Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης σε Android ή iPhone

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης σε Android ή iPhone, εάν ταξιδεύετε, αντιμετωπίζετε προβλήματα ή απλά θέλετε λίγη ησυχία. Να πώς.

Η λειτουργία πτήσης είναι μια ρύθμιση διαθέσιμη στις περισσότερες κινητές συσκευές που απενεργοποιεί τη μετάδοση Wi-Fi και κυψελοειδών ραδιοφώνων, Bluetooth, NFC και GPS στη συσκευή. Αρχικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει την παρεμβολή σημάτων κινητής συσκευής στα συστήματα αεροσκαφών, παρέχει έναν απλό τρόπο για να απενεργοποιήσετε όλους τους ασύρματους πομπούς και να τους ενεργοποιήσετε ξανά γρήγορα.

Για προφανείς λόγους, ίσως χρειαστεί να ξέρετε πώς να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης στη συσκευή σας Android ή iPhone από καιρό σε καιρό. Η λειτουργία αεροπλάνου είναι επίσης καλή για την αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας, την εξοικονόμηση μπαταρίας και την απόκτηση ησυχίας και ησυχίας από τη συσκευή σας.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο Android ή το iPhone σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου στο Android

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στη συσκευή σας Android. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο κύριο μενού ρυθμίσεων ή να χρησιμοποιήσετε το μενού γρήγορων ρυθμίσεων (με πρόσβαση μέσω του πίνακα ειδοποιήσεων) για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Σημείωση: Κάθε βήμα για την πλοήγηση στις Ρυθμίσεις για τη λειτουργία αεροπλάνου διαφέρει μεταξύ εκδόσεων Android και συσκευών. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε στο δικό σας τηλέφωνο ή tablet.

Χρησιμοποιώντας το μενού Ρυθμίσεις

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ρυθμίσεων στο Android:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις από την αρχική οθόνη της συσκευής σας Android
 2. Πατήστε το Wi-Fi & Δίκτυο επιλογή από το μενού.
 3. Από το Wi-Fi & Δίκτυο ενότητα, εναλλαγή του Λειτουργία πτήσης ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε
 4. Σε μια συσκευή Samsung Galaxy, ανοίξτε Ρυθμίσεις > Συνδέσεις και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Χρήση Γρήγορων ρυθμίσεων

Ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης είναι από το γρήγορες ρυθμίσεις μενού. Η χρήση του μενού σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σάρωση και πάτημα για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Για να χρησιμοποιήσετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο Android:

 1. Σύρετε δύο φορές προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας για να εμφανίσετε τα εικονίδια γρήγορων ρυθμίσεων.
 2. Πατήστε το Λειτουργία πτήσης εικονίδιο για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Όταν τονίζεται, είναι ενεργοποιημένο. όταν είναι γκριζαρισμένο, η λειτουργία πτήσης είναι απενεργοποιημένη.
 3. Θα πρέπει να είναι εκεί από προεπιλογή, αλλά αν δεν βλέπετε το κουμπί, πατήστε το Επεξεργασία κουμπί (εικονίδιο μολυβιού).
 4. Πατήστε το Λειτουργία πτήσης κουμπί από τα διαθέσιμα εικονίδια στο κάτω μέρος και σύρετέ το επάνω στο μενού. Ίσως χρειαστεί να κάνετε σάρωση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να το βρείτε στην ενότητα διαθέσιμων εικονιδίων
 5. Σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, πρέπει να πατήσετε το κουμπί με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Κουμπιά επεξεργασίας από το μενού και, στη συνέχεια, προσθέστε το κουμπί Λειτουργία αεροπλάνου

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone

Όπως και οι συσκευές Android, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε να το διαχειριστείτε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή χρησιμοποιώντας το Κέντρο Ελέγχου.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις:

 1. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο από την αρχική οθόνη στο iPhone ή το iPad σας
 2. Εναλλαγή του Λειτουργία πτήσης ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε – είναι η πρώτη επιλογή κάτω από το Apple ID σας.
 3. Μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία πτήσης στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας εάν θέλετε ταχύτερη πρόσβαση σε αυτό.
 4. Σε iPhone X ή νεότερο, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  Σημείωση: Σε παλαιότερες εκδόσεις με α Σπίτι κουμπί, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης
 5. Πατήστε το Λειτουργία πτήσης κουμπί για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε – βρίσκεται στην ενότητα ρυθμίσεων δικτύου.

Χρήση της λειτουργίας πτήσης στις συσκευές σας

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση της λειτουργίας πτήσης και οι περισσότερες σύγχρονες φορητές συσκευές την έχουν με κάποια μορφή. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε φορητούς υπολογιστές και Chromebook. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση της λειτουργίας πτήσης όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το τηλέφωνό σας μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή χρεώσεων περιαγωγής εάν χρησιμοποιείτε περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων.

Εάν είστε ιδιώτης, η χρήση της λειτουργίας πτήσης βοηθά στην αποτροπή της παρακολούθησης τοποθεσίας από εφαρμογές και διαφημιστές. Η λειτουργία αεροπλάνου μειώνει επίσης τους περισπασμούς και τις διακοπές ύπνου, εάν θέλετε να αποφύγετε τις εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή Windows 11, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης από το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις στα Windows 11. Αν και δεν υπάρχει κουμπί, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα και να θέσετε το Chromebook σας σε λειτουργία πτήσης για να το προετοιμάσετε για ταξίδι.

Η λειτουργία πτήσης είναι επίσης κατάλληλη για την αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε το Wi-Fi που δεν εμφανίζεται στα Windows 11 ή να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης για να διορθώσετε ένα μη εγγεγραμμένο σφάλμα δικτύου στο Android.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *