Παρακολουθήστε την περίοδό σας

Τα 6 καλύτερα έξυπνα ρολόγια για την παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου

Τα έξυπνα ρολόγια έχουν προχωρήσει πολύ. Από την απλή παρακολούθηση βημάτων και την παράδοση ειδοποιήσεων μέχρι τώρα μέτρηση σωματικών συνθέσεων και λήψη ΗΚΓ, αυτά τα wearables μπορούν ακόμη και να σώσουν ζωές. Μια άλλη τέτοια κατηγορία φορητών συσκευών εξαιρετικά ωφέλιμη για τις γυναίκες είναι τα έξυπνα ρολόγια για την παρακολούθηση των εμμηνορροϊκών κύκλων.

Όπως θα φανταζόταν κανείς, αυτά τα έξυπνα ρολόγια παρακολούθησης περιόδου κρατούν μια καρτέλα στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και σε ορισμένες περιπτώσεις — ακόμη και σε διαφορετικές φάσεις του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Μπορούν να σας ειδοποιήσουν πότε αναμένεται να σας έρθει η περίοδος ή να αναφέρουν δεδομένα που σχετίζονται με την αναπαραγωγική σας υγεία, όπως η πιο γόνιμη περίοδος σας.

Όλα τα έξυπνα ρολόγια που αναφέρονται παρακάτω προσφέρουν επίσης έναν τόνο άλλων χαρακτηριστικών, καθιστώντας τα ένα καλό φορητό για να τα έχετε πάντα μαζί σας. Αλλά πριν φτάσουμε στα προϊόντα –

1. Amazfit Band 5

Υποστηριζόμενες συσκευές: Android και iPhone

Σε πολλούς χρήστες μπορεί να μην αρέσει να έχουν πάντα ένα μεγάλο έξυπνο ρολόι στους καρπούς τους. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, το Amazfit Band 5 είναι μια καλή αγορά. Ούτε πιάνει πολύ χώρο στον καρπό σας, ούτε αδειάζει το πορτοφόλι σας.

Το Amazfit Band 5 είναι ένα από τα πιο προσιτά έξυπνα συγκροτήματα που μπορείτε να αποκτήσετε με μια σειρά από χρήσιμα χαρακτηριστικά. Για αρχή, έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Παρακολούθηση βημάτων, απόστασης και δεδομένων ύπνου — μπορεί να τα κάνει όλα. Η οθόνη — αν και μικροσκοπική — ανταποκρίνεται και δείχνει μια πληθώρα δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθείτε στο smartphone σας.

Φυσικά, ένα από τα χαρακτηριστικά της έξυπνης ζώνης είναι η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Αυτό συνοδεύεται από παρακολούθηση άγχους, καιρικές συνθήκες, έλεγχοι μουσικής κ.λπ. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε τον καρδιακό σας ρυθμό και τα επίπεδα SpO2 στο Amazfit Band 5. Το συγκρότημα προσφέρει εκπληκτικά πολλά χαρακτηριστικά για την τιμή που έχει εντυπωσίασε τους χρήστες. Ωστόσο, η ακρίβεια φέρεται να είναι μειωμένη.

Αυτό που μας αρέσει

 • Προμηθευτός
 • Πολλά χαρακτηριστικά για την τιμή

2. Smartwatch Amazfit Bip 5

Υποστηριζόμενες συσκευές: Android και iPhone

Το Bip 5 είναι για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά αλλά εξακολουθούν να θέλουν κάτι καλύτερο από ένα γυμναστήριο όπως το Amazfit Band 5 που αναφέρθηκε παραπάνω. Ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά παραμένουν πανομοιότυπα με το συγκρότημα, η κύρια διαφορά είναι ως προς τον παράγοντα φόρμας.

Σε ορισμένους χρήστες μπορεί να μην αρέσει η εμφάνιση μιας έξυπνης μπάντας ή ενός ιχνηλάτη γυμναστικής στους καρπούς τους. Αν συμβαίνει αυτό, ένα έξυπνο ρολόι όπως το Amazfit Bip 5 είναι μια εξαιρετική μέση λύση. Μοιάζει με ένα έξυπνο ρολόι με τη μεγάλη οθόνη του και παρέχει ορισμένες χρήσιμες λειτουργίες φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, δεν κοστίζει τόσο πολύ όσο ένα παραδοσιακό smartwatch, επομένως είναι πιο εύκολο στις τσέπες σας.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το Bip 5 είναι πολύ πιο προσιτό σε σύγκριση με τα περισσότερα smartwatches είναι ότι δεν υποστηρίζει εφαρμογές όπως το Apple Watch ή το Galaxy Watch. Ωστόσο, όλα όσα χρειάζεστε για να παρακολουθείτε τη φυσική σας κατάσταση — και μερικά πρόσθετα, όπως η παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Υπάρχουν χειριστήρια μουσικής, κλείστρο κάμερας και ενσωματωμένο Alexa που είναι επίσης χρήσιμο. Το μόνο μειονέκτημα σε σύγκριση με ένα πιο ακριβό smartwatch είναι ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ειδοποιήσεις ή να εκτελέσετε εφαρμογές τρίτων στο ρολόι. Εάν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, το Amazfit Bip 5 είναι μια εξαιρετική προσφορά αξίας.

Αυτό που μας αρέσει

 • Μεγάλη οθόνη
 • Υποστήριξη Alexa

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων

3. Fitbit Versa 4

Υποστηριζόμενες συσκευές: Android και iPhone

Η Fitbit ασχολείται με την κατασκευή φορητών συσκευών εδώ και πολύ καιρό. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια αίσθηση αξιοπιστίας όταν σηκώνετε το Versa 4. Μαζί με τη λεπτομερή παρακολούθηση της εμμήνου ρύσεως, το Versa 4 προσφέρει επίσης λειτουργίες ενσυνειδητότητας που σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους.

Το Fitbit Versa 4 λύνει επίσης το κύριο πρόβλημα με το Bip 5 — χάρη σε ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του καταστήματος Fitbit. Έτσι, χρήσιμες υπηρεσίες όπως οι Χάρτες Google και οι ανέπαφες πληρωμές μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν απευθείας από τον καρπό σας.

Επιπλέον, το Fitbit Versa 4 διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μόνιτορ θερμοκρασίας δέρματος όπως το πιο πρόσφατο Apple Watch. Αυτός ο αισθητήρας βοηθά στον ακριβή προσδιορισμό της έναρξης της εμμήνου ρύσεως — φυσικά, μαζί με τα χειροκίνητα δεδομένα που εισάγει ο χρήστης.

Ωστόσο, σημειώστε ότι το Fitbit χρεώνει ένα τέλος συνδρομής για λεπτομερείς πληροφορίες. Αυτό είναι τρομερό, καθώς το ίδιο το smartwatch είναι αρκετά ακριβό. Παίρνετε μια δωρεάν συνδρομή για έξι μήνες, αλλά εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν η επαναλαμβανόμενη πληρωμή αξίζει τον κόπο για εσάς.

Αυτό που μας αρέσει

 • Υποστηρίζει εφαρμογές και ανεπαφικές πληρωμές
 • Λεπτομερείς μετρήσεις φυσικής κατάστασης

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η συνδρομή είναι απαραίτητη για λεπτομερή στατιστικά

4. Samsung Galaxy Watch 6

Υποστηριζόμενες συσκευές: Μόνο Android

Εάν είστε χρήστης Android, το Samsung Galaxy Watch 6 είναι σχεδόν η προεπιλεγμένη επιλογή για ένα smartwatch. Είναι αξιόπιστο, σχετικά προσιτό και περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι εκτελεί το Wear OS της Google, λαμβάνετε επίσης υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων.

Το Galaxy Watch 6 είναι ένα καλά στρογγυλεμένο smartwatch με το οποίο δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Η παρακολούθηση φυσικής κατάστασης είναι αξιόπιστη, μπορείτε να πατήσετε το ρολόι για να πληρώσετε στα τερματικά, η απάντηση στις ειδοποιήσεις είναι απλή και το ρολόι υποστηρίζει ακόμη Παρακολούθηση ΗΚΓ και αρτηριακής πίεσης. Δεν υστερεί ούτε όσον αφορά την παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού σας κύκλου.

Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις περιόδους σας κατευθείαν στον καρπό σας. Όποτε είναι προγραμματισμένος ο επόμενος κύκλος σας, το ρολόι θα σας ειδοποιήσει εκ των προτέρων, ώστε να είστε προετοιμασμένοι. Σχεδόν το μόνο μειονέκτημα με το Galaxy Watch 6 — και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έξυπνο ρολόι Wear OS είναι το μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Θα πρέπει να φορτίζετε το ρολόι κάθε μέρα, διαφορετικά η μπαταρία θα σας εγκαταλείψει στα μέσα της επόμενης μέρας.

Αυτό που μας αρέσει

 • Εξαιρετικές δυνατότητες με υποστήριξη εφαρμογών
 • Πολλές επιλογές παρακολούθησης της υγείας

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πρέπει να χρεώνεται καθημερινά

5. Φως ScanWatch Withings

Υποστηριζόμενες συσκευές: Android και iPhone

Όλα τα έξυπνα ρολόγια που αναφέρονται παραπάνω έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – μοιάζουν με έξυπνο ρολόι. Αλλά, τι γίνεται αν απολαμβάνετε καλύτερα την εμφάνιση ενός παραδοσιακού ρολογιού; Εκεί ξεχωρίζει το Withings ScanWatch από το πλήθος. Είναι ένα υβριδικό έξυπνο ρολόι που είναι ουσιαστικά ένα αναλογικό ρολόι με το εσωτερικό ενός έξυπνου ρολογιού.

Εκτός από τη σχεδίαση, μια άλλη πτυχή που ξεχωρίζει είναι ότι η Withings διαθέτει στην αγορά το ScanWatch ως αξεσουάρ που απευθύνεται ειδικά στις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή εκτός από την απλή παρακολούθηση των ημερομηνιών της περιόδου σας, το Withings σας επιτρέπει να καταγράψετε πολλές άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε τη ροή, τη διάθεσή σας, τον τύπο εκφόρτισης κ.λπ. Αυτό βοηθά το ρολόι να παρακολουθεί με ακρίβεια τους κύκλους σας στη συνέχεια. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα όπως κράμπες ή αδυναμία. Είναι εντυπωσιακό ότι η Withings τα έχει φτιάξει όλα αυτά σε μια συσκευή που μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο τυπικό ρολόι.

Δεν πρόκειται μόνο για τις ικανότητες παρακολούθησης περιόδου. Το ScanWatch Light μπορεί επίσης να εκτελέσει άλλες εργασίες που μπορούν να κάνουν τα περισσότερα smartwatches. Αυτό περιλαμβάνει βήματα παρακολούθησης, ύπνο, καρδιακό ρυθμό και δραστηριότητες. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του αναλογικού σχεδιασμού είναι η αντοχή. Το ρολόι Withings μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα με μία μόνο φόρτιση. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε οποιοδήποτε άγχος μπαταρίας — τουλάχιστον με το smartwatch σας.

Αυτό που μας αρέσει

 • Πολλές δυνατότητες παρακολούθησης περιόδου
 • Μίνιμαλ σχέδιο

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Χωρίς ενσωματωμένο GPS
 • Η παρακολούθηση ύπνου είναι ανακριβής

6. Apple Watch Series 9

Υποστηριζόμενες συσκευές: Μόνο iPhone

Υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που ορκίζονται στο Apple Watch για τα χαρακτηριστικά υγείας του. Είτε πρόκειται για την ικανότητα ανίχνευσης ακανόνιστων καρδιακών παλμών είτε για κλήση έκτακτης ανάγκης όταν κάποιος πέσει, το Apple Watch είναι ένας δοκιμασμένος και δοκιμασμένος σύντροφος υγείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, κάνει εξαιρετική δουλειά και στην παρακολούθηση περιόδων.

Εάν έχετε iPhone και δεν σας πειράζει να ξοδέψετε ένα καλό χρηματικό ποσό, το Apple Watch θα πρέπει να είναι η προεπιλεγμένη σας επιλογή. Όχι μόνο είναι αξιόπιστο με τα δεδομένα παρακολούθησης, αλλά αναφέρει επίσης μικρές λεπτομέρειες, όπως σε ποιο στάδιο του εμμηνορροϊκού σας κύκλου βρίσκεστε. Η φίλη μου λέει ότι τα δεδομένα της περιόδου της είναι ακριβή τις περισσότερες φορές. Αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει παρατηρήσει ότι το ρολόι της έχει δώσει έναν ψευδή συναγερμό.

Η συντάκτριά μου – η οποία χρησιμοποιεί επίσης ένα Apple Watch για να παρακολουθεί την εμμηνόρροια της – ανέφερε ότι είχε και αυτή μια καλή εμπειρία από αυτή την άποψη. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι πρέπει να καταγράψετε τις ημερομηνίες και τα επίπεδα ροής σας με ακρίβεια και έγκαιρα για να μάθει το ρολόι τα μοτίβα σας. Στην πραγματικότητα, με το Apple Watch Series 9 και άνω, υπάρχει ένας νέος αισθητήρας θερμοκρασίας που βοηθά στην ακριβή παρακολούθηση της περιόδου. Αυτό το κάνει ακόμα καλύτερη συσκευή.

Φυσικά, έχετε και όλα τα άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά του ρολογιού. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτούς, μπορείτε να διαβάσετε το δικό μας Κριτική Apple Watch Series 9.

Αυτό που μας αρέσει

 • Πολλές δυνατότητες και υποστήριξη εφαρμογών
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας για βοήθεια με ακρίβεια

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Λειτουργεί μόνο με iPhone
 • Πρέπει να χρεώνεται καθημερινά

Παρακολουθήστε την περίοδό σας

Η ικανότητα να παρακολουθείτε τακτικά τις περιόδους σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική. Είτε θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τα αναπαραγωγικά σας μοτίβα είτε απλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε κανονικούς κύκλους, οποιοδήποτε από τα καλύτερα smartwatches από την παραπάνω λίστα θα σας φανεί χρήσιμο.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εντοπίσετε ψεύτικα ρολόγια Apple

Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά: Η επανάσταση της απομακρυσμένης εργασίας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *