αποκλεισμό της παρακολούθησης εφαρμογών στο Android

4 Μέθοδοι για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό της παρακολούθησης εφαρμογών στο Android

1. Ελέγξτε την περιγραφή του Play Store της εφαρμογής

Με τα χρόνια, η Google έκανε καλύτερη δουλειά για να σας ενημερώσει εάν μια εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα με τρίτα μέρη και τι είδους πληροφορίες συλλέγει. Μπορείτε να δείτε εάν οι προγραμματιστές εφαρμογών λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πληροφοριών σας, όπως η κρυπτογράφηση πληροφοριών κατά τη μεταφορά ή η δυνατότητα διαγραφής του λογαριασμού σας.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες μεταβαίνοντας στη σελίδα Play Store μιας εφαρμογής και κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Ασφάλεια δεδομένων”. Τα δεδομένα της Google μπορούν να σας βοηθήσουν να μετρήσετε εάν μια εφαρμογή παρακολουθεί, αλλά δεν σας λέει πώς να τη σταματήσετε. Επομένως, εάν θέλετε να σταματήσετε ενεργά μια εφαρμογή να σας παρακολουθεί, θα πρέπει να βασιστείτε σε εργαλεία τρίτων, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν Apks ζωντανής τηλεόρασης 2023 για Firestick, Android

2. Κατάστημα Aurora

Ενότητα «Απόρρητο» στη σελίδα μιας εφαρμογής στο κατάστημα Aurora.
Οι λεπτομέρειες που περιέχονται στην αναφορά απορρήτου μιας εφαρμογής στο Aurora.

Το Aurora είναι ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης και λήψης εφαρμογών Play Store. Με το Aurora, μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών ανώνυμα χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό Google. Αυτό είναι ήδη ένα πλεονέκτημα για το απόρρητο, καθώς κανείς δεν λαμβάνει αρχείο καταγραφής όλων των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει. Ωστόσο, μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω την παρακολούθηση χρησιμοποιώντας τις επιπλέον πληροφορίες που αποκαλύπτει σχετικά με τις εφαρμογές.

Όταν προβάλλετε τη σελίδα μιας εφαρμογής στο Aurora, υπάρχει μια ενότητα “Απόρρητο” που παραθέτει γνωστούς ιχνηλάτες που περιέχονται στην εφαρμογή. Εάν κάνετε κύλιση περαιτέρω, θα δείτε επίσης μια ενότητα “Άδεια” που παραθέτει τα ακριβή δικαιώματα που ζητά η εφαρμογή.

Δεν μπορείτε να αποκλείσετε την παρακολούθηση χρησιμοποιώντας το Aurora, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε ποιες εφαρμογές πρέπει να αποφύγετε. Και μαθαίνετε ποιοι ιχνηλάτες χρειάζονται αποκλεισμό με άλλα μέσα και ποιες άδειες για ανάκληση.

Κατεβάστε: Κατάστημα Aurora (Ελεύθερος)

3. NetGuard

Τώρα που είστε έτοιμοι να αναλάβετε δράση στα χέρια σας, ήρθε η ώρα να κατεβάσετε το NetGuard. Αυτή είναι μια εφαρμογή τείχους προστασίας που δεν απαιτεί να κάνετε root τη συσκευή σας. Με το NetGuard, μπορείτε να παρακολουθείτε όλη την κίνηση που ρέει μέσα και έξω από τη συσκευή σας και να κλείσετε τη βρύση.

Από προεπιλογή, το NetGuard σάς επιτρέπει να αποκλείετε την κυκλοφορία σε επίπεδο εφαρμογής. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό για εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης, αλλά μπορεί να είναι επιρρεπείς σε διαρροή πληροφοριών σχετικά με εσάς, όπως σχηματικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων που παρέχουν χρήσιμες λειτουργίες αλλά σας παρακολουθούν κρυφά. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να εμποδίσετε άλλους από το να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας, το NetGuard σάς επιτρέπει να αποκλείσετε και υπηρεσίες σε επίπεδο συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει τις Υπηρεσίες Google Play.

Ο αποκλεισμός των Υπηρεσιών Google Play σάς επιτρέπει να απο-Google της συσκευής σας, κατά μία έννοια, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε από την εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM. Απλώς γνωρίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διακοπεί κάποια απροσδόκητη λειτουργικότητα, όπως η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων push από ορισμένες εφαρμογές.

Το NetGuard μπορεί επίσης να γίνει πιο αναλυτικό, επιτρέποντάς σας να αποκλείσετε συγκεκριμένες συνδέσεις. Αυτό είναι βολικό εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αλλά θέλετε μόνο να σταματήσετε την παρακολούθηση στο παρασκήνιο.

Κατεβάστε: NetGuard (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

4. Ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo

Το NetGuard μπορεί να γίνει πολύπλοκο και εκφοβιστικό. Εάν θέλετε να αποκλείσετε την παρακολούθηση τρίτων χωρίς να το κάνετε πρακτικά, ρίξτε μια ματιά στην Προστασία παρακολούθησης εφαρμογών του DuckDuckGo. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και να εμπιστευτείτε ότι θα σας προστατεύσει από μεγάλο όγκο παρακολούθησης τρίτων.

Η χρήση του DuckDuckGo ως πρόγραμμα περιήγησής σας αποκλείει επίσης μέρος της παρακολούθησης που αντιμετωπίζετε κατά την περιήγηση στον Ιστό. Δεν είναι σιδερένια ασφάλεια, αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο βήμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την παρακολούθηση χωρίς να διοχετεύετε όλη την επισκεψιμότητά σας μέσω VPN.

Κατεβάστε: Ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo (Ελεύθερος)

Σταματήστε την παρακολούθηση εφαρμογών στα ίχνη της

Όταν διαβάζετε για τον τεράστιο όγκο της διαδικτυακής παρακολούθησης που υπόκεινται, μπορεί να είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι και να κλείσετε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Ενώ η βόλτα με μια κάρτα SIM δίνει πάντα σε κάποιον τη δυνατότητα να μας παρακολουθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες και να παραχωρήσουμε σε εκατοντάδες εταιρείες αυτή τη δυνατότητα. Έχετε τη δύναμη να τους σταματήσετε ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να κάνετε αυτό που αγαπάτε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store το 2022;

Πώς να εγκαταστήσετε το Theater Plus APK σε FireStick/Android TV

Πώς να εγκαταστήσετε το Viva TV apk σε FireStick/Android TV

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *