Το Apple Watch Walkie-Talkie δεν λειτουργεί

Το Apple Watch Walkie-Talkie δεν λειτουργεί; 8 Διορθώσεις για δοκιμή

Αν και το Walkie-Talkie του Apple Watch σας παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο επικοινωνίας με άλλους χρήστες του watchOS, δεν είναι απρόσβλητο σε περιστασιακούς λόξυγκας. Ζητήματα που κυμαίνονται από σφάλματα συνδεσιμότητας και τεχνικές δυσλειτουργίες έως εσφαλμένες ρυθμίσεις μπορούν να σταματήσουν τη σωστή λειτουργία της λειτουργίας.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το Walkie-Talkie στο Apple Watch, είτε ανοίγετε την εφαρμογή είτε συνομιλείτε με φίλους, αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων προσφέρει μια σειρά από λύσεις που μπορείτε να λύσετε.

Απαιτήσεις Walkie-Talkie του Apple Watch

Πριν ξεκινήσουμε, είναι απαραίτητο να διαβάσετε την παρακάτω λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch σας είναι έτοιμο και ρυθμισμένο για χρήση του Walkie-Talkie. Εσυ πρεπει:

  • Διαθέτετε ένα Apple Watch Series 1 ή νεότερο που τρέχει watchOS 5.3 ή νεότερο και ένα ζευγοποιημένο iPhone με iOS 12.4 ή νεότερη έκδοση.
  • Ενεργοποιήστε την εφαρμογή FaceTime στη συζευγμένη συσκευή iOS—μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > FaceTime για να ελέγξετε εάν έχετε συνδεθεί με το Apple ID και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Γιατί όμως το FaceTime; Μια συνομιλία Walkie-Talkie είναι ουσιαστικά μια κλήση ήχου FaceTime.
  • Έχετε ενεργή σύνδεση Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας στο Apple Watch σας. Το ρολόι θα πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας Bluetooth του ζευγαρωμένου iPhone του—33 πόδια/10 μέτρα—αν κανένα δεν είναι διαθέσιμο.
  • Στείλτε μια πρόσκληση στο άτομο με το οποίο θέλετε να μιλήσετε μέσω του Walkie-Talkie—ανοίξτε την εφαρμογή Walkie-Talkie και μετακινηθείτε προς τα κάτω για μια λίστα με τις επαφές που μπορείτε να προσκαλέσετε. Το άτομο πρέπει επίσης να αποδεχτεί την πρόσκληση.
  • Διαμονή σε α χώρα ή περιοχή όπου υποστηρίζεται το Walkie-Talkie.

Επίσης, μοιραστείτε την παραπάνω λίστα με άλλους χρήστες του Apple Watch που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του Walkie-Talkie.

1. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το Walkie-Talkie

Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε για λίγο το Walkie-Talkie και μετά να το ενεργοποιήσετε ξανά στο Apple Watch. Αυτή η ενέργεια συχνά διορθώνει απροσδόκητα προβλήματα που προκαλούν δυσλειτουργία της εφαρμογής. Απλώς πατήστε το Ψηφιακό στέμμαπατήστε Walkie-Talkieκαι ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Walkie-Talkie.

Ένας άλλος τρόπος για να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε το Walkie-Talkie είναι μέσω του Κέντρου Ελέγχου στο Apple Watch — σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της πρόσοψης του ρολογιού και πατήστε το Walkie-Talkie εικονίδιο δύο φορές.

2. Στείλτε ξανά μια πρόσκληση Walkie-Talkie

Εάν τα προβλήματα με το Walkie-Talkie απομονώνονται σε μια συγκεκριμένη επαφή, η κατάργηση και η εκ νέου πρόσκληση του ατόμου θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Walkie-Talkie, σύρετε την επαφή προς τα αριστερά και πατήστε Διαγράφω. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω, πατήστε το όνομα του ατόμου από τη γενική λίστα επαφών και στείλτε ξανά μια πρόσκληση.

3. Επανεκκινήστε το iPhone και το Apple Watch

Η επανεκκίνηση του Apple Watch είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την επίλυση διενέξεων που σχετίζονται με το σύστημα που εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του Walkie-Talkie. Επιπλέον, η διαδικασία ανανεώνει τις μονάδες Wi-Fi και Bluetooth, αντιμετωπίζοντας τυχαία σφάλματα επικοινωνίας.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πλευρά κουμπί, πατήστε το Εξουσία εικονίδιο και σύρετε το Απενεργοποίηση ρυθμιστικό προς τα δεξιά. Αφού κλείσει το ρολόι, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και κρατήστε πατημένο το Πλευρά κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Είναι επίσης καλή ιδέα να επανεκκινήσετε το ζευγοποιημένο iPhone ενώ βρίσκεστε σε αυτό. Απλώς καλέστε το Siri (πείτε “Hey Siri” ή πατήστε παρατεταμένα το Πλευρά κουμπί), πείτε “Επανεκκίνηση iPhone” και πατήστε Επανεκκίνηση για να επιβεβαιώσετε.

4. Ελέγξτε την κατάσταση συστήματος Walkie-Talkie

Οι διακοπές διακομιστή είναι ένας άλλος λόγος που το Walkie-Talkie δυσκολεύεται να συνδεθεί με άλλους χρήστες του watchOS. Για να επιβεβαιώσετε, επισκεφθείτε τη σελίδα κατάστασης συστήματος της Apple και ελέγξτε την κατάσταση δίπλα στο Walkie-Talkie και FaceTime.

Εάν αναφέρθηκε πρόβλημα ή συντήρηση σε εξέλιξη με το ένα ή και τα δύο συστήματα, περιμένετε έως ότου η Apple τα θέσει ξανά σε λειτουργία.

5. Ενημερώστε το iPhone και το Apple Watch

Οι ενημερώσεις λογισμικού συστήματος για το Apple Watch και το iPhone περιέχουν νέες δυνατότητες και διορθώσεις για γνωστά σφάλματα. Εάν τα προβλήματα με το Walkie-Talkie επιμένουν, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι ενημερωμένες.

Για να ενημερώσετε το Apple Watch, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας, μεταβείτε στο Το ρολόι μου > Γενικόςκαι πατήστε Αναβάθμιση λογισμικού. Εάν εκκρεμεί ενημέρωση, τοποθετήστε το smartwatch στον μαγνητικό φορτιστή του και πατήστε Εγκατάσταση τώρα.

Για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Γενικόςκαι επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικού-επιλέγω Λήψη και εγκατάσταση αν υπάρξει νέα ενημέρωση.

6. Επαναλάβετε το FaceTime και το Walkie-Talkie

Εάν το πρόβλημα παραμένει, ήρθε η ώρα να επιλύσετε τυχόν υποκείμενα σφάλματα με το FaceTime και το Walkie-Talkie επανεγκαθιστώντας και τις δύο εφαρμογές.

Ξεκινήστε με το FaceTime. Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικός > iPhone Αποθήκευση > FaceTime στο iPhone σας και πατήστε Διαγραφή εφαρμογής. Κατεβάστε ξανά το FaceTime μέσω του App Store και επισκεφτείτε την κονσόλα ρυθμίσεων FaceTime για να το ρυθμίσετε.

Για να επανεγκαταστήσετε το Walkie-Talkie στο Apple Watch σας, πατήστε το Ψηφιακό στέμμααγγίξτε παρατεταμένα οποιαδήποτε κενή περιοχή μέχρι να αρχίσει να κινείται η Αρχική οθόνη και πατήστε Χ δίπλα στο Walkie-Talkie εικόνισμα. Επισκεφτείτε το App Store για να κατεβάσετε ξανά το Walkie-Talkie.

7. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου iPhone

Μια κατεστραμμένη διαμόρφωση δικτύου στο αντιστοιχισμένο iPhone μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο λειτουργίας του Walkie-Talkie στο Apple Watch σας. Για να το διορθώσετε, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iOS—μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά και πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

Για αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα, ανατρέξτε στον οδηγό μας για την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου στο iPhone.

8. Καταργήστε τη σύζευξη και επανασυνδέστε το Apple Watch

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς προβλήματα με τη λειτουργία Walkie-Talkie, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε το Apple Watch στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Μην ανησυχείτε—δεν θα χάσετε τα δεδομένα στη συσκευή σας watchOS επειδή η διαδικασία επαναφοράς δημιουργεί αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας στο ζευγοποιημένο iPhone προτού διαγράψει το ρολόι σας.

Για να συνεχίσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και μεταβείτε στο Το ρολόι μου καρτέλα και πατήστε Όλα τα ρολόγια. Στη συνέχεια, πατήστε το Πληροφορίες εικονίδιο δίπλα στο Apple Watch, επιλέξτε Κατάργηση ζεύξης Apple Watchκαι πατήστε Κατάργηση ζεύξης [Your Name]’μικρό Apple Watch για να επιβεβαιώσετε.

Αφού επαναφέρετε το Apple Watch σας, πρέπει να ρυθμίσετε το smartwatch από την αρχή και να επαναφέρετε τυχόν δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας από το iPhone σας.

Επιστροφή στον αέρα με το Walkie-Talkie

Το Walkie-Talkie στο Apple Watch είναι διασκεδαστικό στη χρήση, αλλά δεδομένων των τεχνικών περιορισμών και απαιτήσεων της λειτουργίας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργεί πάντα. Εάν δοκιμάσατε να αντιμετωπίσετε προβλήματα και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για πρόσθετη βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:Τι συμβαίνει όταν ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό στο iPhone σας

Πώς να εκκαθαρίσετε ή να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch

Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *