Πώς να αποσυγχρονίσετε το iPhone και το iPad σας

Πώς να αποσυγχρονίσετε το iPhone και το iPad σας

Το iPhone και το iPad σας συγχρονίζουν απρόσκοπτα τα δεδομένα μέσω του iCloud, δίνοντάς σας πρόσβαση σε φωτογραφίες, σημειώσεις και μηνύματα και στις δύο συσκευές. Λειτουργίες όπως το Handoff ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ενοποίηση, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο συσκευών σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, παρά την ευκολία, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να αποσυγχρονίσετε το iPhone και το iPad σας. Ίσως μοιράζεστε μια συσκευή με ένα μέλος της οικογένειας και θέλετε να διατηρήσετε το απόρρητο. Ή ίσως προσπαθείτε να διαχειριστείτε τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης και να αποφύγετε τα διπλά δεδομένα. Ή μπορεί απλώς να είναι ότι θέλετε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει σε πολλούς τρόπους για να περιορίσετε ή να εμποδίσετε το iPhone και το iPad σας να επικοινωνούν και να συγχρονίζουν δεδομένα.

Πριν ξεκινήσεις: Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε τις οδηγίες τόσο στο iPhone όσο και στο iPad. Εστιάστε στη συσκευή που θέλετε να αποσυνδέσετε από το μεγαλύτερο οικοσύστημα της Apple.

Απενεργοποιήστε τις Φωτογραφίες iCloud

Το iCloud Photos είναι μια ενσωματωμένη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού εικόνων που καθιστά τις φωτογραφίες που τραβάτε στο iPhone σας αυτόματα διαθέσιμες στο iPad σας και αντίστροφα. Εάν θέλετε να το σταματήσετε, πρέπει να απενεργοποιήσετε το iCloud Photos. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Φωτογραφίες κατηγορία.
 3. Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα Φωτογραφίες iCloud.
 4. Στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης, πατήστε Λήψη φωτογραφιών και βίντεο για να κατεβάσετε ένα πλήρες αντίγραφο των φωτογραφιών σας από το cloud πριν απενεργοποιηθεί το iCloud Photos.

Εφόσον το iCloud Photos δεν είναι πλέον ενεργό στη συσκευή, εξετάστε το με μη αυτόματο τρόπο δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone ή του iPad στο iCloud ή υπολογιστή Mac/Windows για την προστασία των τοπικά αποθηκευμένων εικόνων σε περίπτωση καταστροφής λογισμικού ή βλάβης υλικού.

Κατάργηση συγχρονισμού Apple Music, Podcasts και Books

Από προεπιλογή, οποιαδήποτε μουσική, βιβλία ή podcast που αγοράζετε ή προσθέτετε στο iPhone ή το iPad σας θα εμφανίζονται αυτόματα στην άλλη συσκευή. Για να μην συμβεί αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την κατηγορία που θέλετε—ΜΟΥΣΙΚΗ, Podcastή Βιβλία.
 3. Καθιστώ ανίκανο Συγχρονισμός βιβλιοθήκης (Μουσική και Podcasts) ή Αγορές από Αλλες συσκευές (Βιβλία).

Απενεργοποιήστε το iCloud Syncing για άλλες εφαρμογές

Το iCloud συγχρονίζει πλήθος πρόσθετων εγγενών δεδομένων εφαρμογών και δεδομένων τρίτων μεταξύ του iPhone και του iPad. Αυτά μπορεί να είναι μηνύματα που λαμβάνετε στο iMessage, σελιδοδείκτες που δημιουργείτε στο Safari και ηχογραφήσεις που γίνονται μέσω Φωνητικών σημειώσεων. Για να προβάλετε και να απενεργοποιήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες που συγχρονίζονται μέσω iCloud:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε στο δικό σας Apple ID στην κορυφή.
 3. Παρακέντηση iCloud για πρόσβαση στις ρυθμίσεις iCloud για τη συσκευή.
 4. Παρακέντηση Προβολή όλων κάτω από Εφαρμογές που χρησιμοποιούν iCloud.
 5. Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία.

Απενεργοποιήστε το Handoff

Η λειτουργία Handoff της Apple σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε μια εργασία σε μια συσκευή και να τη συνεχίσετε σε μια άλλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε την προβολή ενός ιστότοπου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο iPhone σας και να τον ανοίξετε αμέσως στο iPad σας. Για να διατηρήσετε τη δραστηριότητά σας ξεχωριστή μεταξύ των συσκευών:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Γενικός.
 3. Παρακέντηση AirPlay & Μην αγγίζετε.
 4. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Μην αγγίζετε.

Απενεργοποιήστε το Universal Clipboard

Το Universal Clipboard σάς επιτρέπει να αντιγράψετε κείμενο και αρχεία στο πρόχειρο μιας συσκευής και να το επικολλήσετε σε μια άλλη. Είναι μέρος του Handoff, οπότε αν απενεργοποιήσετε το Handoff (όπως περιγράφεται παραπάνω), απενεργοποιείτε επίσης το Universal Clipboard.

Αποσυνδέστε το AirDrop

Το AirDrop χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό Wi-Fi και Bluetooth για να σας βοηθήσει να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία μεταξύ του iPhone και του iPad. Για να σταματήσετε να εμφανίζεται μια συσκευή στο μενού AirDrop της άλλης και να απενεργοποιήσετε τη λήψη αρχείων:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
 2. Παω σε Γενικός.
 3. Πατήστε AirDrop.
 4. Επιλέγω Απενεργοποίηση λήψης για να το απενεργοποιήσετε.

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το AirDrop, επιστρέψτε στο ίδιο μενού και επιλέξτε Μόνο επαφές ή Ολοι με βάση τις προτιμήσεις λήψης του αρχείου σας.

Κατάργηση συγχρονισμού κλήσεων iPhone

Το iPad σας μπορεί να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις μέσω του FaceTime χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου του iPhone σας. Για να απενεργοποιήσετε τις τηλεφωνικές κλήσεις στο iPad και να τις περιορίσετε μόνο σε κανονικές κλήσεις FaceTime:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPad σας.
 2. Παρακέντηση FaceTime.
 3. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Κλήσεις από iPhone.

Εναλλακτικά:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
 2. Πατήστε Τηλέφωνο.
 3. Επιλέγω Καλεί Αλλες συσκευές.
 4. Σύμφωνα με το Επιτρέπει τις κλήσεις ενότητα, απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα [Your Name]’μικρό iPad (iPad).

Απενεργοποιήστε το Personal Hotspot

Το iPhone ή το iPad σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του άλλου μέσω Προσωπικού Hotspot όταν δεν είναι κοντά σε κανονικό Wi-Fi. Για να το σταματήσετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Wi-Fi στη συσκευή που θέλετε να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση.
 2. Παρακέντηση Αυτόματη συμμετοχή στο Hotspot.
 3. Επιλέγω Ποτέ.

Αποσυνδέστε το iPad από την προώθηση SMS

Το iPad σας μπορεί να στέλνει μηνύματα κειμένου SMS μέσω του iPhone σας. Εάν θέλετε να περιορίσετε τη συσκευή μόνο στο iMessage:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS.
 2. Παρακέντηση Μηνύματα.
 3. Παρακέντηση Γραπτό μήνυμα Προώθηση.
 4. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα [Your Name]’μικρό iPad (iPad).

Απενεργοποιήστε τις λήψεις από το App Store

Οποιεσδήποτε εφαρμογές αγοράζετε και κατεβάζετε στο iPhone σας εμφανίζονται αυτόματα στο iPad σας και αντίστροφα. Για να το σταματήσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση App Store.
 3. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Λήψεις εφαρμογών.

Αποσυνδεθείτε από το Apple ID

Η αποσύνδεση από το Apple ID στο iPhone ή το iPad σας είναι ένα τελευταίο βήμα για την πλήρη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ των συσκευών Apple. Μόλις τελειώσετε, δεν θα μπορείτε να μοιράζεστε δεδομένα, να διαχειρίζεστε συσκευές εξ αποστάσεως ή να προβάλλετε ιστορικά αγορών, μεταξύ άλλων.

Για να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σας σε μια συσκευή και να το αποσυνδέσετε πλήρως από την άλλη:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε στο Apple ID σας στο επάνω μέρος.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αποσύνδεση.
 4. Απενεργοποιήστε το Find My iPhone/iPad. Πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής ως έλεγχο ταυτότητας.
 5. Επιλέξτε να διατηρήσετε ή να αφαιρέσετε τυχόν δεδομένα που συγχρονίζονται με το iCloud.

Αφού αποσυνδεθείτε, μη διστάσετε να ρυθμίσετε τη συσκευή με διαφορετικό Apple ID αν θέλετε—ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε Συνδεθείτε στο δικό σας iPhone/iPadκαι επιλέξτε την επιλογή δημιουργίας νέου Apple ID.

Το iPhone και το iPad σας: Μη συγχρονισμένα

Είτε θέλετε να βελτιώσετε το απόρρητο, να εξοικονομήσετε χώρο ή να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς, τώρα γνωρίζετε όλες τις πιθανές μεθόδους για να σταματήσετε να συγχρονίζετε το iPhone και το iPad σας. Με επιλογές που κυμαίνονται από την απενεργοποίηση του iCloud Photos έως την πλήρη αποσύνδεση από το Apple ID σας, μπορείτε να διατηρήσετε τις συσκευές απομονωμένες μεταξύ τους όπως ακριβώς θέλετε.

Η κάμερα Chromebook δεν λειτουργεί;

Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση ήχου της Apple TV

Πώς να μετονομάσετε φωτογραφίες στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *