κατά την εκκίνηση; 8 Διορθώσεις για δοκιμή

Παγώνει ο υπολογιστής σας με Windows 11 όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή; Εάν ναι, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα πρόσβασης στα αρχεία και τις εφαρμογές σας. Διάφορα στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν το πάγωμα του υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση. Θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε αυτά τα στοιχεία, ώστε ο υπολογιστής σας να μην έχει κολλήσει στην οθόνη εκκίνησης.

Μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους ο υπολογιστής σας παγώνει κατά την εκκίνηση είναι ότι έχετε συνδέσει μια ελαττωματική συσκευή στον υπολογιστή σας, τα αρχεία συστήματος των Windows είναι κατεστραμμένα, τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης είναι παλιά, έχετε εγκατεστημένη μια κακόβουλη εφαρμογή στον υπολογιστή σας και πολλά άλλα.

1. Αποσυνδέστε τις περιττές συσκευές από τον υπολογιστή σας

Εάν ο υπολογιστής σας έχει αρχίσει να παγώνει αφού συνδέσετε μια συσκευή στο μηχάνημά σας, αυτή η συσκευή μπορεί να είναι ελαττωματική. Τέτοια στοιχεία υλικού προκαλούν δυσλειτουργία του υπολογιστή σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος ολόκληρου του συστήματος κατά την εκκίνηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε όλες τις επιπλέον συσκευές υλικού που έχετε συνδέσει στον υπολογιστή σας. Τέτοιες συσκευές μπορεί να περιλαμβάνουν εξωτερική κάμερα web, joystick ή οτιδήποτε δεν είναι πληκτρολόγιο ή ποντίκι.

Όταν αποσυνδέσετε αυτές τις επιπλέον συσκευές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν το σύστημά σας εξακολουθεί να παγώνει.

2. Χρησιμοποιήστε το Windows Startup Repair

Όταν τα Windows αποτυγχάνουν να ξεκινήσουν ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα εκκίνησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα συστήματος για να διορθώσετε τα προβλήματά σας. Εισαγάγετε το Windows Startup Repair, ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να βρίσκετε και να επιλύετε προβλήματα με την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εάν το μηχάνημά σας έχει ήδη ενεργοποιήσει μια μπλε οθόνη όπου βλέπετε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων , μεταβείτε στο πέμπτο βήμα παρακάτω.

 1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας Windows + I .
 2. Επιλέξτε Σύστημα > Ανάκτηση στις Ρυθμίσεις.
 3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα δίπλα στο Advanced startup στην παρακάτω οθόνη.
 4. Επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 5. Μεταβείτε στις επιλογές Αντιμετώπιση προβλημάτων > Προηγμένες επιλογές > Επισκευή εκκίνησης για να ξεκινήσετε την επισκευή του μηχανήματος σας.

3. Χρησιμοποιήστε το Διαγνωστικό Εργαλείο μνήμης των Windows

Τα προβλήματα μνήμης των Windows μπορεί να προκαλέσουν πάγωμα του υπολογιστή σας, καθώς το σύστημά σας δεν μπορεί να λειτουργήσει με την πτητική μνήμη σας για την αποθήκευση προσωρινών αρχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα των Windows για να εντοπίσετε και να επιλύσετε προβλήματα μνήμης .

 1. Πρόσβαση στο μενού Έναρξη του υπολογιστή σας .
 2. Βρείτε και εκκινήστε το Windows Memory Diagnostic .
 3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα και ελέγξτε για προβλήματα (συνιστάται) στο εργαλείο.
 4. Αφήστε το εργαλείο να επανεκκινήσει το μηχάνημά σας και να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με τη μνήμη.

4. Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση στον υπολογιστή σας

Η δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης επιτρέπει στον υπολογιστή σας με Windows να ενεργοποιείται πιο γρήγορα. Η δυνατότητα το κάνει αυτό βάζοντας τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αδρανοποίησης αντί να τερματίζει πλήρως το μηχάνημα. Μερικές φορές, αυτή η λειτουργία κάνει το μηχάνημά σας να παγώνει κατά την εκκίνηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε τη λειτουργία και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα όποτε θέλετε.

 1. Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου στον υπολογιστή σας.
 2. Μεταβείτε στις επιλογές Υλικό και Ήχος > Επιλογές ενέργειας .
 3. Επιλέξτε Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίας στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 4. Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στο επάνω μέρος.
 5. Απενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης (προτείνεται) .
 6. Επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών στο κάτω μέρος.

5. Διορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος των Windows 11

Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος μπορεί να κάνουν πολλές λειτουργίες των Windows 11 να μην λειτουργούν ή να δυσλειτουργούν. Το πρόβλημα παγώματος εκκίνησης μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακών αρχείων συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο SFC (System File Checker) του υπολογιστή σας για να βρείτε και να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

Αυτό το εργαλείο εκτελείται από ένα παράθυρο γραμμής εντολών. Μπορείτε να εκκινήσετε ένα παράθυρο CMD από το μενού Έναρξη του υπολογιστή σας ή την οθόνη Επιλογές για προχωρημένους.

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη , βρείτε τη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .
 2. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη .
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο CMD και πατήστε Enter . Αυτή η εντολή κατεβάζει τα απαιτούμενα αρχεία για να διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματός σας.DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 4. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να ξεκινήσετε την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων του συστήματός σας: sfc /scannow
 5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν επιδιορθωθούν τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

6. Ενημερώστε τα Windows 11 και τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Οι παλιές εκδόσεις των Windows ή των προγραμμάτων οδήγησης μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία του υπολογιστή σας με πολλούς τρόπους. Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση των Windows ή προγράμματος οδήγησης, με αποτέλεσμα το σύστημά σας να παγώνει κατά την εκκίνηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενημερώστε τα Windows καθώς και τα προγράμματα οδήγησης για να διορθώσετε πιθανώς το πρόβλημά σας.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις πατώντας Windows + I .
 2. Επιλέξτε Windows Update στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 3. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις στο δεξιό παράθυρο.
 4. Κατεβάστε και εγκαταστήστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.
 5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Η παραπάνω διαδικασία ενημερώνει επίσης τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης. Ωστόσο, εκτελέστε έναν μη αυτόματο έλεγχο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας για να ενημερώσετε πιθανά τυχόν προγράμματα οδήγησης που λείπουν:

 1. Ανοίξτε το Start , βρείτε τη Διαχείριση Συσκευών και ξεκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Επιλέξτε Προσαρμογείς οθόνης , κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης .
 3. Επιλέξτε Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης .
 4. Επιτρέψτε στη Διαχείριση Συσκευών να βρει και να εγκαταστήσει τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης.
 5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

7. Επαναφέρετε το σύστημά σας σε ένα σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε στο παρελθόν

Μερικές φορές, οι αλλαγές που κάνετε στον υπολογιστή σας καταλήγουν να κάνουν τις λειτουργίες του συστήματός σας να μην λειτουργούν. Μπορεί να έχετε αλλάξει μια επιλογή στον υπολογιστή σας, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά το σύστημά σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο Επαναφοράς Συστήματος των Windows για να αναιρέσετε τις αλλαγές σας και να επαναφέρετε το σύστημά σας σε ένα σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε στο παρελθόν.

 1. Ανοίξτε το Start , βρείτε το Recovery και επιλέξτε το στοιχείο στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 2. Επιλέξτε Open System Restore στην επόμενη σελίδα.
 3. Επιλέξτε Επόμενο στην πρώτη σελίδα του εργαλείου.
 4. Επιλέξτε το πιο πρόσφατο σημείο στη λίστα και επιλέξτε Επόμενο .
 5. Επιλέξτε Finish για να ξεκινήσετε την επαναφορά του υπολογιστή σας.

8. Καθαρίστε την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 11

Εάν ο υπολογιστής σας συνεχίζει να παγώνει κατά την εκκίνηση, μία ή περισσότερες από τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας μπορεί να είναι ο ένοχος. Μπορεί να έχετε εγκαταστήσει μια κακόβουλη εφαρμογή που κάνει το σύστημά σας να σταματήσει να ανταποκρίνεται κατά την εκκίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, επαληθεύστε εάν μια εγκατεστημένη εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα κάνοντας καθαρή εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows.

Έχουμε γράψει έναν οδηγό για αυτό το θέμα, οπότε ελέγξτε τον για να μάθετε πώς να εκκινείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να φορτώνετε εξωτερικές εφαρμογές. Εάν ο υπολογιστής σας δεν παγώνει κατά την εκκίνηση του συστήματος, οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας είναι πιθανώς ο ένοχος. Σε αυτήν την περίπτωση, απεγκαταστήστε αυτές τις εφαρμογές μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές στον υπολογιστή σας.

Ξεπάγωμα ενός παγωμένου υπολογιστή Windows 11 με διάφορους τρόπους

Πολλά στοιχεία μπορεί να προκαλέσουν πάγωμα του υπολογιστή Windows 11 κατά την εκκίνηση. Εάν δεν είστε βέβαιοι για την ακριβή αιτία του προβλήματος, ακολουθήστε τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω από πάνω προς τα κάτω για να επιλύσετε πιθανώς το πρόβλημά σας. Αυτές οι μέθοδοι καλύπτουν όλα τα πιθανά στοιχεία που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημά σας.

Μόλις επιλύσετε το πρόβλημα, ο υπολογιστής σας θα ενεργοποιηθεί όπως θα έπρεπε.

Επαναφορά Συστήματος που δεν λειτουργεί στα Windows

 “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων”

Χρειάζεται ο υπολογιστής σας Windows 11 Antivirus;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *