Πώς να κάνετε κοινή χρήση του tablet ή του τηλεφώνου σας

Πώς να κάνετε κοινή χρήση του tablet ή του τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας πολλούς χρήστες Android

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι προφίλ χρηστών;

Σε συσκευές με στοκ Android OS, όπως το Pixel 8 ή Pixel Tablet (κριτική), υπάρχουν διαφορετικοί τύποι προφίλ που μπορείτε να επιλέξετε πριν δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη ή επισκέπτη.

Το καθένα έχει διαφορετικούς περιορισμούς στο περιεχόμενο και τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Ωστόσο, οι περισσότερες άλλες μάρκες τηλεφώνων έχουν μόνο έναν χρήστη ως μοναχικό και προεπιλεγμένο τύπο. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να έχετε έως και τρεις λογαριασμούς χρήστη πάνω από τον κύριο και τον επισκέπτη.

Επισκέπτης

Το Guest έχει τις πιο βασικές και περιορισμένες δυνατότητες και προορίζεται για σύντομη χρήση. Υποστηρίζει επίσης τη σύνδεση σε λογαριασμό Google για πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες όπως email, κλήσεις και μηνύματα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου στο Telegram

Προφίλ χρήστη

Ο χρήστης έχει τις πιο εκτεταμένες λειτουργίες ως προφίλ χρήστη, καθώς έχει τον ιδιωτικό του χώρο για ρύθμιση, που κυμαίνονται από προσαρμοσμένες αρχικές οθόνες έως ρυθμίσεις λογαριασμού, εκτός από την εγκατάσταση νέων εφαρμογών ή την ενημέρωση των εφαρμογών για όλους τους χρήστες. Ωστόσο, ένας κάτοχος ή ένας διαχειριστής μπορεί να απεγκαταστήσει αυτές τις νέες εφαρμογές.

λογαριασμός

λογαριασμός είναι παραδοσιακά πώς ένα προφίλ χρήστη στη συσκευή μπορεί να μοιράζεται το τηλέφωνο ή το tablet μεταξύ πολλών ατόμων. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς Google χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο χρήστη, αλλά όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στη συσκευή ή τον κωδικό κλειδώματος της μπορούν να δουν ο ένας το περιεχόμενο του άλλου.

Περιορισμένο προφίλ

Το περιορισμένο προφίλ για tablet σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιες εφαρμογές και περιεχόμενο μπορεί να έχει πρόσβαση ο επισκέπτης ή ο νέος χρήστης. Αυτό είναι κυρίως διαθέσιμο σε tablet Android με δυνατότητα πολλαπλών χρηστών.

Παιδί χρήστης

Ο Παιδικός χρήστης είναι ένας αυτόνομος λογαριασμός που δίνει στους γονείς τον έλεγχο που μπορούν να περιορίσουν τον χρόνο χρήσης και τις εφαρμογές τους μέσω της εφαρμογής Google Family Link.

Πώς να προσθέσετε ένα νέο προφίλ χρήστη στην ίδια συσκευή Android

Η προσθήκη νέου χρήστη ή προφίλ είναι πολύ απλή. Μπορεί να γίνει από την οθόνη κλειδώματος εάν το έχετε ήδη ενεργοποιήσει ή από τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη ρύθμισή του και να προσθέσετε τον λογαριασμό του Google για πρόσβαση στον άλλο χρήστη. Αυτό δοκιμάζεται σε smartphone Pixel.

Οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη με πολλούς χρήστες:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
 2. Ανοιξε Σύστημα.
 3. Επιλέγω Πολλαπλοί χρήστες ή αναζητήστε “χρήστες” από τις ρυθμίσεις.
 4. Ενεργοποιήστε το Επιτρέψτε πολλούς χρήστες επιλογή.
 5. Επιλέγω Πρόσθεσε χρήστη.
 6. Πατήστε το Επόμενο κουμπί.
 7. Εισαγάγετε ένα όνομα για τον νέο χρήστη και πατήστε Εγινε.
 8. Επιλέγω Μετάβαση σε Νέος χρήστης.
 9. Επιλέγω Ρύθμιση τώρα.
 10. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε το προφίλ, την προσβασιμότητα και τις λειτουργίες ασφαλείας.
Πώς να δημιουργήσετε πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε smartphone και tablet Android
Η δημιουργία νέου χρήστη γίνεται μεταβαίνοντας στο Σύστημα στις ρυθμίσεις όπου πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε Πολλαπλούς χρήστες. / © nextpit

Πώς να προσθέσετε ένα προφίλ επισκέπτη

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προφίλ επισκέπτη αντί για έναν λογαριασμό χρήστη που είναι ιδανικός για μια σύντομη χρήση. Αυτό ρυθμίζεται πιο γρήγορα από ένα προφίλ χρήστη. Επιπλέον, άλλες συσκευές επιτρέπουν μόνο τη λειτουργία επισκέπτη.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
 2. Ανοιξε Σύστημα.
 3. Επιλέγω Πολλαπλοί Χρήστες.
 4. Ενεργοποιήστε το Επιτρέψτε πολλούς χρήστες επιλογή.
 5. Επιλέγω Προσθήκη επισκέπτη.
 6. Επιλέγω Εναλλαγή σε Επισκέπτης.

Πώς να μεταβείτε σε νέο χρήστη

Αφού δημιουργήσετε έναν χρήστη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να τον διαχειριστείτε από τις ίδιες ρυθμίσεις ή μέσω μιας συντόμευσης από το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε ή να αλλάξετε έναν χρήστη απευθείας από την αρχική οθόνη:

 1. Ξεκλειδώστε το τηλέφωνο ή το tablet σας.
 2. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας.
 3. Πατήστε το εικονίδιο χρήστη στο κάτω μέρος του μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.
 4. Επιλέξτε ποιο Λογαριασμός χρήστη χρησιμοποιώ.
 5. Εισαγάγετε το PIN ή τη βιομετρική ρύθμιση για να συνεχίσετε.

Στον ίδιο πίνακα ελέγχου στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη, μπορείτε επίσης να επιβλέπετε διαφορετικούς χρήστες και προφίλ επισκεπτών που έχετε δημιουργήσει. Αυτό περιλαμβάνει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση φωνητικών κλήσεων και SMS, καθώς και την ενεργοποίηση βιομετρικών χαρακτηριστικών και τη διαγραφή των χρηστών και των προφίλ.

Πώς να ρυθμίσετε έναν νέο χρήστη στο ίδιο smartphone ή tablet Android
Ένας νέος χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τη βιομετρική του λειτουργία δακτυλικού αποτυπώματος ή ξεκλειδώματος προσώπου. / © nextpit

Ποιες συσκευές Android διαθέτουν πολλαπλούς χρήστες ή λειτουργία επισκέπτη;

Η διαθεσιμότητα πολλών χρηστών ή η λειτουργία επισκέπτη εξαρτάται από τη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου ή tablet Android, καθώς και από την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που χρησιμοποιούν. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε συσκευές Google Pixel, συμπεριλαμβανομένων των νέα Pixel 8a (κριτική) και Pixel 8 (κριτική) και επιλεγμένα smartphone και tablet Android.

Οι συσκευές που εκτελούνται σε λειτουργικά συστήματα, όπως η Samsung, διαθέτουν τη δυνατότητα αυτή προς το παρόν μόνο στα tablet Galaxy της. Ομοίως, κατασκευαστές όπως οι OnePlus, Motorola, Oppo και Nothing το προσφέρουν εκτός συσκευασίας.

 • Google Pixel tablet και smartphone
 • Samsung Galaxy Tablets
 • OnePlus
 • Oppo
 • Vivo
 • Realme
 • Sony Xperia
 • Asus Zenfone και ROG
 • Tecno
 • Motorola
 • Nokia
 • HMD

Άλλες μάρκες τηλεφώνων όπως η Xiaomi ή το Redmi δεν έχουν τη δυνατότητα διαθέσιμη στα smartphone ή τα tablet τους. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προγραμματιστή στις συσκευές τους και έχουν ενεργοποιήσει την επιλογή “βελτιστοποίηση MIUI” για να δουν τη ρύθμιση πολλών χρηστών από το σύστημα. Το δοκιμάσαμε στην αναθεώρηση της μονάδας Xiaomi 13 Pro, αλλά δεν καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τα πολλαπλά προφίλ χρηστών.

Είναι διαθέσιμη η λειτουργία πολλαπλών χρηστών στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android; Πώς χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα; Μοιραστείτε μαζί μας τις προτάσεις σας στα σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *