Οι 6 καλύτερες μικρές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας το 2024

Εάν σχεδιάζετε να βγείτε για κάμπινγκ, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας μια πηγή ενέργειας που μπορεί να παρέχει ενέργεια για μερικές ώρες. Δεν θέλετε να κολλήσετε στο δάσος με ένα νεκρό smartphone ή χωρίς πηγή φωτός. Ενώ ένα power bank μπορεί να τροφοδοτήσει το smartphone σας και άλλες μικρές συσκευές, δεν αρκεί για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μεγαλύτερες συσκευές. Αυτό είναι όπου οποιαδήποτε από τις καλύτερες μικρές γεννήτριες ενέργειας από την παρακάτω λίστα εμφανίζεται στην εικόνα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμπαγών γεννητριών ισχύος που μπορείτε να αγοράσετε για διαφορετικούς σκοπούς. Ορισμένα από αυτά έχουν ενσωματωμένες πρίζες για τη φόρτιση gadget, μερικά έχουν θύρες USB και άλλα είναι πλήρεις μετατροπείς που λειτουργούν με καύσιμο. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο συμπαγή μετατροπέα για RV, κάμπινγκ ή ακόμα και για το σπίτι σας.

Η Ασταμάτητη άνοδο του Influencer Marketing

1. Φορητή ηλιακή γεννήτρια Westinghouse 155Wh

Φορητός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ηλιακή γεννήτρια Westinghouse

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα σε μια φορητή γεννήτρια, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε μια μεγάλη ποικιλία θυρών, η ηλιακή γεννήτρια Westinghouse είναι μια καλή αρχική επιλογή. Διαθέτει δύο πρίζες AC μαζί με θύρες USB και θύρες εξόδου DC.

Εάν έχετε μεγάλο φορητό υπολογιστή ή συσκευή που δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω USB-C, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο πρίζες AC για να συνδέσετε το βύσμα. Μικρότερες συσκευές, όπως smartphones, wearables ή άλλος εξοπλισμός κατασκήνωσης μπορούν να αποσυναρμολογηθούν χρησιμοποιώντας την ενιαία θύρα USB-C και τρεις θύρες USB-A.

Η μάρκα περιλαμβάνει επίσης τρεις θύρες εξόδου DC. Αν και υπάρχουν επαρκείς θύρες, θα θέλαμε να αντικατασταθεί μια από τις θύρες USB-A από μια USB-C, καθώς όλο και περισσότερες συσκευές μετατοπίζονται στη σύγχρονη θύρα στις μέρες μας. Υπάρχει επίσης ένα φως LED στο πλάι που μπορεί να λειτουργήσει ως φως έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αυτό στο κάμπινγκ σας σταματήσει να λειτουργεί.

Είναι επίσης εξαιρετικά συμπαγές και ελαφρύ. Ορισμένοι χρήστες το έχουν συγκρίνει με ένα κουτί μεσημεριανού γεύματος για να απεικονίσουν πόσο εύκολο είναι στη μεταφορά του. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του μικρότερου μεγέθους όμως είναι το περιορισμένη χωρητικότητα μπαταρίας και ισχύς εξόδου.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή θέρμανσης όπως τοστιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων, η γεννήτρια Westinghouse θα εγκαταλείψει. Φορητοί υπολογιστές, τηλέφωνα, ηχεία κ.λπ. θα λειτουργήσουν μια χαρά. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα ηλιακό πάνελ εάν κάνετε κάμπινγκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό που μας αρέσει

 • Εξαιρετικά ελαφρύ
 • Δύο πρίζες AC

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Λιγότερη ισχύς εξόδου
 • Θα έπρεπε να είχα περισσότερες θύρες USB-C

2. Φορητός μετατροπέας αερίου PowerSmart 2500 Watt

Φορητός μετατροπέας αερίου PowerSmart 2500 Watt

Εδώ είναι μια γεννήτρια αερίου από την PowerSmart με δύο εξόδους AC 120V. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα ενός μετατροπέα αερίου είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να φορτίσετε μια εσωτερική μπαταρία εάν εξαντληθεί. Απλώς τροφοδοτήστε λίγη βενζίνη στον κινητήρα και θα έχετε ξανά δύναμη.

Μόλις υπάρχει αρκετή βενζίνη στον μετατροπέα, πρέπει απλώς να τραβήξετε τη γραμμή εκκίνησης της ανάκρουσης και είστε έτοιμοι. Ένα ελαφρύ μειονέκτημα αυτού είναι ότι η γεννήτρια είναι ελαφρώς θορυβώδης, καθώς ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί για να παράγει ισχύ. Σε μια γεννήτρια που βασίζεται σε μπαταρία, δεν παράγεται καθόλου ήχος. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον μετατροπέα τη νύχτα, μπορεί να ακούσετε κάποια ενόχληση — ειδικά σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, αφού ξεπεράσετε τον ήχο, η γεννήτρια PowerSmart παρέχει εξαιρετική ευελιξία. Υπάρχουν δύο θύρες AC 120V για τη λειτουργία συσκευών υψηλής ισχύος. Η θύρα 12V DC είναι καλή για τη σύνδεση αξεσουάρ αυτοκινήτου. Υπάρχουν επίσης μερικές θύρες USB-A, αλλά η ισχύς εξόδου τους είναι χαμηλή. Αντίθετα, θα θέλαμε το PowerSmart να περιλάμβανε θύρες USB-C που θα μπορούσαν να εξάγουν υψηλότερα ρεύματα.

Σύμφωνα με κριτικές, η γεννήτρια PowerSmart κάνει εξαιρετική δουλειά στην παροχή ενέργειας κατά την κατασκήνωση. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο να θέσετε σε λειτουργία τον μετατροπέα σε υγρές συνθήκες ή αν μόλις έβρεξε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε για κάμπινγκ με τον μετατροπέα αερίου PowerSmart.

Αυτό που μας αρέσει

 • Λειτουργεί με αέριο αντί με μπαταρία
 • Δύο υποδοχές AC πλήρους μεγέθους 120V

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πιο θορυβώδες από τις γεννήτριες που τροφοδοτούνται με μπαταρία
 • Δεν λειτουργεί σε υγρά περιβάλλοντα

3. BLUETTI Φορητός Σταθμός Ισχύος AC70

BLUETTI Φορητός Σταθμός Ισχύος AC70

Εάν δεν θέλετε έναν μετατροπέα με βάση το καύσιμο και αναζητάτε συγκεκριμένα έναν με μπαταρία, το BLUETTI AC70 είναι εύκολα μια από τις καλύτερες επιλογές. Όχι μόνο έχει δύο πρίζες εναλλασσόμενου ρεύματος, αλλά έχει επίσης μια θύρα εισόδου DC μαζί με μια θύρα αναπτήρα 12 V όπου μπορείτε να συνδέσετε έναν φορτιστή αυτοκινήτου για πρόσθετες θύρες.

Συνδυάστε όλα αυτά με τέσσερις θύρες USB. Δύο από αυτά είναι USB-C με ισχύ 100W το καθένα που είναι φανταστικό. Αυτό θα καλύψει τις ανάγκες φόρτισης του φορητού υπολογιστή σας — ακόμα κι αν έχετε το μεγαλύτερο MacBook Pro 16 ιντσών. Μπορεί ακόμη και να φορτίζει γρήγορα smartphone. Ανάμεσα στις δύο θύρες USB-C υπάρχουν δύο θύρες USB-A με έξοδο 12W η καθεμία. Μπορείτε να φορτίσετε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης όπως ακουστικά ή smartwatches μέσω αυτών των θυρών.

Δύο άλλα βασικά χαρακτηριστικά καθιστούν τον φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας BLUETTI AC70 μια αξιόλογη επιλογή. Στο μπροστινό μέρος της μίνι γεννήτριας, υπάρχει μια οθόνη που δείχνει την ισχύ εισόδου/εξόδου μαζί με το διαθέσιμο επίπεδο μπαταρίας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συνδέσετε ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σταθμού όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Ενώ οι δυνατότητες είναι δελεαστικές, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πώς η γεννήτρια παρέχει μικρότερη ισχύ σε σύγκριση με τους αριθμούς που ισχυρίζονται. Ωστόσο, φορτίζει σε μόλις 1,5 ώρα παρά το γεγονός ότι έχει μια τεράστια μπαταρία που είναι πολλά υποσχόμενη.

Αυτό που μας αρέσει

 • Δύο θύρες USB-C 100W
 • Ενσωματωμένη οθόνη

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι χαμηλότερη από την υποσχεθείσα

4. Generac 8251 2500 Watt Gas Powered Generator

Φορητή γεννήτρια μετατροπέα Generac 8251 GP2500i 2.500 Watt με αέριο

Η γεννήτρια PowerSmart που αναφέρεται παραπάνω είναι μια καλή επιλογή για μια γεννήτρια καυσίμου. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι απαιτεί πολύ καύσιμο. Αυτό είναι κακό τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τσέπες σας! Μια καλή εναλλακτική που διορθώνει αυτό το πρόβλημα είναι το Generac 8251.

Η εξαιρετική απόδοση καυσίμου είναι αυτό που κάνει το Generac 8251 μια εξαιρετική επιλογή για μια γεννήτρια αερίου μακροπρόθεσμα. Εάν πηγαίνετε συχνά για κάμπινγκ, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξοδέψετε πολλά χρήματα για βενζίνη ή ότι δεν θα έχετε αρκετή φόρτιση στη γεννήτρια που λειτουργεί με μπαταρία.

Στην πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι είναι ένας μετατροπέας αερίου, οι κριτικές λένε ότι το Generac 8251 είναι εκπληκτικά ήσυχο ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο σπίτι εάν δεν έχετε ρεύμα. Το συνηθισμένο σας σύνολο πριζών και θυρών AC υπάρχουν στο πλάι. Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία θύρα USB-A που είναι απογοητευτική, καθώς το USB-C είναι σχεδόν απαραίτητο στην εποχή μας. Εκτός από αυτό, υποφέρει μόνο από ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι/όλοι οι μετατροπείς αερίου — δεν λειτουργεί σε εξαιρετικά κρύες ή υγρές συνθήκες.

Αυτό που μας αρέσει

 • Μεγάλη απόδοση καυσίμου
 • Μεγάλη διάρκεια σύμφωνα με τους χρήστες

5. Φορητή γεννήτρια Honda 664240 EU2200i 2200 Watt

Honda 664240 EU2200i 2200 Watt φορητή γεννήτρια μετατροπέα

Η Honda κατασκευάζει μερικούς από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες, ώστε να μπορείτε να εμπιστεύεστε το EU2200i για να σας αντέξει πολύ, πολύ καιρό. Και αυτό είναι που είπαν και οι περισσότεροι χρήστες στην ενότητα κριτικών. Εκτός από την αξιόπιστη φύση της, η φορητή γεννήτρια Honda για κάμπινγκ είναι αθόρυβη και αποτελεσματική.

Όπως και η παραπάνω επιλογή Generac, το Honda EU2200i είναι γνωστό για την εξαιρετική του απόδοση καυσίμου. Ορισμένες κριτικές αναφέρουν ότι διαρκεί περισσότερο από τους ισχυρισμούς της μάρκας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Εάν δεν χρησιμοποιείτε και τις δύο πρίζες εξόδου AC ή εάν τροφοδοτείτε μόνο μια μικρότερη συσκευή, μπορείτε να περιμένετε ώρες λειτουργίας με λίγο καύσιμο.

Σχεδόν το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η έξοδος 12V αυτής της γεννήτριας Honda δεν ρυθμίζεται. Επομένως, ίσως θέλετε να το ρυθμίσετε για να διασφαλίσετε ότι οι συνδεδεμένες συσκευές σας δεν αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις ρεύματος. Επιπλέον, δεν υπάρχει θύρα USB-C σε αυτό το μηχάνημα.

Τι συμβαίνει με όλες αυτές τις γεννήτριες που δεν έχουν την πιο πρόσφατη και τη μοναδική θύρα φόρτισης που θα έπρεπε να έχουν; Φαίνεται ότι σχεδιάστηκαν πριν από λίγο καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για τις επωνυμίες να τις ενημερώσουν με νεότερες επαναλήψεις. Εάν μπορείτε να το προσπεράσετε αυτό, ο εξαιρετικά φορητός παράγοντας μορφής το καθιστά εξαιρετικό σύντροφο σε πεζοπορίες, κατασκηνώσεις, ακόμη και στο αυτοκίνητό σας ή στο σπίτι.

Αυτό που μας αρέσει

 • Φορητός παράγοντας μορφής
 • Αξιόπιστο για τα επόμενα χρόνια
 • Αθόρυβη λειτουργία

6. Jackery Solar Generator 1000 Portable Power Station

Jackery Solar Generator 1000

Εάν θέλετε τις καλύτερες επιλογές για θύρες και θέλετε να συνδέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε να αγοράσετε την ηλιακή γεννήτρια Jackery. Διαθέτει τρεις πρίζες εναλλασσόμενου ρεύματος — μία περισσότερο από όλες τις άλλες επιλογές και διαθέτει επίσης ένα σωρό θύρες USB.

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του ελαφρού σταθμού παραγωγής ενέργειας Jackery είναι παρόμοια με αυτά του BLUETTI. Υπάρχουν δύο θύρες USB-C και δύο θύρες USB-A, καθώς και για συσκευές χαμηλής κατανάλωσης. Η θύρα 12V μπορεί περαιτέρω να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη περισσότερων θυρών εάν απαιτείται. Εκεί που ξεχωρίζει όμως η γεννήτρια Jackery είναι η ηλιακή φόρτιση.

Ένα ηλιακό πάνελ παρέχεται ως μέρος της συσκευασίας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω από τη σκηνή σας όταν κάνετε κάμπινγκ ή ακόμα και να το τοποθετήσετε στο κρεβάτι του φορτηγού σας όταν οδηγείτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε τη γεννήτρια φορτισμένη ανά πάσα στιγμή. Η πτυχή της ηλιακής φόρτισης κάνει επίσης την ηλιακή γεννήτρια Jackery μια εξαιρετική επιλογή για RV.

Αναμφίβολα, το σύνολο χαρακτηριστικών είναι απίστευτο. Ωστόσο, με πάνω από 1.500 $, πρέπει να αποφασίσετε πόση πρόσθετη αξία θα παρείχε ένα προϊόν σαν αυτό σε σύγκριση με κάτι σαν τον ηλεκτρικό σταθμό BLUETTI AC70. Εάν εκτιμάτε πολύ την πρόσθετη πρίζα AC και μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες ηλιακής φόρτισης, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό προϊόν για αγορά για το κάμπινγκ ή ακόμα και το σπίτι σας.

Αυτό που μας αρέσει

 • Τρεις πρίζες AC
 • Συμπεριλαμβάνονται ηλιακά πάνελ φόρτισης

Παροχή τροφοδοσίας

Είτε βρίσκεστε σε χώρο εργασίας και θέλετε να φορτίσετε τον φορητό υπολογιστή σας είτε πεινάτε για ζεστό φαγητό και θέλετε να τροφοδοτήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στη σκηνή σας, οποιαδήποτε από τις καλύτερες μικρές γεννήτριες ρεύματος από την παραπάνω λίστα θα σας φανεί χρήσιμη. Επιπλέον, αυτοί οι φορητοί μετατροπείς είναι επίσης χρήσιμοι εάν αντιμετωπίζετε διακοπή ρεύματος στο σπίτι και θέλετε να τροφοδοτήσετε τα φώτα ή τα gadget σας για σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης :Φορητή οθόνη KYY K3 1080P USB-C 15,6 ιντσών

Προεπιλεγμένες θύρες Emby και πώς να αλλάξετε τις θύρες στο Emby

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *