εξοικονόμησης μπαταρίας

Πρέπει να αφήνετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας συνεχώς ενεργοποιημένη ή όχι;

Βασικά Takeaways

  • Η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας μπορεί να προσφέρει επιπλέον ώρες χρήσης ανά φόρτιση και να σας εξοικονομήσει από τη συχνή φόρτιση των συσκευών σας.
  • Η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και ενδεχομένως να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.
  • Η συνεχής έξοδος από τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας, θα κάνει τη συσκευή σας λιγότερο απόκριση και θα εμποδίσει βασικές εφαρμογές και λειτουργίες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να καταστρέφει την μπαταρία του smartphone.

Η μπαταρία του smartphone, του tablet, του smartwatch ή του φορητού υπολογιστή σας αδειάζει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε; Μπορεί να θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, που ονομάζεται επίσης λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ή εξοικονόμησης ενέργειας, και να την αφήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη.

Είναι όμως αυτό το ιδανικό; Θα πρέπει να αφήνετε πάντα ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας ή αυτό θα βλάψει την μπαταρία σας μακροπρόθεσμα;

Οφέλη από την ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συνεχούς ενεργοποίησης της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας περισσότερο χωρίς να ανησυχείτε μήπως εξαντληθεί η μπαταρία σας. Η συσκευή σας θα απενεργοποιήσει ή θα περιορίσει τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια, όπως πάντα στην οθόνη και Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου με αποτέλεσμα επιπλέον ώρες χρήσης ανά χρέωση.

Περισσότερες ώρες ανά φόρτιση θα σας εξοικονομήσουν από τη συχνή φόρτιση των συσκευών σας ή την αναζήτηση πρίζας όταν βρίσκεστε έξω. Η λιγότερο συχνή φόρτιση των συσκευών σας μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Ενώ οι μπαταρίες φθείρονται φυσικά με την πάροδο του χρόνου, οι καλές συνήθειες φόρτισης μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά αυτή τη διαδικασία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ενεργοποίησης της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας είναι η μειωμένη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Δεδομένου ότι η συσκευή σας θα περιορίσει τον συγχρονισμό δεδομένων και τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, θα καταναλώνει λιγότερα δεδομένα όσο περνάει ο καιρός. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν έχετε περιορισμένα προγράμματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Μειονεκτήματα της ενεργοποίησης της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας

apple-watch-low-power-mode
Πίστωση εικόνας: μήλο

Παρά τα πλεονεκτήματά της, ενδέχεται να μην απολαμβάνετε τη συσκευή σας εάν αφήνετε πάντα ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας.

Η οθόνη σας θα είναι μονίμως πιο σκοτεινή και πιο δύσκολη, η διεπαφή χρήστη σας μπορεί να αποκρίνεται λιγότερο και οι βασικές εφαρμογές και λειτουργίες όπως οι ειδοποιήσεις και το GPS μπορεί να μην λειτουργούν σωστά—ή καθόλου.

Επίσης, με την εξοικονόμηση μπαταρίας συνεχώς ενεργοποιημένη, θα αποτρέψετε τον συγχρονισμό των εφαρμογών στο παρασκήνιο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χάσετε βασικές πληροφορίες, ειδήσεις, ενημερώσεις, μηνύματα ή ακόμα και κλήσεις. Μπορεί επίσης να σας φανεί πιο δύσκολη η σύνδεση στο διαδίκτυο ή σε άλλες συσκευές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας δεν προκαλεί συγκεκριμένη ζημιά στην μπαταρία του smartphone ή του φορητού υπολογιστή σας. Στην πραγματικότητα, η μείωση του συνολικού φορτίου και του ρυθμού ανάληψης ισχύος θα μπορούσε να είναι ευεργετική, εμποδίζοντας την γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας σας και μειώνοντας το φορτίο στη συσκευή. Εάν η μπαταρία περάσει από λιγότερους πλήρεις κύκλους επαναφόρτισης, είναι λογικό ότι θα διαρκέσει περισσότερο. Ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγες δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με αυτό το θέμα.

Πότε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

άτομο που κρατά τηλέφωνο με προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας στην οθόνη

Δεδομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας; Αν και εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: αφήνοντας πάντα ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας κάνει το smartphone, το tablet ή το φορητό υπολογιστή σας λιγότερο έξυπνο.

Δεδομένων των αντισταθμίσεων, εξετάστε τα ακόλουθα προτού ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση μπαταρίας.

  1. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας όταν η μπαταρία σας είναι χαμηλή – ας πούμε κάτω από 15–30 τοις εκατό – για να αποφύγετε την πλήρη εξάντληση της ενέργειας. Μόλις μπορέσετε να φορτίσετε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.
  2. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας εάν έχετε μια κουραστική μέρα μπροστά σας, ειδικά χωρίς πρόσβαση σε φορτιστή ή μονάδα φόρτισης. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν πρόκειται για πεζοπορία, κατασκήνωση ή ταξίδια.
  3. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για εργασία ή έκτακτες ανάγκες, μπορεί να έχει νόημα να θυσιάσετε τις λειτουργίες που επηρεάζονται από τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε μπαταρία και θα διατηρήσετε μόνο τις βασικές εφαρμογές και λειτουργίες.

Γενικά, η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας λειτουργεί καλύτερα ως προσωρινή, απολύτως απαραίτητη μέθοδος εξοικονόμησης μπαταρίας από μια κανονική.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας μόνο όταν χρειάζεστε λίγη περισσότερη μπαταρία

Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που θέλετε να το ενεργοποιείτε συνεχώς.

Ενώ περισσότερη ισχύς ανά φόρτιση ακούγεται υπέροχο, η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας έχει μειονεκτήματα. Αυτά τα μειονεκτήματα είναι υποφερτά εάν το τηλέφωνό σας πεθαίνει, αλλά δεν αξίζει τον κόπο όταν η μπαταρία σας έχει αρκετό χυμό.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε μια αναφορά μπαταρίας στα Windows 11

Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone”.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *