41 για windows 10

Το κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power συνήθως σχετίζεται με το Αναγνωριστικό συμβάντος 41. Επιπλέον, το Αναγνωριστικό συμβάντος Kernel-Power 41 συνοδεύεται από τις λέξεις-κλειδιά (70368744177664),(2)το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων.

Λοιπόν, τι προκαλεί το σφάλμα Kernel-Power 41; Αν και είναι ένας κοινός κωδικός σφάλματος τερματισμού λειτουργίας, υπάρχουν πολλές κοινές αιτίες με εύκολες επιδιορθώσεις:

 1. Ενημερώστε τα Windows 10 ή τα Windows 11
 2. Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση των Windows
 3. Επανατοποθετήστε τη μνήμη RAM και την κάρτα γραφικών σας
 4. Δοκιμή για ελαττωματικό PSU
 5. Εκτελέστε CHKDSK και SFC

Ας κάνουμε αυτές τις διορθώσεις βήμα προς βήμα και ας λύσουμε το σφάλμα πυρήνα-τροφοδοσίας των Windows. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το άρθρο ασχολείται αποκλειστικά με το σφάλμα Kernel-Power 41. Ωστόσο, καλύψαμε επίσης διορθώσεις για το απροσδόκητο σφάλμα παγίδευσης λειτουργίας πυρήνα, μερικές από τις οποίες διαφέρουν από τις επιδιορθώσεις για το σφάλμα Kernel-Power.

1. Ενημερώστε τα Windows

Ελέγξτε εάν τα Windows 10 ή τα Windows 11 είναι ενημερωμένα. Η Microsoft κυκλοφορεί συχνά ενημερώσεις των Windows, διορθώνοντας σφάλματα και άλλα ζητήματα. Το κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power μπορεί να προέρχεται από ένα σφάλμα για το οποίο υπάρχει έτοιμη επιδιόρθωση σε μια ενημέρωση.

Τύπος Νίκη + Ιτύπος εκσυγχρονίζω στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε Ελεγχος για ενημερώσεις. Εάν υπάρχει αναμονή ενημέρωσης, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το σύστημά σας.

2. Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση των Windows

Η γρήγορη εκκίνηση των Windows είναι μια υβριδική κατάσταση αναστολής λειτουργίας που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να εκκινεί εξαιρετικά γρήγορα. Τα Windows 10 και Windows 11 επιτρέπουν τη γρήγορη εκκίνηση ως προεπιλεγμένη ρύθμιση κατά την εγκατάσταση.

Εάν ενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση, ο υπολογιστής σας δεν κλείνει εντελώς. Αντίθετα, εισέρχεται σε μια μέση λύση που συνδυάζει πλήρη απενεργοποίηση με λειτουργία αδρανοποίησης, εξοικονομώντας την τελευταία κατάσταση του μηχανήματος για να μπορέσετε να ξεκινήσετε να εργάζεστε αμέσως.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη λειτουργία πλήρους αδρανοποίησης, όταν επιστρέφετε στα Windows 10, είναι σαν να ξεκινάτε το μηχάνημα από την αρχή. Δεν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα και οι προηγούμενες εφαρμογές σας δεν είναι ανοιχτές και ούτω καθεξής.

επιλογή γρήγορης εκκίνησης των windows 10

Για να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση:

 1. Τύπος σετ ισχύος στη γραμμή αναζήτησης του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλέξτε ένα σχέδιο ενέργειας.
 2. Τώρα, επιλέξτε Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίαςακολουθούμενη από Αλλάξτε τις ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.
 3. Καταργήστε την επιλογή Ενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση και χτυπήστε Αποθήκευσε τις αλλαγές.

Μόλις απενεργοποιηθεί, επανεκκινήστε το σύστημά σας και εκτελέστε το για λίγο. Εάν τα σφάλματα Kernel-Power είναι παρόμοια με τα δικά μου, το σφάλμα δεν επαναλαμβάνεται πάντα αμέσως και μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να επιστρέψει.

3. Επανατοποθετήστε τη μνήμη RAM και την κάρτα γραφικών και ελέγξτε τα καλώδια τροφοδοσίας

Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν το σφάλμα Kernel-Power 41 κατά την επίλυση μετά την επανατοποθέτηση της μνήμης RAM και της κάρτας γραφικών (GPU).

Θα χρειαστεί να μπείτε μέσα στη θήκη του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή σας για να επανατοποθετήσετε το υλικό. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή σας σε ορισμένες περιπτώσεις, επομένως προχωρήστε με προσοχή.

Ενώ έχετε ανοιχτή τη θήκη του υπολογιστή σας, ελέγξτε τα καλώδια τροφοδοσίας και τις υποδοχές που ενώνουν τη μονάδα τροφοδοσίας και τη μητρική πλακέτα. Τα καλώδια τροφοδοσίας του υπολογιστή σας θα πρέπει να εφαρμόζουν άνετα στη θύρα τους και μια χαλαρή σύνδεση θα μπορούσε να προκαλέσει το σφάλμα Kernel-Power.

4. Δοκιμή για ελαττωματικό PSU με OCCT

Ο έλεγχος για σφάλματα υλικού με τη μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος δεν είναι εύκολος, εκτός εάν έχετε διαθέσιμο το σωστό υλικό. Μπορείτε να ελέγξετε το PSU σας χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο ή ένα ειδικό εργαλείο δοκιμής PSU.

Η πλειονότητα των εργαλείων ελέγχου PSU που βασίζονται σε λογισμικό δεν μπορούν να παρέχουν ακριβή ένδειξη για το εάν το PSU σας λειτουργεί σωστά.

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να επιχειρήσετε μια δοκιμή λογισμικού PSU, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε OCCT, ένα δωρεάν εργαλείο ελέγχου ακραίων καταστάσεων CPU/GPU/PSU. Το OCCT δοκιμάζει την καταπόνηση της CPU, της GPU και της μητρικής πλακέτας και, στη διαδικασία, μπορεί να ανακαλύψει τυχόν σφάλματα στη μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος.

Δοκιμή τροφοδοσίας OCCT

 1. Ανοίξτε το OCCT.
 2. Κάτω από Διαμόρφωση δοκιμήςεπιλέξτε Εξουσία.
 3. Ρυθμίστε το Σύνολο οδηγιών προς την Αυτο.
 4. Αποθηκεύστε οποιαδήποτε εργασία και κλείστε οποιαδήποτε άλλα ανοιχτά προγράμματα στο σύστημά σας.
 5. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε το μεγάλο κόκκινο εικονίδιο αναπαραγωγής στο OCCT για να ξεκινήσετε το stress test.

Ο προγραμματιστής του OCCT δηλώνει ότι “Τα περισσότερα σφάλματα εντοπίζονται μέσα στα πρώτα 5 λεπτά. Ωστόσο, συνιστώ να κάνετε τουλάχιστον μια δοκιμή διάρκειας 1 ώρας για να είστε σίγουροι.”

Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, το OCCT παράγει ένα αρχείο καταγραφής που επισημαίνει τυχόν πιθανά σφάλματα PSU (ή με άλλο υλικό!).

Κατεβάστε: OCCT για Windows (Ελεύθερος)

Δοκιμάστε άλλη μονάδα τροφοδοσίας εάν είναι δυνατόν

Η απενεργοποίηση της μονάδας τροφοδοσίας για άλλη είναι ένας τρόπος για να επιβεβαιώσετε εάν το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικό τροφοδοτικό. Φυσικά, δεν έχουν όλοι ένα εφεδρικό PSU, επομένως δεν είναι πάντα ο ευκολότερος τρόπος δοκιμής. Ωστόσο, αν έχετε την ευκαιρία, δοκιμάστε το.

Πρέπει να προσαρμόσετε τις τάσεις του συστήματός σας για να διορθώσετε το σφάλμα Kernel-Power 41;

Θα σας συμβούλευα να μην πειράξετε τις τάσεις του συστήματός σας για να διορθώσετε το σφάλμα, εκτός εάν γνωρίζετε σε τι αντιμετωπίζετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η κατάργηση των overclock ή undervolt επαναφέρει το σύστημά σας σε πιο σταθερό επίπεδο λειτουργίας. Ωστόσο, η προσπάθεια υποβολτισμού ή υπερχρονισμού του συστήματός σας ενώ υποφέρει ήδη ένα άγνωστο σφάλμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα και, επιπλέον, να γίνει πιο δύσκολο να διαγνωστεί καθώς προσθέτετε περισσότερες μεταβλητές στην εξίσωση.

5. Εκτελέστε το CHKDSK και το SFC

Το CHKDSK είναι ένα εργαλείο συστήματος των Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε το σύστημα αρχείων των Windows 10. Μπορείτε να προσθέσετε συγκεκριμένες επιλογές για να βρείτε και να διορθώσετε σφάλματα καθώς εκτελείται το εργαλείο. Εκτελέστε το από τη γραμμή εντολών και χρησιμοποιήστε τη σάρωση CHKDSK για να βρείτε το πρόβλημα και να διορθώσετε το μηχάνημά σας.

 1. Τύπος γραμμή εντολών στη γραμμή αναζήτησης του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην καλύτερη αντιστοίχιση και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής. (Εναλλακτικά, πατήστε Win + Xμετά επιλέξτε Γραμμή εντολών (Διαχειριστής) από το μενού.)
 2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε chkdsk /r και πατήστε Enter. Η εντολή θα σαρώσει το σύστημά σας για σφάλματα και θα διορθώσει τυχόν προβλήματα στην πορεία.

Εάν το CHKDSK δεν εντοπίσει σφάλματα, μπορείτε να εκτελέσετε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος των Windows (SFC). Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος είναι ένα άλλο εργαλείο συστήματος των Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε εάν λείπουν ή είναι κατεστραμμένα αρχεία συστήματος των Windows.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η διαφορά μεταξύ CHKDSK και SFC είναι το εύρος της σάρωσης. Το CHKDSK σαρώνει ολόκληρη τη μονάδα δίσκου για σφάλματα, ενώ το SFC σαρώνει ειδικά τα αρχεία συστήματος των Windows.

Ωστόσο, πριν εκτελέσετε την εντολή SFC, είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι είναι πλήρως λειτουργική.

ΔΙΣΜ σημαίνει Deployment Image Service and Management. Το DISM είναι ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα των Windows με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Σε αυτήν την περίπτωση, η εντολή DISM Restorehealth διασφαλίζει ότι η επόμενη επιδιόρθωση θα λειτουργήσει σωστά.

γραμμή εντολών των windows dism restorehealth

Εργαστείτε με τα ακόλουθα βήματα.

 1. Τύπος Γραμμή εντολών (Διαχειριστής) στη γραμμή αναζήτησης του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής για να ανοίξετε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών.
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter: DISM /online /cleanup-image /restorehealth
 3. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εντολή. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά, ανάλογα με την υγεία του συστήματός σας. Η διαδικασία φαίνεται να έχει κολλήσει σε συγκεκριμένες στιγμές, αλλά περιμένετε να ολοκληρωθεί.
 4. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter.

Αφήστε τη σάρωση να εκτελεστεί και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το σύστημά σας.

Διόρθωση κρίσιμου σφάλματος Kernel-Power 41

Μία από αυτές τις πέντε επιδιορθώσεις θα επαναφέρει τον υπολογιστή σας με Windows 10 σε πλήρη υγεία. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε έναν συνδυασμό επιδιορθώσεων για να σταματήσετε το κρίσιμο σφάλμα Kernel-Power. Για μένα, η επαναφορά του υλικού μου και η ενημέρωση των Windows 10 έλυσαν το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας στα Windows 11

κατά την εκκίνηση; 8 Διορθώσεις για δοκιμή

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *