Η Google κυκλοφορεί το Android 15 Beta 2

Η Google κυκλοφορεί το Android 15 Beta 2 με νέες δυνατότητες – Υποστηριζόμενες συσκευές και άλλα

Βασικά Takeaways
 • Οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Android 15 Beta 2 σε επιλεγμένες συσκευές.
 • Το Android 15 Beta 2 εισάγει πολλές δυνατότητες ποιότητας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Private Space.

Android 15 Beta 2: Κορυφαίες δυνατότητες

Η Google κυκλοφόρησε τη δεύτερη ενημέρωση για το Android 15 beta για προγραμματιστές, που ονομάζεται Android 15 Beta 2 Αυτή η ενημέρωση είναι γεμάτη με νέες δυνατότητες και αυτή τη στιγμή παραδίδεται στους προγραμματιστές, αλλά μόνο σε ένα περιορισμένο σύνολο συσκευών. Ακολουθούν οι κορυφαίες λειτουργίες που μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ενημέρωση:

1. Ιδιωτικός Χώρος

Δεν θέλουμε οι άλλοι να κατασκοπεύουν τις συσκευές μας, έτσι δεν είναι; Η Google αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με τον Private Space του Android 15, παρέχοντας μια εύκολα προσβάσιμη, ασφαλή περιοχή. Όταν οι χρήστες κλειδώνουν τον ιδιωτικό χώρο, οι εφαρμογές του κλειδώνονται και απαιτούν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, ακόμα κι αν το τηλέφωνο είναι ξεκλείδωτο.

Ενώ τα δέρματα OEM είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά, αυτό είναι το πρώτο για το vanilla Android, το οποίο ωφελεί τους χρήστες Pixel και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν την stock εμπειρία Android. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο από το δίσκο εφαρμογών στη λειτουργία εκκίνησης.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν σε δοκιμές beta

2. Επανασχεδιασμένο πάνελ τόμου

Το Android 15 Beta 2 προσφέρει ένα επανασχεδιασμένο πάνελ έντασης που διαθέτει μεγαλύτερα και πιο αντιθετικά ρυθμιστικά έντασης. Επίσης, τώρα περιλαμβάνει έναν γρήγορο τρόπο αλλαγής της προεπιλεγμένης εξόδου ήχου στο επάνω μέρος του πίνακα έντασης με μια νέα επιλογή με την ένδειξη «Ο ήχος θα αναπαράγεται», ακολουθούμενη από τη συσκευή εξόδου (π.χ. ηχεία τηλεφώνου, ακουστικά ακουστικών).

Αυτή η αλλαγή μειώνει τον αριθμό των βημάτων που απαιτούνται για τον έλεγχο του ήχου, συμμορφώνεται με τις οδηγίες σχεδίασης του Υλικού σας και, το πιο σημαντικό, καθιστά τη διεπαφή χρήστη πιο φιλική και αισθητικά ευχάριστη.

3. Προσαρμοστική Δόνηση

Δεν θέλουμε ποτέ να χάνουμε ειδοποιήσεις στα τηλέφωνά μας, και ας είμαστε αληθινοί, θέλουμε να το κάνουμε αυτό διατηρώντας τα τηλέφωνά μας σε αθόρυβη λειτουργία. Αυτό αφήνει την απτική ανάδραση ως τον μόνο απτό τρόπο ειδοποίησης για ειδοποιήσεις. Ωστόσο, το Android ακολουθούσε πάντα έναν τύπο που ταιριάζει σε όλους, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι ειδοποιήσεις είναι ίδιες—μέχρι τώρα.

Με το Android 15, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Adaptive Vibration (αποκλειστικά για τα Pixels προς το παρόν), όπως ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από Android Authority. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να μαθαίνει έξυπνα πού είναι τοποθετημένο και να προσαρμόζει ανάλογα τη δόνηση.

Για παράδειγμα, το τηλέφωνό σας θα δονείται διαφορετικά όταν τοποθετείται σε μια μαλακή επιφάνεια όπως ένα κρεβάτι σε σύγκριση με μια σκληρή επιφάνεια όπως ένα ξύλινο γραφείο. Αυτό, θεωρητικά, θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια ειδοποιήσεων, καθώς η δόνηση θα είναι ισχυρότερη σε μαλακές επιφάνειες και ελαφρώς πιο ήπιες σε σκληρές.

4. Εκκίνηση ασφαλούς δραστηριότητας παρασκηνίου

Οι κακόβουλες εφαρμογές που μιμούνται πραγματικές στο Android αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των χρηστών. Σύμφωνα με την Google, αυτό συμβαίνει όταν μια κακόβουλη εφαρμογή εκκινεί τη δραστηριότητα μιας άλλης εφαρμογής και στη συνέχεια επικαλύπτει τον εαυτό της από πάνω, υποθέτοντας μια ψεύτικη ταυτότητα.

Επιπλέον, η Google σημειώνει ότι το Android 15 περιλαμβάνει μια νέα σημαία που αποκλείει την εκκίνηση δραστηριοτήτων από εφαρμογές που δεν αντιστοιχούν στο κορυφαίο UID της στοίβας. Αυτή η προσθήκη θα μετριάσει πολλές πιθανές απειλές ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android και θα βοηθήσει να σταματήσει η μίμηση εφαρμογών, προστατεύοντας έτσι περισσότερους χρήστες από το να πέσουν θύματα.

5. Βελτιωμένη μπαταρία αναμονής χάρη στη βελτιωμένη λειτουργία Doze

Αν και η Google δεν έχει συζητήσει άμεσα αυτήν τη δυνατότητα, ο Dave Burke, Αντιπρόεδρος Μηχανικής, Android Platform και ο Sameer Samat, Πρόεδρος του Android Ecosystem, το αποκάλυψαν σε μια συνέντευξη με το Android Authority. Δηλώνει ότι η λειτουργία Doze του Android 15 ενεργοποιείται 50% πιο γρήγορα από ότι στο Android 14, βελτιώνοντας τον χρόνο αναμονής έως και 3 ώρες ανά φόρτιση.

Κατά συνέπεια, αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για συσκευές Android αμέσως, απαιτώντας ελάχιστες ή καθόλου τροποποιήσεις από τους κατασκευαστές smartphone. Τελικά, αυτό κάνει την πλατφόρμα πιο αποτελεσματική και βοηθά όλα τα τηλέφωνα Android με Android 15 να επιτύχουν βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας.

Android 15 Beta 2: Υποστηριζόμενες συσκευές

Το Android 15 Beta 2 είναι διαθέσιμο για επιλεγμένες συσκευές. Εάν διαθέτετε κάποια από τις ακόλουθες συσκευές, μπορείτε να δοκιμάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση Android 15 Beta 2 πριν από τη σταθερή κυκλοφορία αργότερα αυτό το έτος:

 • OnePlus 12, OnePlus Open
 • Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel 8a
 • HONOR Magic 6 Pro, HONOR Magic V2
 • VIVO X100
 • iQOO 12
 • Τίποτα τηλέφωνο (2α)
 • OPPO Find N3
 • Xiaomi 14, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4
 • SHARP AQUOS αίσθηση8
 • TECNO CAMON 30 Pro 5G
 • Lenovo Tab Extreme

Ημερομηνία κυκλοφορίας σταθερής έκδοσης Android 15

Η Google δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη τη σταθερή έκδοση του Android 15, επομένως οι χρήστες έχουν κολλήσει με την Beta 2 προς το παρόν. Με βάση προηγούμενες εκδόσεις, μπορούμε να περιμένουμε τη σταθερή κατασκευή κάποια στιγμή μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, η Google κυκλοφόρησε το Android 14 στις 4 Οκτωβρίου 2023 και το Android 13 στις 15 Αυγούστου 2022. Ωστόσο, αυτή είναι απλώς μια εκτίμηση. η πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πρόοδο ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *