Προεπιλεγμένες θύρες Emby και πώς να αλλάξετε τις θύρες στο Emby

You are currently viewing Προεπιλεγμένες θύρες Emby και πώς να αλλάξετε τις θύρες στο Emby

Από προεπιλογή, το Emby λειτουργεί σε συγκεκριμένες θύρες, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε αυτές τις θύρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτός ο λεπτομερής οδηγός θα συζητήσει τις προεπιλεγμένες θύρες στις οποίες εκτελείται το Emby και θα παρέχει ένα βήμα προς βήμα εκμάθηση για το πώς να τις αλλάξετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Προεπιλεγμένες θύρες Emby

  1. Θύρα HTTP (8096): Ο διακομιστής Emby χρησιμοποιεί αυτήν τη θύρα για τυπικές συνδέσεις HTTP. Είναι η προεπιλεγμένη θύρα για πρόσβαση στη διεπαφή ιστού Emby και ροή πολυμέσων μέσω μη κρυπτογραφημένης σύνδεσης.
  2. Θύρα HTTPS (8920): Αυτή η θύρα χρησιμοποιείται για ασφαλείς συνδέσεις HTTPS, παρέχοντας κρυπτογράφηση για τα δεδομένα σας και διασφαλίζοντας μια ασφαλή εμπειρία ροής.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το περιεκτικό σεμινάριο για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες θύρες του Emby Server σε προσαρμοσμένες θύρες μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να τις αλλάξετε.

Βήμα 1: Πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου διακομιστή Emby

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και πλοηγηθείτε στη διεπαφή ιστού Emby Server χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μορφή URL:

http://<your_server_ip>:8096

Αντικαθιστώ <your_server_ip> με τη διεύθυνση IP ή το όνομα κεντρικού υπολογιστή του διακομιστή Emby. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Emby και αποκτήστε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου.

Βήμα 2: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις διακομιστή

Στον πίνακα εργαλείων Emby Server, κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω αριστερή γωνία. Από το μενού της πλαϊνής γραμμής, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” για πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων διακομιστή.

Βήμα 3: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις δικτύου

Στο μενού ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο “Δίκτυοκαρτέλα ” για πρόσβαση στις ρυθμίσεις δικτύου του Emby.

Βήμα 4: Αλλάξτε τις θύρες

Κάτω από το πεδίο “Δημόσιος αριθμός θύρας HTTP”, θα βρείτε την προεπιλεγμένη θύρα HTTP (8096). Αλλάξτε αυτήν την τιμή στον επιθυμητό προσαρμοσμένο αριθμό θύρας. Ομοίως, τροποποιήστε το πεδίο “Δημόσιος αριθμός θύρας HTTPS” στην προσαρμοσμένη θύρα που προτιμάτε για συνδέσεις HTTPS.

Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να επιλέξετε θύρες που δεν χρησιμοποιούνται ήδη από άλλες εφαρμογές στον διακομιστή σας.

Βήμα 5: Αποθήκευση αλλαγών

Αφού αλλάξετε τους αριθμούς των θυρών, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας. Ο διακομιστής Emby θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε τον διακομιστή για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Βήμα 6: Κάντε επανεκκίνηση του διακομιστή Emby

Κάντε επανεκκίνηση του διακομιστή Emby για να εφαρμόσετε τις νέες ρυθμίσεις θύρας. Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα ή τη μέθοδο εγκατάστασης. Εάν εκτελείτε τον Emby Server σε ένα κοντέινερ Docker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή για επανεκκίνηση του κοντέινερ:

docker restart embyserver

Αντικαθιστώ embyserver με το όνομα του κοντέινερ του διακομιστή Emby, εάν είναι διαφορετικό.

Βήμα 7: Αποκτήστε πρόσβαση στο Emby στις νέες θύρες

Μετά την επανεκκίνηση του διακομιστή Emby, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή ιστού χρησιμοποιώντας τους νέους προσαρμοσμένους αριθμούς θύρας. Ενημερώστε τους σελιδοδείκτες, τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας και τυχόν εφαρμογές που συνδέονται με τον διακομιστή Emby για να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη πρόσβαση και λειτουργικότητα.

Τώρα έχετε αλλάξει με επιτυχία τις προεπιλεγμένες θύρες για τον διακομιστή Emby. Η προσαρμογή των θυρών του διακομιστή Emby μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια και να επιλύσει διενέξεις με άλλες εφαρμογές. Με αυτήν την προσαρμοσμένη ρύθμιση διακομιστή πολυμέσων, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία ροής που καλύπτει τις μοναδικές σας ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επαναφέρετε την προβολή του Outlook στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα chrome-error://chromewebdata/

Αφήστε μια απάντηση