Πώς να συνδέσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή tablet στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας USB

Βασικά Takeaways

 • Η σύνδεση του τηλεφώνου σας σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB παρέχει σήμα χαμηλής καθυστέρησης, καθιστώντας το ιδανικό για παιχνίδια και παρακολούθηση ταινιών.
 • Οι χρήστες Android έχουν επιλογές όπως καλώδια USB-C με DisplayPort ή MHL, ενώ οι χρήστες iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλώδια Lightning.
 • Εκτός από τον κατοπτρισμό οθόνης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση USB για να προβάλετε φωτογραφίες και βίντεο στην τηλεόρασή σας, συνδέοντάς την ως συσκευή αποθήκευσης.

Η σύνδεση ενός τηλεφώνου στην τηλεόρασή σας δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Είτε θέλετε να απολαύσετε το Netflix, να μοιραστείτε φωτογραφίες ή να το χρησιμοποιήσετε για εργασία στο σπίτι, η σύνδεση ενός καλωδίου μεταξύ του τηλεφώνου και της τηλεόρασής σας μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά δεν είναι αδύνατο — όλα είναι θέμα επιλογής του σωστού καλωδίου.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο ή tablet Android ή iOS σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε USB για να συνδέσετε τηλέφωνα, tablet και τηλεοράσεις;

Με την ευκολία και την επικράτηση της μετάδοσης για να αντικατοπτρίζει μια οθόνη τηλεφώνου ασύρματα, μπορεί να είστε περίεργοι γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε σύνδεση USB σε τηλεόραση για το τηλέφωνό σας.

Εάν συνδέσετε ένα τηλέφωνο στην τηλεόρασή σας με ενσύρματη σύνδεση, επωφεληθείτε από ένα σήμα χαμηλής καθυστέρησης.

Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνό σας σε μια τηλεόραση για παιχνίδια, θα θέλετε μια σύνδεση USB αντί για μια ασύρματη διαμόρφωση. Αυτό μειώνει σημαντικά την καθυστέρηση. Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση ταινιών σε τηλεόραση μέσω καλωδίου USB από το τηλέφωνο.

Επιπλέον, για περιπτώσεις όπου δεν έχετε Wi-Fi ή έχετε αδύναμο ασύρματο σήμα, θα χρειαστείτε μια ενσύρματη σύνδεση.

Για να συνδέσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας σε μια τηλεόραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Android:
  • Καλώδιο USB-C με DisplayPort
  • Καλώδιο USB με MHL (Mobile High-Definition Link)
  • Καλώδιο USB με SlimPort
 • iPhone/iPad
  • Καλώδιο Lightning (iPhone και iPad)

Ο τρόπος σύνδεσης του τηλεφώνου σας στην τηλεόραση εξαρτάται από τη συγκεκριμένη συσκευή και το λειτουργικό σας σύστημα. Αν και όλες οι μέθοδοι είναι παρόμοιες, η διαδικασία διαφέρει για τη σύνδεση ενός iPhone έναντι μιας συσκευής Android.

Ομοίως, η μέθοδος σύνδεσής σας ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η απλή προβολή φωτογραφιών σε συμβατή τηλεόραση απαιτεί καλώδιο φόρτισης και φορητή συσκευή. Αλλά για τον κατοπτρισμό οθόνης, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα USB.

Λάβετε υπόψη ότι, ωστόσο, για συνδέσεις USB μεταξύ τηλεφώνου και τηλεόρασης, το μοντέλο της τηλεόρασης δεν θα πρέπει να έχει σημασία. Τα παρακάτω βήματα που περιγράφουν τον τρόπο σύνδεσης του τηλεφώνου σας σε τηλεόραση ισχύουν για τη Samsung, την LG και πολλούς άλλους κατασκευαστές. Ακόμα καλύτερα, τα ίδια βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου σε μια μη έξυπνη τηλεόραση. (Τι είναι μια χαζή τηλεόραση;)

Πώς να συνδέσετε τηλέφωνα και tablet Android σε τηλεοράσεις με USB

Έχετε δύο επιλογές για τη σύνδεση τηλεφώνων και tablet Android στην τηλεόρασή σας:

 1. Καλώδιο USB-C με υποστήριξη DisplayPort
 2. Καλώδιο USB με MHL
 3. Καλώδιο USB με Slimport

Θα εξετάσουμε το καθένα παρακάτω.

1. Συνδέστε το τηλέφωνό σας σε τηλεόραση HDMI χρησιμοποιώντας USB Type-C

Τα πιο πρόσφατα smartphone Android διαθέτουν θύρα USB Type-C. Γνωστή και ως USB-C, αυτή είναι μια είσοδος σε σχήμα κυλίνδρου που αντικαθιστά το micro-USB και χρησιμοποιείται για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων.

Συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για το πρότυπο DisplayPort, επιτρέπει τον αντικατοπτρισμό οθόνης USB-C σε HDMI της οθόνης του τηλεφώνου ή του tablet σας σε μια τηλεόραση.

Απλώς συνδέστε το καλώδιο USB-C στο Android και, στη συνέχεια, συνδέστε το σε έναν κατάλληλο σταθμό σύνδεσης με έξοδο HDMI ή έναν προσαρμογέα USB-C σε HDMI.

2. Σύνδεση τηλεφώνου με τηλεόραση μέσω USB με MHL

Η MHL είναι μια από τις πιο κοινές λύσεις για τη σύνδεση τηλεφώνου σε τηλεόραση HDMI με καλώδιο micro-USB. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε συσκευές συμβατές με MHL, όπως smartphone και tablet, να συνδέονται με τηλεοράσεις και προβολείς.

Μπορείς περιηγηθείτε σε μια λίστα συσκευών με δυνατότητα MHL στην επίσημη ιστοσελίδα του MHL.

Για να χρησιμοποιήσετε το Mobile High-Definition Link, θα χρειαστείτε

 • Τηλέφωνο με δυνατότητα MHL
 • Προσαρμογέας USB σε HDMI MHL ή καλώδιο
 • Καλώδιο HDMI
 • Καλώδιο ρεύματος

Αν και αυτή είναι η γενική ρύθμιση, το συγκεκριμένο καλώδιο που θα χρειαστείτε ποικίλλει. Google Καλώδιο MHL [your device name] για να βρείτε μια λίστα συμβατών καλωδίων.

Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε τηλεόραση χρησιμοποιώντας καλώδιο USB και MHL, συνδέστε πρώτα το τηλέφωνό σας μέσω ενός προσαρμογέα MHL. Ο προσαρμογέας θα χρειάζεται τροφοδοσία είτε από θύρα USB στο καλώδιο είτε από εξωτερική πηγή.

Παρόλο που η MHL αρχικά απαιτούσε σύνδεση ρεύματος, η MHL 2.0 το καθιστά μη απαραίτητο. Ωστόσο, δεδομένου ότι η MHL αντλεί ισχύ από την κινητή συσκευή, είναι συνετό να συνδέσετε ένα καλώδιο τροφοδοσίας.

Στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας με το καλώδιο MHL. Μετά από αυτό, θα πρέπει να βλέπετε την οθόνη του τηλεφώνου σας στην τηλεόρασή σας. είναι plug-and-play.

Συνολικά, το Mobile High-Definition Link είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου Android σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας καλώδιο USB.

3. Σύνδεση τηλεφώνου σε τηλεόραση μέσω USB SlimPort

Εάν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια τηλεόραση με καλώδιο SlimPort. Αν και παρόμοιο με το MHL, το SlimPort προσφέρει διαφορετικές εξόδους, αλλά χρησιμοποιεί τη σύνδεση micro-USB.

Ενώ το MHL περιορίζεται σε HDMI, οι έξοδοι SlimPort σε HDMI, DVI, DisplayPort και VGA. Αυτό το καθιστά πιο κατάλληλο για μια ποικιλία οθονών, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων οθονών και τηλεοράσεων χωρίς ψηφιακές εισόδους.

Σε αντίθεση με την MHL, το SlimPort δεν αντλεί ενέργεια από κινητές συσκευές.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα για να συνδέσετε ένα τηλέφωνο στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα SlimPort:

Ξεκινήστε συνδέοντας τον προσαρμογέα SlimPort στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, συνδέστε τον προσαρμογέα SlimPort στην οθόνη σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καλώδιο. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να προβάλλετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε μια τηλεόραση. Όπως και η MHL, είναι plug-and-play.

4. Πώς να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στην τηλεόραση με USB αλλά χωρίς HDMI

Τι γίνεται αν η τηλεόραση στην οποία θέλετε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας δεν έχει HDMI; Είναι ακόμα δυνατό να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Android σε μια παλιά οθόνη, αλλά θα χρειαστείτε αποκλειστικούς προσαρμογείς για να αλλάξετε μορφές και πιθανώς να τους συνδέσετε.

 • Προσαρμογέας USB σε VGA: Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε τηλεόραση ή οθόνη VGA, θα χρειαστείτε απλώς έναν προσαρμογέα USB σε VGA.
 • Τηλέφωνο στο RCA AV: Για συνδέσεις RCA (κόκκινο, λευκό και κίτρινο) θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα HDMI σε RCA μαζί με τον μετατροπέα USB σε HDMI που αναφέρεται στο #1 παραπάνω. Η σύνδεση πρέπει να είναι δεμένη με αλυσίδα: τηλέφωνο > Προσαρμογέας θύρας USB σε HDMI > Προσαρμογέας HDMI σε RCA > RCA σε τηλεόραση.
 • Τηλέφωνο στο SCART: Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε τηλεόραση SCART απαιτείται επίσης ένας προσαρμογέας HDMI σε SCART, μαζί με έναν προσαρμογέα USB σε HDMI. Αλυσιδώστε τη σύνδεση ως εξής: τηλέφωνο > Προσαρμογέας USB σε HDMI > Προσαρμογέας HDMI σε SCART > SCART σε τηλεόραση.

Μπορείτε να συνδέσετε ένα iPhone ή iPad στην τηλεόραση μέσω USB;

Αναρωτιέστε πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην τηλεόρασή σας με USB; Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Καθώς τα iPhone και τα iPad δεν διαθέτουν USB, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μέθοδο σύνδεσης. Αλλά μπορείτε να συνδέσετε συσκευές iOS σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο.

Εάν διαθέτετε iPhone 5 ή νεότερο, θα έχει υποδοχή Lightning. Για να συνδέσετε το iPhone σας σε μια τηλεόραση, θα χρειαστείτε το Lightning ψηφιακός προσαρμογέας AV για εξόδους HDMI ή το Αντάπτορας Lightning σε VGA εάν έχετε παλαιότερη οθόνη VGA. Αγοράστε το καλώδιο που ταιριάζει στην τηλεόραση και το τηλέφωνό σας. Οι παλαιότερες συσκευές iOS με την παλιά θύρα 30 ακίδων χρησιμοποιούν αντί για Προσαρμογέας VGA 30 ακίδων.

Μπορείτε να συνδέσετε ένα iPad στην τηλεόρασή σας με τον ίδιο τρόπο. Και πάλι, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα καλώδιο Lightning για αυτό. Μόνο το iPad 3 και παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποιούν καλώδιο 30 ακίδων. Όλα τα άλλα iPad, συμπεριλαμβανομένων κάθε iPad Mini και iPad Pro, χρησιμοποιούν καλώδιο Lightning.

Αφού συνδέσετε τον προσαρμογέα σας, απλώς συνδέστε την έξοδο βίντεο στην οθόνη σας. Στη συνέχεια, η οθόνη του τηλεφώνου σας θα αντικατοπτρίζει την τηλεόραση. Οι επίσημοι προσαρμογείς Lightning της Apple περιέχουν μια πρόσθετη θύρα Lightning για φόρτιση κατά την προβολή περιεχομένου σε δεύτερη οθόνη.

Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το τηλέφωνο στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας USB

Ενώ η πιο κοινή χρήση για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου σε μια τηλεόραση μέσω USB είναι ο κατοπτρισμός οθόνης, υπάρχει μια άλλη επιλογή. Αντί για κατοπτρισμό οθόνης, μπορείτε να το συνδέσετε ως συσκευή αποθήκευσης για την προβολή εικόνων και βίντεο στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, αυτό θα απαιτήσει μια συμβατή οθόνη, τηλεόραση ή προβολέα. Οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες θα πρέπει να δέχονται χώρο αποθήκευσης USB.

Από τις διάφορες επιλογές σύνδεσης USB σε τηλεόραση, αυτή είναι η πιο εύκολη. Δεδομένου ότι απαιτεί μόνο τηλέφωνο, καλώδιο USB και τηλεόραση με είσοδο USB, είναι εύκολο να ρυθμιστεί. Το συγκεκριμένο καλώδιο που χρειάζεστε εξαρτάται από το τηλέφωνό σας.

Σε iPhone ή iPad, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο Lightning (ή 30 ακίδων για παλαιότερες συσκευές). Εναλλακτικά, οι χρήστες Android χρειάζονται καλώδιο micro-USB ή USB-C. Το καλώδιο USB που συνοδεύει το τηλέφωνο ή το tablet σας θα πρέπει να λειτουργεί καλά.

USB σε τηλεόραση: Σύνδεση για προβολή φωτογραφιών

Οι σύγχρονες συσκευές Android δεν υποστηρίζουν USB Mass Storage, επομένως η τηλεόρασή σας δεν θα βλέπει τη συσκευή σας ως πραγματική εξωτερική μονάδα δίσκου.

Αυτό προϋποθέτει ότι η τηλεόραση ή η οθόνη σας διαθέτει είσοδο USB με δυνατότητα εμφάνισης αρχείων από μια συνδεδεμένη συσκευή αποθήκευσης.

Απλώς συνδέστε το καλώδιο στο τηλέφωνό σας και μετά στην τηλεόραση. Με το τυπικό άκρο USB του καλωδίου συνδεδεμένο στην οθόνη σας, αλλάξτε την είσοδο της τηλεόρασής σας σε USB.

Στο Android, είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις USB σε Μεταφορά αρχείων ή Μεταφορά φωτογραφιών (PTP). Για να το κάνετε αυτό, σύρετε τις ειδοποιήσεις σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης όταν είστε συνδεδεμένοι. Στο μενού, πατήστε το Το USB φορτίζει αυτήν τη συσκευή ειδοποίηση για να το αλλάξετε.

Ρύθμιση συνδεσιμότητας Android USB
Ρύθμιση συνδεσιμότητας Android USB

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν λειτουργεί με όλες τις τηλεοράσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θύρες USB προορίζονται αποκλειστικά για ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Samsung σε μια τηλεόραση με USB και DeX

Οι κορυφαίες συσκευές της Samsung είναι από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες συσκευές Android και διαθέτουν συνδεσιμότητα με τηλεοράσεις και οθόνες. Για καθαρό κατοπτρισμό οθόνης, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο USB-C σε HDMI.

Για να συνδέσετε ένα Samsung Galaxy S8/S8+/Note 8 και νεότερες εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένης της σειράς Samsung Galaxy S21) στην τηλεόρασή σας, απλώς συνδέστε έναν προσαρμογέα USB-C σε HDMI. Συνδέστε το αρσενικό USB-C στη θύρα φόρτισης USB-C της συσκευής Samsung Galaxy. Στη συνέχεια, περάστε το καλώδιο HDMI στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, οι συσκευές Samsung Galaxy S8, S9 και Note 8/9 περιλαμβάνουν επίσης DeX. Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ κινητού και επιτραπέζιου υπολογιστή, το DeX προσφέρει μια εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή που τρέχει στο ακουστικό σας. Μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις ίδιες εφαρμογές Android, ωστόσο, να αποκτήσετε πρόσβαση στη συλλογή του τηλεφώνου σας και βασικά να λάβετε τα πάντα στη μεγάλη οθόνη.

Προηγμένες ρυθμίσεις Samsung DeX

Δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιόκτητη τεχνολογία, η μέθοδος για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου Samsung με δυνατότητα DeX σε μια τηλεόραση διαφέρει από τις τυπικές συνδέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε μια βάση σύνδεσης για να χρησιμοποιήσετε το DeX. Σε άλλα (όπως τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy Note), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB-C σε HDMI, το οποίο είναι πιο χρήσιμο από μια ειδική βάση σύνδεσης.

Εάν χρησιμοποιείτε βάση σύνδεσης, θα χρειαστείτε επίσης ένα καλώδιο τροφοδοσίας για την τροφοδοσία της βάσης και τη φόρτιση της συσκευής σας. Μάθετε περισσότερα στον οδηγό μας για τη χρήση του τηλεφώνου σας ως υπολογιστή με το Samsung DeX.

Συνδέστε τηλέφωνα, tablet και τηλεοράσεις με USB: Επιτυχία!

Το να γνωρίζετε πώς να συνδέσετε ένα κινητό σε μια τηλεόραση μέσω καλωδίου USB είναι χρήσιμο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη ασύρματη σύνδεση. Ενώ η σύνδεση USB σε τηλεόραση διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή, τον τύπο σύνδεσης και τις εισόδους οθόνης, είναι ευτυχώς απλή στη ρύθμιση. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η ασύρματη μετάδοση είναι συνήθως πιο βολική.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, iPhone ή Samsung με DeX, υπάρχει τρόπος να συνδέσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας σε μια τηλεόραση για προβολή σε μεγαλύτερη οθόνη.

Διαβάστε επίσης:Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook

τύποι και οι προδιαγραφές καλωδίων HDMI

Πώς να κάνετε ροή παιχνιδιών Steam σε μια τηλεόραση

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *