Πώς να διορθώσετε εύκολα την υψηλή CPU του YouTube

Πώς να διορθώσετε εύκολα την υψηλή CPU του YouTube

Αντιμετωπίζετε υψηλή χρήση CPU/GPU και υψηλότερες θερμοκρασίες ενώ παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube; Αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα ο ίδιος και βρήκα τη λύση που μοιράζομαι σε αυτό το άρθρο.

Η λύση λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και όλα τα μοντέλα CPU, Intel, AMD κ.λπ.

Γιατί το YouTube χρησιμοποιεί υψηλότερη ισχύ GPU;

Το YouTube, η κορυφαία πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο, εισήγαγε πρόσφατα μια οπτικά συναρπαστική λειτουργία που ονομάζεται “Ambient Mode”. Σχεδιασμένο για να βελτιώνει την εμπειρία προβολής αλλάζοντας δυναμικά το χρώμα του καρέ με βάση το περιεχόμενο βίντεο.

Αυτή η δυνατότητα στοχεύει να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ του βίντεο και του περιβάλλοντος χώρου του. Ενώ η Ambient Mode προσθέτει αναμφίβολα μια αισθητική πινελιά, έρχεται με μια ακούσια συνέπεια – αυξημένη χρήση GPU, υψηλές θερμοκρασίες και υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε το υπό εξέταση ζήτημα και παρέχουμε μια απλή λύση για την απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας και την ελάφρυνση του φόρτου των πόρων της.

Εντοπισμός της πραγματικής αιτίας της υψηλής χρήσης CPU/GPU

Το Ambient Mode, με το πλαίσιο που αλλάζει χρώμα, μπορεί να προσφέρει μια καθηλωτική οπτική εμπειρία, αλλά επιβαρύνει επιπλέον τις συσκευές των χρηστών. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η χρήση της GPU αυξάνεται σημαντικά, οδηγώντας σε αυξημένες θερμοκρασίες και κατανάλωση ενέργειας.

Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για χρήστες με παλαιότερες ή λιγότερο ισχυρές διαμορφώσεις υλικού, καθώς το πρόσθετο φορτίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης, μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ακόμη και πιθανή ζημιά στο υλικό.

Η λύση για την υψηλή χρήση GPU του YouTube

Ευτυχώς, το YouTube παρέχει στους χρήστες την επιλογή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία περιβάλλοντος, επιτρέποντάς τους να ανακτήσουν τον έλεγχο των πόρων της συσκευής τους και να αμβλύνουν τυχόν σχετικές ανησυχίες.

Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας όχι μόνο μειώνει τη χρήση της GPU και τις θερμοκρασίες, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε φορητές συσκευές. Με την εξαίρεση από τη λειτουργία περιβάλλοντος, οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ οπτικής απήχησης και βέλτιστης απόδοσης.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία περιβάλλοντος: Η απενεργοποίηση της λειτουργίας περιβάλλοντος στο YouTube είναι μια απλή διαδικασία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα έντασης πόρων:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο του YouTube.
  2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο YouTube, εάν είναι απαραίτητο.
  3. Ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός βίντεο στο YouTube
  4. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις βίντεο όπου αλλάζετε συνήθως την ποιότητα του βίντεο κ.λπ.
  5. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία περιβάλλοντος με εναλλαγή του διακόπτη ή επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή για να την απενεργοποιήσετε.
  6. Κλείστε το μενού ρυθμίσεων και απολαύστε μια πιο αποδοτική εμπειρία στο YouTube.
Διακόπτης λειτουργίας περιβάλλοντος

Η απενεργοποίηση του διακόπτη Ambient Mode θα λύσει αμέσως το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης και λειτουργεί το ίδιο σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, Firefox, Chrome, MS Edge κ.λπ.

συμπέρασμα

Η λειτουργία Ambient Mode του YouTube προσφέρει μια οπτικά ελκυστική ανατροπή στο παραδοσιακό μαύρο πλαίσιο που περιβάλλει τα βίντεο. Ωστόσο, η εφαρμογή του έχει το κόστος της αυξημένης χρήσης GPU, των υψηλών θερμοκρασιών και της υψηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, το YouTube αναγνωρίζει τη σημασία του ελέγχου των χρηστών και της απόδοσης της συσκευής. Είτε ανησυχείτε για την υπερβολική κατανάλωση πόρων είτε προτιμάτε απλώς μια πιο παραδοσιακή εμπειρία θέασης, η απενεργοποίηση της λειτουργίας περιβάλλοντος μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αισθητικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της συσκευής.

Πάρτε τον έλεγχο της εμπειρίας σας στο YouTube σήμερα απενεργοποιώντας τη λειτουργία περιβάλλοντος και βελτιστοποιώντας την απόδοση της συσκευής σας.

Τι προκαλεί την υψηλή CPU του msmpeng.exe

Σφάλμα “Παραβίαση κοινής χρήσης” Αιτίες και τρόπος διόρθωσης

Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *