Πώς να μειώσετε την «nsurlsessiond» υψηλή χρήση CPU στο Mac

Πώς να μειώσετε την «nsurlsessiond» υψηλή χρήση CPU στο Mac σας

Παρατηρείτε συνεχώς μια διαδικασία που ονομάζεται “nsurlsessiond” που χρησιμοποιεί πολλή CPU στο Mac σας; Τι είναι αυτό και γιατί συμβαίνει αυτό; Θα πρέπει να ανησυχείτε;

“Nsurlsessiond” είναι μια νόμιμη διαδικασία, αλλά η επίμονα υψηλή χρήση της CPU μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα απόδοσης και μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Θα εξετάσουμε τι είναι το “nsurlsessiond” και θα σας δείξουμε τρόπους να μειώσετε το κόστος του στη CPU του Mac.

Τι είναι η διαδικασία Nsurlsessiond;

Η διαδικασία “nsurlsessiond” σε Mac είναι αναπόσπαστο μέρος του NSURLSession API στο πλαίσιο του ιδρύματος της Appleκαι ο πρωταρχικός του ρόλος είναι να διαχειρίζεται λειτουργίες δικτύου στο παρασκήνιο.

Όταν ξεκινάτε μια λήψη ή μεταφόρτωση σε μια εφαρμογή και μεταβαίνετε σε μια άλλη, το “nsurlsessiond” θα διαχειρίζεται απρόσκοπτα την εργασία και θα αποτρέπει τη διακοπή της.

Για παράδειγμα, μια αξιοσημείωτη λειτουργία του “nsurlsessiond” είναι η εμπλοκή του στο iCloud. Συγχρονίζει φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα δεδομένα μεταξύ των διακομιστών Mac και Apple. Αυτό σημαίνει ότι όταν ενημερώνετε ή προσθέτετε αρχεία σε μια εφαρμογή που βασίζεται στο iCloud, είναι “nsurlsessiond” που διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων, ακόμη και όταν η εφαρμογή δεν εκτελείται ενεργά.

Γιατί το Nsurlsessiond χρησιμοποιεί περισσότερη CPU

Δεδομένου ότι είναι “nsurlsessiond” που χειρίζεται εργασίες δικτύου για διάφορες εφαρμογές στο Mac, ειδικά εκείνες που βασίζονται στο παρασκήνιο, η υψηλή χρήση της CPU από αυτήν τη διαδικασία μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλες συνεχείς λήψεις, εκτεταμένες λειτουργίες συγχρονισμού δεδομένων ή συνεχείς μεταφορές δεδομένων που ξεκινούν από συγκεκριμένες εφαρμογές.

Ωστόσο, εάν το “nsurlsessiond” χρησιμοποιεί πολλή CPU όλη την ώρα, αυτό υποδεικνύει άλλες αιτίες, όπως το κόλλημα της διαδικασίας στην προσπάθεια συγχρονισμού κατεστραμμένων δεδομένων ή οι εφαρμογές που παρουσιάζουν κακή συμπεριφορά που κάνουν υπερβολικά ή ελαττωματικά αιτήματα δικτύου.

Σφάλματα που σχετίζονται με λογισμικό ή σφάλματα που σχετίζονται με ενημερώσεις macOS οδηγούν επίσης σε επιπλοκές με το “nsurlsessiond”. Όπως κάθε στοιχείο λογισμικού, αυτή η διαδικασία δεν είναι απρόσβλητη σε ζητήματα από παραλείψεις κωδικοποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι συμβαίνουν διενέξεις με άλλες εγγενείς διαδικασίες και διαδικασίες τρίτων.

Πώς να μειώσετε την υψηλή χρήση CPU Nsurlsessiond

Εάν παρατηρήσετε υψηλή χρήση CPU «nsurlsessioned» στο Activity Monitor του Mac, θα πρέπει πάντα να περιμένετε για να ελέγξετε εάν υποχωρεί. Εάν αυτό δεν συμβεί μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στην πηγή του.

Για αρχή, αυτό περιλαμβάνει την αναγκαστική έξοδο από το “nsurlsessiond”, την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του iCloud και τη διαχείριση εφαρμογών που χρησιμοποιούν μεγάλους πόρους δικτύου. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ενημερώστε το λογισμικό συστήματος του Mac και ελέγξτε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για κακόβουλο λογισμικό.

Διακοπή όλων των περιπτώσεων του Nsurlsessiond

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τα πράγματα κλείνοντας το “nsurlsessiond” στο Mac σας, καθώς αυτό συχνά επιλύει απροσδόκητα τεχνικά ζητήματα που προκαλούν ταραχή στη διαδικασία.

Δεδομένου ότι τείνουν να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις της διαδικασίας “nsurlsessiond” ανάλογα με τη δραστηριότητα του δικτύου, ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη εντολή χρησιμοποιώντας την κονσόλα Terminal στο macOS. Μόλις:

 1. Ανοίξτε το Launchpad και επιλέξτε Αλλα > Τερματικό.
 2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

sudo killall nsurlsessiond

 1. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας για έλεγχο ταυτότητας και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ πάλι.

Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας

Η επανεκκίνηση του Mac σας έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης τυχαίων ανωμαλιών στο macOS. Έτσι, εάν παρατηρήσετε ότι το “nsurlsessiond” αυξάνει ξανά τη δραστηριότητα της CPU, θα πρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

Για επανεκκίνηση του macOS, ανοίξτε το Μενού Appleεπιλέξτε Επανεκκίνησηκαταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα Ανοίξτε ξανά τα παράθυρα όταν συνδέεστε ξανάκαι επιλέξτε Επανεκκίνηση πάλι.

Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε το iCloud

Οι υπηρεσίες iCloud—όπως το iCloud Drive και οι Φωτογραφίες—μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα συγχρονισμού που οδηγούν σε «nsurlsessiond» με υπερβολική χρήση CPU. Μπορείτε να το αποκλείσετε ανανεώνοντας τη σύνδεση με το iCloud. Δείτε πώς:

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Επιλέγω Apple ID στην πλαϊνή μπάρα.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο δεξί παράθυρο και επιλέξτε Αποσύνδεση.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αποσυνδεθείτε από το Apple ID σας—θα έχετε την επιλογή να κάνετε λήψη των δεδομένων iCloud τοπικά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς σύντομα θα συνδεθείτε ξανά.
 2. Επανεκκινήστε το Mac σας, ανοίξτε ξανά τις Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Συνδεθείτε για να συνδεθείτε ξανά.

Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών με ένταση δικτύου

Μια άλλη τεχνική αντιμετώπισης προβλημάτων είναι ο εντοπισμός απατεώνων ή μη βελτιστοποιημένων εφαρμογών Mac που ωθούν το “nsurlsessiond” σε overdrive λόγω έντονης δραστηριότητας δικτύου. Μόλις:

 1. Ανοίξτε το Launchpad και επιλέξτε Αλλα > Παρακολούθηση δραστηριότητας.
 2. Εναλλαγή στο Δίκτυο καρτέλα και ταξινομήστε τις διαδικασίες χρησιμοποιώντας το Σταλμένα Byte και Rcvd Bytes στήλες.
 3. Σημειώστε τυχόν εφαρμογές που δημιουργούνται μέσω του λογαριασμού χρήστη σας—ελέγξτε το Χρήστης στήλη — στην κορυφή της λίστας.

Υπόδειξη: Μια εναλλακτική —και πολύ πιο απλή— τεχνική για τον εντοπισμό εφαρμογών με υψηλή επισκεψιμότητα στον ιστό είναι η χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης τρίτων, όπως TripMode ή Little Snitch.

Αφού το κάνετε αυτό, ακολουθούν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον αντίκτυπο στο “nsurlsessiond” που προκαλείται από εφαρμογές με ένταση δικτύου.

 • Παύση και συνέχιση δραστηριότητας: Ανοίξτε τη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής και, στη συνέχεια, σταματήστε και συνεχίστε τυχόν μεταφορτώσεις ή λήψεις. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κλείσετε και να επανεκκινήσετε την εφαρμογή.
 • Ενημερώστε την εφαρμογή: Μπορείτε να ενημερώσετε μια εφαρμογή Mac στην πιο πρόσφατη έκδοση μέσω του App Store του Mac. Εάν το λάβατε από τον ιστότοπο του προγραμματιστή, αναζητήστε ένα Ελεγχος για ενημερώσεις επιλογή εντός της εφαρμογής.
 • Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής: Ανοίξτε το Finder, επιλέξτε Πηγαίνω > Μεταβείτε στο φάκελο στη γραμμή μενού και επισκεφτείτε το ~/Βιβλιοθήκη/Κρυφές Ευρετήριο. Εντοπίστε το φάκελο της προσωρινής μνήμης που σχετίζεται με την εφαρμογή και αδειάστε το περιεχόμενό της.
 • Αφαιρέστε και επανεγκαταστήστε την εφαρμογή: Επισκέψου το Εφαρμογές φάκελο και σύρετε την εφαρμογή στον Κάδο απορριμμάτων. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή μέσω του Mac App Store ή του ιστότοπου του προγραμματιστή.

Προαιρετικά, μπορεί να θέλετε να αποκλείσετε τη φόρτωση της εφαρμογής και τυχόν συσχετισμένων πρακτόρων εκκίνησης και δαίμονες κατά την εκκίνηση του Mac.

Εκκαθάριση Προσωρινών Δεδομένων

Η επόμενη επιδιόρθωση περιλαμβάνει την εκκαθάριση του καταλόγου όπου η διαδικασία “nsurlsessiond” αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα. Αυτό θα μπορούσε να επιλύσει προβλήματα που προκύπτουν από την καταστροφή της κρυφής μνήμης. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε το τερματικό.
 2. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

sudo killall -9 αξιόπιστο

 1. Εκτελέστε την παρακάτω εντολή στη συνέχεια:

ls -la /var/folders/zz | grep nsurlsessiond

 1. Στην έξοδο Terminal, σημειώστε το τυχαιοποιημένο όνομα φακέλου—π.χ. zyxvpxvq6csfxvn_n00000y800007k.
 1. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας [randomized folder name] με αυτό που σημειώσατε προηγουμένως:

sudo rm –fr /var/folders/zz [randomized folder name]

 1. Βγείτε από τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε το Mac σας.

Ενημερώστε το Mac σας

Οι νεότερες ενημερώσεις macOS περιέχουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης που αντιμετωπίζουν γνωστά προβλήματα με διαδικασίες όπως το “nsurlsessiond”. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ενημερώστε το macOS στην πιο πρόσφατη έκδοσή του. Δείτε πώς:

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Παω σε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Επιλέγω Ενημέρωση τώρα εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση.

Ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό

Τα Mac δεν είναι αδιαπέραστα από κακόβουλο λογισμικό. Εάν το “nsurlsessiond” συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα, θα μπορούσε να υποδηλώνει την παρουσία κακόβουλου λογισμικού—π.χ. ένα επιβλαβές πρόγραμμα μπορεί να μεταδίδει κρυφά δεδομένα στο διαδίκτυο.

Για να το αντιμετωπίσετε, κατεβάστε και εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο εργαλείο προστασίας από κακόβουλο λογισμικό σχεδιασμένο για Mac. Μια δημοφιλής επιλογή είναι η δωρεάν έκδοση του Malwarebytesτο οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό στην επίλυση σοβαρών λοιμώξεων.

Μετά την εγκατάσταση, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα antimalware και ξεκινήστε μια πλήρη σάρωση συστήματος για να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε απειλές.

Μειώθηκε η χρήση CPU υψηλής Nsurlsessiond

Περιστασιακές εκρήξεις στη χρήση της CPU “nsurlsessiond” στο Mac σας είναι αναμενόμενες, αλλά αν τροφοδοτεί συνεχώς πόρους, αυτό είναι ανησυχητικό. Η γνώση του γιατί μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας και η συστηματική επεξεργασία των παραπάνω οδηγιών θα πρέπει να βοηθήσει.

Σε περιπτώσεις όπου θέλετε να εκτελέσετε πρόσθετη αντιμετώπιση προβλημάτων, μπορείτε να επαναλάβετε τις ίδιες λύσεις σε ασφαλή λειτουργία, να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του Mac και να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του λογισμικού του συστήματος.

Πώς να διαγράψετε αρχεία στο iPhone

Η βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζεται στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *