ρυθμίσεις iPhone

5 ρυθμίσεις iPhone που δεν ξέρατε ότι πρέπει να αλλάξετε

Όλοι γνωρίζουν σχετικά με την ενεργοποίηση της βελτιστοποιημένης φόρτισης, το AssistiveTouch και τη δυνατότητα κλειδώματος φωτογραφιών με Face ID σε ένα iPhone. Αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν ορισμένες κρυφές ρυθμίσεις στο iPhone σας που πρέπει να αλλάξετε αμέσως;

Αυτές οι ρυθμίσεις θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη ή θα προστατεύσουν τα δεδομένα σας όταν χρησιμοποιείτε το iPhone σας. Λοιπόν, πάρτε το iPhone σας και ξεκινήστε να εργάζεστε με εναλλαγή.

1. Πιο καθαρές φωνητικές κλήσεις

Η Apple εισήγαγε μια νέα λειτουργία μικροφώνου απομόνωσης φωνής στο iOS 16 που μειώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος σε μια κλήση. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποθέτουν ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί καλύτερα με το FaceTime ή άλλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων, θα εκπλαγείτε (ευχάριστα) αν ξέρετε ότι λειτουργεί καλά ακόμα και με τυπικές φωνητικές κλήσεις.

Μόλις πραγματοποιήσετε μια κλήση μέσω της εφαρμογής Τηλέφωνο, σύρετε προς τα κάτω το Κέντρο ελέγχου και πατήστε επάνω Λειτουργία μικροφώνου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Φωνητική απομόνωση. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα των κλήσεων κάθε φορά που βρίσκεστε σε θορυβώδες περιβάλλον.

2. Κάντε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας πιο συμβατά

Από προεπιλογή, το iPhone σας αποθηκεύει φωτογραφίες σε συμπιεσμένη μορφή HEIC. Αν και αυτό σίγουρα βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, η μορφή αρχείου δεν είναι συμβατή με πολλές άλλες συσκευές και μπορεί επίσης να είναι δύσκολη η μεταφορά αρχείων HEIC σε έναν υπολογιστή.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αλλάξετε τη μορφή των φωτογραφιών και των βίντεό σας σε μια που είναι ευρέως συμβατή. Ευτυχώς, η Apple σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό με ένα μόνο πάτημα. Να πώς.

Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ενότητα. Στη συνέχεια, επιλέξτε Μορφές. Αλλάξτε το σε Πιο συμβατό.

Σημείωση: Μόνο οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάτε αφού κάνετε την αλλαγή θα είναι στην πιο συμβατή μορφή. Αυτά που καταγράφηκαν προηγουμένως θα παραμείνουν στο HEIC.

3. Βελτιώστε την ποιότητα των κοντινών φωτογραφιών

Από τότε που τα μεγέθη των αισθητήρων smartphone άρχισαν να γίνονται μεγαλύτερα, οι επωνυμίες άρχισαν να αλλάζουν αυτόματα στην υπερευρυγώνια κάμερα για κοντινές λήψεις για να αποφύγουν τα κρόσσια. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα φωτογραφίες χαμηλότερης ποιότητας, καθώς η εξαιρετικά ευρεία κάμερα στο iPhone δεν είναι τόσο ευκρινής όσο η κύρια.

Εάν πιστεύετε ότι οι κοντινές εικόνες των κατοικίδιων, των παιδιών ή των εγγράφων και των αντικειμένων σας δεν φαίνονται υπέροχες στο νέο σας iPhone, δείτε πώς να σταματήσετε το iPhone σας να μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία macro.

Βήμα 1: Ανοιξε το Ρυθμίσεις app > μεταβείτε στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ενότητα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Έλεγχος Μακροεντολών.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα πάνω και επιλέξτε Διατήρηση ρυθμίσεων. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Έλεγχος Μακροεντολών.

Βήμα 3: Τώρα, ανοίξτε το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ εφαρμογή και φέρτε ένα αντικείμενο κοντά στην κάμερα. Θα δείτε ένα Μακροεντολή εναλλαγή στην κάτω αριστερή γωνία. Πατήστε πάνω του για να το απενεργοποιήσετε.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Macro χειροκίνητα, πατήστε ξανά τον κίτρινο διακόπτη για να την ενεργοποιήσετε. Ωστόσο, φροντίστε να το απενεργοποιήσετε μετά τη χρήση.

4. Σταματήστε τις εφαρμογές να παρακολουθούν τα δεδομένα σας

Οι νεότερες εκδόσεις του iOS σάς επιτρέπουν να ελέγχετε εάν θέλετε ή όχι οι εφαρμογές να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο iPhone σας. Αυτό είναι ένα μεγάλο μπόνους, καθώς μπορείτε να αποφύγετε στοχευμένες διαφημίσεις σταματώντας τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Έτσι, την επόμενη φορά που νομίζετε ότι το Instagram άρχισε να σας εμφανίζει διαφημίσεις για παιχνίδια για κατοικίδια αφού τα αναζητήσατε στο Amazon, δείτε πώς να το αποτρέψετε από αυτό.

Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή > πλοήγηση σε Απόρρητο και ασφάλεια. Στη συνέχεια, πηδήξτε μέσα Παρακολούθηση και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να ζητούν παρακολούθηση. Επίσης, απενεργοποιήστε τις εναλλαγές για όλες τις εφαρμογές.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, μεταβείτε στο προηγούμενο μενού και κατευθυνθείτε προς Αναλύσεις & Βελτιώσεις > απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Μοιραστείτε το iPhone Analytics.

5. Απόκρυψη των εφαρμογών και των αρχικών οθονών σας

Αυτή η ρύθμιση σίγουρα θα σας εκπλήξει! Η Apple έχει προσθέσει τη δυνατότητα απόκρυψης μιας αρχικής οθόνης από το iPhone σας, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τις περιττές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συνεχώς. Είναι ένας καλός τρόπος για να αποκρύψετε ορισμένες εφαρμογές από την αρχική σας οθόνη πριν δώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον.

Μόλις πάρετε πίσω το τηλέφωνό σας, ενεργοποιήστε ξανά την αρχική οθόνη για πρόσβαση σε όλα τα περιεχόμενά του. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα στην αρχική οθόνη του iPhone σας έως ότου αρχίσουν να κουνάνε όλα τα εικονίδια. Στη συνέχεια, πατήστε στο αποσιωπητικά στο κάτω μέρος υποδεικνύοντας σε ποια αρχική οθόνη βρίσκεστε.

Βήμα 2: Καταργήστε την επιλογή τις αρχικές οθόνες που θέλετε να αποκρύψετε και πατήστε Εγινε.

Για να επαναφέρετε τις κρυφές αρχικές οθόνες, επαναλάβετε τη διαδικασία

Αυτές οι ρυθμίσεις λειτουργούν ακόμη και σε iPad, οπότε αν έχετε, εκτελέστε τα βήματα και σε αυτό.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *