εφαρμογές που χρειάζεται κάθε φοιτητής

Οι 11 καλύτερες εφαρμογές που χρειάζεται κάθε φοιτητής

Τα smartphone δεν είναι μόνο για ψυχαγωγία. είναι απίστευτα ευέλικτα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους ακαδημαϊκούς σας στόχους. Χάρη σε αυτές τις εφαρμογές για κινητά, μπορείτε να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε ως φοιτητής πανεπιστημίου στην τσέπη σας.

1. Microsoft OneNote

Η πλατφόρμα λήψης σημειώσεων της Microsoft, το OneNote, είναι το απόλυτο ψηφιακό σημειωματάριο. Μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε αυτά τα τεράστια κομμάτια σημειώσεων από τις τάξεις, να τα οργανώσετε σε υποενότητες και να τα μοιραστείτε με τους συνομηλίκους σας. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε εικόνες και να τις σχολιάζετε με το ενσωματωμένο σύνολο εργαλείων. Εάν έχετε γραφίδα, μπορείτε ακόμη και να κάνετε doodle.

Το OneNote διαθέτει επίσης μια τεράστια γκάμα άλλων βοηθητικών προγραμμάτων ιδανικών για τις ανάγκες ενός μαθητή, όπως συγχρονισμό μεταξύ πλατφορμών, εισόδους ήχου, εάν θέλετε να εισαγάγετε εγγραφές διαλέξεων, τη δυνατότητα προσθήκης αποκομμάτων ιστού και πολλά άλλα. Το OneNote, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα του Office, είναι δωρεάν και διαθέσιμο σε σχεδόν κάθε πλατφόρμα.

Κατεβάστε: Microsoft OneNote για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

 

2. OneDrive

Το OneDrive δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας εγγράφων και αρχείων πολυμέσων στον υπολογιστή σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από το smartphone σας. Φυσικά, μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων στο smartphone σας στα οποία θέλετε να έχετε πρόσβαση στον φορητό υπολογιστή σας.

Η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών των σημειώσεων της τάξης σας και μετατροπής τους σε PDF είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να χρησιμοποιήσετε το OneDrive της Microsoft. Είναι συμβατό με Windows, iOS, Android, macOS και Xbox, επομένως καλύπτεστε ανεξάρτητα από την πλατφόρμα σας.

Ο δωρεάν χώρος αποθήκευσης cloud του OneDrive περιορίζεται μόνο στα 5 GB και αν θέλετε περισσότερο χώρο, θα χρειαστεί να πληρώσετε για μια συνδρομή στο Microsoft 365 που ξεκινά από 1,99 $ ανά μήνα.

Κατεβάστε: OneDrive για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

3. TickTick

Το να έχεις δεκάδες εκκρεμότητες είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της μαθητικής σου φάσης. Για να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα σωστό πρόγραμμα για να τα αντιμετωπίσετε, συνιστούμε να δοκιμάσετε το TickTick.

Το TickTick είναι κάτι περισσότερο από μια εφαρμογή διαχείρισης εργασιών. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση παραγωγικότητας με μια σειρά εργαλείων που σας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάζετε όλη σας την εργασία χωρίς καμία ταλαιπωρία. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες για συγκεκριμένους σκοπούς, να προσθέσετε σημειώσεις ή δευτερεύουσες εργασίες σε μεμονωμένες καταχωρίσεις, ακόμη και να συνεργαστείτε με άλλους.

Αυτό που μου αρέσει πολύ στην εφαρμογή TickTick είναι ότι μπορώ να κατηγοριοποιήσω τη λίστα εργασιών μου με βάση την επείγουσα ανάγκη. Με βοήθησε επίσης να αναπτύξω τη συνήθεια να στήνω μια υπενθύμιση για να μην ξεχνώ. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο εάν παλεύετε με τη ΔΕΠΥ.

Εκτός αυτού, συνοδεύεται από το Pomo Timer για να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στις εργασίες σας. Ορισμένες προηγμένες λειτουργίες, όπως τα φίλτρα και τα ιστορικά στατιστικά στοιχεία, απαιτούν από εσάς να κάνετε αναβάθμιση σε premium, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες δωρεάν.

Κατεβάστε: TickTick για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Forest

Τα smartphone μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία πλευρά, μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας γρήγορα. Αλλά μπορούν επίσης να αποσπάσουν σημαντικά την προσοχή εάν δεν είστε προσεκτικοί. Μπείτε στο Forest. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας βοηθά να εστιάσετε σε ό,τι είναι σημαντικό — αυτό θα μπορούσε να είναι μια συνεδρία μελέτης ή δείπνο με την οικογένειά σας. Το Forest σάς επιτρέπει να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο παιχνιδιών.

Για κάθε στιγμή που περνάτε μακριά από το τηλέφωνό σας, η Forest θα φυτρώνει έναν σπόρο. Εάν παραβιάσετε τους κανόνες, το φυτό θα πεθάνει. Εάν δεν το κάνετε, θα ανθίσει και θα κερδίσετε μερικούς πόντους.

Μόλις κερδίσετε αρκετούς πόντους, μπορείτε να τους επενδύσετε στο ίδιο το Forest και η ομάδα πίσω από την εφαρμογή θα φυτέψει ένα δενδρύλλιο στην πραγματική ζωή. Είναι μια κατάσταση win-win. Το Forest διαθέτει επίσης μια καρτέλα πληροφοριών όπου μπορείτε να δείτε όλα τα στατιστικά στοιχεία και το ιστορικό κατανομής χρόνου.

Κατεβάστε: Δάσος για Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

5. Notion

Εάν θέλετε μια μεμονωμένη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατάτε και να οργανώνετε τις σημειώσεις της τάξης σας ενώ παρακολουθείτε τις εργασίες σας σε πακέτο, η εφαρμογή Notion ταιριάζει. Άλλοι τρόποι χρήσης του Notion ως μαθητή περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του προϋπολογισμού σας, τη δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων και τη συνεργασία με τους συμμαθητές σας σε ομαδικές εργασίες.

Πέρα από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Notion AI για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας συνοψίζοντας τις σημειώσεις της τάξης σας, διορθώνοντας ορθογραφικά λάθη και ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις όταν δεν καταλαβαίνετε το πλαίσιο των σημειώσεων σας.

Κατεβάστε: Έννοια για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

6. Coursera

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να αποκτήσετε πιστοποιητικά για σύντομα μαθήματα που θα συμπλήρωναν το πτυχίο ή το δίπλωμά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το Coursera. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης με πάνω από 7.000 μαθήματα που μπορείτε να μάθετε online.

Αλλά αυτό που κάνει το Coursera μία από τις καλύτερες εφαρμογές για φοιτητές είναι ότι τα μαθήματα διδάσκονται από καταρτισμένους και διαπιστευμένους καθηγητές. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε ακόμη και να εγγραφείτε για πτυχίο Bachelor ή Master σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο μέσω του Coursera.

Ωστόσο, το Coursera μπορεί να μην είναι πρακτικό εάν ακολουθείτε ένα μάθημα που απαιτεί πρακτική τεχνική εξειδίκευση. Επίσης, δεν προσφέρει όλες τις ενότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα σπουδών σας.

Και πάλι, το Coursera είναι πιο κατάλληλο εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο μάθημα πιστοποιητικού που θα διεύρυνε τις γνώσεις σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα που δεν έχετε διδαχθεί στο κολέγιο. Για παράδειγμα, εάν σπουδάζετε στην Επιστήμη Υπολογιστών, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Coursera για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Κατεβάστε: Coursera για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

7. Brainly

Πριν από λίγο καιρό, το Brainly ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αν θέλατε να κάνετε ερωτήσεις σε αγνώστους για να σας βοηθήσει να κάνετε την εργασία και το έργο σας. Αλλά με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης, το Brainly ενσωμάτωσε λειτουργίες που τροφοδοτούνται από AI για να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την εργασία σας πολύ πιο γρήγορα.

Ωστόσο, ως κάποιος που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για έρευνα, δεν νομίζω ότι έχει προχωρήσει σε ένα επίπεδο όπου μπορώ να βασιστώ πλήρως σε αυτό για να κάνω την εργασία μου ακόμα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι έχει παραισθήσεις και τις περισσότερες φορές χάνει σημαντικές λεπτομέρειες που θα με βοηθούσαν να πάρω υψηλότερη βαθμολογία.

Αλλά ξέρετε τι είναι καλύτερο; Ένας τεχνητής νοημοσύνης και ένας άνθρωπος ειδικός στον τομέα σας που σας βοηθά να ερευνήσετε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Αυτό ακριβώς προσφέρει το Brainly. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία στο Brainly για να σας βοηθήσουν να αναφέρετε τα ερευνητικά σας έργα, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες εφαρμογές για φοιτητές.

Κατεβάστε: Εγκεφαλικά για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

8. Adobe Scan

Το Adobe Scan είναι ένας απλός σαρωτής εγγράφων που σας επιτρέπει να καταγράφετε ένα ευρύ φάσμα εγγράφων, όπως επαγγελματικές κάρτες και γραφές στον πίνακα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μια σειρά έξυπνων βοηθητικών προγραμμάτων για να κάνει τη διαδικασία λιγότερο δύσκολη.

Το Adobe Scan μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τα περισσότερα από τα έγγραφα στα οποία προσπαθείτε να κάνετε κλικ. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε το τηλέφωνό σας προς τη σωστή κατεύθυνση και η Σάρωση θα αρπάξει το έγγραφο χωρίς να πατήσετε ή να προσαρμόσετε τίποτα. Αφού τραβήξετε τη φωτογραφία, μπορείτε να επεξεργαστείτε το αποτέλεσμα με πολλά εργαλεία περικοπής καθώς και φίλτρα για να βελτιώσετε τη διαύγειά της.

Επιπλέον, το Adobe Scan σάς επιτρέπει να συρράψετε πολλά αρχεία και να σχηματίσετε νέα PDF από αυτά. Πριν ολοκληρώσετε, έχετε την επιλογή να υπογράψετε και τα έγγραφα. Μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες και να τις προσαρτάτε στο προσωρινό έργο.

Έχει ακόμη και τη δυνατότητα ανάλυσης επαγγελματικών καρτών, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να αποθηκεύσετε εύκολα στις επαφές του τηλεφώνου σας. Η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) είναι διαθέσιμη εάν θέλετε να εξαγάγετε το κείμενο αντί για την εικόνα.

Κατεβάστε: Adobe Scan for Android | iOS (Δωρεάν, premium συνδρομή διαθέσιμη)

9. Alarmy

Φυσικά, για να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες εφαρμογές αυτής της λίστας, θα πρέπει πρώτα να ξυπνήσετε το πρωί. Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτή δεν είναι πάντα η πιο εύκολη δραστηριότητα της ημέρας σας. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι ξυπνάτε στην ώρα σας, δοκιμάστε το Alarmy.

Το Alarmy σας παρουσιάζει μια πρόκληση πριν μπορέσετε να σταματήσετε έναν συναγερμό. Θα μπορούσε να σας ζητήσει να κουνήσετε το τηλέφωνό σας δέκα φορές, να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να λύσετε ένα μαθηματικό πρόβλημα. Και γι’ αυτό είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για φοιτητές.

Η επιλογή είναι δική σας, αν και το Alarmy έχει μια διαδικασία ρύθμισης που προτείνει προκλήσεις με βάση το είδος του ύπνου που είστε. Εκτός από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Alarmy για να καταγράψετε τον εαυτό σας όταν κοιμάστε και να εντοπίσετε εάν ροχαλίζετε ή ξυπνάτε πολύ συχνά. Φυσικά, έχετε επίσης την επιλογή να αποκτήσετε πρόσβαση στην αναφορά ύπνου.

Κατεβάστε: Συναγερμοί για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

10. Money Manager

Τα χρήματα είναι ο πιο κρίσιμος πόρος με τον οποίο συνήθως παλεύουν οι μαθητές. Με τον ακριβή προϋπολογισμό, ωστόσο, μπορείτε εύκολα να περικόψετε και να παρακολουθείτε πού ξοδεύετε. Η εφαρμογή που προτείνουμε για αυτό είναι το Money Manager της Realbyte.

Έρχεται με έναν τόνο χαρακτηριστικών και σας επιτρέπει να προσθέτετε έξοδα όπως θέλετε. Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα δεδομένα σας ανάλογα με την πηγή και να διαμορφώσετε επίσης πολλούς λογαριασμούς. Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος πίνακας ελέγχου όπου μπορείτε να δείτε το υπόλοιπό σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσω φίλτρων.

Η εφαρμογή έχει επίσης επιλογές για επισύναψη αποδείξεων και μεγαλύτερα έξοδα όπως ακίνητα. Εάν θέλετε να οπτικοποιήσετε τα πάντα στη μεγάλη οθόνη, μπορείτε επίσης να φορτώσετε το Money Manager σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού πηγαίνοντας στο Περισσότερα (…) > PC Manager στην εφαρμογή.

Κατεβάστε: Διαχειριστής χρημάτων για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

11. HelloFresh

Εάν είστε πολύ απασχολημένοι κατά την περίοδο των εξετάσεων για να μαγειρέψετε ένα αξιοπρεπές γεύμα, αλλά δεν θέλετε να τρώτε έξω πολύ συχνά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή κιτ γεύματος όπως το HelloFresh. Εξοικονομεί χρόνο για τους μαθητές στέλνοντας συσκευασμένα υλικά γεύματος στο κατώφλι σας, ώστε να μην χρειάζεται να πάτε στο κατάστημα.

Επιπλέον, το κιτ γεύματος περιλαμβάνει συνταγές και μπορείτε να παραγγείλετε αρκετές μερίδες για μια εβδομάδα. Φυσικά, θα μπορούσατε επίσης να παραγγείλετε έτοιμο προς κατανάλωση φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε με φούρνο μικροκυμάτων, αν είστε πολύ απασχολημένοι με τις σπουδές σας για να μαγειρέψετε. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να παραγγείλετε γρήγορες, εύκολες συνταγές από τη HelloFresh που θα μπορούσατε να μαγειρέψετε με μια κατσαρόλα στιγμής ή μια φριτέζα αέρα.

Κατεβάστε: HelloFresh για Android Εγώ iOS (Απαιτείται συνδρομή)

Επιβίωσε τη φοιτητική ζωή με καλύτερο προγραμματισμό

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε συγκλονισμένοι ως μαθητής που προσπαθεί να συμβαδίσει με τα μαθήματα, τις εργασίες, τις συζητήσεις σε ομάδες μελέτης, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Ωστόσο, η διαχείριση του χρόνου, των σημειώσεων και των εργασιών σας θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη εάν χρησιμοποιείτε ορισμένες από τις εφαρμογές που αναφέραμε εδώ.

Διαβάστε επίσης:Πως να κερδίσετε 10.000€/μήνα ως φοιτητής

Πώς να αποκτήσετε φοιτητική έκπτωση για το YouTube Premium

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *