Το Kodi δεν μπορεί να συνδεθεί

Πόσο μπορεί να σας κοστίσει η πειρατεία στο σπίτι σας

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι λάτρεις των σπορ που κάνουν «jailbreak» ένα Amazon Firestick για να μεταδώσουν παράνομα αγώνες ποδοσφαίρου Premier League ή ταινίες pay-per-view ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους εάν τους ασκηθεί μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πολλά άτομα στο Facebook είναι διαφήμιση διαπιστευτηρίων σύνδεσης Firestick που υπόσχονται “απεριόριστα ζωντανά κανάλια” για μόλις 40 £. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το να πληρώνετε περίπου 100 £ το μήνα για υπηρεσίες όπως το Sky, αθλητικά κανάλια TNT, ταινίες και άλλα.

Το Συμβούλιο Κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προβλέψει ετήσιες απώλειες στον κινηματογράφο και την τηλεοπτική βιομηχανία λόγω της πειρατείας πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες.

Ομιλία στην DailyMail, ο Samuel O’Toole, δικηγόρος πνευματικής ιδιοκτησίας από την Briffa, τόνισε τον ευρύτερο αντίκτυπο αυτών των ενεργειών. Τόνισε ότι η πειρατεία παραβιάζει τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και υπονομεύει την οικονομική βιωσιμότητα της δημιουργίας περιεχομένου.

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων (Windows, Mac, Android και iPhone)

Πώς να παίξετε μουσική στο Twitch χωρίς παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Πρόσθεσε ακόμη,

«Το υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα είναι προσωπική ιδιοκτησία. Δημιουργήθηκε και ανήκει σε κάποιον και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδειά του.»

Εξήγησε περαιτέρω,

Σε περίπτωση που ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον ενός οικιακού streamer, θα μπορούσε να καταλήξει στο Δικαστήριο Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Επιχειρήσεων. Εκεί θα μπορούσε κανείς υπόχρεος για 60.000 £ σε έξοδα. Εάν χαθεί η υπόθεση, όχι μόνο το άτομο θα χρειαστεί να καλύψει τα δικά του έξοδα, αλλά και αυτά της αντίπαλης πλευράς μαζί με αποζημίωση

Πριν από την κίνηση νομικών διαδικασιών, οι οντότητες αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του παραβάτη, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις, όπως οι παμπ που μεταδίδουν περιεχόμενο παράνομα, αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η νομική ενέργεια θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών. Ο O’Toole προειδοποίησε να μην εμπιστεύονται ευαίσθητα δεδομένα σε παράνομες υπηρεσίες ροής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλοπή ταυτότητας και απάτη, με κλεμμένα πληροφορίες που δυνητικά διακινούνται στον σκοτεινό ιστό.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *