Τα 10 κορυφαία hacks για τη στρατηγική βελτιστοποίησης του App Store

Το App Store Optimization , πιο γνωστό ως ASO ή App Store SEO, βελτιστοποιεί μια εφαρμογή για να μεγιστοποιήσει την online παρουσία της σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης. Περιλαμβάνει επίσης την αύξηση της επισκεψιμότητας στην καταχώριση και τη βελτίωση των ποσοστών μετατροπών για τη δημιουργία του μέγιστου όγκου οργανικών λήψεων.

Καθώς οι επιχειρήσεις εξελίσσονται συνεχώς, είναι σημαντικό να γίνονται ορατές οι εφαρμογές στην Εξερεύνηση. Ωστόσο, η βελτιστοποίηση του καταστήματος εφαρμογών δεν αφορά μόνο τη μηχανή αναζήτησης. Έχει να κάνει με τον πειραματισμό και τη μάθηση. Το ASO είναι ο μοχλός που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατακτήσουμε καταστήματα, να νικήσουμε τους ανταγωνιστές και να λάβουμε όλο και περισσότερες λήψεις. Είναι μια ολιστική πειθαρχία μάρκετινγκ που αποτελείται από όλες τις πτυχές της εμπειρίας του app store.

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store

Πώς λειτουργεί το ASO;

Με έναν ωκεανό 2 εκατομμυρίων εφαρμογών για κινητά στα καταστήματα εφαρμογών, η ανακάλυψη της εφαρμογής σας είναι μια κουραστική δουλειά! Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διάφορες μεθόδους μάρκετινγκ της εφαρμογής σας. Ορισμένοι γνωστοί παράγοντες επηρεάζουν τη βελτιστοποίηση εφαρμογών για εφαρμογές iOS και Android. 

Οι κύριοι παράγοντες ή στοιχεία που επηρεάζουν το ASO είναι ο τίτλος και οι λέξεις-κλειδιά, ενώ ορισμένοι δευτερεύοντες παράγοντες περιλαμβάνουν τον συνολικό αριθμό λήψεων, αξιολογήσεις και κριτικές.

Σύμφωνα με έρευνα, οι εφαρμογές με λέξεις-κλειδιά στον τίτλο κατατάσσονται, κατά μέσο όρο, 10,3% υψηλότερα από εκείνες χωρίς λέξη-κλειδί. Ο σωστός τρόπος για να βελτιώσετε την προβολή της εφαρμογής σας και να αυξήσετε τις λήψεις απαιτεί στρατηγική προσέγγιση. Ας τα αναλύσουμε, ένα προς ένα.

– Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του App Store

Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του App Store

1. Ξεκινήστε με έναν περιγραφικό τίτλο

Πιστεύουμε ότι αψηφούμε την ιδέα του Σαίξπηρ, «Τι είναι το όνομα;» όταν πρόκειται για εφαρμογές! Ένα εξαιρετικό και περιγραφικό όνομα όχι μόνο προσδιορίζει τι κάνει η εφαρμογή σας στους υποψήφιους χρήστες, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την κατάταξή σας. Η συμπερίληψη σχετικών λέξεων-κλειδιών στον τίτλο της εφαρμογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατατάξετε τουλάχιστον 10% υψηλότερα. Τόσο οι πλατφόρμες Apple App Store όσο και οι πλατφόρμες Google χειρίζονται τους τίτλους και τις λέξεις-κλειδιά με διαφορετικό τρόπο. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε τον τίτλο σας θα πρέπει να εξαρτάται από την πλατφόρμα για την οποία εργάζεστε.

-Apple App Store: Το Apple App Store σάς δίνει ένα όριο 255 χαρακτήρων για τον τίτλο σας. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε έναν δημιουργικό τίτλο που να είναι μοναδικός, περιγραφικός και πλούσιος σε λέξεις-κλειδιά. Αν το κάνετε τόσο καλά, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μερίδιο αγοράς και να βελτιώσετε την κατάταξη της εφαρμογής σας.

– Google Play Store: Οι τίτλοι αντιμετωπίζονται λίγο διαφορετικά όταν πρόκειται για το Google Play Store . Έχετε ένα όριο 30 χαρακτήρων για τον τίτλο σας, επομένως πρέπει να είστε εξαιρετικά ακριβείς.

2. Χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά παίζουν σημαντικό παράγοντα και στο ASO. Με την Apple, λαμβάνετε μόνο 100 χαρακτήρες για όλες τις λέξεις-κλειδιά σας, ενώ, με το Google Play, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο λέξης-κλειδιού. Θα θελήσετε να βάλετε τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή σας πέντε φορές για την καλύτερη βελτιστοποίηση του App Store. Επίσης, δεν πρέπει να το παρακάνετε, καθώς η γέμιση λέξεων-κλειδιών θα τιμωρήσει την εφαρμογή σας.

Κάνοντας λίγη έρευνα πριν δημοσιεύσετε την εφαρμογή σας θα σας βοηθήσει να μάθετε για την επισκεψιμότητα, τη δυσκολία και τη ζήτηση για αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Το MobileDevHQ και το TheTool είναι μερικά παραδείγματα για τη Βελτιστοποίηση εφαρμογών που σας βοηθούν να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά. Σύμφωνα με έρευνα, το απλό βήμα της έρευνας λέξεων-κλειδιών μπορεί ενδεχομένως να ανεβάσει την κατάταξή σας από 80-100 θέσεις και 10-20 θέσεις, αντίστοιχα.

 Προσπαθήστε να βάλετε τις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά σας στο όνομα της εφαρμογής σας – αυτό βελτιώνει την κατάταξή σας κατά τουλάχιστον 10,3%
 Χρησιμοποιήστε λέξεις αντί για φράσεις, εκτός εάν είναι απαραίτητο.
 Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση συνδέσμων/προθέσεων ως λέξεις-κλειδιά.
 Χρησιμοποιήστε ψηφία αντί να γράφετε αριθμούς.

3. Περιγράψτε καλά την εφαρμογή σας

Η περιγραφή της εφαρμογής σας λειτουργεί παρόμοια με τη σελίδα προορισμού του ιστότοπού σας. Εάν έχετε φτάσει το δυνητικό σας προβάδισμα ως εδώ, θα πρέπει να μπορείτε να κλείσετε τη συμφωνία προβάλλοντας τη σωστή περιγραφή. Πρέπει να είστε στη θέση του πελάτη σας και να σκέφτεστε όπως αυτός.

Η περιγραφή της εφαρμογής σας θα πρέπει να παρουσιάζει τα κρίσιμα μέρη της εφαρμογής σας, καθιστώντας την προσιτή για να ενθαρρύνετε τις λήψεις και να ενισχύσετε την κατάταξη.

4. Χρησιμοποιήστε Στιγμιότυπα οθόνης υψηλής ποιότητας της εφαρμογής σας 

Οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο περίπου 7 δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν εάν πρόκειται να κατεβάσουν μια εφαρμογή. Επομένως, η εμφάνιση της σελίδας σας στο κατάστημα εφαρμογών είναι καθοριστικός παράγοντας για την απόφασή τους και τα στιγμιότυπα οθόνης υψηλής ποιότητας του καταστήματος εφαρμογών θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αναφέρονται ως ο δεύτερος παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή για να πείσετε κάποιον να κατεβάσει την εφαρμογή σας.

Βελτιστοποίηση App Store

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας με σύνεση και να εστιάσετε στα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής σας και στα πιο συναρπαστικά μέρη. Ορισμένα διαθέσιμα εργαλεία για εσάς είναι το Figma, το MockUPhone και το AppLaunchpad.

5. Προσθέστε ένα βίντεο προεπισκόπησης εφαρμογής

Σύμφωνα με μελέτες, το 85% του κοινού του διαδικτύου στις ΗΠΑ προτιμά να παρακολουθεί βίντεο και πάνω από το μισό περιεχόμενο βίντεο καταναλώνεται στα smartphone του. Οι προεπισκοπήσεις εφαρμογών εμφανίζουν αποσπάσματα των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της εφαρμογής. Μπορείτε να εμφανίσετε εγγραφές της εμπειρίας εντός εφαρμογής για να προσελκύσετε πιθανούς δυνητικούς πελάτες.

6. Επιλέξτε την κατάλληλη κατηγορία

Η τοποθέτηση της εφαρμογής σας στη σωστή κατηγορία στα καταστήματα εφαρμογών βοηθά τους χρήστες να περιηγούνται καλύτερα. Σε περίπτωση που η εφαρμογή σας ταιριάζει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, μπορείτε να την προσεγγίσετε με δύο τρόπους. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τον αριθμό των εφαρμογών σε καθεμία από τις κατηγορίες. Η επιλογή της λιγότερο ανταγωνιστικής κατηγορίας σας δίνει περισσότερες πιθανότητες καλύτερης κατάταξης. Επιπλέον, δείτε την εκτιμώμενη αξία εφαρμογής (EAW) των εφαρμογών που βρίσκονται στην κορυφή αυτών των κατηγοριών. Τοποθετήστε την εφαρμογή σας σε ένα με τους χαμηλότερους αριθμούς μπορεί επίσης να είναι προς όφελός σας.

7. Εστίαση στο σχέδιο εικονιδίων

Ο σχεδιασμός ενός ελκυστικού εικονιδίου εφαρμογής είναι επίσης πολύ σημαντικός. Θα λάβετε μόνο μία εικόνα για να δείξετε στο κοινό του καταστήματος εφαρμογών γιατί η εφαρμογή σας αξίζει τον χρόνο τους για εξέταση, γι’ αυτό επιλέξτε προσεκτικά!

Μια συμβουλή από την πλευρά μας θα ήταν να δοκιμάσουμε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές πριν από την κυκλοφορία. Βεβαιωθείτε ότι τα εικονίδια των εφαρμογών σας δεν είναι πολύ παρόμοια με άλλες εφαρμογές.

8. Ενθαρρύνετε τις θετικές κριτικές

Οι θετικές αξιολογήσεις και κριτικές είναι κατάλληλες για την εικόνα της επωνυμίας σας. Έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη στρατηγική βελτιστοποίησης εφαρμογών σας. Ένας τρόπος για να λάβετε κριτικές από το κατάστημα εφαρμογών μπορεί να είναι να στείλετε μια ειδοποίηση push για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να ελέγξουν την εφαρμογή σας. Βεβαιωθείτε ότι η ειδοποίηση για να ζητηθεί έλεγχος από τον χρήστη εμφανίζεται μετά από μερικές φορές που έχει ανοίξει η εφαρμογή.

Θετικές Κριτικές

9. Χρησιμοποιήστε το App Store Analytics

Όπως το Google Analytics, υπάρχουν πολλά ισχυρά εργαλεία ανάλυσης καταστημάτων εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ για κινητά. Θα πρέπει να δείτε πού βρίσκεται η εφαρμογή σας και να ενισχύσετε την κατάταξη του καταστήματός σας ανάλογα. Μερικά παραδείγματα αυτών των εργαλείων είναι τα AppAnnie, Sensor Tower, Appfigures κ.λπ.

10. Επαναξιολογήστε τακτικά

Προς το τέλος, είναι σημαντικό να αξιολογείτε την εφαρμογή σας τακτικά. Κάντε μερικές αξιολογήσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά, την περιγραφή και το σχέδιο εικονιδίων και ανανεώστε το με βάση κριτικές και αξιολογήσεις. Θα μπορούσατε να αποφύγετε να αλλάξετε τα πάντα, γιατί αυτό δεν θα σας δώσει καμία ιδέα για το αρχικό πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, η ύπαρξη μιας επιτυχημένης εφαρμογής απαιτεί να δώσετε μεγάλη προσοχή στη στρατηγική σας. Ενώ η Apple και η Google δεν μοιράζονται την ακριβή μεθοδολογία τους για τον καθορισμό της κατάταξης της εφαρμογής, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουν θετικό αντίκτυπο. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα έχετε πολλές πιθανότητες να βελτιώσετε το ASO της εφαρμογής σας.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *