καλύτερες τηλεοράσεις Mini-LED

Οι 5 καλύτερες τηλεοράσεις Mini-LED το 2024

Στον κόσμο των τηλεοράσεων, υπάρχουν πολλές τεχνολογίες για να διαλέξετε. Ενώ οι LED, QLED και OLED είναι οι πιο δημοφιλείς τεχνολογίες πάνελ στην αγορά αυτή τη στιγμή, οι τηλεοράσεις με πάνελ mini-LED γίνονται γρήγορα δημοφιλείς λόγω της υψηλής αναλογίας τιμής προς απόδοση. Σε αυτήν τη λίστα, σας φέρνουμε τις καλύτερες τηλεοράσεις μίνι LED που μπορείτε να αγοράσετε.

Αυτό που ξεχωρίζει τις mini-LED τηλεοράσεις από το πλήθος είναι το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν φωτεινές και επίσης να προσφέρουν καλή αντίθεση. Επιπλέον, ορισμένες από τις τηλεοράσεις mini-LED ανώτερης ποιότητας προσφέρουν επίσης πολύ εντυπωσιακή απόδοση σκοτεινής σκηνής.

5 καλύτερες δεύτερες οθόνες για iMac M3

Τηλεοράσεις Mini-LED: Τι είναι όλο το Hype;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι τηλεοράσεις μίνι LED προέρχονται από τις πιο εύκολα διαθέσιμες τηλεοράσεις LED. Χρησιμοποιούν μικρότερα LED από αυτά που θα βρείτε στις τυπικές τηλεοράσεις LED. Έτσι, περισσότερα LED υπάρχουν στον πίνακα σε σύγκριση με μια τηλεόραση LED ίδιου μεγέθους.

Αυτό τα βοηθά αυτόματα να προσφέρουν καλύτερη αντίθεση και πολύ μεγαλύτερο αριθμό ζωνών μείωσης της φωτεινότητας, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την απόδοση της τηλεόρασης σε χαμηλό φωτισμό. Αυτό σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να αποκτούν φωτεινότητα, τους βοηθά να ξεχωρίζουν από τις τηλεοράσεις LED και τα απλούστερα πάνελ OLED, τα οποία παραμένουν ακριβά λόγω έλλειψης καλύτερης περιγραφής.

Αν και είναι αλήθεια ότι οι τηλεοράσεις μίνι LED δεν μπορούν να σκοτεινιάσουν εντελώς λόγω της έλλειψης ελέγχου σε επίπεδο pixel, μπορούν να γίνουν αρκετά σκοτεινές και φωτεινές ανάλογα με την ανάγκη παροχής εξαιρετικών αναλογιών αντίθεσης.

Επίσης, δεν υποφέρουν από προβλήματα όπως το κάψιμο της οθόνης, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις αντί των OLED για την παρακολούθηση ταινιών και την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε αυτές.

Τώρα, αν είστε πεπεισμένοι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε τις τηλεοράσεις μίνι LED, αφήστε μας να σας βοηθήσουμε κοινοποιώντας μερικές καλές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε. Αλλά προτού φτάσουμε σε αυτές, συνιστούμε επίσης να ελέγξετε μερικές από τις άλλες αναρτήσεις μας .

1. Hisense U8K

Hisense U8K

Η Hisense είναι γνωστή για την παραγωγή τηλεοράσεων υψηλών προδιαγραφών σε επιθετικές τιμές και η U8K είναι άλλο ένα θηρίο σε αυτήν τη λίστα. Η Hisense U8K είναι μια τηλεόραση 4K ικανή να χειρίζεται ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Υποστηρίζει επίσης περιεχόμενο υψηλού δυναμικού εύρους, το οποίο έχει κυριαρχήσει σε μορφές Dolby Vision, HDR10, HDR10+ και υβριδικού log gamma (HLG).

Η Hisense ισχυρίζεται ότι αυτή η τηλεόραση μπορεί να αγγίξει τη μέγιστη φωτεινότητα 1500 nits σε HDR. Για το πλαίσιο, αυτός είναι γενικά διπλάσιος και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλάσιος από τον αριθμό που μπορούν να κάνουν οι περισσότερες OLED. Επιπλέον, χάρη στο γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό ζωνών μείωσης της φωτεινότητας, αυτή η τηλεόραση μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αντίθεση για βελτιωμένο δυναμικό εύρος.

Περαιτέρω, λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στις λειτουργίες που αφορούν τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για γρήγορους ρυθμούς ανανέωσης έως και 144 Hz για υπολογιστές και 120 Hz για κονσόλες, για να βοηθήσει αυτήν την τηλεόραση να ξεχωρίσει από το πλήθος ως μια ασυναγώνιστη πρόταση αξίας για τα χρήματα.

Αυτή η τηλεόραση έχει πολλές καλές κριτικές χρηστών στο Amazon, με τη συγκεκριμένη να είναι ιδιαίτερα λυρική για το εξαιρετική ποιότητα εικόνας που προσφέρει το Hisense U8K.

Αυτό που μας αρέσει

 • Καλή αντίθεση
 • Μεγάλη αναλογία τιμής-απόδοσης

2. TCL QM8

TCL QM8

Η ναυαρχίδα της τηλεόρασης της TCL για το 2023, η QM8 προσφέρει υψηλή φωτεινότητα για να το χειριστείτε όταν τοποθετείτε ακόμα και στα πιο φωτεινά δωμάτια. Προσφέρει επίσης καλό τοπικό dimming για την παροχή βάθους στην εικόνα μέσω βαθιών και λεπτομερών σκιών.

Όπως και η παραπάνω επιλογή, το TCL QM8 προσφέρει επίσης υψηλή αναλογία τιμής προς απόδοση και πλούσιο σετ χαρακτηριστικών που είναι προσαρμοσμένο τόσο για παίκτες όσο και για τους λάτρεις του κινηματογράφου. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι μια τηλεόραση Google — κάτι που τη βοηθά να γίνει πιο εύκολη σύσταση.

Ενώ η απόδοση της σκοτεινής σκηνής του U8K είναι γενικά στο σημείο, το μόνο σημείο που υποφέρει είναι όσον αφορά την ακρίβεια των χρωμάτων σε δύσκολες σκηνές. Η τηλεόραση τείνει να κορεστεί υπερβολικά ορισμένα χρώματα, τα οποία ανάλογα με το πώς σας αρέσουν τα γραφικά που εμφανίζονται μπορεί να είναι ή όχι της αρεσκείας σας.

Το TCL QM8 έχει υψηλή βαθμολογία 4,4 αστεριών στο Amazon. Έχει επίσης πολλές θετικές κριτικές χρηστών, με αυτή η κριτική υποστηρίζοντας ότι το QM8 από την TCL προσφέρει “ποιότητα εικόνας κορυφαίας ποιότητας”.

Αυτό που μας αρέσει

 • Επιθετική τιμή
 • Αντιθαμβωτική οθόνη για φωτεινά δωμάτια

3. LG QNED85

LG QNED85

Το LG QNED85 προσφέρει αξιοπρεπή απόδοση για την παρακολούθηση αθλημάτων και ταινιών. Χάρη στο σύνολο χαρακτηριστικών του, είναι εξίσου καλό για να παρακολουθείτε ζωντανά αθλητικά. Αυτή η τηλεόραση μίνι LED της LG έχει χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και γρήγορη απόκριση. Ωστόσο, δεν υπάρχει υποστήριξη για γρήγορους ρυθμούς ανανέωσης, γεγονός που καθιστά την QNED85 μια συνολική μέση τηλεόραση για παιχνίδια.

Χρησιμοποιεί τον προηγμένο επεξεργαστή AI της εταιρείας α7 Gen5 που βοηθά την τηλεόραση να αναβαθμίσει καλά το περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης. Επιπλέον, χάρη στην επιστήμη των χρωμάτων της LG, η τηλεόραση είναι επίσης ικανή να παρέχει ακριβή χρώματα στις περισσότερες σκηνές.

Η απόδοση της σκοτεινής σκηνής της τηλεόρασης δεν είναι κάτι αξιοπερίεργο, επομένως υποφέρει σε ορισμένες ταινίες με πολλές σκοτεινές σκηνές. Αλλά συνολικά, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μικρό τίμημα για τα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας της τηλεόρασης και τη συνολική αξιοπρεπή απόδοσή της για την αναπαραγωγή περιεχομένου.

Αυτό που μας αρέσει

 • Χρωματίστε ακριβή γραφικά
 • Γίνεται πολύ φωτεινό

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μέση απόδοση σκοτεινής σκηνής

4. Samsung QN90B

Samsung QN90B 2

Ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας, η Samsung QN90B είναι μια καλή τηλεόραση για όλους. Είτε παρακολουθείτε ταινίες είτε παίζετε παιχνίδια, η τηλεόραση Samsung QN90B Neo QLED μπορεί να προσφέρει οπτική απόδοση στον αντίπαλο, αν όχι να ξεπερνά ακόμη και τις τηλεοράσεις OLED υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, διαθέτει επίσης ένα σετ από πολύ ωραία ηχεία για να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Εκτός από την καλή φωτεινότητα HDR, η τηλεόραση μπορεί επίσης να γίνει αρκετά σκοτεινή για βαθύ και λεπτομερές μαύρο. Το τελευταίο είναι χάρη του οπίσθιου φωτισμού mini-LED που χρησιμοποιείται παράλληλα με το νέο Shape Adaptive Light Control System της εταιρείας.

Η Samsung QN90B είναι επίσης μια τηλεόραση που υπόσχεται ζωντανές εικόνες και υψηλά επίπεδα ακρίβειας χρωμάτων. Η τηλεόραση έχει επίσης λάβει μερικές καλές κριτικές, όπως αυτό από το CNN το οποίο επισημαίνει ότι το QN90B είναι «φωτεινό και γεμάτο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που του επιτρέπει να προσφέρει καθαρή και λεπτομερή εικόνα με εξαιρετική αντίθεση».

Αλλά ένα γρήγορο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου προτού προχωρήσετε και αγοράσετε αυτήν την τηλεόραση: Δεν υπάρχει υποστήριξη για Dolby Vision και η τηλεόραση υποστηρίζει μόνο περιεχόμενο HDR 10 και HDR10+.

Αυτό που μας αρέσει

 • Καλή αναλογία αντίθεσης
 • Υψηλή φωτεινότητα

Δείτε επίσης: 5 καλύτερες τηλεοράσεις Dolby Vision που μπορείτε να αγοράσετε

5. Sony Bravia X93L

Sony X93L

Η Sony X93L είναι μια ενδιαφέρουσα τηλεόραση. Μοιράζεται πολλές ομοιότητες με το πιο ακριβό X95K — τόσο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά όσο και τις επιδόσεις. Κάνοντας εύκολη τη συνιστώμενη ως mini-LED τηλεόραση για να πάρετε από το σπίτι της Sony.

Αυτή η τηλεόραση μίνι LED προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας και γενικά εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων. Ωστόσο, υποφέρει λίγο από προβλήματα άνθισης σε σκοτεινές σκηνές. Επίσης, δεν παρέχει εξαιρετικά καλές γωνίες θέασης.

Για παιχνίδια, είναι μια αρκετά αξιοπρεπής προσφορά, καθώς το X93L υποστηρίζει παιχνίδια 4K στα 120 Hz μαζί με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) και λειτουργία αυτόματης χαμηλής καθυστέρησης (ALLM). Ωστόσο, το μόνο μειονέκτημα εδώ για τους παίκτες είναι το γεγονός ότι η διεπαφή HDMI 2.1 περιορίζεται μόνο σε δύο από τις τέσσερις θύρες HDMI.

Αυτό που μας αρέσει

 • Καλά επίπεδα φωτεινότητας
 • Καλή αντίθεση και πλούσια χρώματα

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ακριβός
 • Υποφέρει από προβλήματα ανθοφορίας

Οι mini-LED τηλεοράσεις είναι καλές!

Εάν αποφασίσατε να προχωρήσετε και να αγοράσετε μια τηλεόραση μίνι LED, τότε να ξέρετε ότι κάνατε μια καλή επιλογή. Οι τηλεοράσεις mini-LED γενικά προσφέρουν καλή ποιότητα εικόνας χωρίς να σας κάνουν να σπάσετε τα χρήματα γι’ αυτές. Η σύστασή μας από τη λίστα των καλύτερων τηλεοράσεων μίνι LED θα ήταν να συνδυάσετε την Hisense U8K εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν όχι, ελέγξτε το Samsung QN90B για κορυφαίες επιδόσεις σε καλή τιμή.

Διαβάστε επίσης :Επαναστατική καινοτομία της TCL στην τεχνολογία Mini LED

Πώς να απενεργοποιήσετε το Magic Remote Pointer της LG TV

5 καλύτεροι μίνι υπολογιστές για gaming

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *