Πώς λειτουργεί το “Handoff” σε iPhone και άλλες συσκευές Apple

Έχετε ξεκινήσει ποτέ να εργάζεστε σε κάτι σε μια συσκευή και ευχηθήκατε να το ολοκληρώσετε σε μια άλλη; Ίσως ήταν ένα email, νέο έγγραφο, μήνυμα κειμένου ή έρευνα στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας το Handoff, κάνετε ακριβώς αυτό και το κάνετε αβίαστα.

Ίσως είστε νέοι στο οικοσύστημα της Apple και δεν είστε σίγουροι για το τι είναι το Handoff ή θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη εύχρηστη λειτουργία, αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη λειτουργία Handoff της Apple. Από την ενεργοποίηση και τη χρήση του μέχρι την αντιμετώπιση προβλημάτων, ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Handoff.

Τι είναι το Handoff;

Το Handoff είναι μια από τις λειτουργίες Continuity της Apple που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια εργασία σε μια συσκευή και να τη συνεχίσετε σε μια άλλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνταξη ενός email στο Mail στο iPad και να ολοκληρώσετε αυτό το email στο Mac ή να προβάλετε μια τοποθεσία στους Χάρτες στο Apple Watch και να ανοίξετε τις οδηγίες στο iPhone.

Το ωραίο με το Handoff είναι ότι η μετάβαση είναι απρόσκοπτη. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή. θα δείτε αυτό το μισογραμμένο email ή την ίδια τοποθεσία να μεταφέρεται από τη μια συσκευή στην άλλη σε δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Handoff σε iPhone, iPad, iPod touch, Mac και Apple Watch με πολλές από τις εφαρμογές της Apple, όπως Ημερολόγιο, Επαφές, FaceTime, Keynote, Mail, Χάρτες, Μηνύματα, Αριθμοί, Σελίδες και Safari. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Handoff λειτουργεί επίσης με ορισμένες εφαρμογές τρίτων.

Απαιτήσεις παραλαβής

Για να χρησιμοποιήσετε το Handoff στις συσκευές σας Apple, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να τηρήσετε και να ενεργοποιήσετε. Οι περισσότερες είναι οι ίδιες απαιτήσεις για τις άλλες λειτουργίες του Apple Continuity όπως το AirPlay και το Universal Clipboard.

 • Συνδεθείτε στο iCloud χρησιμοποιώντας το ίδιο Apple ID σε κάθε συσκευή.
 • Ενεργοποιήστε το Handoff (κάτω), το Bluetooth και το Wi-Fi σε κάθε συσκευή.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας εκτελούν τουλάχιστον iOS 8, macOS Yosemite και watchOS 1.0. Για να χρησιμοποιήσετε το Handoff με μια κλήση FaceTime, θα χρειαστείτε τουλάχιστον iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura.
 • Τοποθετήστε τις συσκευές σας σε απόσταση περίπου 33 πόδια ή 10 μέτρα η μία από την άλλη.
 • Επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε μία από τις συσκευές Apple που αναφέρονται παρακάτω για να χρησιμοποιήσετε το Handoff .

Συσκευές Apple που υποστηρίζουν το Handoff

iPhone, iPad και iPod touch

 • iPhone 5 ή μεταγενέστερο
 • iPad Pro, όλα τα μοντέλα
 • iPad, 4ης γενιάς ή μεταγενέστερη
 • iPad Air ή μεταγενέστερο
 • iPad mini ή μεταγενέστερο
 • iPod touch, 5ης γενιάς ή μεταγενέστερη

Μακ

 • MacBook, που παρουσιάστηκε το 2015 ή αργότερα
 • MacBook Pro, που παρουσιάστηκε το 2012 ή αργότερα
 • MacBook Air, που παρουσιάστηκε το 2012 αργότερα
 • Mac mini, που παρουσιάστηκε το 2012 ή αργότερα
 • iMac, που παρουσιάστηκε το 2012 ή αργότερα
 • iMac Pro
 • Mac Pro, που παρουσιάστηκε το 2013 ή αργότερα
 • Mac Studio, που παρουσιάστηκε το 2022 ή αργότερα

Apple Watch

Πώς να ενεργοποιήσετε το Handoff στις συσκευές Apple σας

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολα το Handoff σε κάθε συσκευή Apple.

Ενεργοποιήστε το Handoff σε iPhone, iPad και iPod Touch

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Handoff με τον ίδιο τρόπο στις συσκευές σας iOS, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad και iPod touch.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικά .
 2. Επιλέξτε AirPlay & Handoff .
 3. Ενεργοποιήστε το διακόπτη για Handoff .

Για να απενεργοποιήσετε το Handoff αργότερα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και απενεργοποιήστε το διακόπτη Handoff .

Ενεργοποιήστε το Handoff σε Mac

Θα ενεργοποιήσετε το handoff σε Mac με λίγο διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την έκδοση του macOS που διαθέτετε.

 1. Σε macOS Ventura ή μεταγενέστερη έκδοση, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Apple στη γραμμή μενού ή το εικονίδιο στο Dock σας.
 2. Επιλέξτε General στα αριστερά και AirDrop & Handoff στα δεξιά.
 3. Ενεργοποιήστε την επάνω εναλλαγή για Allow Handoff μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud .

Σε macOS 12.5 ή νεότερη έκδοση, ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος , επιλέξτε Γενικά και επιλέξτε Να επιτρέπεται η μεταβίβαση μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud .

Για να απενεργοποιήσετε το Handoff αργότερα, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και απενεργοποιήστε την εναλλαγή Handoff ή αποεπιλέξτε το Handoff .

Ενεργοποιήστε το Handoff στο Apple Watch

Για να ενεργοποιήσετε το Handoff στο Apple Watch, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο ρολόι είτε την εφαρμογή Apple Watch στο iPhone.

Στο Apple Watch, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικά . Πατήστε Handoff και ενεργοποιήστε το διακόπτη για Enable Handoff 

Στην εφαρμογή Watch στο iPhone, μεταβείτε στην καρτέλα Το ρολόι μου και επιλέξτε Γενικά . Ενεργοποιήστε το διακόπτη για Ενεργοποίηση χειρισμού .

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Handoff στις συσκευές Apple σας

Μόλις ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις και ενεργοποιήσετε το Handoff στις συσκευές σας, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκια. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο εκτός από την επιλογή της εφαρμογής Handoff για να ανοίξετε το στοιχείο.

Θα δείτε την εμφάνιση της εφαρμογής Handoff σε διαφορετικές τοποθεσίες ανάλογα με τη συσκευή σας:

 • iPhone και iPod touch : Στο κάτω μέρος του App Switcher.
 • iPad : Στη δεξιά πλευρά του Dock.
 • Mac : Στη δεξιά πλευρά ή στο κάτω μέρος του Dock ανάλογα με τη θέση του.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα χρήσης Handoff από τη μια συσκευή της Apple στην άλλη.

Μεταφορά από το iPhone σε Mac

Ας υποθέσουμε ότι προβάλλετε ένα συγκεκριμένο συμβάν ημερολογίου στο iPhone σας και θέλετε να το ανοίξετε στο Mac σας όπου έχετε περισσότερο χώρο στην οθόνη.

Με το συμβάν στο Ημερολόγιο ανοιχτό στο iPhone σας, θα δείτε την εφαρμογή Ημερολόγιο με το εικονίδιο Handoff στην κάτω δεξιά γωνία στο Dock στο Mac σας.

Επιλέξτε την εφαρμογή Handoff στο Mac και η εκδήλωση που βλέπετε στο iPhone θα ανοίξει αμέσως.

Μεταφορά από Mac σε iPad

Ίσως δημιουργείτε ένα έγγραφο στο Pages στο Mac σας και θέλετε να το συνεχίσετε στο iPad σας, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στο κινητό, στη βεράντα ή στο αίθριο σας.

Ενώ πληκτρολογείτε το έγγραφο σε Mac, θα δείτε την εφαρμογή Pages με το εικονίδιο Handoff στη δεξιά πλευρά του Dock στο iPad σας.

Επιλέξτε την εφαρμογή Handoff στο iPad και θα δείτε το έγγραφο Pages ανοιχτό ακριβώς στο σημείο από όπου σταματήσατε στο Mac.

Μεταφορά από το Apple Watch στο iPhone

Για ένα ακόμη παράδειγμα, μπορεί να εργάζεστε με μια εφαρμογή στο Apple Watch που θέλετε να συνεχίσετε στο iPhone σας. Εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Mail για να διαβάσουμε ένα email στο Apple Watch.

Ανοίξτε το App Switcher στο iPhone σας (σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης ή κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα). Θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής που δείχνει ότι προέρχεται από το Apple Watch στο κάτω μέρος.

Επιλέξτε την εφαρμογή Handoff στο iPhone και το email που βλέπετε στο Apple Watch θα ανοίξει αμέσως.

Παράβλεψη της μεταφοράς από συσκευή σε συσκευή

Ακριβώς επειδή η εφαρμογή Handoff είναι διαθέσιμη σε άλλη συσκευή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε. Η ένδειξη θα παραμείνει στην άλλη συσκευή σας μέχρι να μεταβείτε σε μια διαφορετική εργασία και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε το Handoff, μπορείτε απλά να το αγνοήσετε.

Αντιμετώπιση προβλημάτων Handoff

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Handoff, όπως το να μην βλέπετε την ένδειξη Handoff από τη μια συσκευή στην άλλη, ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε.

 • Ελέγξτε τις παραπάνω απαιτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας iCloud με το ίδιο Apple ID, ότι έχετε ενεργοποιήσει το Handoff, το Bluetooth και το Wi-Fi, ότι εκτελείτε τη σωστή έκδοση λειτουργικού συστήματος και ότι χρησιμοποιείτε μια υποστηριζόμενη συσκευή Apple.
 • Απενεργοποιήστε το Handoff στις συσκευές σας και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.
 • Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά στο iCloud στις συσκευές σας.
 • Επανεκκινήστε τις συσκευές σας Apple.

Εάν δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Handoff, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple για περαιτέρω βοήθεια.

Handoff για μια απλή μετάβαση συσκευής

Το να ξεκινήσετε μια εργασία σε μια συσκευή Apple που μπορείτε να σηκώσετε γρήγορα και εύκολα σε μια άλλη είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να παραμείνετε παραγωγικοί, να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη οθόνη όταν χρειάζεται και να μεταβείτε στο κινητό όταν θέλετε.

Apple Watch δεν θα ζευγαρώσει με το iPhone;

ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook στο Apple Watch

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *