Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android

Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android

Ενώ ορισμένοι χρήστες Android μπορούν να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής τους, η ενσωματωμένη μνήμη RAM είναι συνήθως η ίδια. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δείτε μια ορατή καθυστέρηση ή η συσκευή συνεχίζει να παγώνει όταν εκτελείτε τις πιο εύκολες εργασίες, όπως η αποστολή μηνύματος, σκεφτείτε να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android. Ωστόσο, όλα αυτά εξαρτώνται από το τι καταλαμβάνει την περίσσεια μνήμη. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια ανεπιθύμητη εφαρμογή έως ένα γραφικό στοιχείο που προστέθηκε πρόσφατα. Τι συμβαίνει όμως όταν ελευθερώνετε τη μνήμη RAM στο Android; Ας ανακαλύψουμε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techVorteX στο Viber  

Διαβάστε επίσης :Τι είναι η διαρροή μνήμης και πώς συμβαίνουν;

Τι συμβαίνει όταν καθαρίζετε τη μνήμη RAM του τηλεφώνου Android

Ας δούμε γρήγορα τι συμβαίνει όταν εκκαθαρίζετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android.

  • Διακόπτει τυχαία σφάλματα εφαρμογής: Η εκκαθάριση της μνήμης RAM την ελευθερώνει για άλλες εφαρμογές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της μνήμης για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, αποτρέποντας τη διακοπή λειτουργίας τους λόγω έλλειψης μνήμης της συσκευής.
  • Αποτρέπει την εξάντληση της μπαταρίας: Η άφθονη μνήμη βοηθά τη συσκευή σας να διαχειρίζεται καλύτερα άλλες διαδικασίες. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, ορισμένοι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτό.
  • Βελτιώνει την ταχύτητα πολλαπλών εργασιών: Η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών είναι συχνά μια διαδικασία έντασης μνήμης. Εάν δεν είναι διαθέσιμη επαρκής μνήμη RAM της συσκευής, μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις ή σφάλματα εφαρμογής κατά την εναλλαγή. Η εκκαθάριση της μνήμης RAM βοηθά τη συσκευή σας να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις πολλαπλών εργασιών.
  • Μειώνει τον χρόνο φόρτωσης της εφαρμογής: Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή, χρησιμοποιεί τους πόρους της συσκευής σας για να τη φορτώσει και τα περιεχόμενά της. Αυτός ο χρόνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά εάν η συσκευή σας Android διαθέτει επαρκή μνήμη RAM.

Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο τηλέφωνό σας Android

Τώρα που γνωρίζουμε περισσότερα για το πώς η εκκαθάριση της μνήμης RAM επηρεάζει το τηλέφωνό σας Android, ας δούμε 6 τρόπους για να ελευθερώσετε τη μνήμη RAM στο Android.

1. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Force Stop

Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να καταλαμβάνουν περισσότερη μνήμη από άλλες. Μπορείτε να δείτε αυτές τις εφαρμογές από τις επιλογές προγραμματιστή της συσκευής σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μενού Ρυθμίσεις για να αναγκάσετε την εφαρμογή να κλείσει, τερματίζοντας έτσι προς το παρόν όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου της. Για να το κάνετε αυτό, δείτε πώς να το κάνετε ενεργοποιήστε τις επιλογές προγραμματιστή και ελέγξτε τη χρήση της μνήμης στη συσκευή σας Android.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο

Βήμα 2: Πατήστε Πληροφορίες λογισμικού. Στη συνέχεια, πατήστε γρήγορα στον Αριθμό δόμησης πέντε ή επτά φορές στη σειρά.

Εισαγάγετε το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας για να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή.

Ανοίξτε τις επιλογές προγραμματιστή στο Samsung 3

Βήμα 3: Τώρα, επιστρέψτε στη σελίδα Ρυθμίσεις και πατήστε Επιλογές προγραμματιστή.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, πατήστε Μνήμη.

Πατήστε στη Μνήμη

Βήμα 5: Εδώ, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε τη σχετική διάρκεια χρήσης μνήμης.

Επιλέξτε τη διάρκεια χρήσης μνήμης

Βήμα 6: Μόλις τελειώσετε, πατήστε Χρήση μνήμης.

Ελέγξτε τη χρήση της μνήμης

Εδώ, σημειώστε τις εφαρμογές με τη μεγαλύτερη χρήση μνήμης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να τα σταματήσετε αναγκαστικά στη συσκευή σας Android.

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στη σχετική εφαρμογή.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Snapchat 2

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε Αναγκαστική διακοπή.

Βήμα 4: Όταν σας ζητηθεί, πατήστε OK.

Εφαρμογή Force Stop Android

Αυτό θα σταματήσει αμέσως την εφαρμογή στη συσκευή σας Android. Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να διακόψετε αναγκαστικά οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και να μειώσετε τη χρήση RAM στο Android.

2. Αφαίρεση ανεπιθύμητων εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να ξεκινήσουν και να λειτουργήσουν στο παρασκήνιο. Αυτό όχι μόνο θα εξαντλήσει την μπαταρία της συσκευής σας αλλά θα καταλαμβάνει και επιπλέον μνήμη. Εάν αυτή η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται ή δεν απαιτείται πλέον, απεγκαταστήστε την από τη συσκευή σας Android. Αυτό θα ελευθερώσει χώρο και μνήμη στο Android. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στις τρέχουσες εγκατεστημένες εφαρμογές και πατήστε στη σχετική.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Snapchat

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε Απεγκατάσταση.

Βήμα 4: Όταν σας ζητηθεί, πατήστε OK.

Απεγκαταστήστε την εφαρμογή Android

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση της εφαρμογής. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στη σελίδα Εφαρμογές και απεγκαταστήστε οποιαδήποτε άλλη αχρησιμοποίητη εφαρμογή από τη συσκευή σας Android.

3. Κλείσιμο εφαρμογών φόντου

Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή στο παρασκήνιο χρησιμοποιώντας την επιλογή Πρόσφατα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για πολλαπλές εργασίες καθώς κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών εφαρμογών με ένα σάρωση. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να καταλάβουν τη μνήμη της συσκευής σας και, με την πάροδο του χρόνου, να επιβραδύνουν τις διαδικασίες. Για να μην συμβεί αυτό, κλείστε αυτές τις εφαρμογές παρασκηνίου στη συσκευή σας Android. Να πώς.

Βήμα 1: Πατήστε στο εικονίδιο Πρόσφατα για να ανοίξετε τις εφαρμογές φόντου.

Βήμα 2: Τώρα, κρατήστε πατημένο και σύρετε προς τα επάνω μέχρι να διαγραφεί η εφαρμογή από την οθόνη.

Αναγκαστικό κλείσιμο εφαρμογών στο Android

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να κλείσετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου στο τηλέφωνό σας Android. Τώρα, πατήστε στο σχετικό εικονίδιο της εφαρμογής για να ανοίξετε ξανά τις απαιτούμενες εφαρμογές.

4. Απενεργοποίηση κινούμενων εικόνων τηλεφώνου

Τα κινούμενα σχέδια βοηθούν να ζωντανέψει την εμπειρία περιήγησής σας. Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούν υπερβολική μνήμη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές με μεγάλη μνήμη RAM στο πλάι. Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε τα κινούμενα σχέδια στο τηλέφωνό σας Android και επιστρέψτε στην κλασική εμφάνιση.

Για να γινει αυτο, ενεργοποιήστε τις επιλογές προγραμματιστή στη συσκευή σας Android και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Επιλογές προγραμματιστή.

Ανοίξτε τις επιλογές προγραμματιστή

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην κλίμακα κινούμενων εικόνων παραθύρου.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, επιλέξτε Απενεργοποίηση κινούμενης εικόνας.

Απενεργοποίηση κινούμενων εικόνων παραθύρων Android

Βήμα 4: Στη συνέχεια, πατήστε στην κλίμακα κινούμενων εικόνων μετάβασης.

Βήμα 5: Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε Απενεργοποίηση κίνησης.

Απενεργοποιήστε τα κινούμενα σχέδια Android

Βήμα 6: Τέλος, πατήστε στην κλίμακα διάρκειας Animator.

Βήμα 7: Και πάλι, επιλέξτε Απενεργοποίηση κινούμενης εικόνας.

Απενεργοποίηση κινούμενων εικόνων Android

5. Διαγραφή Widget

Τα περισσότερα γραφικά στοιχεία Android ενημερώνονται στο παρασκήνιο για να σας εμφανίζουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχετικές εφαρμογές να παραμένουν ενεργές επίσης. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε επιβράδυνση του συστήματος μετά την προσθήκη ενός γραφικού στοιχείου πρόσφατα, καταργήστε το. Αυτό θα μειώσει τη χρήση της μνήμης RAM στο Android και θα επιταχύνει άλλες διαδικασίες. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη της συσκευής σας Android, εντοπίστε το σχετικό γραφικό στοιχείο.

Βήμα 2: Πατήστε παρατεταμένα για να δείτε περισσότερες επιλογές.

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε Κατάργηση.

Καταργήστε το γραφικό στοιχείο Android

6. Χρήση στατικής ταπετσαρίας

Οι περισσότερες συσκευές Android αυτές τις μέρες είναι προφορτωμένες με κινούμενες ταπετσαρίες που αλλάζουν αυτόματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε την ταπετσαρία σας χωρίς να κάνετε τίποτα. Ωστόσο, αυτό γίνεται εις βάρος της μνήμης της συσκευής σας και συχνά μπορεί να την αγκιστρώσει για λήψη και εμφάνιση της επόμενης ταπετσαρίας.

Για να το σταματήσετε αυτό, ορίστε μια στατική ταπετσαρία. Μπορεί να είναι λιγότερο διασκεδαστικό, αλλά θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε τη μνήμη RAM στη συσκευή σας Android. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας Android και πατήστε παρατεταμένα πάνω της. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή το PIN της συσκευής σας.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε ταπετσαρίες επάνω αριστερά.

Πατήστε στις ταπετσαρίες

Βήμα 3: Από τη λίστα ταπετσαριών, επιλέξτε τη σχετική.

Βήμα 4: Εδώ, δείτε πώς φαίνεται η νέα ταπετσαρία. Μόλις ικανοποιηθείτε, πατήστε Τέλος.

Επιλέξτε την ταπετσαρία

Αυτό θα αλλάξει την ταπετσαρία και θα ορίσει τη νέα στατική ταπετσαρία στο τηλέφωνό σας Android. Εάν έχετε ζωντανό φόντο, μπορείτε επίσης να το αλλάξετε σε στατικό για να μειώσετε περαιτέρω τη χρήση μνήμης στη συσκευή σας Android.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη μείωση της μνήμης RAM σε τηλέφωνα Android

1. Πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαριστικά και ενισχυτικές εφαρμογές RAM τρίτων;

Οι περισσότερες συσκευές Android διαθέτουν ενσωματωμένες επιλογές για να ελέγξετε και να δείτε την τρέχουσα χρήση RAM. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να καθαρίσετε τη μνήμη RAM ανάλογα. Εάν χρειάζεστε ενίσχυση RAM, ελέγξτε και δείτε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικονική RAM. Σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων, καθώς μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής σας και σε οποιεσδήποτε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

2. Πόση μνήμη RAM χρειάζεται στο τηλέφωνό σας;

Στην ιδανική περίπτωση, μια συσκευή Android θα πρέπει να έχει μεταξύ 2 GB και 4 GB μνήμης RAM για να κάνει την εμπειρία περιήγησής σας ομαλή. Ωστόσο, εάν παίζετε παιχνίδια ή χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα πάρα πολλές εφαρμογές που απαιτούν πολλές εργασίες, προτιμήστε συσκευές με ενσωματωμένη μνήμη RAM 8 GB έως 12 GB.

Ελευθερώστε τη μνήμη RAM στο Android

Τα αργά τηλέφωνα ή τα τηλέφωνα που δεν ανταποκρίνονται μπορεί να είναι εφιάλτης για πλοήγηση. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με την εκκαθάριση της μνήμης RAM στο τηλέφωνό σας Android. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το άρθρο μας απενεργοποίηση των αισθητήρων στο τηλέφωνό σας Android για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης μνήμης της συσκευής.

Διαβάστε επίσης :Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο iPhone σας

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Facebook στο iPhone σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *