Πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac

Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac

Περιεχόμενα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης συσκευών στο οικοσύστημα της Apple, ιδιαίτερα iPhone και Mac. Η Apple σάς επιτρέπει να αποσυνδέσετε συγκεκριμένες εφαρμογές, λειτουργίες ή υπηρεσίες που είναι κοινές στο iPhone και στο Mac σας. Μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε εντελώς και τις δύο συσκευές.

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει διάφορους τρόπους για να αποσυνδέσετε το iPhone σας από έναν υπολογιστή MacBook—και το αντίστροφο.

Αποσυνδέστε το iPhone στο Finder

Εάν το iPhone και το Mac σας είναι συνδεδεμένα μέσω καλωδίου USB, η αποσύνδεση του καλωδίου από οποιαδήποτε συσκευή θα αποσυνδέσει και τις δύο συσκευές. Εάν το iPhone σας παραμένει ορατό στο Finder του Mac σας μετά την αποσύνδεση του USB, οι συσκευές σας είναι πιθανό να μοιράζονται περιεχόμενο μέσω Wi-Fi.

Συνδέστε το iPhone σας στο Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB ή USB-C και απενεργοποιήστε ξανά τον συγχρονισμό Wi-Fi.

Επιλέξτε το iPhone σας στην πλαϊνή γραμμή Finder και ανοίξτε το Γενικός αυτί. Κάντε κύλιση στην ενότητα “Επιλογές”, καταργήστε την επιλογή Εμφάνιση αυτού του iPhone όταν είναι σε Wi-Fiκαι επιλέξτε Ισχύουν.

Αποσύνδεση από το Apple ID

Η κατάργηση του λογαριασμού σας Apple ID σε μια συσκευή Apple τον αποσυνδέει από τις άλλες συσκευές Apple. Αποσυνδεθείτε από το Apple ID στο iPhone σας για να το αποσυνδέσετε από το Mac σας. Αντίθετα, αποσυνδεθείτε από το Apple ID στο Mac σας για να το αποσυνδέσετε από το iPhone σας.

Σημείωση: Η αποσύνδεση από το Apple ID αφαιρεί τη συσκευή σας από το Find My. Επίσης, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση σε εφαρμογές της Apple, συνδρομές και υπηρεσίες όπως Apple Music, FaceTime, iCloud, Apple Pay κ.λπ.

Αποσυνδεθείτε από το Apple ID σε Mac

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε το δικό σας Apple ID όνομα στην πλαϊνή γραμμή.
 2. Επιλέγω Αποσύνδεση στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας Apple ID.

Αποσυνδεθείτε από το iPhone από το Apple ID

 1. Ανοίξτε το iPhone σας Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε το δικό σας Όνομα Apple ID.
 2. Επιλέγω Αποσύνδεση στο κάτω μέρος της σελίδας Apple ID και εισαγάγετε το δικό σας Κωδικός πρόσβασης Apple ID να προχωρήσει.

Καταργήστε το iPhone ή το Mac από τον λογαριασμό Apple ID

Η αφαίρεση ενός iPhone από το Apple ID σας το αποσυνδέει από τις άλλες συσκευές Apple σας. Εάν το iPhone σας χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να το αφαιρέσετε εξ αποστάσεως από τον λογαριασμό σας Apple ID μέσω του Mac σας. Ομοίως, μπορείτε να αποσυνδέσετε απομακρυσμένα το Mac σας από το Apple ID σας μέσω του iPhone σας.

Κατάργηση Mac από το Apple ID (σε iPhone)

 1. Ανοιξε Ρυθμίσειςπατήστε το δικό σας Όνομα Apple IDκαι επιλέξτε το Mac σας στη λίστα συσκευών.
 2. Παρακέντηση Κατάργηση από τον λογαριασμό και επιλέξτε Αφαιρώ στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Αφαιρέστε το iPhone από το Apple ID (σε Mac)

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε το δικό σας Όνομα Apple ID στην πλαϊνή μπάρα.
 2. Επιλέξτε το iPhone σας στην ενότητα “Συσκευές”.
 1. Επίλεξε το Κατάργηση από τον λογαριασμό κουμπί.
 1. Επιλέγω Αφαιρώ στο αναδυόμενο παράθυρο για να συνεχίσετε.

Απενεργοποιήστε την προώθηση μηνυμάτων κειμένου

Η λειτουργία “Προώθηση μηνυμάτων κειμένου” του iOS αναμεταδίδει μηνύματα κειμένου SMS/MMS που λαμβάνονται ή αποστέλλονται στο iPhone σας στο Mac σας. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εάν δεν θέλετε το iPhone σας να προωθήσει κείμενα στο MacBook ή στον υπολογιστή σας.

Παω σε Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Προώθηση μηνυμάτων κειμένου και απενεργοποιήστε την προώθηση μηνυμάτων στο Mac σας.

Απενεργοποιήστε το iCloud Sync για το iMessage

Η απενεργοποίηση του iCloud for Messages εμποδίζει την Apple να συγχρονίζει το iMessage μεταξύ του iPhone και του Mac σας.

Απενεργοποιήστε το iCloud για iMessage σε Mac

Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό iMessage στο iCloud για να σταματήσετε την Apple να μοιράζεται μηνύματα από το iPhone σας σε Mac.

 1. Ανοιξε το Μηνύματα app και πατήστε Εντολή + Κόμμα (,) για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εναλλακτικά, ανοιχτό Μηνύματαεπιλέξτε Μηνύματα στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Ανοιξε το iMessage καρτέλα και αποεπιλέξτε το Ενεργοποίηση Μηνυμάτων στο iCloud κουτί τσεκαρίσματος.

Απενεργοποιήστε το iCloud για iMessage σε Mac

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις και αγγίξτε το δικό σας Όνομα Apple ID.
 2. Επιλέγω iCloud και πατήστε Προβολή όλων στην ενότητα “Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud”.
 1. Επιλέγω Μηνύματα και απενεργοποιήστε Συγχρονίστε αυτό το iPhone.

Απενεργοποιήστε το iCloud Sync για FaceTime

Η Apple συγχρονίζει τις κλήσεις FaceTime μεταξύ του iPhone και του Mac σας, εάν και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Απενεργοποιήστε το iCloud για FaceTime στο iPhone σας ή απενεργοποιήστε το FaceTime στο Mac σας για να αποσυνδέσετε και τις δύο συσκευές.

Απενεργοποιήστε το iCloud για FaceTime

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις και επιλέξτε το δικό σας Όνομα Apple ID.
 2. Επιλέγω iCloudπατήστε Προβολή όλων στην ενότητα “Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud” και απενεργοποιήστε FaceTime.

Απενεργοποιήστε το FaceTime σε Mac

Απενεργοποιήστε το FaceTime στο Mac σας εάν θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις μόνο στο iPhone σας.

 1. Ανοιξε το Εφαρμογή FaceTimeεπιλέξτε FaceTime στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Ανοιξε το Γενικός καρτέλα και αποεπιλέξτε Ενεργοποιήστε αυτόν τον λογαριασμό.

Απαγόρευση τηλεφωνικών κλήσεων σε Mac

Η Apple σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις κινητής τηλεφωνίας στο Mac σας χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του iPhone σας. Εάν δεν σας αρέσει αυτή η δυνατότητα, διαμορφώστε το iPhone σας ώστε να μην επιτρέπει τις κλήσεις στο Mac σας.

Ομοίως, μπορείτε να διαμορφώσετε το Mac σας ώστε να σταματήσει να αντικατοπτρίζει τις ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις από το iPhone σας.

Απαγόρευση τηλεφωνικών κλήσεων σε Mac (μέσω iPhone)

Παω σε Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις σε άλλες συσκευές και απενεργοποιήστε το Mac σας στην ενότητα “Να επιτρέπονται οι κλήσεις”.

Απαγόρευση τηλεφωνικών κλήσεων σε Mac (μέσω Mac)

 1. Ανοιξε το Εφαρμογή FaceTime και πατήστε Εντολή + Κόμμα (,).
 2. Ανοιξε το Γενικός καρτέλα και αποεπιλέξτε Κλήσεις από το iPhone.

Απενεργοποιήστε τις λειτουργίες συνέχειας

Οι λειτουργίες Continuity όπως το Handoff, το Universal Clipboard, η Continuity Camera και το Instant Hotspot λειτουργούν σε συσκευές Apple που χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID.

Η απενεργοποίηση του Handoff και του AirDrop στο iPhone ή το Mac σας θα απενεργοποιήσει τις λειτουργίες Συνέχειας.

Απενεργοποιήστε το AirDrop σε Mac

Επίλεξε το Εικονίδιο Κέντρου Ελέγχου στη γραμμή μενού και επιλέξτε το μπλε εικονίδιο AirDrop για να απενεργοποιήσετε το AirDrop.

Απενεργοποιήστε το AirDrop στο iPhone

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Γενικός > AirDrop και επιλέξτε Απενεργοποίηση λήψης.

Εναλλακτικά, ανοίξτε το Κέντρο ελέγχουπατήστε παρατεταμένα το Wi-Fi εικονίδιο, πατήστε AirDropκαι επιλέξτε Απενεργοποίηση λήψης.

Απενεργοποιήστε το Handoff σε Mac

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > AirDrop & Handoff και απενεργοποιήστε Επιτρέψτε το Handoff μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud.

Επιλέγω Μην επιτρέπετε το Handoff για να απενεργοποιήσετε το Handoff στο Mac σας.

Απενεργοποιήστε το Handoff στο iPhone

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικός > AirPlay & Handoff και απενεργοποιήστε Μην αγγίζετε.

Απενεργοποιήστε τον συγχρονισμό iCloud

Ο συγχρονισμός iCloud σάς επιτρέπει να μοιράζεστε και να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών σας Apple. Εάν το iPhone και το Mac σας χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID, η Apple συγχρονίζει φωτογραφίες, σημειώσεις, επαφές και δεδομένα εφαρμογών και στις δύο συσκευές.

Μπορείτε να αποσυνδέσετε το iPhone και το Mac σας απενεργοποιώντας το συγχρονισμό iCloud σε οποιαδήποτε συσκευή ή για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Απενεργοποιήστε το iCloud Drive σε Mac

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματος επιλέξτε το δικό σας Όνομα Apple ID στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε iCloud.
 1. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό iCloud για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, επιλέξτε την εφαρμογή στην ενότητα “Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud”. Επίλεξε το Προβολή όλων κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία για να δείτε όλες τις εφαρμογές που είναι συμβατές με iCloud στο Mac σας.

Μεταβείτε στο βήμα #7 για να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό iCloud για Μηνύματα, Αλληλογραφία, Χάρτες, Συντομεύσεις και άλλες εφαρμογές macOS.

 1. Απενεργοποίηση Συγχρονίστε αυτό το Mac και επιλέξτε Εγινε για να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό iCloud για την εφαρμογή.
 1. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε το iCloud να συγχρονίζει τα έγγραφα και τους φακέλους του Mac σας με το iPhone σας. Επιστρέψτε στην ενότητα «Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud» και επιλέξτε iCloud Drive.
 1. Απενεργοποίηση Φάκελοι επιφάνειας εργασίας και εγγράφων.
 1. Επιλέγω Σβήνω να συνεχίσει.
 1. Απενεργοποίηση Συγχρονίστε αυτό το Mac για να σταματήσετε την Apple να συγχρονίζει εφαρμογές/αρχεία macOS με το iPhone και άλλες συσκευές σας.
 1. Επιλέγω Συγχρονισμός εφαρμογών με το iCloud Drive για να σταματήσετε τον συγχρονισμό συγκεκριμένων εφαρμογών στο iCloud.
 1. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να συγχρονιστούν με το iPhone σας μέσω iCloud και επιλέξτε Εγινε.

Διακόψτε το Mac από τη συμμετοχή στο iPhone Personal Hotspot

Η τεχνολογία Instant Hotspot της Apple επιτρέπει στο Mac σας να εντοπίζει αυτόματα και να ενώνει το hotspot του iPhone σας όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις Wi-Fi του Mac σας για να σταματήσετε το macOS να ενταχθεί στο hotspot του iPhone σας.

Ανοιξε Ρυθμίσεις συστήματοςs, επιλέξτε Wi-Fi στην πλαϊνή γραμμή και απενεργοποιήστε Ζητήστε να συμμετάσχετε σε hotspot.

Αποσύνδεση και αποσύνδεση

Η κατάργηση του iPhone ή του Mac από τον λογαριασμό σας Apple ID είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποσυνδέσετε και τις δύο συσκευές. Συνδέστε ένα διαφορετικό Apple ID στην αποσυνδεδεμένη συσκευή για να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τις συνδρομές της Apple.

Εάν θέλετε το Mac και το iPhone σας στο ίδιο Apple ID, αποσυνδέστε συγκεκριμένες εφαρμογές/υπηρεσίες από τη συσκευή που προτιμάτε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποσυνδέσετε ή να αποσυνδέσετε το Apple Pencil από το iPad

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο ή κλειδωμένο Apple ID

Τι σημαίνει “Αυτό το Apple ID δεν είναι ενεργό”

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *