Πώς να προσθέσετε ένα χρονόμετρο στις Παρουσιάσεις Google

Η προσθήκη ενός χρονοδιακόπτη στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google είναι ένας καλός τρόπος για να χρονομετρήσετε δραστηριότητες και διαλείμματα. Για να προσθέσετε ένα χρονόμετρο στις Παρουσιάσεις Google, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Θέλετε να διευκολύνετε τη χρονομέτρηση συμβάντων στις Παρουσιάσεις Google; Θα μπορούσατε να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα χρονόμετρο. Τα χρονόμετρα μπορούν να βοηθήσουν σε παρουσιάσεις στην τάξη, εργαστήρια ή άλλες δραστηριότητες όπου ο χρόνος πρέπει να παρακολουθείται.

Η προσθήκη χρονοδιακόπτη στις Παρουσιάσεις Google μπορεί να χρησιμεύσει ως χρήσιμη προσθήκη στην παρουσίασή σας και υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Για να προσθέσετε ένα χρονόμετρο στις Παρουσιάσεις Google, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να προσθέσετε ένα χρονόμετρο χρησιμοποιώντας τα βίντεο YouTube στις Παρουσιάσεις Google

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα χρονόμετρο στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης θέσης στην παρουσίασή σας, προσθέτοντας ένα οπτικό βοήθημα για το κοινό σας.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εισάγετε ένα βίντεο YouTube με χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης.

Πώς να αναζητήσετε βίντεο με χρονόμετρο YouTube

Πριν προχωρήσετε, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο βίντεο με χρονόμετρο YouTube για την παρουσίασή σας. Διάφορα βίντεο με χρονοδιακόπτη YouTube έχουν διαφορετική διάρκεια και θέματα που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.

Ενώ μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας βίντεο YouTube στις Παρουσιάσεις Google, το εργαλείο αναζήτησης δεν είναι τόσο προηγμένο και δεν θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των βίντεο. Αντίθετα, είναι καλύτερο να εντοπίσετε πρώτα το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο YouTube.

Για να αναζητήσετε ένα βίντεο με χρονόμετρο YouTube, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης και μεταβείτε σε αρχική σελίδα του YouTube.
 2. Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας, πληκτρολογήστε ένα ερώτημα όπως “12 ώρες χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης” και πατήστε Εισαγω για να κάνετε την αναζήτησή σας.
 3. Ελέγξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέξτε ένα βίντεο με χρονοδιακόπτη που ταιριάζει στις ανάγκες σας με βάση τη διάρκεια, τη μορφή και την εμφάνιση.
 4. Σημειώστε τον τίτλο του βίντεο—θα χρειαστεί να το εντοπίσετε αργότερα.

Πώς να εισαγάγετε το βίντεο YouTube στις Παρουσιάσεις Google

Αφού βρείτε ένα κατάλληλο βίντεο με χρονοδιακόπτη, το επόμενο βήμα είναι να το εισαγάγετε στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google.

Για να εισαγάγετε ένα βίντεο YouTube στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google:

 1. Ανοιξε το δικό σου Παρουσίαση Google Slides και μεταβείτε στη διαφάνεια όπου θέλετε να προσθέσετε το χρονόμετρο.
 2. Επιλέγω βίντεο από το Εισάγετε μενού στη γραμμή εργαλείων.

 3. Στο Εισαγωγή βίντεο παράθυρο, εισαγάγετε τον τίτλο ή τις λέξεις-κλειδιά για το βίντεο με το χρονόμετρο YouTube που βρέθηκε νωρίτερα στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος και πατήστε Εισαγω.
 4. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο επιθυμητό βίντεο με χρονόμετρο YouTube και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Εισάγετε.

 5. Μόλις εισαχθεί το βίντεο, αλλάξτε το μέγεθος και τοποθετήστε το όπως χρειάζεται στη διαφάνεια.

Πώς να ορίσετε τις επιλογές αναπαραγωγής βίντεο

Το Google Slides προσφέρει πολλές επιλογές αναπαραγωγής για το ενσωματωμένο βίντεο, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε πότε και πώς αναπαράγεται κατά την παρουσίασή σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές αναπαραγωγής βίντεο και να τις προσαρμόσετε στις Παρουσιάσεις Google:

 1. Επιλέξτε το βίντεο με χρονόμετρο YouTube στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google.
 2. Κάντε κλικ στο Επιλογές μορφοποίησης κουμπί που εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων.

 3. Στο Επιλογές μορφοποίησης παράθυρο, επεκτείνετε το Αναπαραγωγή βίντεο Ενότητα.
 4. Επιλέγω Παίξτε (με κλικ) ή Παίξτε (αυτόματα) για τη λειτουργία αναπαραγωγής που προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Αναπαραγωγή (χειροκίνητο) για να ξεκινήσετε το βίντεο με το χρονόμετρο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας με μη αυτόματο τρόπο.
 5. Εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε το Σίγαση ήχου επιλογή για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή του ήχου του βίντεο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας.

Μόλις πραγματοποιήσετε τις αλλαγές, θα εφαρμοστούν αμέσως στο βίντεο — οποιεσδήποτε αλλαγές στις Παρουσιάσεις Google αποθηκεύονται αυτόματα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις και τα πρόσθετα χρονοδιακόπτη στις Παρουσιάσεις Google

Το Google Slides δεν προσφέρει ενσωματωμένη λειτουργία χρονοδιακόπτη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις και πρόσθετα χρονοδιακόπτη για να επιτύχετε τον ίδιο σκοπό.

Πώς να εγκαταστήσετε την επέκταση χρονοδιακόπτη διαφανειών στο Google Chrome

ο Slides Timer Η επέκταση είναι μια δημοφιλής επέκταση του Google Chrome που σας επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα χρονόμετρα στην παρουσίασή σας στις Παρουσιάσεις Google. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Slides Timer στον Microsoft Edge.

Για να εγκαταστήσετε την επέκταση Slides Timer:

 1. Αρχικά, ανοίξτε το Google Chrome.
 2. Επισκέψου το Σελίδα επέκτασης χρονοδιακόπτη διαφανειών στο Chrome Web Store.
 3. Κάντε κλικ Προσθήκη στο Chrome για να εγκαταστήσετε την επέκταση.

 4. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να βεβαιωθείτε ότι η επέκταση είναι ενεργή.

Μετά την εγκατάσταση της επέκτασης, θα δείτε ένα εικονίδιο χρονοδιακόπτη στη γραμμή εργαλείων της παρουσίασης των Παρουσιάσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εικονίδιο για να προσθέσετε ένα χρονόμετρο στις διαφάνειές σας.

Τρόπος χρήσης της επέκτασης χρονοδιακόπτη διαφανειών στις Παρουσιάσεις Google

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση Slides Timer στο Google Chrome, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε χρονόμετρα στην παρουσίασή σας.

Για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση χρονοδιακόπτη διαφανειών στις Παρουσιάσεις Google:

 1. Ανοιξε το δικό σου Παρουσίαση Google Slides στο Chrome (με εγκατεστημένη και ενεργή την επέκταση Timer Slides).
 2. Επιλέξτε μια διαφάνεια όπου θέλετε να εισαγάγετε ένα χρονόμετρο.
 3. Σε ένα νέο ή υπάρχον πλαίσιο κειμένου, χρησιμοποιήστε αυτήν τη μορφή για να δημιουργήσετε ένα χρονόμετρο σε λεπτά και δευτερόλεπτα: <<0:00>>. Ο μετρητής θα μετρήσει αντίστροφα μέχρι να φτάσει στο μηδέν από το χρονόμετρο που ορίσατε. <<0:00->> θα επιτύχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.
 4. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε <<0:00+>>όπου το συν σημαίνει ότι ο χρονοδιακόπτης θα μετρά προς τα εμπρός από την καθορισμένη τιμή σημείου εκκίνησης.
 5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο προηγμένες μορφές, όπως π.χ <<ωω:μμ:δδ>> για να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο 12 ωρών που δείχνει ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. Περισσότερες μορφές είναι διαθέσιμες στο Σελίδα με χρονόμετρο διαφανειών στο Chrome Web Store.
 6. Κατά την προεπισκόπηση της παρουσίασης, η επέκταση θα μετατρέψει αυτά τα χρονόμετρα κράτησης θέσης σε πραγματικούς, ενεργούς. Μπορείτε να πατήσετε ρε για παύση ενός χρονοδιακόπτη ή μι για να το επαναφέρετε οποιαδήποτε στιγμή.

Χρονομέτρηση των Παρουσιάσεων Google Slides

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα ένα χρονόμετρο στις Παρουσιάσεις Google χρησιμοποιώντας βίντεο ή επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα οπτικό βοήθημα για να περνάτε χρόνο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας—ιδανικό για προγραμματισμό δραστηριοτήτων ή διαλειμμάτων.

Θέλετε να βελτιώσετε την παρουσίασή σας; Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ομαδοποιήσετε αντικείμενα στις Παρουσιάσεις Google για να διευκολύνετε την αλλαγή της διαφάνειάς σας χωρίς να χάσετε τη διάταξη. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο Παρουσιάσεων Google για να χρησιμοποιήσετε ξανά το στυλ σας σε άλλες παρουσιάσεις.

Εάν θέλετε να αλλάξετε από το PowerPoint, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε παρουσιάσεις PowerPoint σε Παρουσιάσεις Google. Απλώς θυμηθείτε να ελέγξετε ότι οι ρυθμίσεις μορφοποίησης και μετάβασης μεταφέρονται αργότερα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *