Πώς να εντοπίσετε ψεύτικα ρολόγια Apple

Πώς να εντοπίσετε ψεύτικα ρολόγια Apple

 

Στον κόσμο των smartwatches, η σειρά Apple Watch κυριαρχεί. Είναι ένα wearable που δεν είναι απλώς μια δήλωση μόδας, αλλά μια συσκευή που ενσωματώνεται άψογα με το iPhone, το iPad και το MacBook σας.

Αλλά με τη δημοτικότητα έρχεται η απομίμηση, και η αγορά πλημμυρίζει από κρούσματα. Λοιπόν, πώς μπορείτε να εντοπίσετε ένα ψεύτικο Apple Watch, ή ακόμα χειρότερα, ένα ψεύτικο Apple Watch Ultra;

Γιατί έχει σημασία?

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το γιατί υπάρχουν αυτά τα ψεύτικα Apple Watches. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύετε, η ιδέα δεν είναι να σας ξεγελάσουμε και να πιστεύετε ότι πρόκειται για Apple Watch. Τα περισσότερα από αυτά τα ρολόγια είναι συσκευασμένα και φέρουν ετικέτες έτσι ώστε ο μέσος άνθρωπος να μην πιστεύει ποτέ ότι είναι γνήσιο προϊόν. Κυρίως, υπάρχουν ως ένας τρόπος για να φαίνονται οι άνθρωποι σαν να έχουν Apple Watch χωρίς να ξοδεύουν την πραγματική τιμή που ζητά.

Υπάρχουν πλαστά προϊόντα που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους αγοραστές, αλλά σε μεγάλο βαθμό δεν πρόκειται για τα ψεύτικα Apple Watch. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλαστά ρολόγια για να ξεγελάσουν τα ανυποψίαστα σημάδια.

Αδίστακτοι διαδικτυακοί έμποροι ή πωλητές σε ιστότοπους όπως το eBay ή οπουδήποτε ο πωλητής μπορεί να ξεφύγει από την απάτη, είναι τα κύρια μέρη όπου αυτά τα ψεύτικα ρολόγια Apple μπορούν να πουληθούν για κέρδος με ελάχιστη προσφυγή για εσάς.

Σε αντίθεση με το Android ή το Tizen της Samsung, τα Apple Watches τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα της Apple που ονομάζεται WatchOS. Αυτό σημαίνει ότι ένα ψεύτικο, ακόμα κι αν το λογισμικό του έχει τροποποιηθεί ώστε να μοιάζει με το WatchOS, δεν θα προσφέρει αυτό που παρέχει ένα γνήσιο Apple Watch και δεν θα ταιριάζει στο οικοσύστημα της Apple, το οποίο είναι ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του Apple Watch. Ενώ ένα ψεύτικο έξυπνο ρολόι Android μπορεί να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά για να αντιπροσωπεύει το πραγματικό πράγμα, ένα ψεύτικο Apple Watch είναι ένα χαρτί και πιθανώς ακριβό.

Σχετικό: Πώς να προσδιορίσετε το μοντέλο του Apple Watch και το μέγεθος θήκης σας

1. Είναι η τιμή πολύ καλή για να είναι αληθινή;

Τα προϊόντα της Apple είναι γνωστά για την ποιότητά τους και αυτή η ποιότητα συνοδεύεται από μια τιμή. Αν βρείτε ένα έξυπνο ρολόι Apple Watch ή Apple Watch Ultra σε ύποπτα χαμηλή τιμή σε πλατφόρμες όπως το AliExpress ή το Amazon, είναι πιθανό να είναι ένα άδικο. Αν κάποιος πουλά ένα Apple Watch Ultra στην τιμή ενός Apple Watch SE, κάτι είναι πολύ απίθανος.

Πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση για το γιατί ένα γνήσιο Apple Watch κάνει λιγότερες τιμές από παρόμοιες συσκευές. Έχει ανακαινιστεί; Είναι χαλασμένο; Είναι ένα παλιό μοντέλο που θα υποστηρίζει μόνο εν συντομία ενημερώσεις; Αν τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, τότε μείνετε μακριά!

2. Μια κακή εμπειρία Unboxing

Η Apple υπερηφανεύεται για τη συσκευασία της. Η αποσυσκευασία ενός προϊόντος της Apple είναι μια εμπειρία από μόνη της. Εάν η εμπειρία σας στο unboxing είναι φθηνή ή η συσκευασία δεν έχει τη συνηθισμένη επωνυμία της Apple, μπορεί να έχετε ένα ψεύτικο.

Καλό είναι να παρακολουθήσετε ένα βίντεο unboxing για το συγκεκριμένο μοντέλο Apple Watch που νομίζατε ότι είχατε αγοράσει. Εάν η συσκευασία δεν ταιριάζει ή τα υλικά είναι αδύναμα και δυσάρεστα, αυτό είναι μια ιδέα που είχατε.

3. Πρόσωπα ρολογιού και λειτουργικό σύστημα

Το Apple Watch τρέχει στο watchOS, ένα λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά στη σειρά φορητών συσκευών της Apple. Τα Knockoffs, ωστόσο, συχνά εκτελούνται σε ένα γενικό λειτουργικό σύστημα smartwatch που δεν μπορεί να αναπαράγει τη ρευστότητα ή τη σχεδίαση του watchOS. Δώστε μεγάλη προσοχή στις όψεις του ρολογιού. Η Apple έχει ένα ξεχωριστό σύνολο προσόψεων ρολογιών που δεν είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις ή μπορεί να είναι κακώς αντιγραμμένες εκδόσεις.

Και πάλι, η παρακολούθηση ενός βίντεο με μια πραγματική συσκευή WatchOS που λειτουργεί μπορεί να είναι χρήσιμη. Κοιτάξτε το επίπεδο ανταπόκρισης και τη σχεδίαση των στοιχείων διεπαφής χρήστη και θα πρέπει να εντοπίσετε εύκολα ένα ψεύτικο ρολόι που δεν ταιριάζει με αυτό.

4. Φυσικές Ιδιότητες

Εξετάστε προσεκτικά το ρολόι. Τα πραγματικά Apple Watch είναι κατασκευασμένα με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, και έχουν εκλεπτυσμένο φινίρισμα. Το Apple Watch Ultra, με το περίβλημα των 49 χιλιοστών, είναι ακόμα πιο στιβαρό. Είτε σιλικόνη είτε άλλα υλικά, οι ιμάντες πρέπει να είναι ανθεκτικοί και άνετοι. Τα ψεύτικα ρολόγια Apple μπορεί να χρησιμοποιούν φθηνότερα υλικά που αισθάνονται αισθάνονται στην αφή.

5. Λειτουργικότητα

Ένα από τα βασικά σημεία πώλησης του Apple Watch είναι οι λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας του. Η συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών, η συσκευή παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και το ΗΚΓ είναι όλα εξελιγμένα κομμάτια τεχνολογίας. Το Apple Watch Ultra περιλαμβάνει ακόμη και εφαρμογή βάθους και πυξίδα για τους τολμηρούς. Ένα ψεύτικο Apple Watch μπορεί να υπερηφανεύεται για ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες, αλλά η απόδοσή του θα είναι χειρότερη ή ασύμβατη με τις εφαρμογές Apple Watch στο iPhone σας.

Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε το σύμπλεγμα εξωτερικών αισθητήρων στην πλευρά του καρπού του ρολογιού με μια φωτογραφία για το πώς θα έπρεπε να είναι. Μπορεί να έχει λιγότερους αισθητήρες ή αυτούς που δεν βρίσκονται στα σωστά σημεία.

6. Συνδεσιμότητα και διάρκεια ζωής μπαταρίας

Ένα γνήσιο Apple Watch θα πρέπει να συνδέεται εύκολα με το iPhone, το iPad ή το MacBook σας μέσω Bluetooth. Μπορεί να είναι ψεύτικο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύζευξη της συσκευής ή εάν η συνδεσιμότητα είναι ασταθής.

Επιπλέον, ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα Apple Watch, ειδικά τα Ultra, είναι γνωστά για τις μακροχρόνιες μπαταρίες τους. Εάν το ρολόι σας χρειάζεται συχνή φόρτιση, είναι κόκκινο.

7. Φορτιστής και αξεσουάρ

Η Apple χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό σύστημα ασύρματης φόρτισης για τα ρολόγια της. Να είστε προσεκτικοί εάν το ρολόι σας έχει διαφορετικό φορτιστή ή δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Επίσης, τα γνήσια ρολόγια Apple συνοδεύονται από πρόσθετες ζώνες Apple Watch και συμπαγή φορτιστή. Εάν αυτά λείπουν ή αισθάνεστε φθηνά, μπορεί να έχετε ένα πλαστό.

8. Συμβατότητα με άλλα προϊόντα Apple

Τα προϊόντα της Apple έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται άψογα. Το Apple Watch σας θα πρέπει να συνδυάζεται εύκολα με τα AirPods ή τα AirPods Pro για μια ασύρματη μουσική εμπειρία. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση των συσκευών σας, είναι σημάδι ψεύτικο.

Θα πρέπει να λειτουργεί με συσκευές iOS όπως το iPhone 14 Pro Max και συσκευές macOS όπως ένα MacBook Pro. Ένα πραγματικό Apple Watch σάς δείχνει τι μουσική παίζει στο Mac σας, σας επιτρέπει να απαντάτε σε κλήσεις στο τηλέφωνό σας ή προσφέρει βαθιά ενσωματωμένες ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας. Εάν το ρολόι που αγοράσατε δεν γλιστράει καλά σε αυτό το οικοσύστημα, τότε μάλλον δεν είναι πραγματικό.

9. Ελέγξτε τον σειριακό αριθμό

Κάθε Apple Watch έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον αριθμό στην ενότητα “Πληροφορίες” των ρυθμίσεων. Μόλις το αποκτήσετε, μπορείτε να επαληθεύσετε την αυθεντικότητά του στον ιστότοπο της Apple. Εάν ο σειριακός αριθμός δεν αναγνωρίζεται, είναι ψεύτικο.

Ο σειριακός αριθμός είναι μερικές φορές πραγματικός επειδή έχει αντιγραφεί από ένα αυθεντικό Apple Watch. Είναι το ίδιο μοντέλο που αντιγράφει το ψεύτικο. Ωστόσο, εάν βλέπετε πολλά ρολόγια που πωλούνται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν όλα τον ίδιο σειριακό αριθμό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλαστά.

10. Απόδοση και ταχύτητα

Τα γνήσια ρολόγια Apple τροφοδοτούνται από τους επεξεργαστές της σειράς S της Apple, οι οποίοι εξασφαλίζουν ομαλή και γρήγορη λειτουργία. Εάν το ρολόι σας είναι αργό, καθυστερημένο ή κολλάει συχνά, είναι πιθανό να είναι ψεύτικο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Apple Watch Ultra, το οποίο διαθέτει ανώτερη απόδοση για τις προηγμένες λειτουργίες του.

11. Ποιότητα ήχου

Τα Apple Watchs έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου τόσο για αναπαραγωγή πολυμέσων όσο και για κλήσεις Bluetooth. Εάν ο ήχος από το ρολόι σας είναι μικροσκοπικός, παραμορφωμένος ή αθόρυβος, μπορεί να είναι πλαστός. Τα γνήσια ρολόγια Apple υποστηρίζουν επίσης απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το AirPods Pro, παρέχοντας ασύρματο ήχο υψηλής ποιότητας.

12. Πατήστε Ευαισθησία

Η Apple χρησιμοποιεί οθόνες AMOLED υψηλής ποιότητας για τα ρολόγια της, εξασφαλίζοντας ομαλή ευαισθησία στην αφή. Εάν η διεπαφή αφής στο ρολόι σας δεν ανταποκρίνεται ή απαιτεί σκληρό πάτημα, είναι σημάδι ψεύτικο.

Υπάρχουν πλέον κλώνοι Apple Watch που χρησιμοποιούν οθόνες AMOLED, όπως η HK9 Pro Apple Watch Ultra κλώνοςεπομένως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι δοκιμής, αλλά θα πρέπει να είναι προφανές όταν ένα ρολόι χρησιμοποιεί μια φθηνή οθόνη LCD που δεν καμπυλώνει σωστά.

13. Πρόσβαση στο App Store

Τα γνήσια ρολόγια Apple έχουν πρόσβαση στο App Store, επιτρέποντάς σας να κατεβάζετε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Τα πλαστά ρολόγια συχνά στερούνται αυτής της δυνατότητας, περιορίζοντάς σας σε προεγκατεστημένες εφαρμογές ή μεταφέροντάς σας σε ένα κατάστημα Android ή άλλου λειτουργικού συστήματος.

14. Apple Health Integration

Τα Apple Watches συγχρονίζονται με την εφαρμογή Apple Health στο iPhone σας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προβολή των δεδομένων υγείας σας. Εάν το ρολόι σας δεν συγχρονίζεται με το Apple Health ή τα δεδομένα είναι ασυνεπή, είναι πιθανό να είναι ψεύτικο.

15. Ενημερώσεις λογισμικού

Η Apple κυκλοφορεί συχνά ενημερώσεις λογισμικού για τα ρολόγια της για να εισάγει νέες δυνατότητες και να διορθώνει σφάλματα. Εάν το ρολόι σας δεν λαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις, είναι σημάδι απομίμησης.

16. Βάρος και μέγεθος

Τα γνήσια ρολόγια Apple έχουν συγκεκριμένο βάρος και μέγεθος. Για παράδειγμα, το Apple Watch Ultra έχει περίβλημα 49 mm. Εάν το ρολόι σας είναι πολύ ελαφρύ ή οι διαστάσεις είναι σβηστές, μπορεί να είναι ψεύτικο.

Μπορείτε να τα μετρήσετε πριν τα αγοράσετε ή να πάρετε μαζί σας μια ζυγαριά κουζίνας και να ζυγίσετε το ρολόι για να δείτε αν ταιριάζει με τις επίσημες προδιαγραφές της Apple.

Αν και αυτό το ψεύτικο Apple Watch μπορεί να φαίνεται σαν μια συμφωνία, είναι ένα κακό υποκατάστατο για την πραγματική συμφωνία. Η έλλειψη λειτουργικότητας, τα υλικά κατώτερης ποιότητας και η κακή απόδοση το καθιστούν κακή επένδυση. Είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα για ένα αυθεντικό Apple Watch παρά να σας εξαπατήσουν με ένα πλαστό.

Θυμηθείτε, όταν πρόκειται για προϊόντα της Apple, δεν είναι μόνο η κατοχή μιας συσκευής. πρόκειται για το να είσαι μέρος ενός οικοσυστήματος που προσφέρει απαράμιλλη ενοποίηση και ευκολία. Μην αφήσετε ένα ανατρεπτικό να σας κλέψει αυτή την εμπειρία.

Τώρα που ξέρετε πώς να εντοπίζετε ψεύτικα ρολόγια Apple, γιατί να μην μάθετε πώς να εντοπίζετε ψεύτικα AirPods;

Κριτική Apple Mac Studio

Πώς να κάνετε ping στο Apple Watch από το iPhone

Πώς να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *