Πώς να διορθώσετε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας στα Windows 11

Θα χρειαστεί να διορθώσετε το σφάλμα χωρίς διαθέσιμες επιλογές ενέργειας εάν οι επιλογές εξαφανιστούν στον υπολογιστή σας με Windows. Να πώς.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 11, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις επιλογές τροφοδοσίας του. Ωστόσο, μπορεί να δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές τροφοδοσίας. Πιθανότατα θα το δείτε όταν κάνετε κλικ στο κουμπί λειτουργίας στο μενού Έναρξη.

Ολόκληρο το μήνυμα λέει: “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές τροφοδοσίας”. Όταν εμφανιστεί αυτό το ενοχλητικό ζήτημα, δεν θα έχετε διαθέσιμες επιλογές τερματισμού λειτουργίας ή επανεκκίνησης, αναστολής λειτουργίας ή αδρανοποίησης.

Εάν δεν βλέπετε επιλογές παροχής ενέργειας στα Windows 11, θα σας δείξουμε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε σε αυτόν τον οδηγό.

Τι προκαλεί το σφάλμα “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ρεύματος επί του παρόντος”;

Μπορεί να δείτε αυτό το σφάλμα όταν πατήσετε το κλειδί Windows να εκτοξεύσει το Αρχή μενού και κάντε κλικ στο Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης. Αυτό το σφάλμα μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή δικαιώματα λογαριασμού, κατεστραμμένο σχέδιο παροχής ενέργειας ή άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί επίσης να λείπουν επιλογές τροφοδοσίας όταν κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Θα αντιμετωπίσετε επίσης αυτό το σφάλμα σε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη. Επομένως, εάν έχετε έναν τυπικό λογαριασμό, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση διαχειριστή ή να βρείτε κάποιον με αυτόν

Επαναφέρετε το τρέχον σχέδιο παροχής ενέργειας στην προεπιλογή

Εάν έχετε κάνει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σχεδίου παροχής ενέργειας, κάτι μπορεί να μην έχει ρυθμιστεί σωστά. Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο σχέδιο παροχής ενέργειας από τον Πίνακα Ελέγχου ή χρησιμοποιώντας το PowerShell

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας

Εάν χρησιμοποιείτε εκδόσεις Windows 11 Pro, Enterprise ή Education, μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαμορφωθεί σωστά.

Για να επαληθεύσετε τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.
 2. Τύπος gpedit.msc και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω.
 3. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία:
  User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar
 4. Στο δεξιό πλαίσιο, βρείτε το Καταργήστε και αποτρέψτε την πρόσβαση στις εντολές Shut Down, Restart, Sleep και Hibernate πολιτική.
 5. Εάν είναι ενεργοποιημένο, κάντε διπλό κλικ στην πολιτική και ορίστε την σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Αν έχει ρυθμιστεί σε Δεν έχει ρυθμιστείμπορείτε να το αφήσετε ήσυχο

Σάρωση αρχείων συστήματος για σφάλματα

Εάν λείπουν ή είναι κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, μπορεί να προκληθεί σφάλμα τροφοδοσίας. Και για να διορθώσετε καμία διαθέσιμη επιλογή τροφοδοσίας, μπορείτε να εκτελέσετε σαρώσεις SFC και DISM για να διορθώσετε αυτόματα τυχόν αρχεία συστήματος των Windows που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα

Μόλις ολοκληρωθούν οι σαρώσεις, επανεκκινήστε τα Windows 11 και δείτε εάν οι επιλογές τροφοδοσίας έχουν επιστρέψει και το σφάλμα δεν εμφανίζεται πλέον.

Επαληθεύστε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ασφαλείας

Η εσφαλμένη διαμόρφωση της πολιτικής ασφαλείας που χειρίζεται την πρόσβαση σε επιλογές τροφοδοσίας μπορεί να προκαλέσει την έλλειψη αυτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Local Security Policy Editor για να διορθώσετε καμία διαθέσιμη επιλογή ενέργειας.

Για να διορθώσετε τους κανόνες πολιτικής τοπικής ασφάλειας:

 1. Πάτα το κλειδί Windows για να εκκινήσετε το μενού Έναρξη.
 2. Τύπος CPL και επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου από το κορυφαίο αποτέλεσμα
 3. Κάντε κλικ στο Λογαριασμοί χρηστών επιλογή από το μενού
 4. Επίλεξε το Διαμόρφωση σύνθετων ιδιοτήτων προφίλ χρήστη επιλογή από την αριστερή στήλη
 5. Στο Προφίλ Χρηστών παράθυρο, σημειώστε το πλήρες όνομα του προφίλ
 6. Τύπος Πλήκτρο Windows + R να εκτοξεύσει το Τρέξιμο κουτί διαλόγου.
 7. Τύπος secpol.msc και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω
 8. Όταν ανοίξει η Τοπική Πολιτική Ασφαλείας, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία:
  Local Policies > User Rights Assignment
 9. Κάντε διπλό κλικ στο Κλείστε το σύστημα πολιτική στο δεξί παράθυρο
 10. Επιλέγω Εφεδρικοί χειριστές και κάντε κλικ στο Προσθήκη χρήστη ή ομάδας κουμπί
 11. Πληκτρολογήστε το πλήρες όνομα του προφίλ σας που σημειώσατε νωρίτερα από το Προφίλ Χρηστών παράθυρο.
 12. Κάντε κλικ Εντάξει
 13. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε αν έχουν επιστρέψει οι επιλογές τροφοδοσίας

Ενημερώστε τα Windows 11

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα τώρα επιλογών ενέργειας, μια απλή λύση που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τα Windows 11. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν λειτουργίες, ασφάλεια και διορθώσεις σφαλμάτων, και θα μπορούσε να περιμένει κανείς να κάνετε λήψη και να διορθώσετε το σφάλμα.

Ανοιξε Ρυθμίσεις > Windows Updateκάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις και εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις. Σημειώστε ότι ενδέχεται να απαιτείται επανεκκίνηση για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, ελέγξτε αν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει.

Επαναφορά ενημερώσεων

Ενώ οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη λειτουργία του Window. Επομένως, εάν παρατηρήσετε το σφάλμα μετά από μια συγκεκριμένη ενημέρωση, μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις αθροιστικές ενημερώσεις.

Ανοιξε Ρυθμίσεις > Windows Update > Ιστορικό ενημερώσεων > Απεγκατάσταση ενημερώσεων. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση επιλογή δίπλα στις πιο πρόσφατες ή δύο προβληματικές ενημερώσεις. Μετά από αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει σε παύση τις ενημερώσεις των Windows για μερικές εβδομάδες μέχρι να υπάρξουν γνωστές που λειτουργούν.

Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος

Εάν παρατηρήσετε ότι οι επιλογές τροφοδοσίας χάθηκαν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Επαναφοράς Συστήματος για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια γνωστή κατάσταση λειτουργίας. Πριν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των βασικών αρχείων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί κατά τη διαδικασία επαναφοράς.

Επιστροφή των επιλογών ενέργειας

Εάν λείπουν οι επιλογές τροφοδοσίας στον υπολογιστή σας με Windows 11, μπορείτε να τις επιστρέψετε χρησιμοποιώντας τις παραπάνω επιλογές. Σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τα Windows 11 στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ως έσχατη λύση. Ωστόσο, προτού το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας συστήματος, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημά σας από το αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχουν άλλες επιλογές ενέργειας που πρέπει να γνωρίζετε στο σύστημά σας Windows. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο παροχής ενέργειας που εξισορροπεί την απόδοση του συστήματος και την ισχύ της μπαταρίας.

Εάν θέλετε να διαμορφώσετε περαιτέρω τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας, μπορείτε να ελέγξετε τις υποστηριζόμενες δυνατότητες τροφοδοσίας του υπολογιστή σας στα Windows 11. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προτάσεις ενέργειας στο σύστημά σας Windows.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *