Πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil από το iPad σας

Πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil από το iPad σας

Η σύνδεση του Apple Pencil με το iPad σας είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το αποσυνδέσετε ή να το αποσυνδέσετε. Αυτή η γνώση γίνεται χρήσιμη κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας ή όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη γραφίδα προσωρινά ή μόνιμα.

Αυτό το σεμινάριο θα σας διδάξει πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε ένα Apple Pencil 1ης ή 2ης γενιάς από ένα iPad, iPad Air, iPad Pro ή iPad mini.

Γιατί πρέπει να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε ένα Apple Pencil

Όταν αντιστοιχίζετε ένα Apple Pencil με ένα iPad, παραμένει πάντα συνδεδεμένο μέσω Bluetooth, ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείτε ενεργά. Αν και αυτό είναι ιδανικό, καθώς μπορείτε απλώς να το σηκώσετε και να το χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα θέλατε να διακόψετε τη σύνδεση μεταξύ των συσκευών.

Για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Apple Pencil, η σύντομη αποσύνδεσή του από το iPad σας ανανεώνει τη σύνδεση και βοηθά στην επίλυση τυχαίων τεχνικών προβλημάτων. Δεν υπάρχει φυσικός διακόπτης ή ειδική ρύθμιση για αυτό, επομένως ο μόνος τρόπος για να αποσυνδέσετε το Apple Pencil σας είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στο iPad σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα συνδεσιμότητας με το Apple Pencil, σκοπεύετε να αποφύγετε τη χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα ή πρέπει να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η καλύτερη επιλογή σας είναι να αποσυνδέσετε τη γραφίδα από το iPad σας. Αυτό είναι δυνατό μέσω των ρυθμίσεων Bluetooth στο iPadOS.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς

Πώς να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στο iPad σας

Η απενεργοποίηση του Bluetooth στο iPad σας είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποσυνδέσετε προσωρινά το Apple Pencil. Ωστόσο, η απενεργοποίηση του Bluetooth σας αποσυνδέει και από άλλες συσκευές Bluetooth (π.χ. τα AirPods), επομένως είναι καλύτερο να το έχετε υπόψη σας.

Για να απενεργοποιήσετε το Bluetooth, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών, πατήστε Bluetooth και απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Bluetooth .

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το Bluetooth και να αποκαταστήσετε τη σύνδεση με το Apple Pencil, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth και ενεργοποιήστε το διακόπτη Bluetooth .

Σημείωση : Η απενεργοποίηση του Bluetooth μέσω του Κέντρου Ελέγχου στο iPad σας δεν αποσυνδέει συσκευές Apple πρώτου κατασκευαστή όπως το Apple Pencil. Επομένως, χρησιμοποιείτε πάντα την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσετε το Bluetooth.

Πώς να αποσυνδέσετε ένα Apple Pencil από το iPad σας

Εάν θέλετε να διακόψετε εντελώς τη χρήση του Apple Pencil σας ή να αντιμετωπίσετε επίμονα προβλήματα συνδεσιμότητας, η κατάργηση σύζευξης (ή η παράλειψη) είναι το κατάλληλο βήμα. Ξεχνώντας τη συσκευή, αφαιρείτε τις πληροφορίες σύζευξης από το iPad σας.

Αυτό εμποδίζει το iPad σας να αναζητήσει το Apple Pencil σας και αντίστροφα, διατηρεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επιλύει προβλήματα που προκύπτουν από μια κατεστραμμένη κρυφή μνήμη Bluetooth.

Σημείωση : Εάν χρησιμοποιείτε Apple Pencil 2ης γενιάς, αποσυνδέστε το από τη μαγνητική υποδοχή του iPad πριν ξεκινήσετε.

Για να αποσυνδέσετε ένα Apple Pencil από το iPad:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Bluetooth στην πλαϊνή γραμμή και πατήστε το εικονίδιο Πληροφορίες δίπλα στο Apple Pencil .
  2. Πατήστε την επιλογή Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή .
  3. Πατήστε Ξεχάστε τη συσκευή στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το Apple Pencil με το iPad σας, πρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά και τις δύο συσκευές. Η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε Apple Pencil 1ης ή 2ης γενιάς.

  • Επανασυνδέστε το Apple Pencil 1ης γενιάς : Συνδέστε την υποδοχή Lightning του Apple Pencil στη θύρα Lighting του iPad.
  • Επανασυνδέστε το Apple Pencil 2ης γενιάς : Σφίξτε το Apple Pencil στη μαγνητική υποδοχή στη δεξιά πλευρά του iPad.

Τώρα ξέρετε πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil σας

Γνωρίζοντας πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil σας δίνει την ευελιξία να διαχειριστείτε τον τρόπο λειτουργίας του με το iPad σας. Μπορείτε να το αποσυνδέσετε προσωρινά απενεργοποιώντας το Bluetooth ή να «ξεχάσετε» τη γραφίδα εάν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε επίμονα προβλήματα ή να σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

αποσυνδέσετε εφαρμογές από τον Λογαριασμό σας Google

απενεργοποιήσετε το VPN στο iPhone ή το iPad 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *