Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox στο Chromebook σας

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox στο Chromebook σας

Το VirtualBox σάς επιτρέπει να εκτελείτε πολλά λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας σε εικονικές μηχανές. Το λογισμικό εικονικοποίησης υποστηρίζει συσκευές Windows, Linux, macOS, Solaris και FreeBSD. Αν και το VirtualBox δεν υποστηρίζει το ChromeOS, μπορείτε να εκτελέσετε το λογισμικό εικονικοποίησης σε Chromebook μέσω του περιβάλλοντος Linux.

Το VirtualBox είναι ανοιχτού κώδικα, δωρεάν και εύκολο στην εγκατάσταση. Θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox και να το χρησιμοποιήσετε για την εκτέλεση λειτουργικών συστημάτων επισκέπτη στο Chromebook σας.

Ενεργοποιήστε το περιβάλλον ανάπτυξης Linux

Συνδέστε το Chromebook σας στο διαδίκτυο και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μεταβείτε στην επόμενη ενότητα εάν έχετε ήδη ρυθμίσει το περιβάλλον ανάπτυξης Linux στο Chromebook σας.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις app, επεκτείνετε το Προχωρημένος αναπτυσσόμενη ενότητα στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε προγραμματιστές.
 2. Επίλεξε το Ανάβω κουμπί δίπλα στο “Περιβάλλον ανάπτυξης Linux”.
 1. Επιλέγω Επόμενο να προχωρήσει.
 1. Εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη στο παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε ένα προτιμώμενο μέγεθος δίσκου για το περιβάλλον Linux και επιλέξτε Εγκαθιστώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος του δίσκου αργότερα στις ρυθμίσεις του Chromebook σας.

Περιμένετε μέχρι το Chromebook να πραγματοποιήσει λήψη και να ρυθμίσει την εικονική μηχανή Linux. Η λειτουργία διαρκεί 10-30 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο Chromebook και την ταχύτητα διαδικτύου.

Ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα προτροπής να ενημερώσετε το Chromebook σας εάν το λειτουργικό του σύστημα δεν είναι ενημερωμένο.

Επίλεξε το Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις κουμπί (ή κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Σχετικά με το ChromeOS) και επιλέξτε Ελεγχος για ενημερώσεις ή Επανεκκίνηση.

Το Chromebook σας θα πρέπει να ανοίγει αυτόματα ένα παράθυρο τερματικού όταν διαμορφώνει με επιτυχία το περιβάλλον Linux. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να εγκαταστήσετε την έκδοση VirtualBox για Linux στο Chromebook σας.

Εγκαταστήστε το VirtualBox στο Chromebook σας

Εφόσον το VirtualBox δεν υποστηρίζει το ChromeOS, η εγκατάσταση της έκδοσης Linux στο περιβάλλον Linux του Chromebook σας είναι η μόνη λύση. Είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

 1. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού από Ο ιστότοπος του VirtualBox. Τα Chromebook διαθέτουν περιβάλλον Linux Debian 11 (Bullseye). Ως εκ τούτου, επιλέξτε το Debian 11 ή Debian 10 πακέτο στη σελίδα λήψης του VirtualBox.
 1. Αποθηκεύστε το αρχείο εγκατάστασης στο Αρχεία Linux φάκελο στο Chromebook σας.
 1. Ανοίξτε το φάκελο αρχείων Linux στο Αρχεία app, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ρύθμισης του VirtualBox και επιλέξτε Εγκατάσταση με Linux.
 1. Επιλέγω Εγκαθιστώ για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Ελέγξτε την πρόοδο εγκατάστασης στην κάτω γωνία της οθόνης του Chromebook σας.

 1. Ανοίξτε τη λειτουργία εκκίνησης του Chromebook σας (πατήστε το Κλειδί αναζήτησης) και ελέγξτε το φάκελο εφαρμογών Linux για Oracle VM VirtualBox.

Εγκαταστήστε εικονικές μηχανές στο Chromebook σας χρησιμοποιώντας το VirtualBox

Το VirtualBox σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εικονικές μηχανές που τρέχουν Windows, Linux, Solaris, macOS, Unix—βλ. όλα τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζονται από το VirtualBox. Θα χρησιμοποιήσουμε το VirtualBox για να εγκαταστήσουμε μια εικονική μηχανή Windows 8.1 στο δοκιμαστικό μας Chromebook για αυτό το σεμινάριο. Τα βήματα και οι διαδικασίες ενδέχεται να διαφέρουν ανά λειτουργικό σύστημα.

 1. Εκκινήστε το VirtualBox και επιλέξτε Νέος στη γραμμή εργαλείων.

Εναλλακτικά, επιλέξτε Μηχανή στη γραμμή μενού και επιλέξτε Νέος.

 1. Δώστε στην εικονική μηχανή ένα περιγραφικό όνομα στο Ονομα κουτί διαλόγου.
 2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Εικόνα ISO αναπτυσσόμενο μενού και μεταβείτε στη θέση του μέσου/αρχείου εγκατάστασης.
 1. Επιλέξτε το αρχείο εγκατάστασης και πατήστε Ανοιξε.
 1. Επιλέγω Επόμενο να προχωρήσει.
 1. Διαμορφώστε το λειτουργικό σύστημα επισκέπτη προσθέτοντας όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και όνομα κεντρικού υπολογιστή. Επίσης, εισαγάγετε έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος για το λειτουργικό σύστημα επισκέπτη, εάν έχετε. Επιλέγω Επόμενο για να μεταβείτε στη φάση διαμόρφωσης υλικού.
 1. Εδώ μπορείτε να εκχωρήσετε τη μνήμη RAM και CPU στο λειτουργικό σύστημα επισκέπτη. Όσο περισσότερο υλικό εκχωρείτε στο Guest OS, τόσο καλύτερη είναι η απόδοσή του.

Επικοινωνήστε με τον επισκέπτη προγραμματιστή λειτουργικού συστήματος ή ελέγξτε τον ιστότοπό του εάν δεν είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις συστήματος/υλισμικού λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα, εάν εγκαθιστάτε τα Windows 11, θα το βρείτε απαιτήσεις συστήματος στον ιστότοπο της Microsoft.

 1. Ορίστε το μέγεθος εικονικού σκληρού δίσκου (VHD) και επιλέξτε Επόμενο.
 1. Ελέγξτε τη διαμόρφωση για το λειτουργικό σύστημα επισκέπτη και επιλέξτε Φινίρισμα για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
 1. Το VirtualBox θα πρέπει να ενεργοποιεί αυτόματα το Guest OS όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Εάν δεν το κάνει, κάντε διπλό κλικ στην εικονική μηχανή για να την ενεργοποιήσετε. Εναλλακτικά, επιλέξτε το μηχάνημα στην πλαϊνή γραμμή και πατήστε Αρχή.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο ChromeOS χωρίς να εγκαταστήσετε ένα Guest OS ή μια εικονική μηχανή. Οι εξομοιωτές ή οι “εφαρμογές επιπέδου συμβατότητας” όπως το Wine ή το CrossOver σάς επιτρέπουν να εγκαταστήσετε εφαρμογές που βασίζονται σε Windows σε Chromebook. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με την εγκατάσταση/εκτέλεση εφαρμογών Windows σε Chromebook για οδηγίες.

Εκτελέστε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα στο Chromebook σας

Η εγκατάσταση του VirtualBox σε Chromebook είναι μια απλή διαδικασία. Η εκτέλεση λειτουργικών συστημάτων φιλοξενουμένων στο VirtualBox είναι ακόμα πιο εύκολη. Αν και το λογισμικό εικονικοποίησης λειτουργεί καλύτερα σε υπολογιστές με ισχυρούς επεξεργαστές, είναι σταθερό σε οικονομικά Chromebook με υλικό μεσαίας κατηγορίας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκχωρήσει επαρκές υλικό (RAM, χώρο αποθήκευσης, πυρήνας επεξεργαστή, κ.λπ.) στο λειτουργικό σύστημα επισκέπτη. Εάν το Chromebook σας λειτουργεί αργά όταν χρησιμοποιείτε το VirtualBox, το κλείσιμο εφαρμογών ή καρτελών του προγράμματος περιήγησης που δεν χρειάζεστε μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των πραγμάτων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook

Πώς να εκτελέσετε μια εικονική μηχανή στο Linux

Πώς να εγκαταστήσετε το Kali Linux στο VirtualBox στον υπολογιστή σας με Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *